Päiväohjelmia

satu40

Rebekka tuolla alempana kirjoitti hellyttävän päiväohjelman oman perheensä arjesta. Sitä oli hauska lukea, niin kuin muitakin vastaavia.

Uskaltaako ja jaksaako joku muukin kirjoittaa?
Ymmärrän että noiden parin trollin kommentteja ei ole mukava lukea, mutta olen varma että meitä jotka moisia mielellään ja arvostaen lukevia on suuri enemmistö palstan kävijöistä.

25

2869

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äityli neljälle

      En taas millään jaksais lukea jotain päivärytmiä, tai kirjoittaa. Siinä tulee vähän tekemisen maku ja sellainen fiilis vähän että : laiska töitään laskee" En jaksa muutenkaan kaverin kans puida mitä vauva söi aamulla, mitä sitten tapahtui, ja niin edelleen. Vähän syvällisempää kaipaisisin.

      • satu40

        kaikki asiat eivät kiinnosta kaikkia.
        Siksi onkin hyvä, jos on selkeä otsikko niin voi lukea vain itseä kiehtovat aiheen.

        Minä esim hyppään aina ohi toi provo-otsikot. En lue enkä siis kommentoikaan.


      • jokupastaruoka
        satu40 kirjoitti:

        kaikki asiat eivät kiinnosta kaikkia.
        Siksi onkin hyvä, jos on selkeä otsikko niin voi lukea vain itseä kiehtovat aiheen.

        Minä esim hyppään aina ohi toi provo-otsikot. En lue enkä siis kommentoikaan.

        mika on provo ja mika on provo otsikko ? Onko se joku viesti jonka tarkoitus on jotenkin kielteisesti provosoida ?


      • on eräänlainen
        jokupastaruoka kirjoitti:

        mika on provo ja mika on provo otsikko ? Onko se joku viesti jonka tarkoitus on jotenkin kielteisesti provosoida ?

        pastakastike, joku voi laittaa sinulle siitä ohjeen kun tuolla muualla ketjussa uunotit toisia kysymyksilläsi


    • Hammi64

      Minusta on ainakin hauska lukea muiden päiväohjelmia ja vertailla miten muut järjestävät ruokailut, kuljetukset, pyykkäykset sun muut arjen rutiinit. Joskus saa hyviä vinkkejäkin ja joskus vain ihmettelen jonkun puuhia. Itselläni on vain kolme lasta, mutta tuntuu, että koko ajan olen suhaamassa edestakaisin viemässä/hakemassa lapsia tai laittamassa ruokaa. Teen töitä kotona, ja yritän rytmittää kotitöitä muun työnteon lomaan. Eli pidän ikäänkuin tauon töistä ja laitan pyykkikoneen pyörimään...

      Laita sinä Satu oma päiväohjelmaasi. Se olisi sinun perhekokoonpanollasi varmasti hengästyttävää luettavaa.

      • satu40

        Minulla nyt epätyypillinen päivä menossa, koska makaan sängynpohjalla passattavana selkärikon vuoksi. Mutta valitsen yhden ns. tyypillisen torstaipäivän vähän ajan takaa ja yritän kuvata sen.

        -   Herätyskello soi klo 6. Mummeli nousee ylös ja painelee suihkuun. Mukaan otan Pojan 1 v, niin että muut perhepetiläiset saavat nukkua hiukan pidempään.

        -   Suihkun jälkeen molemmille suihkituille päivävaatteet päälle, karvojen sukiminen, kahvin ja puuron keitto, voikkaritarpeita pöytään ja niin edelleen.

        -   Klo 6.45 tulee poika 18 v hakemaan minua kouluun. Herätän miehen ja pojan 14 v ja käyn joka-aamuisen filosofismatemaattisen keskustelun siitä miksiainapitää ja viisiminuuttiavielä… Tyttö 2 v ja tyttö 11 v heräilevät samoihin aikoihin itsestään. Suukkoja, kadonneiden tavaroiden metsästämistä ja muuta aamutohinaa.

        -   Pojan 18 v kanssa haemme seitsemän maissa vävyn 29 v ja ajamme lähikaupunkiin kouluun ja töihin. Poika jättää minut ensin kaupunkiin, missä menen tekemään sovittua haastattelua klo 8.

        -   Haastattelu kestää hiukan yli yhdeksään. Sen jälkeen kävelen koululleni.

        -   Aamukahvi ja voikkari koulun kirjaston kahvilassa. Samalla käyn läppäriltä läpi sähköpostit ja verkkokurssien uudet materiaalit.

        -   Noin kello 10 kirjastoon.

        -   10- 12 luen tenttiin.

        -   Kahdentoista maissa kerään kimpsuni ja kampsuni ja lyllerrän koulun pihan poikki toiseen rakennukseen ja luentosaliin.

        -   12.15-13.45 luento diskurssianalyysistä. Surffaan nettiä samalla.

        -   Jään luentoluokkaan luennon jälkeenkin ja alan purkamaan aamuista haastattelua lehtijutuksi. Kirjoitan neljään asti. Päivän päässä muhinut aihe ulostuu tällä kertaa suht’ helposti näytölle.

        -   Neljän jälkeen tulee poika 18 v hakemaan minua ja haemme sitten yhdessä vävyn töistään ja pojanpojan 2 v äidiltään (Tulee loppuviikoksi isälleen – jaettu huoltajuus)

        -   Silloin kun ei kyydissä ole pojanpoikaa voin viettää automatkan netissä. Silloin kun pojanpoika on mukana, tärkeämmät keskustelut tyyliin voittaako Aladdinin lampun henki kaikki Jalin suklaatehtaan Umbbalumpat vai ei, viekoittelee mukanaan.

        Lasten kotipäivän voin kuvata vain päällisin puolin eli tiedän rutiinit, mutta koska en ole paikalla niin rutiinienpoikkeamat menee ohitse. Pääpiirteittäin se menee näin. Aamulla lähdettyäni isot ja pienet ja mies syövät aamiaisen, pukevat ja pettaavat yms sen minkä ehtivät ja viitsivät. Poika 14 v ja tytär 11 v lähtevät kouluun noin 8.30. (Viime viikoina tyttären kaveri 11 v on ottanut tavakseen tulla aamiaiselle myös ja on siis apunakin aamukaaoksessa)
        Sen jälkeen mies pukee pikkuiset 1 v ja 2 v ja he menevät ulos. He käyvät kaupassa ja kotimatkalla leikkipuistossa tai luontoretkellä. Kotona ovat noin 11- 11.30. He syövät lounaan yhdessä miehen kanssa. Tavallisesti jotain mitä on tehty valmiiksi edellisenä päivänä. Lapsiparat siis elävät tähteillä.. nyyh ja ahh ja voih.
        Lounaan jälkeen on päiväunet työhuoneen sohvalla. Isi lukee ensin yhden kirjan molemmille, sitten kaksivuotias yhden yksivuotiaalle ja siinä vaiheessa pienempi onkin tavallisesti jo sammunut. Kaksivuotias voi vielä lueskella itse itselleen hetken Nalle Puhhuhhuhhhhia ennen kuin unilaiva saapuu. Mies alkaa töihinsä työhuoneen tietokoneella.
        Tytär 22 v saapuu puolen päivän jälkeen lapsenvahdiksi oman poikansa 6 kk kanssa. Jos pienet nukkuvat vielä, hän siivoilee tms. sen mukaan mikä huvittaa kulloinkin. Pienet heräävät yhden kahden maissa a tytär vapauttaa miehen tämän puolipäiväkoti-isyydestä. On vuorossa välipala ja sen jälkeen jokin sisäleikki tai –askartelu. Tällä hetkellä ovat suosiossa muolimahajutut (muovailuvaha ja taikataikina) ja kollaasit kun 2 v opettelee käyttämään saksia. 1 v muolimahastelee ja repii omien kollaasiensa rakennustarpeet. Olen ostanut suurensuuria kartonkeja kollaasien pohjiksi joten yhtä teosta voidaan väliin tehdä jopa viikon ajan.
        Noin kello 14 saapuu retkuvävy 28 v ja alkaa päivällisen teon. Niihin aikoihin tai sen jälkeen tytär 22 v pukee pienet ja itsensä ja he menevät pihalle joko majanrakennushommiin tai mikä nyt milloinkin sesongin leikki on. Poika 14 v saapuu kavereineen noin klo 15.30 ja jää ulos vahtimaan pieniä (likanpoika 6 kk ja poika 1 v oat nukahtaneet kärryyn) siksi aikaa kun tyttö 22 v menee kylille omille asioilleen. Puolenkylänpojat 14 v ovat vastuussa siitä, että pienten majatyömaa on varsin upea. Se suunnittelevat, toteuttavat, hankkivat aineita jne. varsinaiseen hobbittien kylään. Taitavat nauttia melkoisesti siitä, että pienet antavat heille käyvän syyn olla vielä ”lapsellisia”, mutta tätä ei tietenkään sanota koskaan ääneen, koska he ovat kaikki sikamakeita ja sairaan cool ja käyt katsoen aikuisia ynnä muuta sellaista.
        Tytär 11 v saapuu kotiin noin klo 16 käytyään koulun jälkeen uimassa.
        Yksi puolenkylänpojista hakee paikalle myös oman pikkuveljensä 3v, koska tämäkin on hobbittiainesta.

        -   Minä , poika 18 v ja vävy 29 v saavumme kotiin vähän ennen viittä. Miehenpuoliskot jäävät hetkeksi pihalle kertoilemaan nuorille siitä kuinka heidän nuoruudessaan majatkin oli rautaa ja miehet puuta hiiohei. Nelitoistavuotiaat tuhahtelevat mutta tytär 2 v , pojanpoika 3v ja lainahobbitti 3 v uskovat jokaisen valehdellun sanan. Likka 22 v saapuu asioiltaan, tytär 24 opinahjostaan, tytär 20v ja adoptiotäti 51 töistään.

        -   Tytär 11 v ja retkuvävy 28 v ovat laittaneet ruoan ja kattaneet pöydän. Perhe sekä osa puolenkylänpojista ynnä pikkuhobittiaiheinen puolenkylänpojan pikkuveli käyvät pöytään. Tällä kertaa sakkia on 19 henkeä. Syömme pitkään ja hartaasti. Retkuvävy on mainio kokki. Ateriaa pidentää myös se että meillä uskotaan lujasti päivälliskeskusteluihin; politiikka, taide, lastenkasvatus, koululaitoksen puutteet, muoti ja muu huuhaa sinkoilee pitkin pöytää. Jokaisella on jotain sanottavaa – jos kohta poika 1 v ja tytönpoika 6 kk tyytyvät lähinnä kättentaputteluihin sopivissa ja sopimattomissa kohdissa sekä erilaisiin poliittisesti korrekteihin vokaaliäännekommentteihin.

        -   Jälkiruokakahvin kera osa sakista pelaa korttia isoilla panoksilla. Tämän vakavan verisen uhkapelin hävinnyt joukkue joutuu siivoamaan keittiön ja muut alakerran huoneet ruoan jälkeen.

        -   Lainahobitti 3 v poistuu isoveljensä kanssa omaan kotiinsa. Osa puolenkylänpojista menee vintille muka tekemään läksyjä . Ilmeisesti kouluaineena on mm ”Oisitsä sen kaa?” ja muuta vakavaa ihmissuhdepohdintaa. Tytär 11 v tekee läksyjä yhdessä minun kanssani. Kunnon addiktina surffaan nettiä samalla.

        -    Aikuiset lapset alkavat valua ovea kohti poistuakseen omiin talouksiinsa. Sitten joku keksii että mitä jos mentäisiin keilaamaan. Soitto paikalliselle keilaradalle vahvistaa suunnitelman; vapaita ratoja on.

        -   Saavumme 16 hengen voimin keilaradalle hiukan seitsemän jälkeen. Kukaan ei kuole keilapallon osumasta jokunen keilakin kaatuu.

        -   Noin 20.30 ollaan taas kotona. Pienet syövät iltapalakiisseliä ja poika 18 v (joka asuu omillaan paitsi torstaina ja perjantain välisinä öinä jolloin hän yöpyy poikansa kanssa meillä, jotta pientä ei tarvitsisi kiskoa hoitoon niin aikaisin perjantaiaamuna isin mennessä töihinsä tai kouluunsa) vie kaikki kolme allemetristä kylpyyn.

        -   Mies ottaa vastaan pieniä sitä mukaa kun niitä kylpyhuoneesta pulpahtelee ja pukee heidät yönuttuihin ja lähettää perhepetiin minun kainalooni missä minä täytän parhaani mukaan täytän heidän herkät mielensä omituisilla saduilla ja loruilla ja kuiskin korviin aivopesuriimejä tyyliin ”Äiti rakastaa sinua aivan hurrrrrjan paljon” yms.

        -   Yhdeksän jälkeen tönö hiljenee. Jos minä olen tarmokas menen telkun ääreen silittämään pyykkiä tai maalaamaan kortteja. Jos en ole niin menen koneelle ja surffaan tai chatin. Tänä nimenomaisena torstaina viimeistelin päivällä tehdyn lehtijutun, teetätin miehellä tyylittelyt ottamiini valokuviin ja lähetin jutun mailina päätoimittajalle – minkä jälkeen menin chattiin.

        Kahta samanlaista päivää ei ole. Mutta perusrutiineissa yritämme pysyä joten tai ainakin kuten. Eli joka päivä syödään, peseydytään, käydään ulkona jne. Siivoamiselle sen sijaan saisi toki pyhittää enemmänkin aikaa, mutta toisaalta se on niin vietävän tylsää…
        ;-)


      • Hammi64
        satu40 kirjoitti:

        Minulla nyt epätyypillinen päivä menossa, koska makaan sängynpohjalla passattavana selkärikon vuoksi. Mutta valitsen yhden ns. tyypillisen torstaipäivän vähän ajan takaa ja yritän kuvata sen.

        -   Herätyskello soi klo 6. Mummeli nousee ylös ja painelee suihkuun. Mukaan otan Pojan 1 v, niin että muut perhepetiläiset saavat nukkua hiukan pidempään.

        -   Suihkun jälkeen molemmille suihkituille päivävaatteet päälle, karvojen sukiminen, kahvin ja puuron keitto, voikkaritarpeita pöytään ja niin edelleen.

        -   Klo 6.45 tulee poika 18 v hakemaan minua kouluun. Herätän miehen ja pojan 14 v ja käyn joka-aamuisen filosofismatemaattisen keskustelun siitä miksiainapitää ja viisiminuuttiavielä… Tyttö 2 v ja tyttö 11 v heräilevät samoihin aikoihin itsestään. Suukkoja, kadonneiden tavaroiden metsästämistä ja muuta aamutohinaa.

        -   Pojan 18 v kanssa haemme seitsemän maissa vävyn 29 v ja ajamme lähikaupunkiin kouluun ja töihin. Poika jättää minut ensin kaupunkiin, missä menen tekemään sovittua haastattelua klo 8.

        -   Haastattelu kestää hiukan yli yhdeksään. Sen jälkeen kävelen koululleni.

        -   Aamukahvi ja voikkari koulun kirjaston kahvilassa. Samalla käyn läppäriltä läpi sähköpostit ja verkkokurssien uudet materiaalit.

        -   Noin kello 10 kirjastoon.

        -   10- 12 luen tenttiin.

        -   Kahdentoista maissa kerään kimpsuni ja kampsuni ja lyllerrän koulun pihan poikki toiseen rakennukseen ja luentosaliin.

        -   12.15-13.45 luento diskurssianalyysistä. Surffaan nettiä samalla.

        -   Jään luentoluokkaan luennon jälkeenkin ja alan purkamaan aamuista haastattelua lehtijutuksi. Kirjoitan neljään asti. Päivän päässä muhinut aihe ulostuu tällä kertaa suht’ helposti näytölle.

        -   Neljän jälkeen tulee poika 18 v hakemaan minua ja haemme sitten yhdessä vävyn töistään ja pojanpojan 2 v äidiltään (Tulee loppuviikoksi isälleen – jaettu huoltajuus)

        -   Silloin kun ei kyydissä ole pojanpoikaa voin viettää automatkan netissä. Silloin kun pojanpoika on mukana, tärkeämmät keskustelut tyyliin voittaako Aladdinin lampun henki kaikki Jalin suklaatehtaan Umbbalumpat vai ei, viekoittelee mukanaan.

        Lasten kotipäivän voin kuvata vain päällisin puolin eli tiedän rutiinit, mutta koska en ole paikalla niin rutiinienpoikkeamat menee ohitse. Pääpiirteittäin se menee näin. Aamulla lähdettyäni isot ja pienet ja mies syövät aamiaisen, pukevat ja pettaavat yms sen minkä ehtivät ja viitsivät. Poika 14 v ja tytär 11 v lähtevät kouluun noin 8.30. (Viime viikoina tyttären kaveri 11 v on ottanut tavakseen tulla aamiaiselle myös ja on siis apunakin aamukaaoksessa)
        Sen jälkeen mies pukee pikkuiset 1 v ja 2 v ja he menevät ulos. He käyvät kaupassa ja kotimatkalla leikkipuistossa tai luontoretkellä. Kotona ovat noin 11- 11.30. He syövät lounaan yhdessä miehen kanssa. Tavallisesti jotain mitä on tehty valmiiksi edellisenä päivänä. Lapsiparat siis elävät tähteillä.. nyyh ja ahh ja voih.
        Lounaan jälkeen on päiväunet työhuoneen sohvalla. Isi lukee ensin yhden kirjan molemmille, sitten kaksivuotias yhden yksivuotiaalle ja siinä vaiheessa pienempi onkin tavallisesti jo sammunut. Kaksivuotias voi vielä lueskella itse itselleen hetken Nalle Puhhuhhuhhhhia ennen kuin unilaiva saapuu. Mies alkaa töihinsä työhuoneen tietokoneella.
        Tytär 22 v saapuu puolen päivän jälkeen lapsenvahdiksi oman poikansa 6 kk kanssa. Jos pienet nukkuvat vielä, hän siivoilee tms. sen mukaan mikä huvittaa kulloinkin. Pienet heräävät yhden kahden maissa a tytär vapauttaa miehen tämän puolipäiväkoti-isyydestä. On vuorossa välipala ja sen jälkeen jokin sisäleikki tai –askartelu. Tällä hetkellä ovat suosiossa muolimahajutut (muovailuvaha ja taikataikina) ja kollaasit kun 2 v opettelee käyttämään saksia. 1 v muolimahastelee ja repii omien kollaasiensa rakennustarpeet. Olen ostanut suurensuuria kartonkeja kollaasien pohjiksi joten yhtä teosta voidaan väliin tehdä jopa viikon ajan.
        Noin kello 14 saapuu retkuvävy 28 v ja alkaa päivällisen teon. Niihin aikoihin tai sen jälkeen tytär 22 v pukee pienet ja itsensä ja he menevät pihalle joko majanrakennushommiin tai mikä nyt milloinkin sesongin leikki on. Poika 14 v saapuu kavereineen noin klo 15.30 ja jää ulos vahtimaan pieniä (likanpoika 6 kk ja poika 1 v oat nukahtaneet kärryyn) siksi aikaa kun tyttö 22 v menee kylille omille asioilleen. Puolenkylänpojat 14 v ovat vastuussa siitä, että pienten majatyömaa on varsin upea. Se suunnittelevat, toteuttavat, hankkivat aineita jne. varsinaiseen hobbittien kylään. Taitavat nauttia melkoisesti siitä, että pienet antavat heille käyvän syyn olla vielä ”lapsellisia”, mutta tätä ei tietenkään sanota koskaan ääneen, koska he ovat kaikki sikamakeita ja sairaan cool ja käyt katsoen aikuisia ynnä muuta sellaista.
        Tytär 11 v saapuu kotiin noin klo 16 käytyään koulun jälkeen uimassa.
        Yksi puolenkylänpojista hakee paikalle myös oman pikkuveljensä 3v, koska tämäkin on hobbittiainesta.

        -   Minä , poika 18 v ja vävy 29 v saavumme kotiin vähän ennen viittä. Miehenpuoliskot jäävät hetkeksi pihalle kertoilemaan nuorille siitä kuinka heidän nuoruudessaan majatkin oli rautaa ja miehet puuta hiiohei. Nelitoistavuotiaat tuhahtelevat mutta tytär 2 v , pojanpoika 3v ja lainahobbitti 3 v uskovat jokaisen valehdellun sanan. Likka 22 v saapuu asioiltaan, tytär 24 opinahjostaan, tytär 20v ja adoptiotäti 51 töistään.

        -   Tytär 11 v ja retkuvävy 28 v ovat laittaneet ruoan ja kattaneet pöydän. Perhe sekä osa puolenkylänpojista ynnä pikkuhobittiaiheinen puolenkylänpojan pikkuveli käyvät pöytään. Tällä kertaa sakkia on 19 henkeä. Syömme pitkään ja hartaasti. Retkuvävy on mainio kokki. Ateriaa pidentää myös se että meillä uskotaan lujasti päivälliskeskusteluihin; politiikka, taide, lastenkasvatus, koululaitoksen puutteet, muoti ja muu huuhaa sinkoilee pitkin pöytää. Jokaisella on jotain sanottavaa – jos kohta poika 1 v ja tytönpoika 6 kk tyytyvät lähinnä kättentaputteluihin sopivissa ja sopimattomissa kohdissa sekä erilaisiin poliittisesti korrekteihin vokaaliäännekommentteihin.

        -   Jälkiruokakahvin kera osa sakista pelaa korttia isoilla panoksilla. Tämän vakavan verisen uhkapelin hävinnyt joukkue joutuu siivoamaan keittiön ja muut alakerran huoneet ruoan jälkeen.

        -   Lainahobitti 3 v poistuu isoveljensä kanssa omaan kotiinsa. Osa puolenkylänpojista menee vintille muka tekemään läksyjä . Ilmeisesti kouluaineena on mm ”Oisitsä sen kaa?” ja muuta vakavaa ihmissuhdepohdintaa. Tytär 11 v tekee läksyjä yhdessä minun kanssani. Kunnon addiktina surffaan nettiä samalla.

        -    Aikuiset lapset alkavat valua ovea kohti poistuakseen omiin talouksiinsa. Sitten joku keksii että mitä jos mentäisiin keilaamaan. Soitto paikalliselle keilaradalle vahvistaa suunnitelman; vapaita ratoja on.

        -   Saavumme 16 hengen voimin keilaradalle hiukan seitsemän jälkeen. Kukaan ei kuole keilapallon osumasta jokunen keilakin kaatuu.

        -   Noin 20.30 ollaan taas kotona. Pienet syövät iltapalakiisseliä ja poika 18 v (joka asuu omillaan paitsi torstaina ja perjantain välisinä öinä jolloin hän yöpyy poikansa kanssa meillä, jotta pientä ei tarvitsisi kiskoa hoitoon niin aikaisin perjantaiaamuna isin mennessä töihinsä tai kouluunsa) vie kaikki kolme allemetristä kylpyyn.

        -   Mies ottaa vastaan pieniä sitä mukaa kun niitä kylpyhuoneesta pulpahtelee ja pukee heidät yönuttuihin ja lähettää perhepetiin minun kainalooni missä minä täytän parhaani mukaan täytän heidän herkät mielensä omituisilla saduilla ja loruilla ja kuiskin korviin aivopesuriimejä tyyliin ”Äiti rakastaa sinua aivan hurrrrrjan paljon” yms.

        -   Yhdeksän jälkeen tönö hiljenee. Jos minä olen tarmokas menen telkun ääreen silittämään pyykkiä tai maalaamaan kortteja. Jos en ole niin menen koneelle ja surffaan tai chatin. Tänä nimenomaisena torstaina viimeistelin päivällä tehdyn lehtijutun, teetätin miehellä tyylittelyt ottamiini valokuviin ja lähetin jutun mailina päätoimittajalle – minkä jälkeen menin chattiin.

        Kahta samanlaista päivää ei ole. Mutta perusrutiineissa yritämme pysyä joten tai ainakin kuten. Eli joka päivä syödään, peseydytään, käydään ulkona jne. Siivoamiselle sen sijaan saisi toki pyhittää enemmänkin aikaa, mutta toisaalta se on niin vietävän tylsää…
        ;-)

        Kiitos, tätä oli ihana lukea, tykkäsin todella. 19 henkeä pöydässä, vau. Siinä saa ruokaa vääntää jo aika lailla! Ruokapöydänkin täytyy olla jo aika kunnioitettava! Miten ihmeessä saat tämän kokoisen porukan menemiset pysymään kurissa, kun yksi singahtelee sinne ja toinen tänne, ja vielä itse jaksat opiskella?! Kunnioituksesta ymmyrkäisenä.

        Aika sosiaalista porukkaa taitaa kasvaa tämän perheen väestä. Pojatkin oppivat pienistä huolehtimista. Olen myös huomannut, että isotkin pojat tykkäävät leikkiä, kun sen voi vaan tehdä pienten viihdyttämisen tekosyyllä, meillä ainakin vanhin poika on niin muikea, kun pienet katsovat häntä ylöspäin ja kunnioittaen.

        Muolimahastelu, reps ja kops :-D


      • jokupastaruoka eli neljan aiti
        satu40 kirjoitti:

        Minulla nyt epätyypillinen päivä menossa, koska makaan sängynpohjalla passattavana selkärikon vuoksi. Mutta valitsen yhden ns. tyypillisen torstaipäivän vähän ajan takaa ja yritän kuvata sen.

        -   Herätyskello soi klo 6. Mummeli nousee ylös ja painelee suihkuun. Mukaan otan Pojan 1 v, niin että muut perhepetiläiset saavat nukkua hiukan pidempään.

        -   Suihkun jälkeen molemmille suihkituille päivävaatteet päälle, karvojen sukiminen, kahvin ja puuron keitto, voikkaritarpeita pöytään ja niin edelleen.

        -   Klo 6.45 tulee poika 18 v hakemaan minua kouluun. Herätän miehen ja pojan 14 v ja käyn joka-aamuisen filosofismatemaattisen keskustelun siitä miksiainapitää ja viisiminuuttiavielä… Tyttö 2 v ja tyttö 11 v heräilevät samoihin aikoihin itsestään. Suukkoja, kadonneiden tavaroiden metsästämistä ja muuta aamutohinaa.

        -   Pojan 18 v kanssa haemme seitsemän maissa vävyn 29 v ja ajamme lähikaupunkiin kouluun ja töihin. Poika jättää minut ensin kaupunkiin, missä menen tekemään sovittua haastattelua klo 8.

        -   Haastattelu kestää hiukan yli yhdeksään. Sen jälkeen kävelen koululleni.

        -   Aamukahvi ja voikkari koulun kirjaston kahvilassa. Samalla käyn läppäriltä läpi sähköpostit ja verkkokurssien uudet materiaalit.

        -   Noin kello 10 kirjastoon.

        -   10- 12 luen tenttiin.

        -   Kahdentoista maissa kerään kimpsuni ja kampsuni ja lyllerrän koulun pihan poikki toiseen rakennukseen ja luentosaliin.

        -   12.15-13.45 luento diskurssianalyysistä. Surffaan nettiä samalla.

        -   Jään luentoluokkaan luennon jälkeenkin ja alan purkamaan aamuista haastattelua lehtijutuksi. Kirjoitan neljään asti. Päivän päässä muhinut aihe ulostuu tällä kertaa suht’ helposti näytölle.

        -   Neljän jälkeen tulee poika 18 v hakemaan minua ja haemme sitten yhdessä vävyn töistään ja pojanpojan 2 v äidiltään (Tulee loppuviikoksi isälleen – jaettu huoltajuus)

        -   Silloin kun ei kyydissä ole pojanpoikaa voin viettää automatkan netissä. Silloin kun pojanpoika on mukana, tärkeämmät keskustelut tyyliin voittaako Aladdinin lampun henki kaikki Jalin suklaatehtaan Umbbalumpat vai ei, viekoittelee mukanaan.

        Lasten kotipäivän voin kuvata vain päällisin puolin eli tiedän rutiinit, mutta koska en ole paikalla niin rutiinienpoikkeamat menee ohitse. Pääpiirteittäin se menee näin. Aamulla lähdettyäni isot ja pienet ja mies syövät aamiaisen, pukevat ja pettaavat yms sen minkä ehtivät ja viitsivät. Poika 14 v ja tytär 11 v lähtevät kouluun noin 8.30. (Viime viikoina tyttären kaveri 11 v on ottanut tavakseen tulla aamiaiselle myös ja on siis apunakin aamukaaoksessa)
        Sen jälkeen mies pukee pikkuiset 1 v ja 2 v ja he menevät ulos. He käyvät kaupassa ja kotimatkalla leikkipuistossa tai luontoretkellä. Kotona ovat noin 11- 11.30. He syövät lounaan yhdessä miehen kanssa. Tavallisesti jotain mitä on tehty valmiiksi edellisenä päivänä. Lapsiparat siis elävät tähteillä.. nyyh ja ahh ja voih.
        Lounaan jälkeen on päiväunet työhuoneen sohvalla. Isi lukee ensin yhden kirjan molemmille, sitten kaksivuotias yhden yksivuotiaalle ja siinä vaiheessa pienempi onkin tavallisesti jo sammunut. Kaksivuotias voi vielä lueskella itse itselleen hetken Nalle Puhhuhhuhhhhia ennen kuin unilaiva saapuu. Mies alkaa töihinsä työhuoneen tietokoneella.
        Tytär 22 v saapuu puolen päivän jälkeen lapsenvahdiksi oman poikansa 6 kk kanssa. Jos pienet nukkuvat vielä, hän siivoilee tms. sen mukaan mikä huvittaa kulloinkin. Pienet heräävät yhden kahden maissa a tytär vapauttaa miehen tämän puolipäiväkoti-isyydestä. On vuorossa välipala ja sen jälkeen jokin sisäleikki tai –askartelu. Tällä hetkellä ovat suosiossa muolimahajutut (muovailuvaha ja taikataikina) ja kollaasit kun 2 v opettelee käyttämään saksia. 1 v muolimahastelee ja repii omien kollaasiensa rakennustarpeet. Olen ostanut suurensuuria kartonkeja kollaasien pohjiksi joten yhtä teosta voidaan väliin tehdä jopa viikon ajan.
        Noin kello 14 saapuu retkuvävy 28 v ja alkaa päivällisen teon. Niihin aikoihin tai sen jälkeen tytär 22 v pukee pienet ja itsensä ja he menevät pihalle joko majanrakennushommiin tai mikä nyt milloinkin sesongin leikki on. Poika 14 v saapuu kavereineen noin klo 15.30 ja jää ulos vahtimaan pieniä (likanpoika 6 kk ja poika 1 v oat nukahtaneet kärryyn) siksi aikaa kun tyttö 22 v menee kylille omille asioilleen. Puolenkylänpojat 14 v ovat vastuussa siitä, että pienten majatyömaa on varsin upea. Se suunnittelevat, toteuttavat, hankkivat aineita jne. varsinaiseen hobbittien kylään. Taitavat nauttia melkoisesti siitä, että pienet antavat heille käyvän syyn olla vielä ”lapsellisia”, mutta tätä ei tietenkään sanota koskaan ääneen, koska he ovat kaikki sikamakeita ja sairaan cool ja käyt katsoen aikuisia ynnä muuta sellaista.
        Tytär 11 v saapuu kotiin noin klo 16 käytyään koulun jälkeen uimassa.
        Yksi puolenkylänpojista hakee paikalle myös oman pikkuveljensä 3v, koska tämäkin on hobbittiainesta.

        -   Minä , poika 18 v ja vävy 29 v saavumme kotiin vähän ennen viittä. Miehenpuoliskot jäävät hetkeksi pihalle kertoilemaan nuorille siitä kuinka heidän nuoruudessaan majatkin oli rautaa ja miehet puuta hiiohei. Nelitoistavuotiaat tuhahtelevat mutta tytär 2 v , pojanpoika 3v ja lainahobbitti 3 v uskovat jokaisen valehdellun sanan. Likka 22 v saapuu asioiltaan, tytär 24 opinahjostaan, tytär 20v ja adoptiotäti 51 töistään.

        -   Tytär 11 v ja retkuvävy 28 v ovat laittaneet ruoan ja kattaneet pöydän. Perhe sekä osa puolenkylänpojista ynnä pikkuhobittiaiheinen puolenkylänpojan pikkuveli käyvät pöytään. Tällä kertaa sakkia on 19 henkeä. Syömme pitkään ja hartaasti. Retkuvävy on mainio kokki. Ateriaa pidentää myös se että meillä uskotaan lujasti päivälliskeskusteluihin; politiikka, taide, lastenkasvatus, koululaitoksen puutteet, muoti ja muu huuhaa sinkoilee pitkin pöytää. Jokaisella on jotain sanottavaa – jos kohta poika 1 v ja tytönpoika 6 kk tyytyvät lähinnä kättentaputteluihin sopivissa ja sopimattomissa kohdissa sekä erilaisiin poliittisesti korrekteihin vokaaliäännekommentteihin.

        -   Jälkiruokakahvin kera osa sakista pelaa korttia isoilla panoksilla. Tämän vakavan verisen uhkapelin hävinnyt joukkue joutuu siivoamaan keittiön ja muut alakerran huoneet ruoan jälkeen.

        -   Lainahobitti 3 v poistuu isoveljensä kanssa omaan kotiinsa. Osa puolenkylänpojista menee vintille muka tekemään läksyjä . Ilmeisesti kouluaineena on mm ”Oisitsä sen kaa?” ja muuta vakavaa ihmissuhdepohdintaa. Tytär 11 v tekee läksyjä yhdessä minun kanssani. Kunnon addiktina surffaan nettiä samalla.

        -    Aikuiset lapset alkavat valua ovea kohti poistuakseen omiin talouksiinsa. Sitten joku keksii että mitä jos mentäisiin keilaamaan. Soitto paikalliselle keilaradalle vahvistaa suunnitelman; vapaita ratoja on.

        -   Saavumme 16 hengen voimin keilaradalle hiukan seitsemän jälkeen. Kukaan ei kuole keilapallon osumasta jokunen keilakin kaatuu.

        -   Noin 20.30 ollaan taas kotona. Pienet syövät iltapalakiisseliä ja poika 18 v (joka asuu omillaan paitsi torstaina ja perjantain välisinä öinä jolloin hän yöpyy poikansa kanssa meillä, jotta pientä ei tarvitsisi kiskoa hoitoon niin aikaisin perjantaiaamuna isin mennessä töihinsä tai kouluunsa) vie kaikki kolme allemetristä kylpyyn.

        -   Mies ottaa vastaan pieniä sitä mukaa kun niitä kylpyhuoneesta pulpahtelee ja pukee heidät yönuttuihin ja lähettää perhepetiin minun kainalooni missä minä täytän parhaani mukaan täytän heidän herkät mielensä omituisilla saduilla ja loruilla ja kuiskin korviin aivopesuriimejä tyyliin ”Äiti rakastaa sinua aivan hurrrrrjan paljon” yms.

        -   Yhdeksän jälkeen tönö hiljenee. Jos minä olen tarmokas menen telkun ääreen silittämään pyykkiä tai maalaamaan kortteja. Jos en ole niin menen koneelle ja surffaan tai chatin. Tänä nimenomaisena torstaina viimeistelin päivällä tehdyn lehtijutun, teetätin miehellä tyylittelyt ottamiini valokuviin ja lähetin jutun mailina päätoimittajalle – minkä jälkeen menin chattiin.

        Kahta samanlaista päivää ei ole. Mutta perusrutiineissa yritämme pysyä joten tai ainakin kuten. Eli joka päivä syödään, peseydytään, käydään ulkona jne. Siivoamiselle sen sijaan saisi toki pyhittää enemmänkin aikaa, mutta toisaalta se on niin vietävän tylsää…
        ;-)

        oi kiitos !! Aivan ihana kuvaus teidan paivasta ! osaat todella hyvin kirjoittaa nauroin niin.. kun ne lapset pulpahti sielta kph ja isa otti aina kiinni ja puki vaatteet.. voih ! Hienosti kirjoitit ! Oli ilo lukea !


    • perheessä arki

      Kai meidän viiden lapsen perhekin jo tätä nykyä suurperheeksi luokitellaan..? Ainakin kovin monet on kauhistelleet, kun on viisi tenavaa ja suhteellisen nuoret vanhemmat.
      No mutta, tässä meidän perus arkipäivä :) En ehkä ihan niin tarkasti kirjoittele kuin Rebekka omastaan.

      Taustaksi, meillä on lapset
      Tyttö1 9v. pian 10v. (3.luokalla)
      Tyttö2 6v. (eskarissa)
      Poika 4v.
      Tyttö3 2v.3kk.
      Tyttö4 7kk.

      Iskä on töissä sähköasentajana ja ikää on 30v ja minä äiti kotona (minulla merkonomitutkinto) 29v.

      Aamu alkaa siinä puoli seitsemältä, kun mies nousee ylös ja tekee aamupuuron, keittää kahvit, lukee lehden ja nauttii talon ainoasta hiljaisesta hetkestä, näin vähän kärjistetysti.

      Minä heräilen hitaasti (kiitos kuopuksen aamu-unisuuden) ja nousen yleensä viimeistään puoli 8 maissa. Mies on jo lähtenyt töihin.

      Aamutoimiin kuuluu 2-vuotiaan kanssa suikussa käynti, sitten vähän virikettä (kirjaa tai piirustuspaperia) 2-vuotiaalle käteen, että saan itse juoda aamukahvin ja syödä puuroni.

      Riippuen moneksiko esikoisella on koulua, käyn herättämässä. Tänä aamuna herätys oli 8:15. Esikoisella on jo tapana laittaa oma kello herättämään aamuisin.
      Esikoinen tekee aamutoimet jo ite, valitsee vaatteet kouluun (tosin äidin pitää hieman kattoa, että tulee siistit vaatteet ja tarpeeksi lämpimästi päälle).

      Eskarilainen herää yleensä samoihin aikoihin, puoli 9 maissa yleensä omia aikojaan. 4-vuotias herää milloin mitenkin, mutta tänä aamuna piti käydä ihan herättämässä puoli 9 jälkeen. Samoin kuopus ilmoittelee itsestään puoli 9 maissa. Vaipan vaihtoon ja päivävaatteet päälle ja olkkarin lattialle lelujen kanssa.

      Siinä sitten kaikille neljälle vanhimmalle aamupala pöytään (puuroa, maitoa, leipää) ja aamupalassa kestää aina, kun välillä innostutaan liikaa "hörsköttämään".

      Esikoinen lähtee kouluun aamupalan jälkeen. Eskarilainen ja nelivuotias menevät pukemaan vaatteet päälle ja ollaan nyt parhaillaan opettelemassa niiden kanssa sängyn petaamista. 2-vuotias haluaisi kovasti olla apuna, mutta enempi se menisi sängyllä pomppimiseksi. Ja kun sängyn petaamisessa kestää aikansa, kuopus jo tuskastuu lelujensa kanssa ja vaatii huomiota ja ruokaa.

      Normaalisti päivä etenisi niin, että kuopus saa aamuruokansa, 2v., 4v. ja 6v. leikkii aamupäivän sisällä omia leikkejään ja äiti saa välillä olla erotuomarina, kun leluista tulee riitaa. Kuopus onneksi tykkää seurata isompien leikkejä sitteristään, joten äiti saa siivottua aamupalajutut pöydästä ja hyvänä päivänä pyöritettyä yhden koneellisen pyykkiä.

      12 maissa alkaa ulos pukeminen. (Ihanaa kun tulee kesä ja ei tarvi jokaiselle pukea kamalasti vaatetta päälle!)
      Kuopus viimeisenä, koska tapaa hermostua vaunuissa odotteluun. 2v. meinaa aina karata liian aikaisin ulos ja 4v. pitää auttaa jatkuvasti, kun pukeminen itse on niin malttamatonta, meinaa pipot ja hanskat jäädä aina kotiin.
      Sitten lähdetään kävelemään päiväkerhoa kohti. Jätetään eskarilainen päiväkerhoon (jossa oma eskari) ja me muut jatketaan yleensä leikkipuistoon. Kuopus nukkuu päiväunet.

      Kahden maissa ollan jo kotimatkalla, 2v. alkaa kiukutella ja on päikkärien aika. Kotona 2v. ripeästi päikkäreille välipalan jälkeen, 4v. välipalaa ja kuopus saa taas hoitoa, vaipanvaihtoa ja ruokaa.

      Esikoinen tulee koulusta, välipalaa. Esikoinen pitää kuopukselle seuraa, että saan laitettua pyykkejä ja vaikka imuroitua. 4v. leikkii itekseen tai on esikoisen kanssa.

      Neljän jälkeen mies tulee eskarin kanssa kotiin, mies alkaa ruuan tekoon, 2v. on jo heräillyt päikkäreiltä ja on yleensä kiukkuinen ja äkäinen, joten aika menee lepytellessä ja kuiviin vaihtamisessa.

      Ilta menee ensin viiden maissa syödessä, sitten äiti laittaa tiskikoneen pyörimään, iskä touhuaa muksujen kanssa, jompi kumpi auttaa esikoista läksyissä. Iskä vie poikaa uimaan tai ulkoilemaan (että saisivat vähän isä-poika-aikaa), välillä taas on esikoisen tai eskarin ilta, jolloin jompi kumpi vanhemmista lähtee jonkun kanssa kaksistaan jonnekin, vaikka sitten uimaan tai muualle.

      Puoli 8 alkaa iltatoimet, 2v. ja 4v. saa puurot, sitten 4v. ja 6v. suihkuun, 2v. 4v. ja 6v. saa iltasadun puoli 9, 9 maissa 2v. 4v. ja 6v. nukkumaan. Esikoinen syö iltapalan äitin ja iskän kanssa, samalla jompi kumpi vanhemmista tai esikoinen halutessaan syöttää kuopukselle vellin ja kuopus menee nukkumaan puoli 10, esikoinen samoihin aikoihin omaan huoneeseen. 10 pitää olla esikoisen huoneesta valot sammutettu.

      Sitten on sitä kahden keskistä aikaa, itellä hyvä tuuri siinä, että kuopus ja 2v. nukkuu suht pitkään aamulla, esikoinen ja eskari heräsivät kumpikin vauvasta saakka viim. puoli 7 aamuisin, nyt tuntuu unelmalta, kun saa itse nukkua pidempään.
      Katsotaan tv:tä ja jutellaan päivän asiat miehen kanssa. Joskus käydään saunassa illalla.

      N. klo 23 mennään nukkumaan. Kuopus herää 3 maissa syömään, äiti nousee syöttämään. Toisen kerran herää yleensä 5 maissa ja syö laiskasti vähän aikaa ja antaa sitten nukkua aamuun asti. 2v. joskus herää yöllä, aika harvoin nykyään.

      Kaupassa käydään 2-3 kertaa viikossa, yleensä lauantaina mies tai minä menee yksin kauppaan ja ostaa viikon ruuat niin, että hedelmiä ja maitotuotteita haetaan viikolla lisää.

      Esikoinen harrastaa tyttökerhoa, jonne menee torstaisin illalla, onneksi itse pyörällä, kun matkaa on 600m.

      Viikonloppuisin ulkoillaan koko perheen voimin ja käydään sukuloimassa.

      • lisätä että

        Tänään hieman poikkeuksellinen arkipäivä, kun 6v. ja 4v. flunssassa, että sisällä koko päivä, mutta muuten menee samalla kaavalla yleensä päivät :)


      • Äitskä

        Taustaa:
        Äiti 27v.
        Isä 30v.
        Poika 4½v.
        Tyttö 3v.
        Poika ja tyttö 1v10kk
        Tyttö 3kk

        Ensimmäinen (nuorin) nahkavekkari soittaa iloista lauluaan klo 6.30. Nukkuu siinä meidän keskessä joten otan tissille ja rupatellaan miehen kanssa samalla, vauva jatkaa uniaan. Lapset alkavat yksitellen hipsiä sängyistään. Isä ryhtyy puuron keittoon 7.50 ja laitellaan siinä samalla muksuille vaatetta ja käytetään aamupesulla.
        Puurot pöytään, isä valmistautuu töihinlähtöön.

        Klo 8 puurot syöty ja jäljet siivottu. Vauva heräilee, vaipanvaihto ja päivävaatteet ylle. Lapset muovailevat/piirtelevät/pelaavat/leikkivät, vauva kellii lattialla ja minä juon aamukahvit kera päivän sanomien. Syötän vauvan.

        Klo 9 alamme laittautua ulos. Kaksi vanhinta pukee itse, kaksoset tarvitsevat apua. Nostelen lapset takapihalle hiekkalaatikolle odottamaan ja puen eteisessä vauvan ja itseni. Isommat leikkivät aidatulla takapihalla sillä aikaa. Vauva vaunuun ja unille. Pelataan ja leikitään lasten kanssa, kuopsutellaan pihaa ja ihastellaan luontoa. Vauva ottaa reilun puolen tunnin nokoset ja sitten pötköttelee vaunuissa tai on sylissä liinassa.

        Klo 11 tulemme sisälle ja 11.30 syömme edellisen illan ruuanjämät. Keittiön siivous, vessa- ja vaippa-asiat, satukirja tai kaksi tai kolme. Vauva rinnalle kun luen isommille. Nukahtaa siihen klo 12.15 ja toiset alkavat uinahdella yksi toisensa jälkeen. 12.30 nousen ylös, syön lounaan, luen jonkin lehden taikka kirjaa tai surffaan netissä. Teen omia juttujani.

        Ensimmäien herää klo 14, toiset 14.30. Vauva jatkaa uniaan niin pitkään kuin nukuttaa, yleensä 3½ tuntia.
        Välipala klo 15. Vauva herää syömään ja katselee innoissaan toisten touhuja. Leikitään, pelataan jne.

        Klo 16.15 isä tulee töistä ja ryhtyy laittamaan ruokaa. Syömme klo 17.

        Syönnin jälkeen lähdemme ulkoilemaan koko porukka. Isä ajeluttaa kahta isompaa pyörillä ja pienet potkuttelevat mopoillaan. Vauva ottaa vielä pienet tirsat ja itse lähden lenkille. Sisälle tulemme n. klo 19. Iltapuurot, iltapesut ja iltasadut. Halit, pusut ja hyvät yöt. Lapset unessa vauvaa lukuunottamatta klo 20.15. Mies lähtee lenkille.

        20.45 vauvakin unessa tankattuaan pitkään. Nukkunee likemmäs aamua.

        Hilaudun tv:n ääreen, silitän ja viikaan pyykkiä. Mies tulee n. 21.15 ja menemme saunaan. Istumme iltapalalle ja juttelemme päivän asiat läpi. Hipsin kohti petiä klo 22.30. Mies viikailee pyykkiä ja järjestelee paikkoja, istuu telkan ääressäkin jonkin aikaa. Noin puoliltaöin talo on täynnä tuhinaa.

        Yöllä sekalainen määrä herätyksiä, yleensä yön rauhallisia, mutta flunssa-aikaan saa kipaista useamman kerran katsomassa.

        Tällainen päivä meillä noin yleensä. Toisinaan käy joku kylässä tai käymme itse naapurissa. Viikonloppuun sattuu koko perheen kauppareissu ja kyläilyä. Vauvakin saattaa joku pv. tissitellä ahkerammin ja nukkua vähemmän eli ei ihan tiukka "lukujärjestys" meilläkään:)


    • tsaidu

      En olekaan koskaan kirjoittanut perheemme päivästä,mutta tässä tulee yritys:Kellonajat ovat noin aikoja ja vaikka en kirjoitakkan joka suupalaa tänne niin lapsemme eivät näe nälkää. ;o)
      Lapsia 5 : poika 12,tytöt 10,9,6 ja 1,7 vuotiaat.

      Ja tässä tulee:

      Klo.06.30 isä herättää koululaiset (eskarilainen kuuluu koululaisiin) jotka syövät aamiaisen ja lähtevät kouluun linkalla 07.30

      Klo.08.00 isä lähtee töihin ja me nuorimman kanssa heräilemme.Aamiaisen syöntiä,pukeutumista ja kenties jo pyykkikone pyörimäänkin.Petien petausta ja muuta sellasta "pikkuhommaa".

      Klo.10.00 ollaan jo kerhoilemassa muiden kotiäitien kanssa.Lapset leikkivät (ja syövät kilpaa keksejä) tai iästä riippuen haahuilevat äidin ympärillä.Äidit juovat kahvia ja höpöttelevät kevyitä.Aina ei jaksa olla niin syvällinen.;o)Nuorimmainen saa ruuan kerhossa ja nukahtaa kotomatkalla autoon josta siirrän hänet joko vaunuihin tai omaan sänkyyn.

      Klo.13.00 viimeistään kotona ja oma lounastauko.

      Klo.13.30 alkaa ensimmäisiä koululaisia saapumaan kotio.Kuulumisten vaihtoa samalla kun siivoilen keittiötä/luen lehteä/juon kaffet.Lapset syövät sitä mukaa välipalaa kun tulevat.Levitän aamun pyykit koneesta.

      Klo.15.00 kaikki lapset kotona ja nuorinkin herännyt päikkäireiltä ja saa välipalan.

      Klo.15.30 alan tekee ruokaa ja mies tulee jo kotio.Olipa hällä lyhyt päivä!

      Klo.16.00 tyttö 9 viedään soittotunnille ja isä käy samalla kaupassa ja kirjstossa.

      Klo.17.00 isä ja tyttö kotona ja alamme syömään.Syönnin jälkeen jokainen tekee mitä "haluaa".Osa tekee läksyjä,osa on pihalla tai leikkivät sisällä.Joskus katsovat elokuvaa tai ovat koneella mesessä kavereitten kanssa.Minä pesen pyykkiä,levitän pyykkiä ja silittelen pyykkiä.;o)Siivoilen kotia pitkin päivää.

      Klo.19.30 iltapalalle jonka jälkeen iltapesut ym.

      Klo.20.30 koululaiset sänkyihinsä jossa lueskelevat puolesta tunnista tuntiin.Nuorin nukahtaa vanhempien sänkyyn josta siirretään omaan.Äiti "vastuussa" iltatoimista ja nukkumaanmenosta.

      Klo.21.30 viimeistään valot sammuvat ja uni-matti hiipii lasten silmiin.

      Klo.21.30 vanhempien "oma" aika alkaa....

      Klo.23.00 ...ZZZZZ......

      Aika iisi päivä oli toi eilinen.Yleensä löytyy päivän listalta sählyharkkoja ja lätkätreenejä.Kaiken maailman kerhoja ja kavereilla kyläilyjä.Mutta ehkä toi eilinen oli sellanen tavispäivä.Olin yllättynyt kuinka rauhalliselta kaikki kirjoituksessa vaikutti.En kyl todellakaan kirjannut jokaista "idiootti","tyhmä" huudahdusta mitä lapset toisilleen huutavat.Ja sit se loppuu kun äiti tai isä huutaa lopuksi.;o)
      Sen verran haluan selventää että mieheni tosiaan laittaa lapset aamulla yksin kouluun,koska mä en todellakaan ole "aamuihminen".Vastaavasti taas mieheni pinna ei kestä iltaisin sitä sählinkiä jotn minä laitan lapset nukkumaan.Ja homma toimii!!! =o)

      • lisää vielä

        että kyllä meillä nuorimmalle vaihdetaan vaippaakin,mutta enpä pidä lukua niistä.;o)


    • Emäntänen

      Yöllä on meillä imetyskertoja 3-4 kun kuopusta syötän,ikää hällä 3kk.
      Aamu alkaa 6.15 jolloin 10v ja 7v herätetään ja syövät aamupalaa,pukevat jne.Eka koneellinen pyörimään.Kuopus menossa mukana,herää ku nakutettu aina aamusin tuohon aikaan.
      7.20 isot tytöt lähtevät koulukyydillä kouluun,vauvaa alkaa nukuttamaan ja saa maitoa.5v ja 3v heräävät ja vauvan nukahdettua syövät oman aamupalan ja katsovat piirretyn.
      Minä tiskaan tiskit ja laitan toisen koneellisen pyörimään.
      8.30 iskä herää ja lähtee töihin.
      9.00 vaatteet kaikille päälle,ulos ruokkimaan lampaat ja muut eläimet(n 100 päätä yht plus linnut,koirat ja kissat).Veden kantoa.3v huutaa ja raivoaa.Vauva huutaa kärryssä kun tiputti tutin.Rauhoittelua ja sitten lattioitten lakaisut,kuivitukset jne.Tuttipullojen anto vuonille.
      11.30 sisälle,vauvan syöttö,lounas päälle.Pyykkiä.Tappelua syödäänkö vai ei.
      13.00 imurointia,pyykkiä,kirjan lukua muksuille.
      13.30 isot tulee kotiin.välipalan laittoa,iltaruoan valmistelua.Läksyissä auttoa.Ite syön aamupalan..
      15.00 vauva syötetty tässä vaiheessa noin sata kertaa ja sata kestovaippaa vaihdettu: )
      15.30 Lasten ruoka-aika,lisää pyykkiä.tappelua.
      16.30 ulos navetalle vauvan ja 3v plus 5v kanssa.Iso tytöt ruokkii koirat ja vie roskikset.
      Pikkutytöt kerää kananmunat,juottaa tuttipullovuonat ja pyörii jaloissa.
      Eläinten iltaruokinta ja vedet.Lypsy(18 kuttua)käsin.Rehusäkkien raahausta.Vauva huutaa,tuttia suuhun.
      19.30 pikkutytöt jo sisällä,isä kotona.Kannan maidot ja vauvan sisään myös,kissoille iltamaitoa portailla: )
      Iltapala ja yöppärit lapsille,aikuisien ruoan laitto(menee seur.pvänä lounaana lapsille),iltasatu.vauvalle maitoa.
      20.00 lapset sänkyyn,ruokaa vielä laitellen.
      20.30 ilta-ateria aikuisille,katsotaan joku lyhyt filmi.
      Lastenhuoneesta karataan joka toinen minuutti vessaan,vettä hakemaan,asioita kertomaan,tms.
      21.00 lasten valo pois,filmi loppuu.
      Viimeiset tuttipullot ulos.
      21.30 punkkaan!!!vaavi kainalossa.Mies jää valvomaan vielä kun on hiljasta.
      Pikkuörkki ei meinaa nukahtaa ja kiljuu puolisen tuntia.Itse luen n kolme riviä kirjasta enneku uni tulee.

      • satu40

        aikuisille taloudessa, jossa on paljon lapsia ja kahdenkeskinen aika kortilla kuulostaa loistavalle idealle.
        Onnittelut oivalluksesta!


      • Kolomekymppine
        satu40 kirjoitti:

        aikuisille taloudessa, jossa on paljon lapsia ja kahdenkeskinen aika kortilla kuulostaa loistavalle idealle.
        Onnittelut oivalluksesta!

        Meillä lapset niin pieniä, että heidän iltapala enne klo kasia. Me syödään iltapala mieheni kanssa lähes poikkeuksetta yht aikaa. Se on odotettu hetki, Välillä toinen laittaa iltapalan molemmille, välillä otetaan itse.. Jutellaan, keskitytään toisiimme, tai luemme juorulehtiä kilpaa, mutta nyt nautimme siitä, että lapset jo nukkuu siihen aikaa. tulee vielä aika, jolloin ne valvoo, ja on mukana iltapalassamme.


    • Letisia

      kuuluu meidän perheeseen. Lisäksi minä ja iskä.
      Lapset kantaa nimiä Kielo (11), Vieno (10), Heljä (8) Kaisla (7), Touko (5), Aatos (4), Vilja (2)

      Eilen oli vähän nuhapäivä meillä ja Heljäkin jäi kuumeen takia kotiin. Ja minäkään en jokaista suupalaa osaa enkä pysty luettelemaan, ateriat vain pääpiirteittäin. Lapset ei näe nälkää ;>

      KLO 6-->
      Heräilen kun Vilja alkaa hakata pinnasängyn laitaa. Aamuhalit ja pesut ja pisut. Vilja käy muiskauttamassa suukon iskälle joka heräilee.

      KLO 7-->
      Heljän herätys, mittaillaan kuume ja kiikutan kaikkea särkylääkkeestä villasukkiin pikkupotilaalle. Vilja menee köllimään viereen, lohduttaa sairasta. Minua hirvittää että Viljakin sairastuu kun sen verran ahkerasti pussailee siskoa.

      Aatos ja Touko ylös, yökkäreitä pois päältä. Naamanpesut ja sänkyjen petaus. Aatos käy lempeästi poskelle läpsytellen herättämässä Kielon, Vienon ja Kaislan. Tytöt hoitaa itse aamuhommat ja auttaa ainakin nimeksi kattamaan pöytää ja hämmentämään puurokattilaa.

      KLO 8-->
      Iskä laittaa evästä itselleen, lapset syö ja minä kuuntelen radiosta uutisia kahvimukin kanssa. Vilja (onko nimi enne siinä mielessä että tyttö on vilja-allergikko?) murustaa riisikakkua aulasta keittiöön kuin mikäkin Hannu (vai oliko se Kerttu) ja noukkii niitä sitten kiukuspäissään kun komennan.

      Isommat tytöt, paitsi Heljä, lähtee kouluun iskän kanssa samaa matkaa.

      KLO 9-->
      Aatoksen ja Toukon kanssa kootaan tuhannen palan palapeliä, Vilja ei pääse mukaan (=söisi palaset) ja kiukuttelee keittiön pöydän alla. Yritän samalla siivota vähän aamusotkuja.

      Pojat siivoamaan ipanahuonetta. Yllättäen kaikki junat ja autot ja pikkutilpehöörit löytävätkin paikkansa ilman riitaa ja itkua.

      Viljan kanssa luetaan yksi kirja. Vilja jatkaa yksikseen touhuja lattialla ja minä viikkailen pyykkiä (jota on paljon!)

      KLO 10-->
      Lapset touhuaa omiaan, minä imuroin ja pyyhin pölyjä sieltä täältä, kiillotan peilit ja ratkon Heljän virkkaustyön lankakerän, jonka joku Aatos-hirviö on käynyt sotkemassa tuolinjalkoihin.

      Samalla käyn katsastamassa Heljän voinnin. Tyttö on herännyt ja virkumpi. Laitan äänikirjan kuulumaan ja tyttö innostuu virkkaamaan samalla. Kiikutan Viljan seuraksi kuuntelemaan.

      Yhdentoista maissa lämmitän ruokaa ja pyydän pojat syömään. Vilja syö Heljän kanssa vähän myöhemmin.

      KLO 11-->
      Pojille ulkovaatteet päälle, säntäävät lumilinnaansa leikkimään. Vilja ei haluaisi ulos mutta pian mekin käydään vähän happihyppelyllä. Heljä torkkuu.

      KLO 12-->
      Kaisla soittaa koulusta että nilkka nyrjähti pihaleikeissä, ei jaksa kävellä kipeällä kintulla kotiin. Pitäisi lähteä hakemaan, mutta pojat ei millään suostu tulemaan mukaan. Viljaa jo väsyttää kun yöunet jäi lyhyiksi, joten laitan autoon turvaistuimeen nukkumaan. Käyn huikkaamassa Heljälle että viivyn tovin, soitan naapurin tädin ovikelloa ja kysyn voisiko katsoa muksuja ikkunasta sen aikaa kun viivyn. Kiltti täti suostuu.

      Tulomatkalla käydään apteekissa, Vilja jää nukkumaan autoon ja Kaisla vahtiin.

      KLO 13-->
      Naapurin tädille kiitokset, Heljälle särkylääke ja Kaislan jalkaan kylmäpakkaus. Kielo tulee kotiin, riisuu pojat ja alkaa tehdä läksyjä. Tavanomaista kiukuttelua ja päivittelyä, juoruja ja kuulumistenvaihtoa.

      Kielo syö välipalaa, laitan Viljallekin. Viljalle ei maistu ja muutenkin poissaoleva, mitataan kuume. Vähän lämpöä. Kielo tekee Viljalle pedin sohvalle, Vilja nukahtaa melkein heti.

      KLO 14-->
      Vienokin tulee koulusta kaverinsa Idan kanssa. Pyydän tyttöjä keksimään marisevien poikien kanssa jotain kivaa tekemistä. Lapset alkaakin pelata keittiön pöydässä lautapeliä. Pojat eivät aluksi oikein osaa pelata sääntöjen mukaan ja saan toimia erotuomarina kun Vienon pinna alkaa palaa. Lapset ottaa samalla välipalaa.

      Kuuntelen radiota ja neulon villapaitaa Viljalle. Kielo tyhjentää tiskikoneen. Touko lopettaa pelin kun häviää ja katoaa yläkertaan.

      Touko on liian hiljaa ja kipaisen katsomaan mitä puuhaa. Herra on avannut kaikki yläkerran tuuletusikkunat, älkää kysykö miksi, ja unohtanut ne leikkinsä (tai minkä lie) jälkeen apposen auki. Yläkerrassa käy oikein kunnolla veto. Onni etten tuonut Viljaa ylös nukkumaan.

      KLO 15-->
      Alan laittaa ruokaa. Lapset häipyy ja peli jää pöytään, minä kiukkuisena sen sitten korjaan. Vieno ja Ida supattaa ja kikattaa tyttöjen huoneessa. Välillä ohi kulkiessani yritän höristää korvia- haluaisin tietää mitä on tekeillä.
      Pian se sitten selviääkin. Idan ”poikaystävä” Petrus ja Vienon ihastus Anttu tahtoisivat tulla kylään meille. Kielo siis asiasta minua informoi, ja isona siskona kokee tehtäväkseen härnätä tyttöjä minkä kerkiää. Tytöt häipyy pihalle kun kyllästyvät urkkivaan perheeseen. Hillitsen itseni ja jätän raottelematta sälekaihtimia.

      KLO 16--> Mies tulee kotiin, naureskelee että ketäs nuo kossit meidän pihalla on. Selitän asian ja iskällä on vieläkin hauskempaa. Käy kurkkaamassa perheen potilaita, Heljä tosin jo paremmassa kunnossa, ja alkaa sitten laittaa keittiötä kanssani kuntoon ruokaa varten.

      Ruoka valmista ja käyn huutelen lapsia syömään. Iskä menee pyytämään myös Vienon ja Idan, ja samalla saa houkuteltua myös Petruksen ja Antun. Pojat ujostelee aluksi kovasti ja Kaisla ja Heljä tirskuvat pöydän päässä ikävästi. Iskä komentaa tytöt hakemaan lehdet ruuan syötyään ja pojat saa syödä rauhassa loppuun.

      Vilja heräilee, käyn tarkastamassa voinnin. Jaksaa syödä ja juoda vähän. Tyttö jaksaa myös jo istua ja katsella kuvakirjaa Heljän kanssa.

      KLO 17-->
      Teen kotitöitä, pienemmät tekee läksyjä tai leikkii. Vieno ja kumppanit innostuvat isän kanssa autonpesuun. Muksuilla on hauskaa.

      Vieraiden lapset lähtee kuuden maissa kotiin.

      KLO 18-->
      Serkkuni tulee poikiensa Klausin ja Johanin kanssa piipahtamaan kahville. Jutellaan ja meidän pojat leikkii hänen poikiensa kanssa. Samalla teen kaikenlaisia pieniä hommia.

      KLO 19-->
      Laitan taas vähän pyykkejä, iskä touhuaa lasten kanssa ja katsoo perään.

      Lähden kauppaan kun serkun porukat lähtee. Viljaa en raaski ottaa mukaan, joten Kielo lupaa katsoa perään. Heljä, Kaisla ja Aatos lähtee mukaani. Käydään ruokakaupassa, lahjatarvikeliikkeessä ostamassa mummalle synttärilahja ja lastenvaateliikkeessä ostamassa siskoni vauvalle ristiäislahja.

      KLO 20.30-->
      Silitän lasten juhlavaatteita valmiiksi ristiäisiä varten. Iskä lukee pienille Lasten raamattua ja isot laittaa pyynnöstäni iltapalaa pöytään.

      Koko perhe samaan aikaan pöydän ääressä. Jutellaan rauhassa ja millään ei malttaisi mennä nukkumaan. Vilja ei ilmeisesti ole saanut päivän aikana tarpeeksi huomiota- tunkee porkkanamössöä korvaan. Tyttöä itseään ainakin naurattaa, äitiä ei.

      Ilta taas venähtänyt, muksut äkkiä pesulle. Isoimmat tytöt menee yhdessä suihkuun ja kiljahteluista päätellen heillä on kivaa. Harmi, ettei oven takana jonottavilla, väsyneillä pojilla ja Viljalla ole niin kivaa. Huudan tytöille varmaan tuhannesti, että nyt äkkiä nukkumaan. Jonottaville pikkuisille vaihdan yökkärit päälle.

      Pienet pääsee lopulta pesulle ja pisulle.

      Illan mittaan peittelen erikseen jokaisen, samoin isi käy antamassa hyvänyön suukot.
      Minun ilta jatkuu vielä silittämisellä ja pöydän korjaamisella, suihkulla ja läksyjen tarkistuksella. Pakkaan Kaislan ja Heljän reppuihin huomisen kirjat ja tarkastan reppuvihot.

      Viljan kuumeen tarkkailua pari tuntia, kun kieppuu samoilla lukemilla niin annan itselleni luvan rauhoittua. Viljalle vähän juotavaa ja sitten menemme nukkumaan.

      ;>

    • satu40

      ja tällä kertaa valitsin tahallani ns. epätyypillisen päivän päivitysraportointiin a la 24 h...

      Eli noin kerran viikossa tai kahdessa minulla ja miehelläni (26 v, sanottakoon sekin tässä jos joku haluaa päivitellä) on lapseton vuorokausi, jonka aikaan joku aikuistuneista lapsistani hoitaa kaikki pikkuiset. Tänään on hoitovuorossa Oskari, jolla on siis oman poikansa (melkein) 3 v lisäksi sisarukset 1, 2, 11 ja 14 v luonaan vuorokauden ajan.

      Aamulla heräsin noin klo 6. Pojanpoika melkein3v oli kiivennyt yön aikana petiin minun, miehen, tyttären 2 v ja pojan 1v kanssa. Juttelimme pojanpojan melkein3v kanssa siitä miten iso on rakkaus. Jesse rakastaa äitiä ja Jarkkoa mutta Jesse rakastaa myös mummia ja isiä. Mutta mummi on kaikkein lämpimin ja silein. Niin että repikää siitä! *vink*

      Klo 11. aamutoimien (aamiaisen ja suihkun ja pukeutumisen) jälkeen isoveli ja isä haki kaikki pienet Tönöön, missä oli vuorossa pelejä ja leikkejä yms. ruoalla ja ulkoilulla tauotettuna kunnes mummeli ja vaari pienoiset keräävät jälleen huomenissa kaikki alle 120 senttiä hellään huomaansa.

      Tänään on kuitenkin äidin&isoäidin ja isän&isoisän omaa aikaa. Eli sillä aikaa kun mummi on koululla tentissä (klo 12-15) vaari kiertää kaupungilla ja ostaa mummille omien humputustensa (langatonlähetin 14v:n koneelle) illaksi hyvää viiniä ja vaarille levyn (örinämetallia) ja pojan83 tietokoneeseen langattoman lähettimen.

      Mummin alias minun tentissäni kysyttiin että

      1. Esittele tieto-oppia koskevat feministisen keskustelun (” feminististen epistemelogioiden ”) avainideoita. Pohdi myös miten naisnäkökulma ja naisten kokemusten tulisi mielestäsi vaikuttaa tieto- ja tietokäsitykseemme
      2. Tarkastele millainen on feminist8inen näkökulma etiikan ongelmiin. Pohdi myös kysymystä erityisen feministisen etiikan ongelmista.
      3. Esittele esimerkkien avulla miten feministinen etiikka o kyseenalaistanut mies/naine jaottelun. Arvioi myös itä, miten tämä kyseenalaistaminen on onnistunut.
      4. Arvioi käsitystä, että sukupuoleen liittyvät asiat ( esimerkiksi naiseus ja miehisyys, ”naisen kokemus” ja ”miehen kokemus” ) eivät ole vakioita vaan muuntuvia
      5. Vertaile Platonin ja Aristoteleen naiskäsitystä
      6. Esittele esimerkkien valossa, miten yhteiskuntafilosofian historiassa on ymmärretty tasa-arvo ja vapaus mies/nainen jaottelun näkökulmasta.

      Tentin jälkeen oli vuorossa ateria Rossossa (Jumala lounasseteleiden toimittajia suojelkoon) ja sen jälkeen oli tarkoitus mennä Tikanojan taidekotiin katsomaan Fransisco Goyan näyttelyä. Tähän väliin voin todeta marisevalla itsekkäällä äänellä että minä olisin todella halunnut nähdä sen näyttelyn. Lapset kuitenkin päättivät minun ja miehen aterian aikana että tahtoisivatkin tänä iltana ulos ja mummona joka (sädekehä loistaen) ei osannut sanoa ei, minä jätin näyttelyn väliin.

      Olimme matkalla kotiin kun lapset soittivat etteivät sittenkään haluakaan ulos, joten koittaakaa pitää hauskaa ja saada aikaan ainakin yksi pikkusisko.

      Ja nyt, seksuaalisesti läpikotaisin tyydytettynä, minä illan suussa, pikkuhumalassa kiukuttelen näytölle liiallista kiltteyttäni:
      Goya jäi näkemättä.

      (Lähetetty uusintana su aamuna kun la-iltainen versio oli epäselvä)

      • jokupastaruoka

        Hei, kirjoitin sulle pitkan viestin eilen mutta ei ole nakojaan tullut lapi. Siina vaan sanoin etta hienoa etta sulla on asiat hyvin ja ihan katteex kay. Minakin haaveilen talosta jossa olis piha jne. Mut olemme onnellisia myos taalla kerrostalossa. Sit kerroin ett meilla tytot (3 v ja 5 v) alkoivat aamulla leipomaan. En paassyt ihan alkuun mukaan mutta sit kun menin katsomaan heidan leipomisia niin piirakkavuuassa ja kattilassa oli ruisjauhoja, kanelia sokeria, ketsuppia, LEIVINJAUHETTA :-) ja kattilassa oli vetta myos, siita oli tullut sellainen puuropiirakkatyylinen juttu. Oho, sit loysin jauhojen seasta etta siel oli myos alushousut siella piirakkavuuassa. lattialle oli mennyt vahan jauhohippuja mutta ei se mitaan, siivosin koko keittion ennen kuin muut huomasi mitaan ( he nukkuivat viela). Olen iloinen etta meilla tytot ne jaksaa leipoa !


      • satu40
        jokupastaruoka kirjoitti:

        Hei, kirjoitin sulle pitkan viestin eilen mutta ei ole nakojaan tullut lapi. Siina vaan sanoin etta hienoa etta sulla on asiat hyvin ja ihan katteex kay. Minakin haaveilen talosta jossa olis piha jne. Mut olemme onnellisia myos taalla kerrostalossa. Sit kerroin ett meilla tytot (3 v ja 5 v) alkoivat aamulla leipomaan. En paassyt ihan alkuun mukaan mutta sit kun menin katsomaan heidan leipomisia niin piirakkavuuassa ja kattilassa oli ruisjauhoja, kanelia sokeria, ketsuppia, LEIVINJAUHETTA :-) ja kattilassa oli vetta myos, siita oli tullut sellainen puuropiirakkatyylinen juttu. Oho, sit loysin jauhojen seasta etta siel oli myos alushousut siella piirakkavuuassa. lattialle oli mennyt vahan jauhohippuja mutta ei se mitaan, siivosin koko keittion ennen kuin muut huomasi mitaan ( he nukkuivat viela). Olen iloinen etta meilla tytot ne jaksaa leipoa !

        arjelle teilläkin.
        *hymy*


      • wilma60

        Täällä vihreänä kateudesta luin ihanasta päivästäsi. Toivottavasti minäkin saan vielä joskus kokea tuollaista.

        Tätä palstaa seuraa, sillä haaveeni oli aina suurperhe mutta haaveeksi jäi. Tai toisaalta nythän sen toteuttamiseen olisi mitä mainioin tilaisuus. Jos vain jostain löytyisi yh-isä tai leskimies muutaman lapsen kanssa, niin minun haaveilema perhe olisi kasassa.


      • jokupastaruoka
        wilma60 kirjoitti:

        Täällä vihreänä kateudesta luin ihanasta päivästäsi. Toivottavasti minäkin saan vielä joskus kokea tuollaista.

        Tätä palstaa seuraa, sillä haaveeni oli aina suurperhe mutta haaveeksi jäi. Tai toisaalta nythän sen toteuttamiseen olisi mitä mainioin tilaisuus. Jos vain jostain löytyisi yh-isä tai leskimies muutaman lapsen kanssa, niin minun haaveilema perhe olisi kasassa.

        Minka ikainen olet ? Voitko adoptoida lapsen ?


      • ..................
        jokupastaruoka kirjoitti:

        Minka ikainen olet ? Voitko adoptoida lapsen ?

        että näin....


      • wilma60
        jokupastaruoka kirjoitti:

        Minka ikainen olet ? Voitko adoptoida lapsen ?

        Yksinäisillä naisilla on kyllä mahdollisuus adoptioon mutta ei minulla sellaiseen ole varaa. Minulla on 3 lasta ja näin yksinhuoltajana heissä riittää mulle kyllä "tekemistä".


    • Inkeri70

      Tällä hetkellä meillä on ihan uudet kuviot, kun olemme muuttaneet, mutta löysin kalenteristani muistilapun erään viime vuotisen päivän ohjelmasta. Tuolloin meillä oli kaksi yläasteikäistä, neljä ala-asteikäistä ja yksi eskarilainen.

      6.00- herään itse, mies työmatkalla, syön aamupalan, tyhjennän yön aikana käyneen tiskikoneen, täytän uudelleen, tyhjennän pyykinpesukoneen kuivausrumpuun ja lataan uutta pyykkiä pyörimään, yleistä järjestelyä.

      7.00- lapset alkavat heräillä, aamupuuhia, yritän katsoa lasten kanssa vaatteet valmiiksi aamua varten jo illalla, mutta aina joltakin on jokin hukassa.

      7.45 lähden viemään vanhinta kouluun, 10 km yhteen suuntaan

      8.10- takaisin kotona, herättelen unisimpia, yksi pojista pitää herättää yleensä noin kolmeen kertaan joka aamu, hänen unenlahjansa ovat legendaariset, aamupalaa.

      8.45- kaikki loput kouluun ja eskariin, samalla reissulla oma lekuri, palaveri koululla 10-11, lounas

      12.00- tapaaminen yhden lapsen luokkatoimikunnan tarmohenkilön kanssa

      13.00- vien vanhimman hammaslääkäriin, kävelee takaisin kouluun itse, tytär kyydissä kotiin

      13.45- tytär tallille, minä sieltä suoraan hakemaan klo 14 koulusta/ip-kerhosta pääseviä

      14-15 ostoksilla, kirjastossa

      15.00- vanhin pääsee koulusta, heitän kaikki lapset kotiin, lähden hakemaan tytärtä tallilta. Välipala. Aloitan päivällisen valmistelut.

      17.30 vanhimman soittotunti

      18.15 päivällinen, yleensä syödään vähän aikaisemmin, mutta nyt oli tuo soittotunti.

      läksyjä, vaatehuoltoa, tiskikoneen täyttöä ja tyhjennystä, lapset ulkona yms. Mies soittaa jossain välissä, avataan skypen videopuhelu, lapset selostavat päivän tapahtumia

      20.00 iltapuuhat alkavat, osa käy suihkussa. Lapset pyytävät ”iltasatua”, alan lukea Harry Potteria ääneen. Kaikki ovat sängyssä klo 21, vanhimmat lukevat vielä ehkä noin tunnin

      21-22 järjestelyä, viimeisenä toimena ennen kuin menen itse nukkumaan laitan pesukoneen ja tiskikoneen päälle. Itse nukkumaan noin klo 23

      Onneksi kaikki päivät eivät ole ihan tällaisia, mutta koska asumme 10 kilsan päässä ”kaikesta” kuljetuksiin menee suht paljon aikaa. Yritän ajoittaa kaupassa käynnit, lääkärit sun muut kylällä tehtävät asiat niihin aikoihin, kun haen lapsia. Tuon päivän aikana en tainnut ehtiä tekemään yhtään duunia, siis työtyötä, mutta yleensä päivisin on aikaa siihenkin, muuten sen ajan joutuu nipistämään illasta ja yöstä. Nyt olen vähentämässä työntekoa, mammaloma lähenee.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7179
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      32
      2772
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      34
      2346
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      96
      2042
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      15
      1746
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1535
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1397
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1371
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      33
      1319
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    Aihe