Väkivaltainen taapero

päiväkodissa

Mitä tehdä kun päiväkodissa eräs lapsista kiusaa jatkuvasti lastamme? Kaataa maahan ja käy päälle, tönii, repii lelut käsistä, tökkii ja äskettäin oli käynyt niin pahasti päälle että oli verijäljet kasvoissa ja käsissä? Kyseessä seimiryhmä, meidän tyttö vähän päälle 1-vuotias ja kiusaaja noin 2v. Päiväkodin kanta oli että mitään ei voi tehdä, koska "kiusaaja" on niin pieni, ettei ymmärrä asiaa. Kannustavat myös päiväkodissa lapsia itse selviämään tilanteista, etteivät mene väliin. Mutta miten ihmeessä muka 1-vuotias puolustaa itseään paljon isokokoisemmalta lapselta? Ei ole kiva viedä lasta hoitoon kun aina saa pelätä mitä seuraavaksi käy. Apua!

11

2402

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oiaIUD

      Todennäköisesti taapero on samanlainen myös muita kohtaan ja en oikeen usko, että tilanne tulee muuttumaan henkikökunnan asenteen ollessa noin erikoinen. En myöskään oikein jaksa uskoa, että puhuminen taaperon vanhempien kanssa muuttaisi tilannetta. Itse olisin todella huolissani sekä tuosta taaperosta että omasta lapsestani. Keskustelisin vielä vakavasti henkilökunnan kanssa ja pitäväni tilannetta niin huolestuttavana, että olisin valmis vaihtamaan päiväkotia. Ja näin myös tekisin vaikka vaatisi uhrauksia. Lapsella on oikeus turvalliseen kasvuympäristöön, tämä varmaankin päiväkodin tavoitteissa kirjattuna? Haluaisin selvityksen, miten kiusaamististilanteisiin puututaan ja millaista kiusaamisen ennaltaehkäisemisohjelmaa päiväkodissa on vanhemmille lapsille (mahdollisesti eskareille). Kai sellainen löytyy???? Kyllähän lapset aina nahistelee keskenään ja joka ryhmästä löytyy vastaavanlaista toimintaa, mutta jokaista tilannetta arvioitava erikseen. Ovatko muut vanhemmat huolissaan? Viisautta sinulle, mitä sitten päätätkin tehdä.

      • ...

        Meidän lapsi 2 v 7 kk on just tuollainen. Kaataa muita kumoon, vie lelut ja veti verijäljet yhden 1-vuotiaan käteen. Sanoi että se on hilloa kun tuli verta!

        Ei 2-vuotias vielä ymmärrä mitä tekee. Päiväkodin on aika kovia paikkoja ja niissä on viidakon lait.

        Hävettää mennä hakemaan muksua :-(


    • vaatisin henkilökuntaa

      menmään väliin ja suojelemaan lastani moiselta kohtelulta.
      Kyllä 2 vuotias jo ymmärtää aika paljon mitä saa tehdä ja mitä ei...

    • kikka

      Hei! Puhu ihmeessä ryhmän aikuisten tai tarvittaessa johtajan kanssa asiasta. Ei 1-2-vuotiaita vielä voi "kannustaa itse selviävän" moisista tilanteista!! Seuraamista ja vahtimista, ettei tuollaisia tilanteita pääse syntymään!

    • vastuulla

      selvitellä ja ennenkaikkea estää tuollaiset tilanteet. Ei yksivuotiasta voi opettaa puolustamaan itseään. Hoitajien viitseliäisyydestä kiinni mennä väliin ja estää tälläiset tilanteet.
      Itselläni kokemusta pph:na vastaavasta tilanteesta kun erään toisen ryhmän puolitoistavuotias tyttö otti jostain syystä silmätikukseen samanikäisen hoitotyttöni, töni, kävi päälle ja yritti kaataa. Ja aina kun tämä kuisaaja lähestyi hoitotyttöämme, emme antaneet hänen mennä tytön luo. Vaati vaan jatkuvaa silmälläpitoa muutamia viikkoja.
      Ja muiden lasten tämä tönijä antoi kyllä olla rauhassa, mutta kyllä pienetkin lapset osaavat joskus valita heikomman kiusaamiskohteen.
      Mutta kyllä se tosiaan on hoitajien vastuulla mennä väliin ja estää tälläset.Ota yhteyttä päiväkodin johtajaan, ihmeen välinpitämätöntä touhua hoitajilta.
      Tietenkään kaikkia tilanteita ei voi ennakoida, mutta jos kiusaaminen on jatkuvaa niin siihen pitäisi puuttua.

      • vielä...

        ja kyllä 2-vuotias jo ymmärtää mitä saa tehdä ja mitä ei, mutta jos häntä ei kielletä, kuinkä hän sen voisi oppiakaan?


      • ilkeä olen
        vielä... kirjoitti:

        ja kyllä 2-vuotias jo ymmärtää mitä saa tehdä ja mitä ei, mutta jos häntä ei kielletä, kuinkä hän sen voisi oppiakaan?

        Eräs tuttavani ei uskoltanut lapsen väkivaltaisuuden vuoksi laittaa lasta päiväkotiin, kun pelkäsi, että siihen puututaan. Laittoi sitten perhepäivähoitoon. Ei ole puututtu asiaan, vaikka lapsi edelleen lyö muita sumeilematta.


    • ............

      Taasko näitä ammattitaidottomia hoitajia???!
      Eihän 1-2 vuotiaat ymmärrä/osaa/pysty yksin selvittelemään riitoja!!!!!!! He tarvitsevat ehdottomasti aikuisen tukea asian selvittämiseen. Kaksi vuotias ymmärtää jotakin, mutta 1-vuotias tuskin ymmärtää mistä kyse. Kiusaavan lapsen vanhempien kanssa yhteiseen palaveriin keskustelemaan asiasta. Tällä väkivaltaisella lapsella ei ole asiat hyvin!

      • väkivaltaisia

        lapsia nykyisin liikkeellä, mistäköhän mahtaa johtua? Kai ne jo tarhassa kasvatetaan sellaisiksi. Onneksi oma lapsi on saanut kasvaa turvallisessa ja onnellisessa ympäristössä koko lapsuutensa: KOTONA!


    • ph93

      pienten ryhmän henkilökunnalta. Lapsia on toki opetettava puolustamaan itseään, mutta väkivaltaisuuteen ja toistuvaan kiusaamiseen tulee silti aina puuttua. ja sanomattakin on selvää, etteivät näin pienet ole vielä kykeneviä itse tällaisia tilanteita selvittämään! Jännä asenne päiväkodilta; kun he kerran tiedostavat sen, ettei 2-v vielä ymmärrä tekojaan ja niiden merkitystä, niin kuinka he olettavat tuon ikäisen ja vielä nuoremman kuitenkin ymmärtävän selvittää tällaiset tilanteet itsekseen??

      Sinuna ottaisin yhteyttä päiväkodin johtajaan, ja sanoisin kyllä henkilökunnalle suoraan, ettei näin pieniltä voi vaatia kykyä selvitellä itse ristiriitojaan, kun ei heiltä voi vielä vaatia kykyä ymmärtää tekojaankaan.

    • Eksyny xD

      Mä sanosin näin, vaikka oon 12v joka eksyny tähä sivustoo, et laittasitte minit eri puolille päiväkotii tai eri ryhmiin. Jos ne ei tapaa toisiaan niin tota ei käy. Ja kyl ne läskiperse hoitajat vois vähä kattoo lasten perään. Muistan ite päiväkoti ajoilt tälläse storyn, ku mä oli 6v ja pikkuveli 4v. Mentii tarhaa. Siel oli semmone yks ilkee, sadistinen poika joka oli isokokoinen 5v ja kiusasi pikkuveljeäni. Kerran ku mu pikkuveli keinu ni se läski kusipää tuli ja raapi sitä silmän yli niin et silt tuli verta ja jäi arpi. Mut onneks asiaa puututtiin ja se tyyppi meni johonkin erityispäiväkotii :-)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      261
      2433
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      85
      1931
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1586
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      149
      1399
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      65
      1244
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1175
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1000
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe