Suura 9:n analysointia. Osa 1.

obh8

2:106. Kumotessamme jonkun kohdan ilmoituksestamme tai antaessamme sen unohtua me asetamme paremman tai samanlaisen tilalle. Etkö tiedä, että Jumala on joka asiassa kaikkivaltias?

Suura 9 on viimeisin Muhammedin kirjoittamista suurista. Siksi se myös kumoaa monta rauhanomaiseksikin luokiteltua aiempaa ohjetta muslimeille.

9:1. Tämä on Jumalan ja Hänen lähettiläänsä (julistama) vastuuvapaus niiden pakanain suhteen, joiden kanssa te (muslimit) olette tehneet sopimuksen.

Ihmetteletkö vielä miksi sanotaan että (ääri)muslimien kanssa ei voida tehdä sopimuksia?

9:2. Kulkekaa sentähden maassa vapaasti neljä kuukautta ja tietäkää, että olette Jumalan ulottuvilla sekä että Jumala saattaa uskottomat häpeään.

Vapaassa lännessä tilanne on nyt tämä. Euroopassa on avautunut vapaa kulku eri maissa kun rajat ovat avautuneet.

9:3. Tämä on Jumalan ja Hänen lähettiläänsä julistus ihmisille suuren toivioretken päivänä, että Jumalaa ei sido kosketus pakanain kanssa, samoin kuin se ei sido Hänen lähettilästänsäkään. Ja jos käännytte (Hänen puoleensa), on se teille parhaaksi, jos kuitenkin käännätte selkänne, niin tietäkää, ettette voi välttää Jumalaa! Ja julista niille, jotka eivät usko, sanoma tuskallisesta rangaistuksesta,

Suuren toivioretken päivänä? Milloin tuo päivä koittaa muslimeille? (Ääri)muslimit ovat jo toivio retkellä. Muhammed aloitti tämän "toivioretken".

9:4. lukuunottamatta niitä monijumalaisia, joiden kanssa olette tehneet sopimuksen, kun he eivät ole millään rikkoneet teitä vastaan eivätkä auttaneet ketään muuta teitä vastaan. Täyttäkää siis sopimuksenne heidän kanssaan määräaikaan asti. Jumala totisesti rakastaa kunniantuntoisia.

Monijumalaisilla viitataan Muhammedin käsitykseen että kristityt palvovat montaa Jumalaa (Jeesus, Jumala, Maria), eli kyse on kristityistä. Eli muille paitsi kristityille joiden kanssa on tehty sopimus, julistetaan tuskallista rangaistusta. Kehotetaan täyttämään sopimus 'määräaikaan asti'. Määräaika ilmeisesti täyttyy seuraavassa jakeessa.

9:5. Mutta kun pyhät kuukaudet ovat kuluneet, niin vuodattakaa pakanain verta missä tahansa heitä tapaattekin. Ahdistakaa ja piirittäkää heitä ja väijykää heitä kaikkialla, mutta jos he kääntyvät (oikeaan Jumalan uskoon), rukoilevat ja antavat almut, niin päästäkää heidät menemään. Jumala on totisesti anteeksiantava ja armollinen.

'Pyhät kuukaudet' ilmeisesti viittaa 'vapaan kulun' aikaan joka oli 'neljä kuukautta' jolloin luvataan että 'jumala saattaa uskottomat häpeään'. Tulee mieleen nykytilanne jossa muslimeista ja islamista ei ole poliittisesti korrektia puhua pahaa ja muista uskonnoista ym. saa vapaasti puhua pahaa. Eli saatetaan häpeään muut, uskottomat.

6. Ja jos joku monijumalaisista anoo suojaasi, niin suo se hänelle, kunnes hän saa kuulla Herran sanan. Senjälkeen anna hänen päästä turvaan. Sillä he ovat ihmisiä, jotka eivät (parempaa) tiedä.

Tässä suojellaan selkeästi kristityt jos nämä pyytävät suojelua. Kunnes he saavat 'kuulla Herran sanan.' Sen jälkeen asema on turvattu koska he ovat ihmisiä jotka eivät tiedä parempaa.

Tässä tulee mieleen se miten fiksuja amerikkalaiset kristityt ovat olleet tässä suhteessa. He ovat tehneet sopimuksen muslimien kanssa mennessään Irakiin ja Afganistaniin ja 'anoessaan' suojaa maan uudeistetuilta (mutta silti demokraattisesti islamilaisilta) turvallisuus elimiltä. Ja ovat näin ollen yleisesti ottaen suojellussa asemassa 9 suuran tulkinnan mukaan. "He eivät tiedä parempaa". Ja ovat kuulleet Herransa sanan.(Jeesus).

7. Miten voisi Jumalaa ja Hänen lähettilästään sitoa sopimus pakanain kanssa? Paitsi niiden, joiden kanssa olette tehneet sopimuksen pyhän temppelin seutuvilla. Ja niin kauan kuin he pysyvät (sopimukselle) uskollisina, on teidänkin pysyttävä uskollisina heitä kohtaan. Jumala totisesti rakastaa hurskaita.

Viittaako pyhä temppeli kenties kirjan kansan, Israelin temppeliin? Jerusalem ja temppelivuori on tärkeä osa islamin uskomuksia. Vaatiiko tämä islamin ja lännen rauha temppelin uudelleenrakennusta vaikka sitten kalliomoskeijan tuhoutumisen kustannuksella?

8. Kuinka? Jos he saisivat teistä voiton, eivät he välittäisi ystävyyssuhteestä eikä sopimuksesta kanssanne. Puheellaan koettavat he olla mieliksenne, mutta heidän sydämensä ovat kuitenkin teitä vastaan, ja suurin osa heistä on jumalattomia.

Viittaa kovasti nykyiseen tilanteeseen jossa maallistuneessa lännessä ollaan kovin ystävällisiä puheissa muslimeja kohtaan. Poliittinen korrektius vaatii tätä.

9. Mitättömästä hinnasta he ovat luopuneet Jumalan tunnusmerkeistä ja estelevät (muita) Jumalan tieltä; kauheita ovat totisesti heidän tekonsa.
10. He eivät pidä lukua sukulaisuudesta eivätkä liittosopimuksesta uskovaisten kanssa, sillä he ovat niitä, jotka (liitot) rikkovat.
11 . Mutta jos he kääntyvät (Jumalan alamaisiksi), rukoilevat ja antavat säädetyt almut, ovat he uskonveljiänne. Ja Me selvitämme tunnusmerkkimme ihmisille, joilla on ymmärrystä.

Tässä puhutaan selkeästi uskottomista. Käsittääkseni Muhammedille kaikki jotka eivät uskoneet hänen olevan Jumalan asialla, olivat epäuskoisia. Ts. että koraani on Jumalan sanaa. Selkeä kuvaus väkisin käännyttämisestä islamin uskoon 5. jakeen pohjalta.

12. Mutta jos he sopimuksenteon jälkeen rikkovat valansa ja pilkkaavat teitä uskonne vuoksi, niin taistelkaa sellaisten uskottomien johtomiehiä vastaan - heille eivät totisesti valat mitään merkitse - jotta he luopuisivat puuhistaan.

Selkeä kehoitus sananvapauden riistoon. 'Pilkka' voidaan määritellä täysin vapaasti kohteen taholta. Totuuden sanominenkin voidaan pitää pilkkana, kuten holantilaisen Geert Wildersin
'fitna' -koraani filmin kohdalla on käynyt. 'Johtomiehiä' vastaan kehoitetaan taistelemaan.

13. Miksi ette taistelisi ihmisiä vastaan, jotka ovat rikkoneet valansa ja aikoneet karkoittaa lähettilään, etenkin kun he ovat ensimmäisinä aloittaneet (vihollisuudet). Pelkäättekö heitä? Onhan kuitenkin Jumala paremmin ansainnut sen, että te Häntä pelkäätte, jos olette oikeauskoisia.

14. Taistelkaa heitä vastaan, Jumala rankaisee heitä teidän kädellänne ja saattaa heidät häpeään; Hän auttaa teitä vastustaessanne heitä ja parantaa oikeauskoisten rinnat.

15. Ja Hän poistaa vihan heidän sydämistään, sillä Jumala säälii ketä tahtoo; Jumala on tietävä, viisas.

16. Vai arveletteko tulevanne hylätyiksi ennenkuin Jumala ehtii erottaa, ketkä joukostanne taistelivat eivätkä tunnustaneet ystävikseen ketään muuta kuin Jumalan, Hänen lähettiläänsä ja oikeauskoiset? Ja Jumala tuntee tekonne.

Ja taistelivathan he. Mestauttivat kolme suurta juutalaisheimoa ensi kädessä.
Jumala poistaa siis vihan Islamin vihollisten sydämmistä. Hän 'parantaa oikeasuskoisten rinnat.' Usko Jeesukseen on kyllä omiaan parantamaan islamin vihollisten rinnat ja poistamaan vihan heidän sydämmistään.

17. Monijumalaisten (pakanain) ei sovi käydä Jumalan temppelissä, koska heidän epäuskonsa todistaa heitä vastaan. Turhiksi osoittautuvat heidän tekonsa, ja tulessa saavat he ikuisesti olla.

18. Jumalan temppelissä saa vain se käydä, joka uskoo Jumalaan ja viimeiseen päivään ja harjoittaa rukoilemista ja antaa säädettyjä almuja eikä pelkää ketään muuta kuin Jumalaa; siksi nämä ovat niitä, jotka saavat toivoa olevansa johdatuksen omia.

Monijumalaisuus viittaa kristittyihin.(Muhammedin virheellinen käsitys kolminaisuudesta.).

19. Pidättekö juomaveden antamista toivioretkeläisille, pyhäkön rakentamista (tai siellä käymistä) samanarvoisena kuin uskoa Jumalaan ja viimeiseen päivään ja taistelua Jumalan retkellä? Eivät ne ole samanarvoisia Jumalan silmissä, eikä Jumala johda väärintekijöitä.

20. Ne, jotka uskovat ja lähtevät kodeistaan liikkeelle ja panevat alttiiksi omaisuutensa ja elämänsä Jumalan asian puolesta, saavuttavat korkeamman asteen Jumalan luona; nämä ovat voitollisia.

21. Heidän Herransa julistaa heille ilosanoman laupeudestaan, mielisuosiostaan ja huvipuutarhoista, joissa he tulevat olemaan ikuisesti autuaita,

22. jääden sinne ainiaaksi, Jumalan luona on totisesti suuri palkinto.

Eli selkeästi ilmaistaan että taistelu on enempi arvoista kuin rauhanomainen Jumalanpalvelus.

7

749

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Submitter
      • obh8

        Eli pointtisi on että älä käytä itse järkeä tulkitessasi koraania, vaan turvaudu muiden selityksiin.

        Valitettavasti ihmiset lukee koraania ja itse tulkitsee sitä lähi idässäkin eikä kyse ole mistään keskus johtoisesta tulkinnasta.

        Koraanissa selkeästi, kuten tämä 9. suura osoittaa, puhutaan esim. pakkokäännytyksestä ja sitä on myös Muhammedin oman toiminnan valossa muuksi tulkita. Siksi koen olevani aika vahvoilla ainakin nyt näin suomenkielisten muslimien rinnalla tässä koraanin analysaatiossani.

        Toki voi olla että jossain kohdassa olen väärässä. Mutta voisitko sinä osoittaa ne kohdat tarkemmin, kun kerran tunnet koraania, niin voisi syntyä keskusteluakin eikä tarvitsisi turvautua joihinkin koottuihin selityksiin kaikkien keskustelijoiden ja lukijoiden erikseen.


    • tuon asian.

      Mutta kiinnostuksesi Islamia kohtaan voi olla hyväkin asia.

      • obh8

        Voisitko tarkentaa minkä asian olen ymmärtänyt väärin?


    • Jake "Kafir" Waits

      on kaikkein hirvittävin suura koko Koraanissa.

      Jopa muuten Jaakko Hämäläis-anttila toteaa, että Muhammadin suhtautuminen toisuskoviin jyrkkeni ajan kuluessa.

      Johtopäätös on selvä.

    • Jake "Kafir" Waits

      että luet tuota Koraania. Kuinka moni suomalainen tuntee Koraanin? Ei monikaan.

      Suurin osa suomalaisista lukee hesaria ja uskoo, mitä siellä sanotaan.

    • enää ufot

      ne kun ois Euroopassa niin kommunikaatio olisi entistä toivottomampaa. Riittää, että kristityt ja muslimit eiväty ymmärrä toisiaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6432
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4153
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2567
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1518
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1377
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1090
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe