Aihe

huntupyrstöisistä

kultakaloista

elikkäs ostin 3 kpl huntupyrstöistä kultakalaa ja ne on 450l akvaariossa. paljonko näille kaloille on sopiva lämpötila?vesi on nyt 23 asteista,onko liian lämmintä? oon kyllä lueskellu kultakaloista ja monessa eri paikassa sanotaan eri lämpötiloja,peräti et 18 asteista..? ja sitten ruuasta kun ostin eläinkaupasta samalla tämän merkkistä kultakalojen ruokaa: TetraAniMin energy,niin riittääkö et anna tätä pari kolme kertaa päivässä.jostain muuten luin että joillekkin kultakaloille ei saisi antaa kelluvaa ruokaa ja nämä on just semmoisia pieniä kelluvia palloja tämä ruoka.

5

1108

  Vastaukset

  • Siis pääsääntönä voidaan pitää veden lämpötilan suhteen ettei kultakalat vaadi lämmittimen käyttöä lainkaan jos akvaarion veden lämpötila ei pääse laskemaan alle 5C ja se on aikas mahdotonta.

   On totta että kultakalat saavat "ilmavaivoja" jos niille antaa jatkuvasti hiutale- tai muuta kelluvaa ruokaa.
   Parhaita ovat uppoavat pelletit ja erikokoiset granulaatti ruoat joita kalan on helppo napsia ruoan upotessa.

  • Onhan akvan muu kalasto sellaista joka kestää myös viileätä vettä ja sellaisia lajeja jotka eivät aiheuta kultakaloillesi harmia ja stressiä.

  • Kultakaloille sopii lämpötilaksi 10-25 astetta.
   Niille on kehitetty omia kultakalojen ruokia, itse suosin Tetran ruokia. Niitä löytyy varmasti joka lemmikkieläinliikkeestä, esim. TetraAniMin.
   Kultakaloja saa ruokkia kaiken päivää, sillä ne etsivät ruokaa pohjalta ja pinnasta lähes koko ajan. Niillähän on pieni vatsa ja pohjan tonkiminenkin on niistä kivaa puuhaa. TetraAniMin valikoimassa on kolme vaihtoehtoa, kaikki käyvät!

   • vaikka vanha viesti on, niin korjataan nyt se, että huntupyrstöille ei missään nimessä 10 asteista vettä. 18 ihan minimissään, mieluummin yli 20 astetta. Luonnonmuoto on erikseen.


  • ...että pystyt tarjoamaan kaloillesi noin ison akvaarion, monella ei ole siihen mahdollisuutta!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   348
   15674
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   500
   8312
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   53
   4760
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   135
   2035