Lääkkeet lentokoneeseen?

niuna

Olemme lähdössä ryanairilla lentäen ulkomaille, eikä tarkoituksenamme ole laittaa laukkuja ruumaan. Kuitenkin matkalle tarvitsemme lääkkeitä mukaan.

Saako lääkkeet ottaa koneeseen ja tarvitseeko niihin ottaa esim reseptit mukaan tms?

Ja toisekseen, kaverilla on jalassa metallia (vammaa paikkailtu). Tarvitseeko siihen jonkin lääkärintodistuksen tai vastaavan ja millä kielellä? Riittääkö suomeksi?

19

16095

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onko nestemäisiä?

      Jos lääkkeitä on paljon, ja varsinkin jos joukossa on paljon nestemäisiä, niin kannattaa ottaa reseptit mukaan, siltä varalta että tulee jotain ongelmia.

      Nykyisessä ilmapiirissä on myös aika selvää että jos jalassa on metallia, niin laite piippaa. Sitten tutkitaan käsiskannerilla. Siinä vaiheessa on hyvä, jos voi todistaa mistä on kysymys. Suomesta lähtiessä todistus tietysti riittää suomeksi. Mutta entä kun olette tulossa takaisin kotiin, ja laite piippaa siellä ulkomailla? Kenen luulet siinä turvatarkastuksessa ymmärtävän suomea?

      Voi olla että uskovat, kun kaveri kertoo että jalassa on metallia. Osaako kaverisi selittää tämän kyseisen maan kielellä?

      Ota todistus mukaan myös englanniksi, tai vielä parempi, ja jos mahdollista, kyseisen maan kielellä (jos ei englanti). Tosin luulisi että turvatarkastajat myös englantia osaavat kaikkialla.

      • Mr. Thistlewaite

        Jos sulla on lääkkeet seitsemään sairauteen,pysy kotinurkillas.,ja lähellä hospitaalia, mutta jos kuitenkin riskeeraat ja menet, muista lento-tukisukat ja uimakengät : Muuten ,minä syön verenpainelääkkeitä,ja olin kerran 4 viikkoo kaukoidässä vaikka tabut jäi himaan :ryyppäsin ja nussin kokoajan ,ei tullut mitään oireita.,eikä ollut tukisukkia eikä tossuja : huoria oli kymmeniä,paineet vek.


      • todistus että lonkassa metallia.myös englanniksi.jenkeissä eivät edes katsoneet todistusta tutkivat käsilaitteela ja totesivat ok!


    • aivan varmaa

      laittaa matkalaukut ruumaan sillä koneen sisällä saa viedä vain yhden 5 kg käsimatkatavaran.

      • pakkoko

        Käsimatkatavaraa saa olla 8 kg,jos ei ole tarvetta
        raahata laukkua mukana,mikäs siinä,ei ole pakko.
        Hammasharja,passi ja puhtaat kalsarit eivät paljon
        paina ja menee siinä muutama buranakin....


      • eccentrica

        itse asiassa 10 kg - kyllä tuolla pärjää jo vallan mainiosti! Ja jos sattuu visa vinkumaan perillä, 18€/15 kilon ruumalaukku (kentältä varattuna) ei ketään konkkaan ajane


      • takuu juttu
        pakkoko kirjoitti:

        Käsimatkatavaraa saa olla 8 kg,jos ei ole tarvetta
        raahata laukkua mukana,mikäs siinä,ei ole pakko.
        Hammasharja,passi ja puhtaat kalsarit eivät paljon
        paina ja menee siinä muutama buranakin....

        matkatavaroista kuten tässä niin takuu juttu pón ettei niitä koneeseen sisälle kyllä viedä. Reppu ja pieni laukku ei ole matkatavara, minun mielestä ja tuo 10 kg menee helposti matkalaukun kanssa yli. Ei tarpeeksi selvästi sanottu millaisia matkatavaroita kysjä tarkoittaa mutta kun kysymys vanhemmista ihmisistä niin ei heillä nyt reppua ole?


      • asiaitsessä
        eccentrica kirjoitti:

        itse asiassa 10 kg - kyllä tuolla pärjää jo vallan mainiosti! Ja jos sattuu visa vinkumaan perillä, 18€/15 kilon ruumalaukku (kentältä varattuna) ei ketään konkkaan ajane

        käsimatkatavaran paino 8 kg lomalennoilla ja turisti
        luokassa ,bisnessluokassa 10 kg.(myös jotkut kortit
        oikeuttavat 10 kg käsitavaraan).


      • ei lomalento, ei businesslu...
        asiaitsessä kirjoitti:

        käsimatkatavaran paino 8 kg lomalennoilla ja turisti
        luokassa ,bisnessluokassa 10 kg.(myös jotkut kortit
        oikeuttavat 10 kg käsitavaraan).

        lue ensin otsikko, vastaa vasta sitten.


      • jos ärsytin
        ei lomalento, ei businesslu... kirjoitti:

        lue ensin otsikko, vastaa vasta sitten.

        jo olet tiukkana.Olkoon painoraja mitä tahansa
        näillä halpalennoilla.
        Jos ilmassa pysyy hyvä niin.


    • ....

      Kaveri pyytää lääkäriltään (tai kirjoittaa itse) todistuksen metallista jalassaan.
      Itse otat vaikka valokopiot resepteistäsi (varmuuden vuoksi) ja katsot, että ne ovat alkuperäispakkauksissaan, niissä on silloin oma nimesi päällä. Kyllä ne voi viedä koneeseen, meillä on ollut mukaan piikkilääkkeitäkin allergiakohtauksen varalta, ja sekin saatiin viedä koneeseen (oltais voitu vaikka lentoemo lamauttaa sillä aineella, kauheeta.....).
      Kyllä nuorillakin ihmisillä voi olla lääkkeitä:
      kilpirauhaslääke, diabeteslääke, kolesterolilääke, psoriasislääke, verenpainelääke, reumalääke. Ei tarkoita että ihmisen pitää pysyä loppuelämä kotona, mutta pitää varautua ja elää ottaen huomioon sairautensa. Suurin osa noistakin lääkkeistä on sairauksiin, jotka tulee perintönä suvusta, omilla elintavoilla voi joskus vaikuttaa puhkeamisnopeuteen muttei välttämättä estää niitä.

    • Matkailija59

      Hei!

      Minulla on verenpainelääkkeet ja uskoisinpa, että turvallisinta on hakea lääkäriltä todistus lääkkeitten käytöstä tai näyttää resepti.

      Minulla sattuu olemaan myös metallia polvessa ja koskaan ei ole hälyyttänyt. Syynä varmaan on se, että nykyään käytetään nivelleikkauksissa titaania.

    • tyhmältä

      Minua ihmetyttää, mihin niitä reseptejä matkalla tarvitaan. Kuka niitä kyselee ja missä vaiheessa?

      Eihän esimerkiksi itse ostettuihin lääkkeisiin, kuten Buranaan ja vatsatabletteihin ole olemassa mitään reseptejä, eikä niin kuljettamisessa ole ainakaan minulla ollut mitään ongelmia.

      • paitsi....

        No ei niitä reseptejä tosiaan kukaan kysele. Eri asia on kuitenkin pitempi matka. Silloin saattaa lääkkeitä olla mukana roppakaupalla ja on periaatteessa mahdollista että niihin joku kiinnittää huomiota. Aspiriineja ja sensellaisia buranoita ei tietenkään kannata mukana raahata kilokaupalla pitkällekään matkalle, saahan niitä mistä vaan, kuten melkein kaikkia lääkkeitä. Toinen huomionarvoinen seikka on että jos joutuu ostamaan lisää ulkomailla olisi hyvä olla jotain muistilappua mukana että mitä kamaa ne lääkkeet oikein olivatkaan.
        On minulla ollut ulkomaille lähtiessä mukana n. 700 pilleriä ja tusinan verran silmänpainelääkepulloja. Ei kukaan niihin mitään huomiota kiinnittänyt missään. Otin lääkkeet mukaan Suomesta koska ovat erikoiskorvattavia eli käytännössä ilmaisia. Ulkomailla ostellessa olisin joutunut maksamaan täyden hinnan.


    • JannaS

      Huomioittehan, että kaikki terveydelle tärkeät lääkkeet tulee AINA kuljettaa käsimatkatavaroissa. Buranat ja muut 'yleislääkkeet' voi kuljettaa ruumassa, mutta esim. insuliini, adrenaliini tai sydänlääkkeet on kuljetettava AINA käsimatkatavaroissa.

      Älkää koskaanikinämilloinkaan olko niin typeriä, että laitatte oikeasti tärkeät lääkkeet ruumaan. Itse olen joutunut kerran soittamaan ambulanssin päivittäin insuliinia tarvitsevalle asiakkaalle, jonka insuliinit olivat hukassa kolmatta päivää, eikä hän ollut tajunnut mennä lääkäriinkään apua hakemaan... Ikävää, että laukut olivat reilusti myöhässä, mutta ei terveyttään tai henkeään kannata sen takia vaarantaa. Se on mielestäni jo typeryyttä.

      • Tupsu2

        Mieheni on monisairas ja joutuu syömään n. 20 pilleriä aamuin illoin, siitä tulee aikamoinen määrä lääkkeitä mukaan reissuun. Lääkkeet pakkaamme AINA KÄSIMATKATAVAROIHIN, esim reppu on hyvä.Joskus otamme reseptit mukaan, auttaa JOS lääkkeitä jostain syystä tarvitaan matkalla lisää.
        Miehelläni on myös tekolonkkanivel ja vaikka tarkastuksessa piippaakin, aina on riittänyt kun sanoo että on hip transplant (mutta kyllä voi varmuuden vuoksi hankkia engl.kielisen lääkärintodistuksenkin) .


    • kutkulainen

      itse ottaisin lääkkeet kassiin mitä ne niistä voisi valittaa

    • saksaan menossa

      Miten ehkäisy-/kuukautistensiirtopillerit? Tarvitaanko niihin reseptit mukaan? Kuuluuko ruumaan vai käsimatkatavaroihin? Jos on käsimatkatavaroita niin katsotaanko käsimatkatavarat siten että joutuu ne siihen "pöydälle" purkamaan? Tarkoitan siis sitä ettei huvittaisia kuukautistensiirtopillereitä esitellä muiden luokkatovereiden tuijotellessa..

    • Vannomalainen

      Itse söisin ennen matkaa varastoon ja loppumatkalle piilottaisin jonnekin laukun vuoriin kotimatkatarpeiksi ettei tarvitsisi alkaa selitteleen tullissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4623
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1448
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1308
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe