Toteutus?

Nimetön

Hei. Olen itse suunnitellut vaatteita paperille ja omasta mielestäni niistä on upeita ja ainut laatuisia tullutkin. Mutta entä toteutus? Olen vasta 13 ja miten pääsisin toteuttamaan iseäni?? Useat ovat kehuneet töitäni ja käskeneet toteuttaa unelmaani. Mutta miten?!

3

987

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hiuz

      Sinun kannattaisi mennä ompelukurssille, missä saa ohjausta kaavoituksen yms kanssa ja ommella siellä vaatteesi. Esim. oman paikkakuntasi kansalaisopisto varmaan tarjoaa kursseja, tai voit pyytää tietenkin vaikka yksityisopetusta joltain paikalliselta ompelutaitoiselta ihmiseltä. (oma ompelukone tietenkin plussaa)

    • irmelin n

      Kaavoitus on tärkeä asia ompelussa eli kun olet piirtänyt esim. hienon koltun paperille, sinun pitäisi osata keksiä minkälaisista kankaankappaleista se syntyy. Kaavoitus on aika vaikea laji, mutta jos sitkeä on, niin kyllä sen vähitellen oppii. Kaavoitusta voi opetella esimerkiksi ostamalla ompelulehden tai kangaskaupan valmiskaavan ja siitä katsoa mallia, minkälainen on esim. perushihan kaava ja sitä voi sitten itse muokata haluamakseen. Jos et ole aiemmin ommellut, niin kannattaisi ensin pyöräyttää esim. muutama tavallinen paita käsityölehtien tai valmiskaavojen oppien mukaan. Toivottavasti äitisi osaa auttaa sinua ompelussa. Itse opettelin ompelemaan omat paitani, hameeni ja takkini 12-vuotiaana (aloitin ensin yksinkertaisista eli holkkihihaisista paidoista), mutta onneksi äiti osasi vähän opastaa. Kesti muutama vuosi, ennen kuin opin muuttelemaan malleja täysin oman pääni mukaan.

      Ompelukoulu on ihan hyvä ajatus, jos sellaisia paikkakunnallasi järjestetään.

    • jeu

      Ensin kannattaa ompeluharrastus aloittaa valmiilla kaavoilla ja miettiä niitä tarkkaan, miksi ne ovat sellaisia kuin ovat, miksi juuri sellaisista osista tulee tämän muotoisia vaatteita. Looginen päättely siis on hommassa edesauttava asia. Sitten voi mittailla itseään suhteessa näihin kaavoihin ja kokeilla kaavojen muuttamista sen mukaan, miten huomaa, että oma vartalo on mittasuhteiltaan erilainen kuin kaavan pituudet ja leveydet jne. Helpointa on aloittaa juuri hameista ja paidoista, housuja on todella vaikeaa suunnitella ja muuttaa, mikäli ne ovat istuvat, eivätkä ole joustavaa materiaalia. Joustavia materiaaleja taas on vaikeampi ommella kuin joustamattomia, joten ompelukoneen käyttö kannattaa aloittaa joustamattomilla kankailla. (vanhat lakanakankaat ovat hyvää harjoittelumateriaalia.)

      Niin tosiaan vielä, kirjastosta voit lainata lehtiä, esim. moda, joissa on valmiita yksinkertaisia kaavoja (pitää pyytää kirjaston virkailijalta) joita voit jäljentää kaavapaperille, ja lehdissä on myös melko yksityiskohtaisia ompeluohjeita siitä, miten nämä palat sitten ommellaan yhteen ja missä järjestyksessä. Koulun käsityötunneilla yläasteella(sinnehän olet varmaan seuraavaksi menossa, jos olet 13?) varmaan opit perusasioita vaatteiden ompelusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2087
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      118
      1600
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1510
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1337
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1226
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      488
      1145
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1135
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      953
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      932
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      876
    Aihe