neuvoja kaivataan

yh + koliikkivauva

Minulla on kuukauden ikäinen koliikkivauva. Vauva itkee ja valvottaa yhtäjaksoisesti jopa 4 tuntiakin kerrallaan, varsinkin öisin. Olen yksinhuoltaja ja välillä sitten itkeskelemme yhdessä vauvan kanssa; vauva vaivojansa, minä väsymystäni ja sitä, että ei ole ketään, jolta sillähetkellä pyytäisi apua. Olen mieleltäni hyvin herkkä ja epävarma, jonka vauva varmasti vaistoaa.
Joskus kun tilanne menee aivan äärimmilleen, niin tuntuisi kuin minulta ei löytyisi rakkautta pientä vauvaani kohtaan, joka sylissäni sillä hetkellä parkuu. Toisaalta taas, kun vauva on tyytyväinen, osaan rentoutua ja tunnen suurta rakkautta häntä kohtaan.
Nyt kysynkin, että kellään muilla samanlaisia ajatuksia omaa pienoistansa kohtaan; välillä tunteettomuus iskee ja välillä suuri rakkaus ?
Kaipaan myös neuvoja, miten saisin pysymään itseni rauhallisena silloin yöllä vauvan itkiessä. Päivisin jopa jo pelkään seuraavaa yötä, mitä se tuo tullessaan ! Voiko koliikkivauvan laittaa rintareppuun, vai pahentaako se vain huutoa? Pidän vauvaani usein sylissäni kippura-asennossa. Kiitos etukäteen neuvoista!

17

2872

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vertaistuki!

      Tilanteesi on todella rankka ja vaikea. Toivottomuuden tunne ja väsymys ja ajatuksesi ovat tuollaisessa tilanteessa mielestäni hyvin normaalia. Pitäisin tärkeänä, että tunteettomuuden taustalla säilyy aina kirkkaana rakkaus. Tunteettomuus tuleekin minulla ainakin voimattomuutena esille. Koenkin, että on normaalia, että äidin tunne-elämä ryöppyää tuollaisella hetkellä.

      Koliikkiin sanotaan auttavan aina aika, mutta sen sanominen ja ajatteleminen ei kyllä lohduta itkuhetkinä. Meillä on myös hyvin itkuinen vauva, ja koliikiksi olen sen välillä tulkinnut. Välillä en edes tunnista, miksi meillä itketään. Joskus itse asiassa jopa pelkään ettei se olekaan koliikkia ja että se itkuisuus ei lopukaan 3-4 kk:n iässä. Siinä mielessä sen ajatteleminen, että koliikkiin auttaa aika, helpottaa. Minä myös pelkään jo etukäteen niitä itkuhetkiä. Minulla on mies onneksi tukena. Parhainta tukea olisi tilanteessasi varmasti vertaistuki. Sitä luulisi löytyvän perhekerhoista tai vähintäänkin täältä keskustelupalstoilta tms.?! Toivon sinulle voimia hirmuisesti!

      • mahdollista, kokeile...

        ...vyöhyketerapiaa. Se saattaa hyvinkin auttaa, 3-5 kerrassa näkee jo, auttaako ja 1-3 kertaakin saattaa auttaa jo paljon! Tsemppiä!


      • .........
        mahdollista, kokeile... kirjoitti:

        ...vyöhyketerapiaa. Se saattaa hyvinkin auttaa, 3-5 kerrassa näkee jo, auttaako ja 1-3 kertaakin saattaa auttaa jo paljon! Tsemppiä!

        ihan normaalia, että tunteet heittelevät laidasta laitaan, kun voimat ovat vähissä. Meidän vauvalla oli myös koliikki ja välillä tuntui, ettei yksinkertaisesti jaksa, vaikka mies tukena olikin. Vauva itki myös yöt ja kävi unille vasta 5-8 aamulla, välillä tuntui ettei vauva nuku lainkaan. Kyllä tuo aika on tosi raskasta ja etenkin jos on lapsen kanssa kahden. Minua myös silloin jo aamuisin ahdisti tuleva yö. Tiedän, ettei tässä tilanteessa paljoa auta, mutta aika auttaa ja onneksi koliikki helpottaa tuossa 3-4kk iässä. Nyt jälkikäteen ajateltuna tuo aika meni nopeasti, vaikka sillä hetkellä aika tuntuu menevän hitaasti ja öisin kun vauva itkee, niin minuuttikin tuntuu pitkältä.Onko sinulla ketään, jolta voisit saada apua, mummuja, kummeja? Tai joku edes jolle soittaa, kun ei yksin jaksa, puhuminenkin auttaa.

        Voimia Sinulle todella paljon, kyllä se siitä helpottaa ja tulossa on paljon ihania ja aurinkoisia päiviä pikkuisen kanssa:)


    • unikoulu

      pääsy. Ainakin kaupungeilla on näihin tapauksiin turvakoteja, väsyneet äidit menevät niihin nukkumaan ja lapset unikouluun nukkumista opettelemaan, jos olet toivottamassa tilassa käy silloin vaikka päivystyksessä näyttämässä teitä molempia, hoitajat auttaa pahimman yli ja uusi päivä koittaa. Suomessa ei ole lupa jättää ketään avun tarpeessa olevaa ilman hoitoa, pyydä saada vaikka vain nukkua osastolla pari tuntia. Huom. kukaan ei varmasti aja teitä pois.

    • rintareppuun!

      Laita ihmeessä rintareppuun! Meillä oli todella huutoisa koliikkitapaus, huutoa oli n.19h/vrk. Rintareppua käytimme jo 2 viikon iästä lähtien. Se helpotti ja enemmän mitä nopeammin sen kanssa käveli = tuli enemmän tärinää. Siihen vauva saattoi joskus nukahtaa ja sitten varovasti yritimme laskea häntä siitä sängylle. Yleensä heräsi, mutta joskus saattoi nukkua hetken. Meillä auttoi ylipäänsäkin aina kaikki liike ja tärinä; sylissä olkapäällä oleminen (jolloin vanhempi kävelee jatkuvasti), sitterissä keikuttaminen, vaunujen kanssa käveleminen (kun vaunut pysähtyivät, huuto alkoi) ja autoilu.

      Itselläni oli samoja tunteita vauvaa kohtaan kuin sinulla ja myös minä pelkäsin tulevia öitä. Meillä tosin huudettiin myös aamulla ja päivällä, mutta yöt olivat pahimpia. Mutta meitä oli onneksi kaksi sitä kestämässä ja lisäksi joskus kävi kunnan kodinhoitaja. Mutta nämä ristiriitaiset tunteet ovat aivan normaaleja.

    • ovat tuttuja monelle

      koliikki/muuten vain itkuisen tai allergisen lapsen äidille, itsellä kolme allergialasta ja kaikkien huudot ovat kestäneet siihen asti kunnes löydetty allergiat ja päästy oikealle ruokavaliolle, aikaa on mennyt 6-12kk, mutta ihan oikeasti hae apua että jaksat, lapsen ensimmäinen vuosi on tärkeintä aikaa mielenterveyden kehittymiselle ja on erittäin tärkeää että äiti jaksaa antaa oikeanlaisen vuorovaikutussuhteen pienokaiselleen heti alusta lähtien, rakkautta ja hoivaa, älä jätä häntä yksin itkemään, ota rintareppuun, tee kaikkesi ettei hänellä ole huono olla, vyöhyketerapia on hyvä keino ja maitohappobakteerit toinen keino, kokeile esim. dds-juniorin mhb:tä jota saa luontaistuotekaupasta, sillä on rauhoittava vaikutus niin allergiassa kuin koliikissakin ja jos imetät, tarjoa rintaa niin usein kuin vain mahdollista, se auttaa moneen vaivaan vauvoille, äidinmaidossa kun on luonnon omaa "kipulääkettä", se oli meidän lapsille se paras keino rauhoitukseen, ja jos ei rintaa huoli niin eikun rintareppuun vaikka kasvot menosuuntaan, siinä meidän lapset tykkäsivät eniten olla.

      Voimia sinulle, ja haethan apua että jaksat pienokaisesi kanssa, se on vain kerran pieni ja usko pois, kyllä se helpottaa, koliikki menee yleensä 3-4kk iässä ohi. Jos imetätä, vältä voimakkaita mausteita, kahvia, sitrushedelmiä, omenaa, suklaata ja sipulia, jos ei auta, kokeile maidotonta tai myös munatonta ruokavaliota itsellesi, jos annat korviketta, kokeile vaihtaa merkkiä, jos ei auta kokeile apteekin korvikkeita, ei se ole oikein että lapsella pitää olla koko ajan mahakipeä, jokin syy siihen kyllä varmasti on, ei vauvat ilkeyttään ikinä itke.

    • mammamma

      Hei! Tilanteesi on yleinen. Tarvitset jonkun, joka auttaisi sinua silloin tällöin lapsenhoidossa, jotta saisit nukkua kunnolla. Kun olet levännyt, elämä näyttää aina paljon paremmalta. Asuvatko vanhempasi lähettyvillä ja oletko heidän kanssaan väleissä? Tai onko sinulla sisaruksia tai ystäviä, jotka voisivat auttaa?

    • Aradiatar

      ..siinä kun viidettä tuntia yöllä kanniskelee, niin aika epätoivoinen alkaa olotila olla. Itse keinuttelin zombiena vauvaa ja kuuntelin itseänikin rauhoittavaa musiikkia hiljaisella. Aina, kun teki mieli vaan antaa itkeä ja mennä nukkumaan käänsin ajatukseni siihen, kuinka paha olla vauvalla mahtoikaan olla, ja taas löysi sen pienen hitusen voimaa jaksaa jatkaa. Ja aina seuraavan yön jälkeen tiesi, että taas yksi yö vähemmän. Kolmen kuukauden iässähän se yleensä loppuu. Pyydä neuvolasta tai MLL:ta hoitajaa vaikka kerran viikossa, että saat nukuttua. Voimia! Kyllä se siitä ajan kanssa helpottuu. :)

    • äiti41

      meillä päästiin pelästyksellä. luulin myös että vauva huusi koliikkia öisin, mutta oli vain suoliston kehittymättömyyttä. kakkasi joka syötön jälkeen (söi 2 tunnin välein) siihen päälle vääntely ennen nukahtamista. nyt vauva 2 kk, syö edelleen 2 tunnin välein, mutta nukahtaa saman tien joten paljon helpottanut. toivottavasti teillä myös helpottaa.

    • yh äippä

      Meillä oli tiettyyn aikaan illalla aina...joka ilta se sama itku joka kesti aina sen pari tuntia.
      Kehittelin kaiken näköstä apukeinoa itselleni.
      Yksi parhaista oli lähteä autoajelulle ihan minne vaan...kunhan auto vaan pysyi vauhdissa ja käynnissä niin itkukin oli poissa. Toinen hyväksi koittamani keino oli itse kyhäämäni vauvakiikku ovenpielien väliin. Siinä kun hiljalleen kiikuttelin vauvaa niin kummasta suukin pysyi aika tavalla supussa. Nykyään on myynnissä myös koliikki kiikkuja jotka toimivat pattereilla ja kuulemma aivan loistava apu vanhemmille:)
      Kaikkee kannattaa kokeilla. Ainakin minä huomasin että jatkuva liike auttoin suht hyvin tuohon vaivaan.

    • Isä1970

      Ei sillä mitään koliikkia ole, koliikki on niiden keksintö jotka eivät osaa hoitaa lapsiaan...

      • Nimetön

        Tänne palstalle ei sitten voi mitään kirjoitella, sillä aina löytyy joku kirjoittaja, joka aiheuttaa pahan mielen!. Mistä te löydättekin nuo viisaat neuvonne (=empatian puute) ??


      • vecimies
        Nimetön kirjoitti:

        Tänne palstalle ei sitten voi mitään kirjoitella, sillä aina löytyy joku kirjoittaja, joka aiheuttaa pahan mielen!. Mistä te löydättekin nuo viisaat neuvonne (=empatian puute) ??

        Meilläkin oli tuo nyt 1v pojan kanssa tosi vaikeaa. Nyt se hiljalleen on alkanut mennä ohi. Me käytiin neuvolassa sanomassa, että ei jaksa oikein enää. Ne vain hymyilivät: Niinkö? Meni viimeinenkin järki.
        Mikään ei auttanut ei edes kallis tärinäsitteri.
        Käy asiantuntevalla homeopaatilla(luontaisterapeutti)!!
        Koita jaksaa. Olen kuullut että seurakunnalta saa jonkunlaisen "hyssyttelijän" joskus avuksi. Kyllä melkein jokainen joka rakastaa lastaan osaa hoitaa. Ihminen tarvitsee myös unta ja muutakin elämää. Nähty on.


    • vecimies

      Jos asuisit Oulun lähellä auttaisin kyllä. Ymmärrän niin hyvin miltä tuntuu. Meilläkin autto autolla ajelu. Bensaa meni vähän liikaa. Roskaruoka tuli tutuksi.

      Yksi pieni hetkikin että saisit nukkua tai käydä jossain tekisi ihmeitä. Mun äiti yms muut sukulaiset ei auttaneet. Ne oli aina töissä, koulussa yms. Kannan kaunaa edelleen.

    • hyvä neuvo!

      Ota yhteyttä sellaiseen hierojaan joka on opiskellut vauvahierontaa ja koliikin hoitoa. Siitä on koliikkivauvalle apua. Lisäksi imettävän äidin tulee jättää kaikki mahdolliset lehmänmaitotuotteet ruokavaliostaan pois, sillä koliikki on kovaa vatsakipua, joka johtuu siitä, ettei vauvan kehittymätön ruuansulatusjärjestelmä pysty vielä käsittelemään lehmänmaitoa.

      • terveisiä:

        Koliikki:

        - vauva itkee yli kolme tuntia päivässä vähintään kolmenä päivänä viikossa ainakin kolmen viikon ajan
        - koliikin eli kovan vatsakivun yksi syy on ruuansulatusjärjestelmän kehittymättömyys (rasvat, valkuaisaineiden vajavainen pilkkoutuminen, kolekystokiniini-suolistohormonin riittämättömyys, magnesiumin puute, D-vitamiini, B-vitamiini, hermojärjestelmän tai aistitoimintojen kehittymättömyys, vauvan ryhti)
        - säännöllinen vauvahieronta koliikkihieronta auttaa
        - imettävän äidin ruokavalioon kiinnitettävä huomiota


    • däni

      liikut vaarallisilla vesillä kun täällä tälläistä läppää heität ei rakkautta , epävarma jne täällä sosiaalitanttojen luvatussa maassa ,ymmärrät kait mitä tarkoitan.
      toivottavasti sulla ois kavereita tai sukulaisia joilta pikku jelppiä voisit pyytää.
      Meillä tyttö oli koliikki vauva ,kävelin varmaa suomen päästä päähän tyttö sylissä koliikki aikana ja ainut keino oli oikeestaan hyssyttelyt sylissä tai vaunuissa lähes tauotta mut kait niitä keinoja on muitakin.
      Kyllä se loppuu aikanaan , ja nuku kun vauva nukkuu .
      Oikeen hyvää äitienpäivää sulle , kyllä sä kestät , on kuitenkin aika lyhyt aika elämästä parin kuukauden koliikki

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      67
      2904
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      411
      2798
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      99
      2237
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      87
      1984
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1904
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1830
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      9
      1821
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      151
      1775
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1592
    Aihe