Näyttelyt

Rita

Moikka.

Halusin vain sanoa tässä mielipiteeni näistä kissanäyttelyistä. Mielestäni ne ovat yhtäkuin eläinrääkkäystä. Mikään kissa ei nauti siitä, kun ne tungetaan häkkeihin ja niitä harjataan kokoajan ja kiskotaan ja nostellaan. Ne eivät ymmärrä, että kun näyttävät tarpeeksi hyviltä, ne voittavat jotain. Omistajat pönkittävät omaa itsetuntoaan sillä, että "meeeeidän kissa voitti ykköspalkinnon". Todella julmaa tuollaiset näyttelyt. Olen itse käynyt katsomassa kerran, kun ystäväni kävi moikkaamassa kissanrääkkääjä. Se oli hirveä näky. Kissaparat vaan sähisi häkeissään ja edessä oli lappu "älä koske, voi purra". Ottaa oikeesti sydämestä, että ihminen voi tuolla tavalla olla noin julma kissaansa kohtaan. Hävetkää! Menkää itse häkkeihinne arvosteltaviksi ja ihmisetn nosteltaviksi ja antakaa kissan olla rauhassa kissa!

15

518

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maatiainen

      No enpä tiedä onko se niin eläirääkkäystä. Näyttelyissä käyminen on kissan ja sen omistajan yhteinen "kiva" harrastus. Kissat näkevät muita kissoja ja tulevat kesyimmiksi. Itse olen kerran käynyt näytttelyissä katsomassa. Kissoilla oli isot häkit ja siellä ne nukkuivat tyytyväisinä. Jotkut kävivät agilityssä(näyttelyn yhteydessä) ja hauskaa niillä oli. Mun mielestä näyttely harrastus on mukava kissan ja omistajan yhteinen asia! *maatiainen*

    • Tabby

      Missä näyttelyssä oikein olet käynyt? Ja milloin? Kissoja ei ensinnäkään tungeta häkkeihin. Kaikki kissat eivät viihdy näyttelyissä, ja sellaisia kissoja ei sen vuoksi viedäkään näyttelyihin. Kissoja ei myöskään harjata koko aikaa, eikä niitä todellakaan kiskota. Nostellaan kylläkin, mutta eikö kissan nostelu ole aivan normaalia kotioloissakin? Kyllä minä ainakin nostelen ja kanniskelin noita meidän kissoja.

      Näyttelyt eivät ole julmia. Olen käynyt kymmenissä kissanäyttelyissä, enkä yhdessäkään ole nähnyt mitään eläinrääkkäykseen viittaavaa, vaan kaikissa on ollut mukava tunnelma - niin kissoilla kuin ihmisilläkin. En ole yhdessäkään kissanäyttelyssä tavannut häkissään sihisevää kissaa. Sen puolestaan ymmärrän varsin hyvin, että kissa saattaa purra. Ei meidänkään kissat tykkää lapsista ollenkaan, ja jos joku kakara tulee esimerkiksi kuljetusboksin aukoista tökkimään sormellaan, niin varmasti purevat. Enkä näe siinä edes mitään väärää: kakarahan on tunkeutunut kissan reviirille, jota kissa puolustaa henkensä uhalla.

      Näyttelyissä ei siis todellakaan ole mitään julmaa. Näyttelyissä ei katsota pelkästään kissan kauneutta. On olemassa myös kotikissoille järjestettyjä näyttelyitä. Niissä saavat kilpailla vain sellaiset kissat, joilla ei ole rekisterikirjaa.

      Kissanäyttelyiden häkit eivät ole kovinkaan pieniä, tarkkaa kokoa en nyt muista, mutta kissa kyllä mahtuu seisomaan, nukkumaan ja venyttelemään häkissä hyvin. Monet kissanomistajat/kasvattajat myös kävelyttävät kissojaa välillä valjaissa näyttelyalueella. Ja kissathan eivät ole niissä häkeissä 24/7... Samalla tavalla voisi sanoa, että on julmaa lukita kissa kuljetusboksiin automatkan ajaksi. Kuljetusboksihan on vielä pienempi.

      Meillä varsinkin nuorempi kissa rakastaa nostelua. Pekun voi kääntää sylissä miten päin vain, ja silti poika on onnellinen. Rajansa tietysti kaikella, enkä kissaa koskaan ota syliin väkisin. Peku tykkää myös esitellä itseään meillä käyville vieraille. Että ei ne näyttelyt niin rääkkäystä kyllä ole.

      • Tirlittan

        Missä näitä kotikissanäyttelyitä järjestetään ja kuinka usein? Olisi mukava käydä kurkistamassa :)


      • Tabby
        Tirlittan kirjoitti:

        Missä näitä kotikissanäyttelyitä järjestetään ja kuinka usein? Olisi mukava käydä kurkistamassa :)

        Kotikissayhdistyksen sivuilta kannattaa käydä katsomassa, milloin on seuraava kotikissanäyttely. Osoite on http://www.kotikissa.sgic.fi/

        Mielestäni noita kotikissanäyttelyitä on liian harvoin. Varmasti lähes kaikissa kissanäyttelyissä on toki mukana myös kotikissoja omassa luokassaan, mutta myös pelkästään kotikissoille tarkoitettuja näyttelyitä voisi järjestää useammin. Se "tavallinen maatiainen" kun on ainakin meikäläisen suosikkikissa. Toki rotukissakin on haaveissa, mutta kotikissat ovat lähellä sydäntä olleet aina. Siksihän niitä kaksi tuossa jaloissa pyöriikin =).


      • nana

        on muuten 65x65x56 (pohjan koko on siis 65x65)


    • mamma40

      saa toki esittää mutta pötypuheet on sitten erikseen;)

      Olen käynyt kissoineni näyttelyissä yli 10 vuotta säännöllisesti. Eteen ei ole tullut häkissään sihisevää kissaa kovin usein. Joillakin ei ole näyttelyhermoja ja ne pitää jättää kotiin, sellaisen kissan raahaaminen mukana olisi rääkkäystä.

      Itse sen sijaan olen nähnyt täysin erilaisia tapauksia, esim. kissoja jotka suorastaan nauttivat näyttelyistä. Ne puskevat tuomaria, nuolevat ja suukottelevat, kellivät pöydällä siis esiintyvät ja keräävät ns. irtopisteitä tyyliin "valitse minut, olenhan kaunein".

      Yhden näyttelyn perusteella ja mahdollisesti yhden sihisevän kissan nähtyään ei pidä arvostella koko näyttelytouhua rääkkäykseksi. Vai onko mielestäsi kaikki ihmiset varkaita jos yksi varastaa, tai kaikki murhaajia jos yksi tappaa....? Ei sentään:D

      • Rita

        Arvasinhan, että täällä on vain ja ainoastaan näyttelyiden puolustelijoita. SILTI se on minusta väärin, TODELLA väärin, enkä koskaan veisi omaa kissaani mihinkään näyttelyyn. Sen verran sydäntä minullakin on.


      • nana
        Rita kirjoitti:

        Arvasinhan, että täällä on vain ja ainoastaan näyttelyiden puolustelijoita. SILTI se on minusta väärin, TODELLA väärin, enkä koskaan veisi omaa kissaani mihinkään näyttelyyn. Sen verran sydäntä minullakin on.

        ajattelin ennen. minulla oli nuorempana 2 omaan vapauteen tottunutta maatiaiskissaa, joista kumpikaan ei olisi takuulla viihtynyt näytelyissä. luulin minäkin, että kissanäyttelyihin lemmikkejään vievät ihmiset ovat vaan palkintojen perään haikailevia hienostelijoita.
        hankin ensimmäisen rotukissani (SIA f var) alkuvuodesta 2002, enkä ole hetkeäkään katunut! tämä kissa on luonteeltaan aivan upea ja seurallinen kuin koira, mutta kuitenkin kissamaisen itsenäinen. ostin tämän kissan kasvattajalta (maksoi 500€) ja yhtäkkiä opin kissoista aivan huimasti sellaista, mistä en ennen tiennytkään! en ollut tietoinen siitä, että sisäkissakin on madotettava ja rokotettava säännöllisesti (ihmisen kenkien pohjissa voi ulkoa kulkeutua vaikka mitä), enkä tiennyt sitäkään että pelkät kuivaruuat ja purkkiruuat ovat kissalle liian yksipuolista ravintoa ja tämä tarvitsee lisäksi muutakin (vaikka raakaa lihaa). en tiennyt, ettei pentukissan vatsa kestä maksaa ja että kananmunasta ei saa antaa valkuaista. ilman kissaharrastajia tämä tieto ei leviäisi, emmekä näin ollen osaisi hoitaa rakkaita lemmikkejämme oikein! (ainakin minä haluan omalle kissalleni parasta)
        monet rotukissojen omistajista käyvät näyttelyissä kissoineen. siellä he tapaavat muita kisaihmisiä lemmikkeineen, vaihtavat kuulumisia ja jakavat kissanhoito-ohjeita. myös kissojen kasvatusta ajatellen kuvittelisin näyttelyillä olevan aika iso osa. miten muuten valita tyttökissalleen sopiva sulho, jollei tunne ketään sopivaa ehdokasta (jos haluaa esim. saada aikaan jotain tiettyä väriä) tai tämän omistajaa?
        meille tulee syskuun alkupuolella toinen rotukissa. kävin tänään katsomassa pentua ja maksoin varausmaksun. tämä uusi tulokas (ORI b) menee ensimmäiseen näyttelyynsä jo ennen meille tuloaan 3-kuisena. todennäköisesti tulen itsekin jatkossa viemään kissaa näytille.
        ensimmäinen kissamme ei ole vielä näytelyissä käynyt, mutta aion kyllä viedä. jos tämä ei viihdy siellä, niin en vie toista kertaa! tottakai tahdon lemmikilleni vaan hyvää, enkä ikinä rääkkäisi rakasta kissaani millään tavoin. sitäpaitsi tiedän, että siamilaistyttöni ei tule näyttelyissäpärjäämään. korvat eivät lähde riittävän alhaalta ja värityskään ei ole paras mahdollinen.en suinkan hamua näyttelyistä palkintoja, vaan kokemuksia sekä minulle, että kissalleni. tahdon tavata muita kissaihmisiä ja oppia lisää näistä upeista eläimistä.
        kannattaa ehkä käydä kuitenkin tutustumassa näyttelyyn vielä uudemman kerran. ehkä muutat vielä mielesi niiden suhteen, kun silmäsi avautuvat. kuten kerroin, ajattelin aikaisemmin ihan samoin, kuin sinä nyt. siksi ymmärrän kantasi erittäin hyvin!
        kannattaa muuten käydä sivulla www.surok.fi ja www.kissaliitto.fi. etenkin suosittelen jälkimmäisillä sivuilla vierailua, koska sieltä löydät erittäin kattavasti tietoa kaikesta kissoihin liittyvästä ja sitä kautta ymmärrät myös paremmin näyttelyiden merkityksen ja mitä niillä haetaan (ne ruusukkeet ja pokaalit ovat loppujenlopuksi -usko tai älä - kaikkein merkityksettömin juttu jokaiselle kissaystävälle).
        millainen kissa muuten sinulla on? jos tavallinen maatiainen (rakastan kaikkia kissoja ja minulla on vanhempien luona kaksi aivan ihastuttavaa maatiaiskollia), niin ymmärrän, että se ei välttämättä ole kaikkein parhaiten näyttelyissä viihtyviä kissoja. ei meidänkään pojat viihtyisi. eri kissarodut ovat luonteiltaan hyvin erilaisia ja osa todella rakastaa jatkuvaa vellomista, harjaamista ja muutenkin huomion keskipisteenä olemista. osa taas tykkää vetäytyä omiin oloihinsa. tämä kaikki on tietenkin myös yksilökohtaista, mutta roduilla on roduille tyypillisiä luonteenpiirteitä. eri roduista ja niille kullekin tyypillisestä luonteesta taas löydät tietoa tuosta ensin mainitsemastani osoitteesta.
        kannattaa siis kuitenkin vielä koittaa kurkistaa hieman syvemmälle. näyttelyissä käyvät ne, jotka sitä haluavat (ja joiden lemmikit siellä viihtyvät) ja kotiin jäävät ne, joille näyttelyharrastus ei sovi! ikävää, jos joku raahaa näyttelyyn väkisin kissan, joka siellä olosta ei selvästikään nauti, mutta toisaaltahan me emme voi tietää jos tämä kyseinen kissa vaikka olisi ensimmäisessä näyttelyssään ja omistaja kokemuksen jälkeen päätttää olla viemättä kissaa uudemman kerran huomatessaan ettei kissa viihdy! näyttelyissä käyvät ihmiset ovat suureksi osaksi itse kasvattajia ja täten heillä on valtava kissatietous, enkä usko kenenkään heistä tahtovan mitään pahaa rakkaille lemmikeilleen. he ovat nimenomaan niitä ihmisiä, jotka ovat omistaneet koko elämänsä näille upeille eläimille (tarkoitan tällä sitä, että näiden ihmisten tuttavat ja ystävät ovat pääsääntöisesti toisia kissaihmiiä, kotona on useita kissoja ja muutenkin kaikki vapaa-aika kuluu kissojen parissa jollain tapaa niihin liittyen...kissayhdistysten kokouksissa ja tapahtumissa jne,...)
        ilman kisankasvattajien kanssa jutustelua ja kissayhdistysten nettisivuilla vierailua minä syyllistyisin ymmärtämättäni eläinrääkkäykseen. minun kissallani olisi todennäköisesti matoja ja se saisi yksipuolista ruokaa. lisäksi tuskin olisin ymmärtänyt leikkauttaa kissaa. poikakissan leikkaamattomuudesta voi olla korkeintaan hajuhaittaa (merkkailee), mutta tyttökissa on ehdottomasti leikattava, jollei sillä aio teettää pentuja, sillä tytöille juoksut ovat todella stressaavia ja niitä saatttaa olla parin viikon välein!
        voisin tähän loppuun lisätä vielä yhden asian, mistä en ollut aikaisemmin tietoinen. kissa, jonka molemmille vanhemmilla on paperit, mutta tällä kissalla itsellään ei ole (esim jos kasvattajalla ei ole hyväksyttyä kasvattajanimeä), ei ole rotukissa (vaikka käytännössä olisi miten puhdasrotuinen tahansa). Kissa ei voi myöskään koskaan myöhemmin enää saada papereita, jollei niitä ole heti pentuna saanut. Ilman papereita taas ei voi näyttelyissä kisata, kuin kotikissaluokassa, vaikka kissa olisi periaatteessa persialainen (tai mitä tahansa rotua).
        Kaikkia kissoja tasapuolisesti rakastaen (olivat rotua tai eivät) ja lemmikkinsä nikkiä lainaten:Nana


      • nana
        nana kirjoitti:

        ajattelin ennen. minulla oli nuorempana 2 omaan vapauteen tottunutta maatiaiskissaa, joista kumpikaan ei olisi takuulla viihtynyt näytelyissä. luulin minäkin, että kissanäyttelyihin lemmikkejään vievät ihmiset ovat vaan palkintojen perään haikailevia hienostelijoita.
        hankin ensimmäisen rotukissani (SIA f var) alkuvuodesta 2002, enkä ole hetkeäkään katunut! tämä kissa on luonteeltaan aivan upea ja seurallinen kuin koira, mutta kuitenkin kissamaisen itsenäinen. ostin tämän kissan kasvattajalta (maksoi 500€) ja yhtäkkiä opin kissoista aivan huimasti sellaista, mistä en ennen tiennytkään! en ollut tietoinen siitä, että sisäkissakin on madotettava ja rokotettava säännöllisesti (ihmisen kenkien pohjissa voi ulkoa kulkeutua vaikka mitä), enkä tiennyt sitäkään että pelkät kuivaruuat ja purkkiruuat ovat kissalle liian yksipuolista ravintoa ja tämä tarvitsee lisäksi muutakin (vaikka raakaa lihaa). en tiennyt, ettei pentukissan vatsa kestä maksaa ja että kananmunasta ei saa antaa valkuaista. ilman kissaharrastajia tämä tieto ei leviäisi, emmekä näin ollen osaisi hoitaa rakkaita lemmikkejämme oikein! (ainakin minä haluan omalle kissalleni parasta)
        monet rotukissojen omistajista käyvät näyttelyissä kissoineen. siellä he tapaavat muita kisaihmisiä lemmikkeineen, vaihtavat kuulumisia ja jakavat kissanhoito-ohjeita. myös kissojen kasvatusta ajatellen kuvittelisin näyttelyillä olevan aika iso osa. miten muuten valita tyttökissalleen sopiva sulho, jollei tunne ketään sopivaa ehdokasta (jos haluaa esim. saada aikaan jotain tiettyä väriä) tai tämän omistajaa?
        meille tulee syskuun alkupuolella toinen rotukissa. kävin tänään katsomassa pentua ja maksoin varausmaksun. tämä uusi tulokas (ORI b) menee ensimmäiseen näyttelyynsä jo ennen meille tuloaan 3-kuisena. todennäköisesti tulen itsekin jatkossa viemään kissaa näytille.
        ensimmäinen kissamme ei ole vielä näytelyissä käynyt, mutta aion kyllä viedä. jos tämä ei viihdy siellä, niin en vie toista kertaa! tottakai tahdon lemmikilleni vaan hyvää, enkä ikinä rääkkäisi rakasta kissaani millään tavoin. sitäpaitsi tiedän, että siamilaistyttöni ei tule näyttelyissäpärjäämään. korvat eivät lähde riittävän alhaalta ja värityskään ei ole paras mahdollinen.en suinkan hamua näyttelyistä palkintoja, vaan kokemuksia sekä minulle, että kissalleni. tahdon tavata muita kissaihmisiä ja oppia lisää näistä upeista eläimistä.
        kannattaa ehkä käydä kuitenkin tutustumassa näyttelyyn vielä uudemman kerran. ehkä muutat vielä mielesi niiden suhteen, kun silmäsi avautuvat. kuten kerroin, ajattelin aikaisemmin ihan samoin, kuin sinä nyt. siksi ymmärrän kantasi erittäin hyvin!
        kannattaa muuten käydä sivulla www.surok.fi ja www.kissaliitto.fi. etenkin suosittelen jälkimmäisillä sivuilla vierailua, koska sieltä löydät erittäin kattavasti tietoa kaikesta kissoihin liittyvästä ja sitä kautta ymmärrät myös paremmin näyttelyiden merkityksen ja mitä niillä haetaan (ne ruusukkeet ja pokaalit ovat loppujenlopuksi -usko tai älä - kaikkein merkityksettömin juttu jokaiselle kissaystävälle).
        millainen kissa muuten sinulla on? jos tavallinen maatiainen (rakastan kaikkia kissoja ja minulla on vanhempien luona kaksi aivan ihastuttavaa maatiaiskollia), niin ymmärrän, että se ei välttämättä ole kaikkein parhaiten näyttelyissä viihtyviä kissoja. ei meidänkään pojat viihtyisi. eri kissarodut ovat luonteiltaan hyvin erilaisia ja osa todella rakastaa jatkuvaa vellomista, harjaamista ja muutenkin huomion keskipisteenä olemista. osa taas tykkää vetäytyä omiin oloihinsa. tämä kaikki on tietenkin myös yksilökohtaista, mutta roduilla on roduille tyypillisiä luonteenpiirteitä. eri roduista ja niille kullekin tyypillisestä luonteesta taas löydät tietoa tuosta ensin mainitsemastani osoitteesta.
        kannattaa siis kuitenkin vielä koittaa kurkistaa hieman syvemmälle. näyttelyissä käyvät ne, jotka sitä haluavat (ja joiden lemmikit siellä viihtyvät) ja kotiin jäävät ne, joille näyttelyharrastus ei sovi! ikävää, jos joku raahaa näyttelyyn väkisin kissan, joka siellä olosta ei selvästikään nauti, mutta toisaaltahan me emme voi tietää jos tämä kyseinen kissa vaikka olisi ensimmäisessä näyttelyssään ja omistaja kokemuksen jälkeen päätttää olla viemättä kissaa uudemman kerran huomatessaan ettei kissa viihdy! näyttelyissä käyvät ihmiset ovat suureksi osaksi itse kasvattajia ja täten heillä on valtava kissatietous, enkä usko kenenkään heistä tahtovan mitään pahaa rakkaille lemmikeilleen. he ovat nimenomaan niitä ihmisiä, jotka ovat omistaneet koko elämänsä näille upeille eläimille (tarkoitan tällä sitä, että näiden ihmisten tuttavat ja ystävät ovat pääsääntöisesti toisia kissaihmiiä, kotona on useita kissoja ja muutenkin kaikki vapaa-aika kuluu kissojen parissa jollain tapaa niihin liittyen...kissayhdistysten kokouksissa ja tapahtumissa jne,...)
        ilman kisankasvattajien kanssa jutustelua ja kissayhdistysten nettisivuilla vierailua minä syyllistyisin ymmärtämättäni eläinrääkkäykseen. minun kissallani olisi todennäköisesti matoja ja se saisi yksipuolista ruokaa. lisäksi tuskin olisin ymmärtänyt leikkauttaa kissaa. poikakissan leikkaamattomuudesta voi olla korkeintaan hajuhaittaa (merkkailee), mutta tyttökissa on ehdottomasti leikattava, jollei sillä aio teettää pentuja, sillä tytöille juoksut ovat todella stressaavia ja niitä saatttaa olla parin viikon välein!
        voisin tähän loppuun lisätä vielä yhden asian, mistä en ollut aikaisemmin tietoinen. kissa, jonka molemmille vanhemmilla on paperit, mutta tällä kissalla itsellään ei ole (esim jos kasvattajalla ei ole hyväksyttyä kasvattajanimeä), ei ole rotukissa (vaikka käytännössä olisi miten puhdasrotuinen tahansa). Kissa ei voi myöskään koskaan myöhemmin enää saada papereita, jollei niitä ole heti pentuna saanut. Ilman papereita taas ei voi näyttelyissä kisata, kuin kotikissaluokassa, vaikka kissa olisi periaatteessa persialainen (tai mitä tahansa rotua).
        Kaikkia kissoja tasapuolisesti rakastaen (olivat rotua tai eivät) ja lemmikkinsä nikkiä lainaten:Nana

        korjaus edelliseen: hankin ensimmäisen rotukissani alkuvuodesta 2003, eli tänä vuonna (enkä 2002, kuten vahingossa kirjoitin)


      • Speedy

        Kissoja on monenlaisia, itse olen näyttelyissä nähnyt lähinnä näitä "vitsit kun on kivaa" kisuja. Kaverini kissa muuttuu todella neiti kauneuskuningattareksi, kun tajuaa pääsevänsä taas esiintymään.

        Mekin käytiin pari kertaa toisen pojan kanssa, mutta kun se raukka oli niitä kissoja, jotka pelkäävät, niin ei toki viedä enää.

        Täytyy kyllä myöntää, että olen minäkin nähnyt näitä "kissa irti!" -tapauksia, mutta silloin vika on siinä nimenomaisessa omistajassa, joka raahaa kissaansa näyttelyihin, vaikka se pelkää, koko näyttelytoimintaa ei pidä tuomita muutaman ajattelemattoman omistajan takia.


      • mamma40
        Rita kirjoitti:

        Arvasinhan, että täällä on vain ja ainoastaan näyttelyiden puolustelijoita. SILTI se on minusta väärin, TODELLA väärin, enkä koskaan veisi omaa kissaani mihinkään näyttelyyn. Sen verran sydäntä minullakin on.

        on oikeus mielipiteeseensä, mutta on aika ikävää, että kerrot virheellistä informaatiota.

        Ei kukaan vie kissaa näyttelyihin vain pönkittääkseen itsetuntoaan kissan menestyksellä, vain harvat siellä voittavat ja palkitaan. Osa kissoista ei koskaan pärjää ihan huipulla ja silti omistajat käyvät näyttelyissä, miksi? ei varmasti itsetunnon vuoksi, on se sen verran kallista puuhaa.

        Useimmat haluavat nähdä tuttuja (niin kissoja kuin omistajiakin) tai etsivät naarailleen sulhoja siis luovat kontakteja. On huomattavasti helpompaa nähdä kissan hyvät ja huonot ominaisuudet luonnossa kuin kuvasta ja kollien omistajat varmasti antavat mieluummin urostaan käyttöön kun näkevät millaiselle naaraalle sitä on kysytty. Kissoja näyttelytetään myöskin jotta saataisiin kuva siitä "millainen yksilö kissa on" kasvatusta ajatellen, mitkä ovat sen huonot ja hyvät puolet ja millainen partneri sille tulisi hankkia jotta pennuista tulisi vanhempiaan parempia.

        Kissa joka ei omaa näyttelyhermoja voidaan diskata siis se saa EVAn (ei voi arvotella) tai EVJ (ei voi jatkaa) ja jos näitä tulee 3 kpl, niin kissan ura tyssää siihen eli sitä ei voi näyttelyttää enää koskaan.

        Monet saavat väärän kuvan esim. itämaistyyppisten kissojen mekkalasta, jota ne pitävät ihan huvikseen. Ne eivät ole äkäisiä vaikka siltä saattaisi äkkiseltään kuulostaa. Mitä luulisit tapahtuvan jos esim. Maine Coon uros alkaisi äksyillä, ei sellaista jättiläistä pitelisi mikään eikä kukaan. Joten hieman realiteetteja mukaan väitteisiin, tällaiset "rääkkäys" puheet kuuluvat samaan kategoriaan perskien syömis- ja hengittämisvaikeuksien kanssa. Tieto ja oletus ovat aika kaukana toisistaan:D


    • nana

      kertoa mitä kissani kasvattaja kirjoitti näyttelyistä kissan mukana tulleessa kansiossa (joka sisältää yhden sivun tietoa näyttelyistä ja loput sivut ovatkin hoito-hjeita ja kaikkea muuta tärkeää, kuten kissan sairauksista ja niiden oireista ja hoidosta)

      tässä joitain kohtia:"näyttelyiden tarkoitus on levittää tietoutta eri roduista sekä valistaa kissan paremmasta hoitamisesta ns.suurat yleisöä. kasvattajille tarjoutuu mahdollisuus vertailla kasvatustyönsä tuloksia. kissaharrastajalla/näytteilleasettajalla on mahdollisuus rehtiin kilpailuun, kontaktien luomiseen ja mukavaan yhdessäoloon muiden samanhenkisten kanssa. muistaa sopii, että kissat itse eivät tulokistaan piittaa, vaikka monet esiintymistä näyttelyissä rakastavatkin" ja
      "näyttelyissä on kivaa, tapaa uusia ihmisiä ja pääsee näkemään tuttujen kissoja. ja pääsee tutustumaan muihin rouihin ja näkemään mitä mieltä tuomari on kissastasi, aina ei voi voittaa, mutta se ei ole pääasiakaan, mutta se on uskomaton tunne kun kissa pärjää!"

    • nana

      tiedoksi vielä, että huomasin keski-suomen rotukissayhdistyksen nettisivuilla ehkä kaikkein kattavimman selityksen mitä kissanäyttelyissä tarkalleen ottaen tapahtuu ja siellä oli todella tarkasti kuvattu näyttelyn kulku. siellä oli myös hyvät ohjeet näyttelyyn ilmoittautumista varten ja kaikki säännöt ja miten täytyy valmistautua. kun tämä kerran liippaa läheltä keskustelun aihetta, niin ajattelin kirjoittaa tämän tähän samaan keskusteluun.

      • rita

        Silti... ei.


    • Anonyymi

      Näytteleyitä ei ehkä järdjetteisi jos olisi ”eläin rääkkäystä”

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      10100
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      415
      4422
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      91
      3036
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2865
    5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2674
    6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      230
      2668
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      153
      1855
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      73
      1722
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1630
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1433
    Aihe