Pekingiin heinäkuussa

Arkajalka...

Moikka Moi!!

Olen menossa heinäkuussa Pekingiin ja minua hieman jännittää matka jo nyt. Onko kaikissa tavarataloissa tingattava? Onko jotain tiettyä mitä pitäisi varoa? Meidän hotelli on Jianguo, onko se hyvä? Kiito kaikille, jotka vastaavat.
Minä voin raportoida seikkailuistani, kun/jos olen selvinnyt hengissä...

14

2766

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Arkajalka edelleen

      Siis... Kiitos kaikille, jotka vastaavat!! Ei kiito. Jännittää...

      • polli102

        rohkeesti sekaan.tevarataloissa tinkimisestä en oikein tiedä,yritä vaan rohkeesti.kiina on jännä paikka,nauti


    • seikkailua ole

      Peking on miljoonakaupunki, asut länsimaisten hotellissa ja käyt tavarataloissa, ei se nyt oikeasti niin seikkailua ole. ;D
      Kyllä, tavarataloissa on tingattava ja länskäriä huijataan aina, hinnoista ota yleensä nolla pois niin sitten ollaan lähellä. Tinkaamisessa on omat kuvionsa, pitää näyttää siltä että ei oikeasti tarvitse sitä tuotetta, välillä pitää lähteä poiskin, myyjä tulee hakemaan vaikka toiselta käytävältä sut takaisin jos myydä haluaa. Ja sitten tingataan vielä vähän lisää. Ostoksilla käyminen ei siis onnistu nopeasti. Tinkaaminen tapahtuu aina liikkeessä sisällä, käytävällä ei tingata, eikä silloin jos liikkeeseen tulee toinen asiakas. Ainoastaan länsimaisia tuotteita myyvissä kaupoissa hinnat ovat kuten ilmoitettu, ja ne hinnat ovatkin vähintään samaa tasoa kuin Suomessa. Mitään aitoa ei saa halvemmalla sieltä. Kauppiaat joka puolella ovat todella aggressiivisesti myymässä koko ajan eivätkä luovuta helpolla.

      Jos kuljet taksilla, kuljeta mukanasi kiinankielistä korttia minne olet menossa, mm. hotellista saat varmasti heidän korttinsa jota voit näyttää taksikuskille. Kartalta on turha näyttää, he eivät yleensä osaa lukea karttaa. Taksikuskit eivät puhu englantia kuin todella harva!

      Heinäkuussa siellä on läkähdyttävän kuuma ja ilmansaasteet sitä luokkaa että hyvä jos viereisen rakennuksen näet.

      Paras asia Pekingissä on ruoka!!! Aivan taivaallisen ihania ravintoloita joka puolella, ja ulkona syöminen on edullista. Useissa ravintoloissa ruokalista on myös englanniksi kuvien kanssa. Siellä pärjää siis vaikka tarjoilija ei puhuisi englantia, kuten yleensä eivät puhu.

      • Pekingissa asunut

        Ei tavarataloissa kylla noin paljon tingata. Tavaratalot on kuin Suomen tavaratalot, kiinteat hinnat, alennusta voi yrittaa tingata, mutta etta nolla pois hinnasta... ei kylla toimi. Tama toimii ehka markkinoilla...


      • tavaratalosta
        Pekingissa asunut kirjoitti:

        Ei tavarataloissa kylla noin paljon tingata. Tavaratalot on kuin Suomen tavaratalot, kiinteat hinnat, alennusta voi yrittaa tingata, mutta etta nolla pois hinnasta... ei kylla toimi. Tama toimii ehka markkinoilla...

        Kuten sanoin, jos kyseessä on länsimainen liike, tingata ei juuri voi. Mutta jos kyseessä on vaikka Ya Show tai Silk Market niin nolla pois hinnasta, useimpien tuotteiden kohdalla. Jos siellä ei tiedä mitä mikin maksaa niin tulee todella huijatuksi. Ja länsimaalainen ei koskaan saa mitään niin halvalla kuin paikalliset. Paras oli kun ostin rasian jossa oli syömäpuikkoja ja telineet niille, lähtöhinta oli 625 ja maksoin niistä lopulta 42.


      • Tzambo

        Hyvä sinulle jos onnistuit löytämään ravintolat joissa on kuvat tai englanninkielinen menu. Minulle ei useimmiten löytynyt kumpaakaan. Itsehän ne paikat valitsin. Menin aina vähän pienempiin ravintoloihin. Usein valitsin paikan siltä perusteella kun näin ikkunassa englanninkielisen tekstin. Esimerkiksi welcome jos luki niin ei kun sinne. Ei ne kuitenkaan englantia osannu, ei ollu menua eikä kuvia. Ei muuta kun tavaamaan kiinaksi. Hauskaahan se oli.
        Tinkaamista en kyllä kaipaa yhtään. Ei jaksanu vaan vetää sitä samaa showta joku kerta. Myyjä yrittää aina saada sinusta irti niin paljon rahaa kun mahdollista.


      • Pekingissa asunut
        tavaratalosta kirjoitti:

        Kuten sanoin, jos kyseessä on länsimainen liike, tingata ei juuri voi. Mutta jos kyseessä on vaikka Ya Show tai Silk Market niin nolla pois hinnasta, useimpien tuotteiden kohdalla. Jos siellä ei tiedä mitä mikin maksaa niin tulee todella huijatuksi. Ja länsimaalainen ei koskaan saa mitään niin halvalla kuin paikalliset. Paras oli kun ostin rasian jossa oli syömäpuikkoja ja telineet niille, lähtöhinta oli 625 ja maksoin niistä lopulta 42.

        Ymmarsin tekstisi vaarin. Mutta, Yashow ja Silk Market eivat mun mielesta ole tavarataloja/


    • Janne___.

      Viime heinäkuussa hotelli Jinglunissa joka on Jianguon vieressä. Kokoonnuimme aurinkomatkoilla aina Jianguon aulaan ja vaikutti ihan hyvältä mestalta. Tavarataloissa ei tullut edes mieleen tingata, sen verran "kansainvälinen meininki" niissä jo oli. Silk streetillä sen sijaan voi ja PITÄÄ tingata hinnoista 70-80% pois. Varottava asia on se piiitkä suojatie siinä hotellisi ja Silk streetin välissä!. Tuskin ehdit puoli väliin kun valot ovat jo punaisella ja autot lähestyvät mutta kyllä siitäkin selvii!. Samoin kaupustelijoita on joka ikisellä nurkalla, varsinkin siinä hotellin vieressä. Mutta niihin tottuu ja kun ei välitä, eivät ne sitten enää edes kauppaa sulle mitään!. Itse pidin Pekingin reissusta erittäin paljon!. Hyvää matkaa sulle!.

    • myös ekakertalainen

      Tervehdys Beijinistä! Tulin eilen takaisin, 24 päivää omatoimimatka, joista 16 Beijinissä.
      Rohkeasti vaan matkaan, kaikki menee varmasti hyvin. Käyttäkää maalaijärkeä vaan, jos joku lähestyy ja haluaa ohajta teidät syömään/juomaan niin olkaa varovaisia, aniakin tarkistaka hinta ennenkuin tilatte jotain, näitä teeseremonia huijareita löytyy kaduilla, mutta ymmärtävät kyllä jos sanot EI KIITOS! Kadulla löytyvät myös paljon aidosti ystävällisiä kiinalaisia jotka voivat pysähtyä ja tiedustella jos voivat auttaa kun katselee karttaa ja miettii mihin suuntaan pitää mennä!
      Jos liikut lähella Rumputornia niin Gulon kadulla on hyvä, pieni, siisti, halpa PHO ravintola, vietnamilainen. Puhuvat kiinaa mutta lista englanniksi. Hyviä kasvisvaihtoehtoja, suosittelen!
      Teidän hotellin lähella THE PLACE = Maailman suurin näyttö 200 x 20m! Käykää katsomassa joku ilta, hieno kokemus seisoa sen alla ja katsoa valtavaa liikkuvaa kuvaa...=)!
      Turvallisia, varmoja ruokapaikoja Mcdonalds(ydinkeskustassa yli 20), PizzaHut sekä jos lihapullia ja hotdogeja tulee ikävä niin ottakaa taxi IKEAlle, länsimaista ruokaa ja nähtävyys onhan se Asialainen Ikeakin...=).
      Meille kiinalainen ruoka oli pettymys, lihalaatu on huonompi kuin suomessa, esim. kun tilaa kanaa niin se on KANAA ei broileria kuten Suomessa, ja kanapaloissa on sekä luut, nakha ja rasva mukana!
      Meistä tuli kasvis-syöjiä...=), lihaa syötiin lähinna Mcdonaldsilla ja PizzaHuteissa...=).
      Meidän lasku mukaan syötiin 1/3 länsipaikoissa ja 2/3 kiinalispaikoissa.
      Jos tykkätte teestä niin käykää teekadulla, siellä korttelin keskellä on Teetalo, missä on 1 ja 2 kerroksissa valtavasti pieniä teeliikeitä. Siellä saa maistaa eri teelaatuja. Meillä meni 4 tuntia siellä yhdessä liikkeessä, ensin maitaen, ja sitten tinkien. Ensin tarjosin -40% alempaa hintaa, tunnin tinkimisen jälkeen saimme teet -25% hinnalla. Tulimme sinne aamupäivällä, ja kun kävelimme molemmat kerrokset olimme ainoat asiakkkaat, kutsu tuli joka liikkeeseen!Mukava kokemus sekin päivä!
      Isoissa tavarataloissa löytyvät usein monta ravintola vaihtoehtoja, siellä käytiin kans usein.
      Meillä oli mukavat päivät Kiinassa, mukavaa lomaa teillekin.

      • Pekingissa asunut

        Kiinalainen liha (kana possu) ei kylla ole huonompilaatuista kuin Suomessa. Possunliha esim. maisutuu lihalta, ei joltain rehuseokselta, mita possuille Suomessa syotetaan.

        On siis kyse ruokakulttuurieroista. Kiinassa liha valmistetaan usein luineen. Pitaa siis tietaa, mita tilaa, etta luita ei tule mukana :-)
        Kiinalainen ruoka on terveellista ja herkullista, mutta tietenkaan makuasioista ei voi kiistella.

        Suomessa olevien kinkkiravintoloiden ruoka ei yleensa ja omien kokemusten mukaan ole lahellakaan sita "oikeaa", suorastaan pahan makuista ;-)


      • 餃子

        mitä minusta kannattaa pekingissä ehdottomasti kokeilla on mennä hypermarkettiin ja ostaa yakultin kaltaista kiinalaista vastinetta, tämä ei olekaan kylmähyllyssä vaan lämpimien joukossa, mehujen lähellä, pullo näyttää vähän samalta kuin googlaat yakult-juoman.

        Toinen on mennä korealaiseen ravintolaan missä on grilli joka pöydässä. Sieltä saa sellaista ohutta vähä-rasvaista naudanlihasuikaletta joka grillataan itse ja dipataan niin taivaalliseen soosiin että... 10 varmasti saa yhdelle hengelle tarpeeksi mahan täytteen, kunhan ei tilaa muuta. Se märkä pyyhe on sitten käsien pesuun ja voi sillä otsaakin pyyhkäistä. Kesä on todella kuuma, mutta talvella on lähempänä nollaa tai jopa alapuolella, ilmansaasteista ei ollut tietoakaan.

        Ja dumplingeja (jiaozi 餃子) on pakko kokeilla, mitä enemmän niin sitä parempi, on niin monenlaisia, ja marketeissä myydään pakastealtaassa. Ne joissa on lihaa on parempia mun mielestä. Niitä ei saa paistaa pannulla vaan pitää valmistaa höyrystämällä vaikkapa hyörykattilassa ja dipata ehdottomasti jonkinlaiseen soijaetikka kastikkeeseen.

        Ja ostakaa hyvät ihmiset niitä punaisia hedelmätankoja kadulta, ovat todella terveellisiä sydämelle ja maistuvat hyvälle. Pakko kokeilla, hinta oli kaks vuotta sitten 50 senttiä euroissa

        sen verran kiinaan tykästyin että äidyin jopa puolustuskannalle. Minusta suomalaisessa pikaisesti kasvatetussa kanassa ja kiinalaisessa on suuri makuero. Suomalaisen halpabroileri rasian liha maistuu niin huonolle että ei mitään rajaa. Toki pekingistä löytää paljon kanansormia ja muuta missä on nahka jne., nämä taas ovat tuotteita joita kiinalaiset suomessa yrittävät etsiä esim. kanakeittoa varten ja pettyvät kun ei löydy. Itse asiassa pekingistä löytää ihan mitä tahansa lihaa, rasvattomampiakin löytyy, eikä ole tarkoitus tankata itseään lihalla täyteen vaan syödä n. 10 eri ruokalajia yhdellä ruokalulla, niin ei se rasvan kokonaismäärä silloin suuremmaksi tule kuin suomessa. Itse tunsin oloni terveemmäksi ja vatsaongelmani paranivat pekingissä. (kiinalainen perinteinen lääketiede myös auttoi, paitsi ne ei puhu englantia)


    • kiva hotelli

      just tulin sieltä mielenkiintoinen paikka.tavarataloissa kannattaa tinkiä,muuten voit saada samaan hintaan suomesta vaatteita.käytiin muureilla ym koko päivän retki autolla maksoi 400 yuan.hyvää matkaa

    • Arkajalka.

      Terppa !!!

      Kiitos kaikille jotka ovat vastanneet minulle!! Olette ihania. Kiitos. Meidän matka lähestyy ja jännitys tiivistyy. Ostin matkaoppaan Pekingistä ja siinä varoiteltiin melkein kaikesta. Alkoi hieman pelottamaan... Mutta kyllä tämä tästä. Meidän matka alkaa 12.7.

    • Arkajalka...

      Morjens!! Elossa ollaan. Jihuu!!! Oli kyllä elämäni paras loma! Pelkäsin ja jännitin ihan turhaan. Hotelli Jianguo oli todella hyvä ja hyvällä paikalla. Ihmiset olivat aidosti ystävällisiä. Ihanaa... Haluaisin mennä sinne heti uudestaan. Ilma oli lämpimän kosteaa ( noin 30 astetta melkein joka päivä), satoi muutamana päivänä, mikä kirkasti ilmaa suuresti. Kaikki tärkeimmät nähtävyydet kävimme katsomassa ja ne olivat elämyksiä kaikki ( kiinan muuri, kesäpalatsi, kiinalainen sirkus, taivaantemppeli, kielletty kaupunki, Ming- keisareitten hautakumpu ja tietysti pandat).

      Shoppailtuakin tuli. Ensiksi emme uskaltaneet mennä "tinkimiskauppoihin", kun ensi kosketuksemme oli kun kaksi agressiivista nuorta naista hyökkäsi kimppuumme ja väkisin myi meille tavaraa. Syytti meitä helposta elämästä ja me emme kuulemma tienneet rankasta elämästä yhtään mitään. No, pari päivää kiersimme kaukaa Silkkikatua (tai sitä rakennusta) ja sitten päätimme uudestaan kokeilla. No seuraava kokemuskin oli parempi ja aloin pitää tinkaamisesta. Se oli varsinaista näyttelelmistä.

      Ostoskeskuksissa ei voinut tingata ja siellä olikin jo korkeammat hinnat.

      Yksi asia mitä minä rakastin yli kaiken oli se, että kiinalaisia sai katsella ihan rauhassa. Jos Suomessa suomalaisia tuijottaisi samalla lailla, saisi varmasti turpiinsa. Kiinalaiset lapset ovat niin kauniita ja suloisia, että teki mieli ottaa tyttö-vauva tuliaiseksi mukaan kotiin. Ihania. Lumoavia.

      Eli, tykkäsin, lumouduin ja ihastuin Pekingiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      249
      2206
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      82
      1856
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      75
      1555
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      112
      1278
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1170
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1135
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      980
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      891
    Aihe