NEUVOJA KAIVATAAN!

Salou

Olemme suunnitelleet matkaa Panamaan. Kertokaa, onko paikka käymisen arvoinen?
Tarkoituksena on viettää 2vkoa Costa Blancalla Royal Decameron hotellissa. Aiemmissa viestiketjuissa tuota hotellia on kehuttu, kaikki lisätieto kiinnostaa silti! Emme ole koskaan olleet all inclusive -matkalla, joten ruoan taso kiinnostaa kovasti. Jos vertaatte esim. Ruotsinlaivojen buffet-pöytään, niin oliko Decameronin ruoka parempaa vai huonompaa? Onko huoneissa minibaarit? Entä huoneiden koko? Meillä on pari tenavaa lähdössä mukaan, tuleeko ahdasta?
Onko rannalla kävely tosiaankin "vaarallista" rauskujen takia? Joku kirjoitti, että niitä on ihan rantavedessäkin hiekkaan hautautuneena????

Kannattaako menna Aurinkomatkojen retkille vai ottaa taksi/paikallisbussi? Onko ominpäin liikkuminen turvallista? Oliko taskuvarkaita/huijareita? Entä lentokentällä? (Meksikossa laukut oli rikottu ja tavaroita pöllitty laukuista lentokentällä...)

Onko Aurinkomatkojen kaupunkireissu hyvä? Millainen se retkeen kuuluva Allbrook Mall-paikka oli? Voisitteko mainita, mitä merkkimyymälöitä siellä on?(jos muistatte...)
Kannattaako kanavaretki? Kauanko kuljetukset noihin kestävät?

Onko hotellialueella käärmeitä tai muita myrkyllisiä otuksia? Kuinka varovainen täytyy lasten kanssa olla? Oliko lapsille omia juomia ja jäätelöä yms. tarjolla?

Kauanko välilaskut kestivät, sujuivatko lennot muuten ok?

Vähän tyhmiä kysymyksiähän nämä ovat, jospa joku kuitenkin olisi niin kultainen, että viitsisi vastata! Kovasti matkakuume jo polttelee!!Kiitos!

6

3051

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kanavalle

      >Onko Aurinkomatkojen kaupunkireissu hyvä? >Millainen se retkeen kuuluva Allbrook Mall-paikka >oli? Voisitteko mainita, mitä merkkimyymälöitä >siellä on?(jos muistatte...)
      >Kannattaako kanavaretki? Kauanko kuljetukset >noihin kestävät?

      Albrook Mall on mielettömän iso kauppakeskus. Siisti ja hieno. Merkkimyymälöitä löytyy todella paljon ja eiköhän kaikki tutut ja vähän tuntemattomammatkin merkit ole edustettuna.

      Kuulostaa hölmöltä että kävisi Panamassa ja jättäisi käymättä kanavalla... sehän on kuitenkin se maan suurin ja suosituin nähtävyys...

      • ehdottomasti

        Ehdottomasti lähdette Panamalle...olimme helmikuussa kaksi viikkoa kyseisessä hotellissa ja tykkäsimme tosi paljon.
        Hotelli alue on hieno, iso ja todella siisti.
        Rannalla kävelimme paljain jaloin, eikä rauskut meitä pistäneet. Rannalle laitetaan punaiset liput kun rauskuja on tullut rantaan joten silloin sinne ei kannata mennä. Ranta hiekka on kuumaa mutta kun menee varvastossuilla lähelle rantaa ja jättää ne siihen niin siinä saavat olla ja odottaa kun käyt uimassa. Älä jätä kuitenkaan ihan rantaan koska merenkäynti oli ainakin meidän ajalla aika kovaa.

        Me teimme kaksi Aurinkomatkojen retkeä, toinen oli kanava ja toinen Sademetsä.
        Molemmat olivat todella kokemisen arvoiset. vaikka kanava oli hieno nähdä niin tykkäsimme vielä enemmän Sademetsä retkestä. Sellainen vinkki että ainakin nyt viime kaudella Aurinkomatkat järjesti molempina sunnutai päivinä tämän Sademetsä retken niin ensimmäinen sunnuntai oli ollut ihan täynnä mutta kun menimme toisena sunnuntaina niin meitä oli vain kymmenen. Se oli kiva koska veneessä millä siellä retkellä liikutaan ei ollut ahdasta ja mahduimme kaikki syöttään apinoita :)

        Panama Cityssä kävimme taksilla minkä saa kätevästi Hotellin edestä.
        Kävimme multiplaza ostoskeskuksessa missä oli enemmän merkkiliikkeitä kuin Allbrookissa mutta kyllä Allbrookistakin löytyy merkkiliikkeitä...me tuhlasimme rahojamme ainakin Tommy Hilfigerin ja Lacosteen kauppaan :)

        Kuljetukset retkelle kuin retkelle kestävät aina sen parituntia per suunta.

        Hotellialueella ei näkynyt vaarallisia eläimiä...iguaaneja näkyi mutta ne ei ole vaarallisia

        Ruoka oli ihan hyvää...parhaat ravintolat oli panamai, cafe med ja sushi samba...ehdottomasti!!!

        Ja ehdottomasti kannattaa kokeilla hotellin spassa jalkahoito...oli aivan mieletön ja ihan melkein ilmainen verrattuna suomen hintoihin :)


    • käydä

      Panama oli todellakin käymisen arvoinen paikka. Ehdottomasti kannattaa käydä. Ruoan taso buffetissa ei ollut mikään päätä huimaava mutta a la carte ravintoloissa ruoka oli hyvää. Mutta sai siellä buffetissakin mahan täyteen. Lounasta sai sitten melkein kaikista rantabaareista (jotka illalla toimi sitten a la carteina) ja buffet ravintoloista, joissa lounas oli monipuolisempi kuin rantabaareissa.

      Huoneiden koko oli 2 ihmiselle oikein riittävä mutta neljästään saattaa tehdä vähäsen tiukkaa. Meitä oli 4 hengen seurue 2 vierekkäisessä huoneessa joita yhdisti väliovi. Huoneissa ei valitettavasti ollut minibaaria, mutta respasta olisi saanut tilattua, mutta ei nähty välttämättömäksi.

      En nähnyt ainuttakaan rauskua koko reissulla vaikka joka päivä uiskentelin ja oleskelin ihan veden tuntumassa punaisellakin lipulla. Decameronin ranta ei ole oikein pienten lasten paikka, koska meri on aika raju ja ranta yllättävän nopeasti syvenevä. Meren "rajuus" oli mielestäni todella mukavaa, mutta muutamia kertoja loman aikana näimme kun rantavahdit pelastivat ihmisiä sen takia, koska eivät päässeet enää rantaan virran takia.

      Kävimme AM:n Panaman kanava retkellä. Kanava oli itsessään aivan mahtava, koska pääsi kokemaan sen sulutuksen, ja nähtiin kuinka panamax (maksimi koko joka sopii suluista) laivat suluttivat viereisessä sulussa. Ruoka oli sillä reissulla aivan kamalaa kylläkin, mutta kaikki alkoholittomat virvokkeet olivat ilmaisia. Laivassa oli hyvä ilmapiiri PAITSI, laivasta poistuminen oli kamala sählinki, johtuen panaman "viranomais säännöistä", joissa ei ollut mitään järkeä.

      Toinen omatoimireissu tehtiin taksilla Panama Cityyn. Taksi oli koko ajan mukana ja odotti meitä aina kun halusimme tehdä jotain tai mennä jonnekkin, samalla taksikuski toimi matkaoppaana ja esitteli meille kaikkia kohteita vanhassa kaupungissa. Taksi maksoi meille koko päiväksi 90 taalaa. Sitten mentiin Allbrook ostariin ja shoppailtiin. Merkkiliikkeitä löytyi, ja myös paikallisia halppiskauppoja josta ostin esim kengät 10 dollaria ja todella tyytyväinen laatuun olen ollut. Ja ei tarvinnut kokoajan kantaa ostoksiaan, koska ne pystyi aina välillä viemään kahvilassa odottavalle taksikuskille, joka sitten vei ne autoon. Taksia Suosittelen siis ehdottomasti helppouden takia. Panama cityssä kuulemma kannattaa olla hiukka varovainen joillakin alueilla.

      Meillä ei ollut matkatavaroiden kanssa mitään ongelmia missään vaiheessa, paitsi takavarikoitiin sytkäri panaman turvatarkastuksessa. Emmekä kokeneet taskuvarkautta tai oloa mitenkään uhatuksi missään vaiheessa. Hotellin alueella on Liikkuminen turvallista, mihin aikaan vaan KUNHAN on ranneke kondiksessa. Siskolla nimittäin diskosta illalla palatessaan securitakset syynäsivät todella pitkään ranneketta, koska se oli kulunut.

      Hotellilla ei ollut minkäänlaisia vaarallisia elukoita. Mutta jos saat huippu paikalla olevan huoneen, niin kuin me, (lähimpänä rantaa, ja keskellä hotellialuetta, paljon kasvillisuutta ympärillä), niin sitä saa aamulla varautua heräämään klo 5.40 aikaan, koska heti kun alkaa vähänkään valostaa, niin todella räkä-ääniset linnut aloittavat kovaäänisen konserttinsa ja äänieristys ei ole mitään Suomen luokkaa.

      Lapsiperheitä oli todella paljon hotellissa. Ja näytti ipanoilla olevan tekemistä uimisessa ja järjestetyssä ohjelmassa, jota oli joka päivä. Ja Rantabaareista sai mehujään tyyppisiä "brain Freeze" juomia, jotka olivat erittäin hyviä ja virkistäviä. Lasten turvallisuus ei kyllä voisi olla parempaa hotelli alueella. Altailla on kokoajan uimavahti ja muutenkin securitaksia pyörii kokoajan joka paikassa.

      Lennot sujuivat oikein hyvin, mutta välilaskut kamalia halifaxissa kun ei etes tupakalle päässy. Ja ruoka, niin kuin yleensä lentokoneessa, oli kamalaa. Ja taisimme paluulennolla saada 2 samaa ateriaa lennon aikana.

      Mutta jos jotain kysyttävää vielä, niin mielelläni vastailen. Panama oli mahtava maa ja hotellikin oli erittäin kiva ja 2 viikkoa meni niin sutjakasti. :)

      • Salou

        Kiitokset tässä kaikille vastanneille! Jatkossakin kaikki tieto otetaan ilolla vastaan! Varasimme matkan ensi helmikuulle, joten kaikki info on tarpeen!
        Oliko teillä malarialääkitys? Rokote.fi -sivuilla tuntui olevan, ettei tuolla alueella ole suurta malariariskiä?
        onko jotain erityistä mitä tulisi ottaa huomioon? Täytyykö esim. illallista varten olla kuinka hieno vaatetus? Käykö shortsit vai vaaditaanko pitkät housut miehiltä? Entä pääseekö sandaaleissa (ei siis rantaläpsyt vaan kunnon sandaalit)illalliselle? Pitikö pöytäväraus ravintoloihin tehdä miten hyvissä ajoin?

        Onko aurinkotuoleista pulaa, ts. käyvätkö ihmiset jo puoliltaöin varaamassa tuoleja itselleen?

        Otitteko mukaan mitään hyttyskarkotetta? Oliko iltaisin paljon hyttysiä?

        Oliko teillä oma adapteri vai saiko hotellista? Entä kuinka usein huone siivottiin?

        Kamalasti kysymyksiä, eivätkä varmasti tähän lopu... kiitokset vastauksista!


      • Vastauksia
        Salou kirjoitti:

        Kiitokset tässä kaikille vastanneille! Jatkossakin kaikki tieto otetaan ilolla vastaan! Varasimme matkan ensi helmikuulle, joten kaikki info on tarpeen!
        Oliko teillä malarialääkitys? Rokote.fi -sivuilla tuntui olevan, ettei tuolla alueella ole suurta malariariskiä?
        onko jotain erityistä mitä tulisi ottaa huomioon? Täytyykö esim. illallista varten olla kuinka hieno vaatetus? Käykö shortsit vai vaaditaanko pitkät housut miehiltä? Entä pääseekö sandaaleissa (ei siis rantaläpsyt vaan kunnon sandaalit)illalliselle? Pitikö pöytäväraus ravintoloihin tehdä miten hyvissä ajoin?

        Onko aurinkotuoleista pulaa, ts. käyvätkö ihmiset jo puoliltaöin varaamassa tuoleja itselleen?

        Otitteko mukaan mitään hyttyskarkotetta? Oliko iltaisin paljon hyttysiä?

        Oliko teillä oma adapteri vai saiko hotellista? Entä kuinka usein huone siivottiin?

        Kamalasti kysymyksiä, eivätkä varmasti tähän lopu... kiitokset vastauksista!

        Olimme reissulla viime joulukuussa, joten vastaukseni perustuvat näihin kokemuksiin.
        -Harkitsimme malarialääkitystä, mutta kuultuamme rankoista sivuvaikutuksista (esim psykoosi!!) jätimme ne hankkimatta. Eipä moni muukaan yhdistelmämatkalainen niitä ollut hankkinut.
        -Hotelli haluaisi illalliselle hieman fiksumman pukeutumisen, kuin päivällä käytetyt ranta-asut. Kovasti ei kannata pynttäytyä, koska iltaisinkin lämpöä todellakin riittää. Keltään ei sisäänpääsyä vaatetuksen takia evätty. Siisti kesäinen pukeutuminen riittää. Toive ilmeisesti olisi sandaalien välttäminen, mutta lämpötila pisti ainakin minut vaihtamaan sandaalilinjalle jo toisena iltana.
        -Pöytä varaukset ala carte ravintoloihin pitää todellakin tehdä ajoissa, suosituimmat ravintolat varataan tosi nopeasti. Itse olemme aamuvirkkuja ja kävimme varaamassa illallisravintolan heti aamutuimaan. Lisäksi oli jokin toinen systeemi (en nyt muista, kun en käyttänyt) mikäli halusi varata etukäteen 3 illallista. Buffet illalliset eivät tietenkään varausta vaatineet.
        -Palmu- ja kangaskatoksien tuolit olivat välillä vähän hakusessa, mutta aina loikoilupaikka löytyi. Kyllä tuota varaus touhua näkyi, kuten joka paikassa muuallakin. Muotia tuntui olevan avonaisen kirjan jättäminen aurinkopedille (antaa ilmeisesti fiksumman kuvan kuin pelkkä pyyhe ;)).
        -Hyttyskarkoitetta emme tarvinneet muualla kuin Gamboassa ja viidakkoretkellä, aurinkorasvaa sen sijaan sitäkin enemmän ja kovalla suojakertoimella. Costa Blancalla en ensimmäistäkään hyttystä tavannut.
        -Adapterin hankimme jo Panama Citystä, mutta varmasti niitä myös Decameronista saa, jollei respasta niin hotellin kaupasta ainakin.
        -Siivous oli mielestäni joka päivä ja aivan laadukasta.

        Tässä näitä vastauksia, ainakin aluksi.


      • olemaan

        Satutko olemaan Kajaanin porukasta?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1234
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      61
      788
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      730
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      695
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      646
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    10. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      628
    Aihe