Espanja vai Portugali?

==minä==

Elikkä kumpiko olis parempi paikka Espanja, vai Portugali? kertokaa ihan mitä vaan kyseisistä maista esim. rannoista ja hintotasosta. :D

6

2439

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maleena-7

      riippuu paljolti siitä, mitä hakee. Iltalehden matkailuosiosta saat melko perusteellisen ja lyhykäisen kuvauksen molemmista maista. Hakusanalla Portugali, Espanja jne..Googlettamalla löytyy varsin kattavaa tietoutta molemmista maista. Olen kiertänyt manner-Espanjaa ja nähnyt ja kokenut paljon ja mieltynyt maahan. Nyt on vuorossa Portugalin valloitus toukokuussa. Ei koko maata kerralla voi kokea, vaan koluaminen ja tutustuminen on aloitettava joltain kolkalta. Minä aloitan sen Portugalin lounaisesta kolkasta. Madeiraa on tutkittu ja siellä fadomusiikkiin tykästytty, että paljon odotan mannermaalta. Madeiralla upeat maisemat ja ihmiset ihania...Lueskele keskutelu/matkailupalstoja..lainaa kirjastosta esim.Berlizin matkaoppaita. :)))

    • jo kielen takia

      ja muutenkin käytännön elämä on jotenkin helpompaa.Kaupat melkein aina auki ja niitä on paljon samoin ravintoloita. Jos siis arvostat helppoa kotoisen tapaista oloa niin Espanja. Portugalissa monimutkaisempaa, mutta tuntee todella olevansa ulkomailla.

      • Portugalissa asuvana voi kertoa, että elämä täällä on varsin helppoa eikä kielikään tuota mitään kummenpaa vaikeutta. Portugalilaiset ovat ystävällisiä ja auttavaisia ihmisiä; niin ovat varmasti espanjalaisetkin, etenkin pienillä paikkakunnilla.

        Kaikki on on loppujen lopuksi pitkälle kiinni omasta asenteesta. Poikamme asuu ja työskentelee Puolassa, oppi puolaa ja pitää puolalaisista eikä koe elämäänsä ollenkaan vaikeaksi.

        Ravintolatiheys Portugalissa on Euroopan suurimpia jos ei peräti suurin ja kauppoihin pääsee aivan riittävän usein.

        Portugalilla ja Suomella on aika paljon yhteistä. Espanja on vanha suurmaa ja haluaa olla yhä sellainen tänäkin päivänä. Portugali on vaatimaton niin kuin Suomikin, ei pyri olemaan suuna ja päänä.

        Olen oleskellut pidempiä aikoja myös Espanjassa ja matkustanut eri puolilla maata, myös työasioissa, ja viihtynyt aivan hyvin, mutta meillä Portugalin valinta asuinmaaksi oli kyllä aivan selvä.

        Matkailijalle ei mielestäni ole mitään väliä, kummassa matkustaa. Kaikki on kiinni matkailijasta itsestään.


    • vaatimaton hidalgo - onko s...

      on menttaliteetissa. Espanjassa ollaan herroja ja hidalgoja, portugalilaiset ovat aina olleet isomman (Espanjan) naapurissa, kuten suomalaiset venäläisten kupeessa ja senköhän vuoksi käyttäytymisessä on paljon yhteistä.
      Avuliaita portugalilaiset ainakin ovat, vaikka ei yhteistä kieltä löytyisikään. Mutta ei niin hyvää turismin kohdetta olekaan etteikö "metsä vastaisi niin kuin huudetaan", eli ensin oma käytös kuntoon.

    • hermana333

      ollaan paljon kohteliaampia ja ystävällisempiä kuin Espanjassa. Nuoretkin kättelevät toisiaan tavatessaan. Liikennekulttuurissa on valtava ero. Jos pistät jalkasi suojatielle Albufeiran läpi kulkevalla nelikaistaisella tiellä, ruuhkajono pysähtyy kiltisti odottamaan, että ylität kadun. Sitä ei tapahdu Espanjassa. Autoilevia turisteja kannattaa tietenkin varoa. Hintataso on esim. Albufeirassa halvempi kuin Costa del Solilla. Muutenkin kaikki sujuvampaa. Mañana-meininki puuttuu.

    • kikhy

      Portugalissa, Lissabonissa ollaan parhaillaan. Kahtena viime vuotena vietetty loma Barcelonassa, missä hintataso huomatavasti korkeampi kuin täällä Lissabonissa. Vaatteet suht´koht samoissa hinnoissa kuin Espanjassa,mutta täällä ulkona syöminen paljon edullisempaa,kuin Espanjassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4255
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1661
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1477
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1294
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      49
      1185
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1116
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      63
      1071
    Aihe