Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Hinnan alennus

välittäjän mielipide

Osaako kukaan neuvoa, mihinkä asti välittäjällä on oikeus pyyntihinnan alennukseen?
Asuntomme on ollut myynnissä n. kuukauden, ja välittäjä on tyyppiä "hätäinen kauppamies", eli kauhea kiire on saada kaupat tehtyä äkkiä ja jos ei tarjouksia tule niin hintaa pitää laskea. Kertaalleen on hintaa jo laskettukin, mutta kun kohteessa ei ole käynyt liiemmin katsojia, on välittäjä nyt taas kovasti vetoamassa liian korkeaan hintaan.. Mielestämme hinta on kekitasoa verrattuna alueen muihin vastaaviin asuntoihin. Sopimus ko. välittäjän kanssa on vielä kuukauden voimassa, joten ymmärrän että välittäjällä on nyt kiire saada kauppa syntymään (ja kyllähän sen joku ostaa jos puoli-ilmaiseksi myy!)kun aika vähenee ettei jää palkkio saamatta.
Välittäjä saa helposti ylipuhuttua, mutta ahdistavalta tuntuu, jos kauppahinta jää 20 000€ pienemmäksi kun arvio oli! Eli kysymys kuuluu, voimmeko kieltäytyä jatkuvasta hinnanalennuksesta, vai voiko hän vedota sitten meidän vaikeuttavan kaupantekoa tms..?

13

3169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yx kauppamies

      Tehän sen päätätte mihin hintaan asuntonne myytte vai myyttekö lainkaan. Toisaalta johan tuossa on sopimuksen purun paikka jos välittäjä on arvioinut toteutuvan hinnan huomattavasti yläkanttiin niieikö se silloin ole toiminut huolimattomasti?? Vai liekö ollut kysymys vain siitä että on luvannut paljon vain saadakseen asuntonne myyntiin? Toisaaltaan jos ei asiakkaita käy edes asuntoa katsomassa niin todennäköisesti on hinta aavistuksen pielessä!!

    • sama tarina

      Tuossa ketjussa kerron tarinaamme, liekö sama myyjä ;)

      http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=100&conference=4500000000001946&posting=22000000032910548

      Meidän asuntomme lähtöhinta oli jo alunperin n. 20 000 € alhaisempi kuin vastaavien. Kahden hinnanlaskun jälkeen se on n. 30 000 € alempi kuin vastaavissa. Nyt oleva hintaa ei enää todellakaan lasketa, vaikka välittäjä sitä vielä yritti. Ei todellakaan aiota myydä millään alennushinnalla, vaikka välittäjällä kuinka palkkion tarve onkin.
      Sopimus onneksi päättyy pian, joten pääsemme tuosta välittäjästä eroon.

      PS: Nyt ei asunnot mene muutenkaan kaupaksi kovin hyvin.

    • peukku68

      Moni tuijottaa välittäjää valitessaan siihen palkkioonn, eikä ota yhtään selvää muusta. Samalla rahalla eri välittäjät tekee aika erilaisesti töitä ja kun pistää prosentin siis 1% lisää niin yleensä näkyvyys ja kuuluvuus paranee huimasti eli siirtyy isommille ketjuille.

      Täälläpäin on legendana yksi välittäjä, josta on huhu että se myy kaiken ja pian. Joo, mutta hinnat on sen verran alemmat ja myyntihinnat varsinkin..

      Kyllä se hinta on myyjän päätettävissä eli jos ette tahdo laske aniin sitten ette. Onhan mahdollisella ostajalal jos sellainen jostain ilmaantuu aina mahdollisuus tehdä tarjous asunnostanne ja sitten mietitte sitä.

      Välittäjillä on myös ikävä tapa koittaa kepillä jäätä, varsinkin yksityisillä. Laitetaan siis hinta ensin kattoon ja aletaan sitten tiputtaa sitä vähitellen. Kohde vanhenee markkinoilla samaan aikaan ja ehkä kiinnostuneet jäävät katsomaan äkkiä mihin hinta laskee tällä kertaa. Kyllä ostajat nimittäin äkkiä nuo vekkulit oppivat tuntemaan...

      On kyllä vissi ero siinä onko tuo 20 000 esim 200 000 talosta vai 80 000 kertsistä.. Eli prosentuaalinen lasku kertoo enemmän kuin summa.

      Niin ja kyllähän kai välittäjä kertoi teille hinta amääritettäessä alueen hintatason niin pyynnit kuin myynnitkin? Sehän on ihan perusjuttu kun sitä' hintaa määritellään. Sitten vielä verrataan koko kaupungin vastaaviin kohteisiin jne. Eli taisi hinta olla ihan mutulla annettu?

      Odottakaa nyt vaan sitä sopparin umpeutumista ja tehkää uusi harkiten. Kumpikin sitoutuu juuri siihen, mitä sopimuksessa luke eja joissakin saattaa olla tarjouksista erillinen hintamääre, mutta ei hinnan laskusta kyllä koskaan.

    • Asuntokupla

      Ei välittäjällä ole minkäänlaista oikeutta pyyntihinnan alentamiseen, ellei ensi keskustele teidän kanssanne. Nyt on varmaan käynyt niin, että välittäjä on luvannut korkeimman hinnan ja te menitte tähän vipuun (se on ihan ymmärrettävää, etenkin jos välittäjä osaa perustella asiansa. Silti tuomittavaa.) Kysykää, että millaisen viestin tämä alennus antaa ostajille, jos taas alennetaan. Ostajat jäävät taas odottamaan, että josko pian alennetaan lisää...
      Yksi oikeustapaus ainakin on, että välittäjä on joutunut korvaamaan, kun on saatukin huomattavasti vähemmän, kuin mitä välittäjä on arvioinut. Nyt kannattaa tarkastaa mitä sopimuksessa lukee. Siellä pitäisi olla pyyntihinnan lisäksi myös maininta välittäjän arvioista toteutuvasta kauppahinnasta ja ajasta. Niiden puuttuminen antaa teille etulyöntiaseman välittäjää kohtaan.
      Onnea matkaan! Odottakaa kuukausi ja ottakaa uusi välittäjä.
      Välittäjiä ei voi niputtaa samaan eli isot ketjut eivät välttämättä ole parempia (provisiopalkkaisia välittäjiä ja kova hinku saada kohteita) kuin pienetkään.

    • välittäjät

      lupailevat vaikka kuun taivaalta että saisivat sinulta asunnon myyntiin. ei niillä ole mitään oikeutta päättää mistään hinnan alennuksista, se on yksin teidän asia millä hinnalla myytte. vaihtakaa välittäjää kun sopimus on loppu.

    • kuin olette......

      itse siinä asuneet. Asunnon myynti on psykologista mielikuvaa ostajia kohtaan. Näi mekin saimme asunnon myytyä. Jos ekalla esittelyllä ei tärpännyt, niin aina muutimme asuntoa "parempaan" suuntaan ja kyllä heti joku ihastu asuntoon.

      • Ainoleena

        On tosi paljon kokemusta asuntojen myynnistä.
        Jos ei ole itselläsi mitään pakkoa myydä kauheella kiireellä, odota oikea ostaja kohdalle.
        Tuo on tosi huonoa kaupantekoa välittäjältä
        pudottaa hintaa moneen kertaan. Tulee asikkaille
        ajatus onko jotain vikaa. Uusi välittäjä ja pysy
        tiukkana hintapyynnössäsi. Kyllä aika tavaran kaupitsee


      • Arvon Maisat ja Villet
        Ainoleena kirjoitti:

        On tosi paljon kokemusta asuntojen myynnistä.
        Jos ei ole itselläsi mitään pakkoa myydä kauheella kiireellä, odota oikea ostaja kohdalle.
        Tuo on tosi huonoa kaupantekoa välittäjältä
        pudottaa hintaa moneen kertaan. Tulee asikkaille
        ajatus onko jotain vikaa. Uusi välittäjä ja pysy
        tiukkana hintapyynnössäsi. Kyllä aika tavaran kaupitsee

        Tämmöistä se on kun kuplahinnat puhkeavat eikä enää tahdota löytää niin TYHMÄÄ ostajaa että kauppakirjaan nimensä laittaisi.

        Kyllä myyjien on ymmärrettävä asuntokuplan puhkeaminen ja hintojen lasku / tuleva romahdus.

        Olkaa iloisi jos vielä saatte kämpän myytyä eikä jää käsiin.. tarjonta kasvaa älyttömällä vauhdilla ja silloin etsitään ostajaa alenevilla hinnoilla.

        katso: Etuovi.com ja Oikotie.fi


    • mahd

      vedota välittäjän moraaliin jonka vuoksi puritte sopimuksen.
      Uhkailevat sillä että jos myytte 6kk sisällä toisen välittjän kautta joudutaan maksamaan korvauksia.
      Paskat joudut.
      Tapelkoot välittäjät keskenään.
      Jos jannu ei saa mökkiä kaupaksi kohtuulliseen hintaan niin monoa hanuriin.
      Totta on että nyt ei enää saa hintoja joita viime loppukesällä maksettiin.
      Tämä on markkinatilanne nyt.
      Todennäköisesti ei parane syksylle, joten myy ennen kesää tai muuten menetät enemmän kuin 20t

    • Kopsi

      Ihan ensiksi pitää todeta, että välittäjällä ei siis ole omin päin minkäänlaisia oikeuksia pyyntihintojen alentamiseen. Siitä neuvotellaan aina omistajan kanssa, joka sanoo viimeisen sanan siinä asiassa.

      Asuntoa arvioidessa on valitettavan yleistä se, että se joka lupaa korkeimman hinnan saa asunnon myyntiin. Tästä syystä varsinkin alalla vähemmän aikaa olleiden välittäjien on arvioitava asuntojen hinnat todellisuutta korkeammiksi. Itse en koskaan lupaa asunnosta mitää tiettyä hintaa, koska sitä on mahdoton sanoa etukäteen. Lähestyn asiaa siltä kantilta, että paljonko asunnosta olisi järkevää lähteä pyytämään.

      Välittäjällä on velvollisuus tehdä kaikkensa, jotta asunto saataisiin myytyä. Siihenhän hänet on palkattu. Joskus tämä tarkoittaa sitä, että omistalle on tehtävä selväksi se, että hintaa on liikaa. Varsinkin jos esittelyissä ei käy katsojia niin välittäjä on ammattitaidoton, mikäli hän ei tuo yhtenä vaihtoehtona esille hinnan tarkistamista. Ihmiset, jotka etsivät uutta asuntoa ovat nykyään todella hintatietoisia, kun hintatiedot ovat julkisia. Ylihintaa tarjoavia on hyvin harvassa. Asuntoa myydessä on kaksi vaihtoehtoa: joko asunto myydään siihen hintaan mitä markkinat ovat valmiit siitä maksamaan tai sitten sitä ei myydä. Välittäjän tehtävä on laskea liian kova hinta sille tasolle, että asunto menee kaupaksi. Usein vain omistaja itse on se suurin este kaupalle, kun hänellä on utopistiset odotukset asunnon hinnasta.

      Kaiken kaikkiaan alkuperäisen kirjoittajan tekstistä saa sen kuvan, että kyseessä on ammattitaitoinen välittäjä, joka todella tekee töitä sen eteen, että asunto saadaan kaupaksi.
      Jos esittelyissä ei käy ketään niin se on merkki siitä, että hintaa on liikaa. Hinnan alennuksesta voi toki kieltäytyä, mutta kannattaa miettiä, että kieltäytyykö siinä samalla kaupoista.

      • Talo myynnissä

        Meillä ainakin lähdettiin jo alussa nimenomaan välittäjän toivomuksesta erittäin alhaisesta hinnasta eli -20 % vastaavista.
        Itse ajattelimme samoin, koska halusimme saada talon myydyksi, emmekä yrittääkään mitään huippuhintaa. Siinä vaiheessa ajattelimme, että onpa fiksu välittäjä, kun ei yritäkään esittää mitään älytöntä hintaa, jota kukaan ei maksaisi.
        Sen jälkeen hintaa välittäjän toivomuksesta laskettiin vielä kahdesti ja on nyt aivan kipurajalla ja yli 30% alle vastaavien pyyntihinnan.
        Vastaavan talon rakennuttaminen maksaisi 1,5 kertaa sen mitä pyyntihinta nyt on.

        No, onneksi myyntisopimus pian päättyy ja pääsemme itse myymään taloa. Välittäjä ei näköjään enää edes esittele taloamme kuten alueen kaikkia muita heillä myynnissä olevia kohteita.
        Ja tämä johtunee siitä, että välittäjä otti nokkiinsa kun pyysimme vaihtamaan esittelykuvat parempiin (ei vaihtanut) ja ilmoitimme ettei hintaa enää lasketa, eikä myyntisopimusta jatketa.

        Tiedän, ettei kysymys ole hinnasta, koska vastaavan kokoinen (10 v. vanhempi) talo ilman autotallia myytiin lähistöltä vain 10 000 € halvemmalla. Lämpöeristetyn 50 m² autotallin arvo on toki enemmän kuin 10 000 €.
        Yksikään taloa katsomassa käynyt ei ole moittinut hintaa, heillä on ollut elämäntilanteeseen liittyviä syitä olla ostamatta (välittäjän mukaan mm. työpaikka-asioita, oman asunnon myynti jne.).

        Minua ainakin ahdistaa, että välittäjä olisi valmis myymään miten alhaisella hinnalla tahansa vain saadakseen palkkionsa.

        PS: Onneksi meidän ei ole pakko myydä.


      • kokemukset
        Talo myynnissä kirjoitti:

        Meillä ainakin lähdettiin jo alussa nimenomaan välittäjän toivomuksesta erittäin alhaisesta hinnasta eli -20 % vastaavista.
        Itse ajattelimme samoin, koska halusimme saada talon myydyksi, emmekä yrittääkään mitään huippuhintaa. Siinä vaiheessa ajattelimme, että onpa fiksu välittäjä, kun ei yritäkään esittää mitään älytöntä hintaa, jota kukaan ei maksaisi.
        Sen jälkeen hintaa välittäjän toivomuksesta laskettiin vielä kahdesti ja on nyt aivan kipurajalla ja yli 30% alle vastaavien pyyntihinnan.
        Vastaavan talon rakennuttaminen maksaisi 1,5 kertaa sen mitä pyyntihinta nyt on.

        No, onneksi myyntisopimus pian päättyy ja pääsemme itse myymään taloa. Välittäjä ei näköjään enää edes esittele taloamme kuten alueen kaikkia muita heillä myynnissä olevia kohteita.
        Ja tämä johtunee siitä, että välittäjä otti nokkiinsa kun pyysimme vaihtamaan esittelykuvat parempiin (ei vaihtanut) ja ilmoitimme ettei hintaa enää lasketa, eikä myyntisopimusta jatketa.

        Tiedän, ettei kysymys ole hinnasta, koska vastaavan kokoinen (10 v. vanhempi) talo ilman autotallia myytiin lähistöltä vain 10 000 € halvemmalla. Lämpöeristetyn 50 m² autotallin arvo on toki enemmän kuin 10 000 €.
        Yksikään taloa katsomassa käynyt ei ole moittinut hintaa, heillä on ollut elämäntilanteeseen liittyviä syitä olla ostamatta (välittäjän mukaan mm. työpaikka-asioita, oman asunnon myynti jne.).

        Minua ainakin ahdistaa, että välittäjä olisi valmis myymään miten alhaisella hinnalla tahansa vain saadakseen palkkionsa.

        PS: Onneksi meidän ei ole pakko myydä.

        Mitä lähempänä on toimeksiannon päättymispäivä, sitä suuremmaksi kasvaa välittäjän tarve saada kauppa aikaiseksi, oli hinta mikä hyvänsä.


      • ed. kirj.
        kokemukset kirjoitti:

        Mitä lähempänä on toimeksiannon päättymispäivä, sitä suuremmaksi kasvaa välittäjän tarve saada kauppa aikaiseksi, oli hinta mikä hyvänsä.

        Meillä välittäjä ei enää edes yritäkään myydä taloamme nyt kun sopimus on päättymässä. Vaikka hän esittelee kaikki muut paikkakuntamme myytävät asunnot samana päivänä peräjälkeen, meidän asuntoamme ei esitellä! Esiteltävänä sitten on kuitenkin asuntoja, jotka ovat olleet paljon pidempään myynnissä kuin meidän.
        Välittäjän into loppui lopullisesti siihen, kun ilmoitimme ettei hintaa enää alenneta.
        Nuo hinnan alennukset tulivat heti kättelyssä, hänen ainoa myyntikeinonsa näköjään!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2122
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1808
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      31
      1781
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1530
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      67
      1496
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1402
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1364
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1322
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1271
    Aihe