käytössä kasvatuskeinona nyyään kaikilla. Kaupoissa kuulen jatkuvasti, että jos et nyt ole kunnolla, niin sitten ei mennä sinne etkä saa sitä.
Itse pidän tätä perin merkillisenä. Olen toki myös siihen syyllistynyt, mutta käänteiseti; Että siis jos nyt ollaan hetki juoksematta, tästä on hieno seuraus luvassa.
Mitä mieltä muut ?
Lasten kiristäminen ?
14
1315
Vastaukset
- viuru80
jos pidät kiristämistä huonona keinona niin ei toi lahjontakaan paras ole, vaikka uhkailu, kiristys ja lahjonta suosituimmat kasvatuskeinot nykyään ovatkin, käytän niitä myös itse!
- mamma kans
Ainahan on uhkailu, kiristys ja lahjonta olleet muodissa, ei se nyt mikään trendi ole!
Niitä pitää osata käyttää oikein :) - Anonyymi
Suosituin kiristys- ja lahjontakeino taitaa olla peliaika. Sehän on lapsille se maailman tärkein asia, tai ainakin tuntuu olevan.
Aikuisen ei tarvitse muuta kuin napauttaa kännykän ruutua niin lapsen kännykkä lukittuu. Sama toisin päin. Helppoa!
Tarkemmin sanottuna: Aivan liian helppoa! Suhde aikuiseen on täysin sen kännykän varassa. Palkinto tulee kännykkään peliaikana ja rangaistus sen poistona. Aikuinen voi vain pistää päälle ja pois mielivaltaisesti. Jos lapsi tekee jotain pientä väärin, kuten kiroilee, niin peliaika on heti pois. Suhteen vanhempaan ei pitäisi olla tämmöinen! Vanhemmat voivat myös laittaa alun alkaenkin törkeän pienen peliajan, joka vie lapsen melkein hulluuden partaalle. Järjetöntä.
Lasta voi myös lahjoa peliajan avulla törkeän helposti. Kun siivoaa huoneen saa esim. 15 minuuttia lisää peliaikaa. Taas todetaan sama asia: suhde aikuiseen on täysin kännykän varassa.
Nyt järki käteen! Itse kannatan järkeviä peliaikoja lapsille, jotka moista tarvitsevat. Järkevä peliaika tarkoittaa vähintään tuntia päivässä. Useimmille lapsille sopii 2-3h peliaika. Peliaikaa ei kuitenkaan pitäisi poistaa, koska muuten suhde aikuiseen on kännykän varassa. Ainakin liian isolta osin.
- it's me again
1. Uhkailu: ''Jos et nyt tule sieltä saat satinkutia''
2: Lahjonta: ''Saat muumilimpparin jos tulet pois sieltä''
3: Kiristys: ''Et saa muumilimpparia, jos et heti tule tänne'' - yhtä huonona
Lapsilla pitää olla turvalliset perussäännöt ja perusturva kotonaan. Kun arki sujuu kaikki ovat tyytyväisiä. Jos lapsi kiukuttelee häneltä ei rangaistuksena saa poistaa perusturvaa, kuten päivällinen tai rakkaus, mutta namit, filmit, viikkoraha yms on sellaista josta saattaa jäädä paitsi ellei noudata perussääntöjä.
Kun tämä yhtälö toimii ei tarvitse kiristää eikä lahjoa vaan lapsi oppii hyvin nopeasti navigoimaan oikein ja tietää minkä rajoissa voi liikkua. Vanhempien täytyy uskaltaa reilusti kieltää ja myös vaatia tottelemista. Johdonmukaisuus ja jatkuvuus luovat turvaa. - BrettSinclair
Tukkapölly tai luunappi ovat parhaat keinot kasvattaa psyykkisesti terve ihminen.
Ei tarvitse tukkapöllyn tai luunapin jälkeen mitään sairaslomaa, mutta kun otetaan edustusauto pois ja alennetaan palkkaa, niin se on psyykkisesti todella raskasta. lapselle karkit ja lelut ovat samoja kuin ministereille edustusautot ja joillekkin lounaseduta ja palkankorotukset. Ajatelkaa millainen sadisti tarvitsee olla että leikkaisi teidänkin tuloja.
Työpaikassa tuollainen "antaa ja ottaa" vaikka vähäisemmissäkin asioissa saattaisi saada aikuisen murttumaan totaalisesti ihan muutaman kerran jälkeen ja sitten kuvitellaan että lapsille voidaan jatkuvana rangaistuksena käyttää tuollaista sadistista psyykkistä kidutusta.- äiti.32.ja-3.lasta
Toisaalta totta!
Mutta ootkos koittanu oikein kunnolla luunapittaa itteäs päähän tai tukistaa! Parempi on ku käskee jonkun muun tehdä se ja kunnolla! Mä olen koittanut ja se ei ole kivaa!
Pyrinkin siihen, että kun kielletään niin vaan yksinkertaisesti totellaan!
Mutta joudunhan toki turvautumaan rangaistuksiin ja uhkavaatimuksiinkin joskus!
En pidä noita mitään edellä mainittuja kovinkaan vahingollisina lapsille, jos niistä ei tule jokapäiväistä (kertoja 100) riesaa! - kikka
Mutta kyllähän niitä aikuistenkin etuja ja palkkoja alennetaan jos ei ole niitä ansainnut. Jos on esim. töistä pois syyttäsuotta, voi hyvinkin tulla potkut. Tai jos ei ole muuten hoitanut työtään, etuja "leikataan". Minusta ihan kohtuullista.
Olkoon sitten kidutusta, mutta minä ainakin alennan viikkorahaa, jos sovitut hommat ei ole tehty. Siis kiristän, joskus uhkailen ja lahjonkin ;-) - memmulainen 37
kikka kirjoitti:
Mutta kyllähän niitä aikuistenkin etuja ja palkkoja alennetaan jos ei ole niitä ansainnut. Jos on esim. töistä pois syyttäsuotta, voi hyvinkin tulla potkut. Tai jos ei ole muuten hoitanut työtään, etuja "leikataan". Minusta ihan kohtuullista.
Olkoon sitten kidutusta, mutta minä ainakin alennan viikkorahaa, jos sovitut hommat ei ole tehty. Siis kiristän, joskus uhkailen ja lahjonkin ;-)Tämä seuraus, eli viikkorahan menetys on yksilöllinen seuraus ja riippuu kai lapsen iästä, tajuaako hän laiminlyöntinsä todellisen seurauksen.
Jos tehdään ajatusleikki, että lapsi ei ole suostunut viemään roskia ulos, niin todellinen seuraushan on että roskat alkavat mädätä sisätiloissa ja haista epämiellyttävästi.
Myöskin se, että roskasankoon ei mahdu enää roskia, on todellinen seuraus.
Koko taloudenpitohan siinä jumittuu: äiti ei voi tehdä enää ruokaa, koska roskasankoon ei mahdu mitään, mikä jää yli ruoanvalmistuksen aikana.
Olisko oikea ja todellinen seuraus koko yhteisöä koskeva ja sitä myöten lapsen aiheuttama, nolo juttu.
Keittiö haisee ja ollaan ilman ruokaa koko popula.
Koetapa joskus tätä keinoa ja yllätyt! - Aradiatar
..on raukkamaista ja mielivaltaista. Jos aikuinen ei kykene ilman sitä käsittelemään lapsen kapinointia sääntöjä vastaan niin hakekoon itselleen apua. Sama pätee psyykkiseen pahoinpitelyyn. Psyykkinen pahoinpitely
Psyykkistä pahoinpitelyä on mm.
- Lapsen hylkääminen, alistaminen, nöyryyttäminen sekä lapsen itsetunnon ja omanarvontunnon loukkaaminen
- Myös epäoikeudenmukaiset rangaistukset ja uhkaukset voidaan katsoa olevan psyykkistä pahoinpitelyä
Eli syy/seuraus rangaistukset, kuten viikkorahan eväys tottelemattomuudesta ei täytä psyykkisen pahoinpitelyn tunnusmerkistöä. - BrettSinclair
Aradiatar kirjoitti:
..on raukkamaista ja mielivaltaista. Jos aikuinen ei kykene ilman sitä käsittelemään lapsen kapinointia sääntöjä vastaan niin hakekoon itselleen apua. Sama pätee psyykkiseen pahoinpitelyyn. Psyykkinen pahoinpitely
Psyykkistä pahoinpitelyä on mm.
- Lapsen hylkääminen, alistaminen, nöyryyttäminen sekä lapsen itsetunnon ja omanarvontunnon loukkaaminen
- Myös epäoikeudenmukaiset rangaistukset ja uhkaukset voidaan katsoa olevan psyykkistä pahoinpitelyä
Eli syy/seuraus rangaistukset, kuten viikkorahan eväys tottelemattomuudesta ei täytä psyykkisen pahoinpitelyn tunnusmerkistöä."Äiti rikkoo lapsen lelut kun lapsi oli tuhma" "Äitihän ne oli osanutkin".
Viikkoraha on samallatavoin "ansaittu" etuus, jonka leikkaaminen on epäoikeudenmukaista. Ei tietenkään aikuisesta epäoikeudenmukaista jos aikuinen ajattelee lapsen palkansaajaksi, mutta lapselle ei itsestään selvyyksistä ja velvoitteista pidä maksaa palkkaa.
Lähes kaikki muut menetelmät luunappia ja tukkapöllyä lukuunottamatta vaikeamman lapsen ojentamiseksi ovat pahoinpitelyä, johtuen menetelmien tehottomuudesta samanlaisiana annoksina kuin luunappi tai tukkapölly tehoaa. - Aradiatar
BrettSinclair kirjoitti:
"Äiti rikkoo lapsen lelut kun lapsi oli tuhma" "Äitihän ne oli osanutkin".
Viikkoraha on samallatavoin "ansaittu" etuus, jonka leikkaaminen on epäoikeudenmukaista. Ei tietenkään aikuisesta epäoikeudenmukaista jos aikuinen ajattelee lapsen palkansaajaksi, mutta lapselle ei itsestään selvyyksistä ja velvoitteista pidä maksaa palkkaa.
Lähes kaikki muut menetelmät luunappia ja tukkapöllyä lukuunottamatta vaikeamman lapsen ojentamiseksi ovat pahoinpitelyä, johtuen menetelmien tehottomuudesta samanlaisiana annoksina kuin luunappi tai tukkapölly tehoaa...ne luunapit ja tukkapöllyt turhaksi lapsen kiusaamiseksi. Jos haluaa, ne paremmat keinot ojentaa sitä haastavampaa lasta löytyy jos vaan viitsii etsiä.
- äiti kolmelle
Täytyy nyt häpeillen myöntää, että itse tulee tämän tästä sorruttua siihen jatkuvaan "jos et nyt tee sitä tai tee näin niin sitten et saa viikkorahaa / peliaikaa / mennä kaverille... yms.
Kuitenkin se kehu ja palkitseminen hyvästä toiminnasta tuottaisi paljon paljon parempaa tulosta. Eli myönteisellä asialla on paljon kauaskantoisemmat seuraukset kuin sillä "ei ei ei ei" - tyylillä! - memmulainen 37
Kiristäminen ja etujen leikkaaminen kuvastaa tämän hetken ajattelutapaa, jossa OMA hyöty ja OMA napa ovat tärkeimmät.
Kiristämälle ja uhkailemalla opetetaan lapselle ongelmien ratkaisumalli, joka on yllätys, yllätys: kiristäminen ja uhkaaminen.
Tällaiset vanhemmat kasvattavat tulevaisuuden kiristäjiä.
Lisäksi he kasvattavat oman etunsa vartijoita, joita ei kiinnosta pätkääkään muiden ihmisten hyvinvointi.
Tässä on ehkä mallina ollut syyn ja seurauksen laki, joka tosin käsitetään väärin.
Jos lapsi esim. kitisee ja riehuu marketissa, uhataan että hän ei saa makeisia tai leluja.
Sehän on valhe! Oikeampi seuraus riehumisesta on se että kaupan henkilökunta poistaa kyseiset asiakkaat kaupasta.
Eikö lapselle pitäisi kertoa tämä oikeampi seuraus kuin se että seurauksena on makeisten menettäminen.
Tai lapselle voi kertoa sen, että kiukuttelun seurauksena äiti saa hävetä ja näin ollen joutuu häpeissään poistumaan kaupasta ilman ostoksia.
Hiekkalaatikolla lasta kielletään heittelemästä hiekkaa. Kun lapsi ei tottele, sanotaan että jäät ilman jackyvanukasta tai et saa katsoa hauskaa filmiä televisiosta.
Tuokin on valhe!
Todellinen seuraushan hiekan heittelystä on, että hiekkaa menee silmiin ja se sattuu.
Eikö lapselle pitäisi kertoa tämä oikea seuraus?
Jos lapsi et tottele, niin lapsi poistetaan hiekkalaatikolta ja sanotaan, että hänen toimintansa on vaarallista silmille ja vaatteet likaantuvat.
Monet kiristämiset, uhkaukset ja kiellot ovat lisäksi turhia. Olen seurannut monia vanhempia ja huomannut että se on heille pelkkää päivittäistä liturgiaa, joiden sisältöä he eivät edes tajua, vaan hokevat sitä kuin papukaijat.
Vanhemmat eivät TIEDÄ, miten lasten kanssa oltaisiin. He eivät edes tajua, että lapset ovat ihmisiä.
Lapsen kanssa voi olla RAUHALLISESTI. Hänen kanssaan voi keskustella, ja tällä lailla opettaa häntä kommunikoimaan. Lapsen ajatusmaailma kehittyy keskustelutaidon mukana.
Monet eivät tajua tätä! He jättävät lapsen tunneköyhäksi ja ajatusköyhäksi. Lapsi ei opi koskaan vuorovaikutustaitoja eikä todellista syyn ja seurauksen lakia.
Lapsen voi kasvattaa reaalimaailmaan järkeväksi olennoksi.
Kiristäminen, uhkaaminen ja huutaminen ovat väkivaltaa lasta kohtaan. Lapsi ei opi luottamaan vanhempiinsa eikä luomaan kontaktia, koska todellinen yhteys puuttuu.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nurmossa kuoli 2 Lasta..
Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .1065587Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631453703Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen503245Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi4542589Purra hermostui A-studiossa
Purra huusi ja tärisi A-studiossa 21.11.-24. Ei kykene asialliseen keskusteluun.2611620- 871366
Ensitreffit Hai rehellisenä - Tämä intiimiyden muoto puuttui suhteesta Annan kanssa: "Meillä ei..."
Hai ja Anna eivät jatkaneet avioliittoaan Ensitreffit-sarjassa. Olisiko mielestäsi tällä parilla ollut mahdollisuus aito131319Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!
Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde321293- 771258
Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle
Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että1511196