Phan Thiet

Vietnamiin

Hei,

Mitä kokemuksia teillä on Phan Thietistä yleensä? Entä lasten kanssa (meillä lapset 6 ja 8)? Ovatko rannat hyviä uimiseen, entä onko vesi kirkasta (voiko snorklata) Entä paikan hygieeniapuoli, saako siellä yleensä vatsapöpön? Löytyykö alueelta hyvin länsimaisia ruokapaikkoja? Itsellemme paikallinen ruoka maistuu oikein hyvin, mutta lapset alkavat kaivata "normaalia ruokaa"... Olemme aiemmin olleet Thaimaassa Phuketissa ja Krabilla, mutta nyt haluttaisiin kokeilla Vietnamia.

13

5464

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sentään

      Juuri ajattelin valita Vietnamin ensi talven kohteeksi. Jos sinnekin jo tosiaan änkee näitä suomalaisia mäkkärilapsiperheitä niin antaa olla sitten.

    • vaikeata

      merenkäynti on sen verran kovaa.itse uin aamulla meressä iltapäivällä ei mereen enään voinut mennä.muuten mielenkiintoinen paikka,aika hiljainen

    • Inkke

      Olimme 2 vuotta sitten Aurinkomatkojen matkalla Saigonissa ja¨Phan Thietissä. Phan Thietin hotelli oli paikallinen Golf-hotelli. Golfkenttä oli aivan vierellä ja hotelli oli siisti (Novotel). Aamiainen ihan ok ja sopii hyvin sekä aasialaiseen, että eurooppalaiseen makuun. Useimmiten söimme omassa hotellissa tai Golf-kentän myymälän yhteydessä olevassa pienessä ravintolassa. Paikka on hyvin rauhallinen ja varsinaiseen kylän keskustaan pääsee joka polkupyörällä tai taxilla. Mui Ne on tiiviimpi idyllisine ja puistomaisine hotellikatuineen. Siellä kävimme myös usein syömässä ja valikoimaa riittää. Phan Thiet kaupunki itsessään on kyllä uskomaton, varsinkin kapeat markkinakujat. Mopoja ja tungosta riittää. Palvelu on ystävällistä ja kauniilla tavalla "nöyrää". Lähellä on myös kivoja kohteita omatoimiretkille. Keijukaispurolla oli kiva taivaltaa ja sopii hyvin lapsillekin. Hiekkadyyneillä laskimme mäkeä liukurilla ja uimavesi oli sen verran sameaa että snorklailu ei ehkä onnistu. Vatsapöpöjä emme saaneet, tosin käytimme ahkerasti käsidesiä, mutta en muista muidenkaan matkaseurueesta valittaneen oireita. Hintataso on tosi edullinen ja ompelijoita löytyy sieltä niin kuin Thaimaastakin. Silmälasit olivat tosi halpoja ja mallistosta löytyy. Ostin kaksiteholasit ja aurinkolasit voimakkuuksilla, maksoivat yhteensä hiukan yli 100E. Kaikki jotka porukastamme laseja tarvitsivat sellaiset myös hankkivat. Jos toisen kerran menisin Vietnamiin valitsisin kohteeksi Nha Trangin. Vietnam oli upea maa, ihmiset vielä turismin pilaamattomia ja aidosti ystävällisiä. Saigonissa kannattaisi käydä jos mahdollista siellä milenkiintoisia nähtävyyksiä ja Vietnam kokonaisuutena avautuu sitä kautta. Siellä varmaan pidetään lapsista kovasti. Itse olemme jo keski-iän paremmalla puolella eikä seurueessamme ollut lapsia. Vietnam on kohde joka vieläkin mietityttää..Uudelleen menisin jos tarjoutuisi mahdollisuus. Erityisesti Saigonin siipiratasretki johon liittyi illallinen rantaravintolassa ja paikallinen ohjelma jäivät mieleen. Myös sodan aikaiset tunneliverkostot ja museot vetivät hiljaiseksi. Hyvää matkaa ja varjelusta koko perheelle. Hienoa kun saa koota lapsillekin mukavia muistoja yhteisistä matkoista.

      • Mankke

        Olin myös kaks vuotta sitten Tammi-Helmikuussa, samoissa kohteissa, sama hotelli Phan Thietissä ja Saigonin hotelli oli Sofitel.
        Kirjoitit ihan mun aatoksin...
        Mutta lisään vielä, että olihan se Saigonin mopojen määrää tosi huimaa. Mutta Saigonista pidin ja seuraavaks sinnepäin valitsen Saigon-Nha Trang yhdistelmän ;))


      • Saigon

        Silmälasien kanssa kannattaa olla tarkkana vaikka ovatkin halpoja. Hankin itse 2 lasit, mutta kummatkin meni pieleen. Piti Suomessa hankkia uudet.

        Jos on käytössä monitehot ja silmissä hajataittoa, en suosittele.

        Muuten Vietnam oli hieno maa ja todella mielenkiintoinen.

        Räätälit ovat hyviä ja edullisia.

        Suosittelen.


    • ihana paikka

      Olimme yhdistelmämatkalla Saigon Phan Thiet ( muinen kylä) Lapsille löytyi monenlaista mukavaa. Emme saaneet mitään vatsatauteja, pientä reagointia kylläkin, sillä ero suomen totuttuun ruokaan ja hygieniatasoon on aivan erilainen. Söimme ihan kaikkea salaatista majoneesiin. Muinen kylä erinomainen lapsille, mutta me emme niinkään pitäneet Phan Thietistä, jossa länsimaalaisia ruokapaikkoja oli kaiketi tasan yksi. Lotteria hampurilaisravintola löytyy. Me emme niin pitäneet Vietnamilaisesta ruuasta, se on Thaimaalaiseen ruokaan verrattuna mautonta. Mutta Vietnamista löytyi aivan uskomattomia italialaisia, intialaisia, australialaisia ja meksikolaisia ruokapaikkoja. Lapset eivät meillä ole tottuneet niinkuin me aikuiset erilaisiin ruokakulttuureihin ja meillä lapset söivät pizzaa, ranskalaisia, hampurilaisia, hedelmiä jne. Merivesi Muinessa ei mielestäni ollut puhdasta. Muuten hygieniataso on alhainen, mutta paikka on siisti. Lapset viihtyivät ja kuulimme ennen matkalle lähtöä monelta eri taholta miten älytöntä on ottaa lapsia tuollaiseen paikkaan, niin paskanmarjat upeesti selvittiin jopa liikenteestä siellä ja lapsille todella oli kaikkea mukavaa ja paljon paljon nähtävää. Vietnam ei totisesti VIELÄ ole turistirysä niinkuin Thaimaa on. Hyvää matkaa=)

      • talvena

        Jos viitsit niin kerro lisää.Me menossa helmikuussa ja mukana 12v lapsi.Hinnat kiinnostaa mm. ruoka,juoma,silmälasien teettäminen samoin vaatteitten teettäminen,retket yms.turistikrääsäkin.
        Onko turvallinen paikkana?
        Kiitos jo etukäteen ja hyvää kevättä.


      • jotakin.
        talvena kirjoitti:

        Jos viitsit niin kerro lisää.Me menossa helmikuussa ja mukana 12v lapsi.Hinnat kiinnostaa mm. ruoka,juoma,silmälasien teettäminen samoin vaatteitten teettäminen,retket yms.turistikrääsäkin.
        Onko turvallinen paikkana?
        Kiitos jo etukäteen ja hyvää kevättä.

        Eli meitä viehätti Vietamissa se kun paikka ei ole turistirysä vaan siellä näkee aitoa Vietnamilaista elämää. Saigon miljoona kaupunkina tarjoaa kaikenlaista näkemistä ja kokemista. Vietnamilaiset puhuvat huonosti englantia pääsääntöisesti mutta ovat uteliaita ja vieraanvaraisia ihmisiä. Kävimme eläinpuistossa Dam sen park, jonka yhteydessä oli myös vesipuisto. Täällä oli joitakin tivoli laitteita ja eläimiä krokotiileistä norsuihin. Siellä meni kokonainen päivä ja ei ihan riittänytkään. Vesinukketeatteri oli näkemisen arvoinen. Emme matkoilla yleensä viihdy retkillä vaan haluamme rauhassa käydä erilaisissa paikoissa. Sotamuseossa ja tunneleissa ei käyty. Retket olivat kyllä mielenkiintoisia ja tarjolla oli erilaisia mahdollisuuksia. Ruoka oli hyvää ja söimme aina tasokkaissa paikoissa ja rahaa kului 5 henkilöltä alkupaloineen, ruokineen, juomineen ja jälkiruokineen noin 20e yhteensä. Katukeittiöistä en suosittele syömään.Erikoisuuksiakin löytyy syötäväksi, oli kilpikonnaa, krokotiiliä, apinaa, käärmettä ym. ja koira on syötäväksi tarkoitettu.Liha pysyy tuoreena kun se teurastetaan kotona tai ravintolassa. Vietnamilainen liha ei ollut oikein maukasta, sillä eläimet siellä aika laihoja, Australialainen liha oli todella maukasta. Saatavana myös ihania kalaruokia ja mereneläviä. Silmälasejakin tuli hankittua ja hinta riippuu sangoista ja linsseistä. Maksoi 120e. Vaatteita emme teettäneet, mutta vaatteita löytyy kyllä ja eri hintaisia, toiset liikekeskukset jonkinverran alle suomen hinnoissa, markkinoilta mekot 40senttiä, eli vaikka kestäisi yhden pesun tai ei sitäkään niin eipä nuo kauniit mekot kalliita ollut. T-paidat 2-5euroa. Krääsää löytyy kyllä. Kävimme tutustumassa myös paikallisessa koulussa ja sairaalassa. Taksilla ajaminen on lähes ilmaista. Vietnamilaisen keskiansio on n.50e/kk. Temppeleitä löytyy ja hotellit olivat hyviä ja kauniita ja siistejä, ei torakoita, liskoja kyllä huoneissakin näkyili=).Koimme Vietnamin turvallisena maana, koskaan ei tullut mietittyä rikollisuutta ja liikenne on sanoinkuvailemattoman hurjaa,mutta joukkoon vaan niin kyllä tien yli pääsee. Nämä ovat minun ajatuksia ja varmasti löytyy sitä sun tätä ja jokaiselle jotakin, oikein hyvää matkaa ja helmikuussa ilmatkin todella suosivat siellä meitä.Omaa hotelliahan voi käydä netissäkin vilkaisemassa ja muillakin vietnamista kertovilla sivuilla oli kiva surffata!! ( jos jotain vielä kysyttävänä niin kerron mielelläni omia kokemuksia.)


      • talvena menossa
        jotakin. kirjoitti:

        Eli meitä viehätti Vietamissa se kun paikka ei ole turistirysä vaan siellä näkee aitoa Vietnamilaista elämää. Saigon miljoona kaupunkina tarjoaa kaikenlaista näkemistä ja kokemista. Vietnamilaiset puhuvat huonosti englantia pääsääntöisesti mutta ovat uteliaita ja vieraanvaraisia ihmisiä. Kävimme eläinpuistossa Dam sen park, jonka yhteydessä oli myös vesipuisto. Täällä oli joitakin tivoli laitteita ja eläimiä krokotiileistä norsuihin. Siellä meni kokonainen päivä ja ei ihan riittänytkään. Vesinukketeatteri oli näkemisen arvoinen. Emme matkoilla yleensä viihdy retkillä vaan haluamme rauhassa käydä erilaisissa paikoissa. Sotamuseossa ja tunneleissa ei käyty. Retket olivat kyllä mielenkiintoisia ja tarjolla oli erilaisia mahdollisuuksia. Ruoka oli hyvää ja söimme aina tasokkaissa paikoissa ja rahaa kului 5 henkilöltä alkupaloineen, ruokineen, juomineen ja jälkiruokineen noin 20e yhteensä. Katukeittiöistä en suosittele syömään.Erikoisuuksiakin löytyy syötäväksi, oli kilpikonnaa, krokotiiliä, apinaa, käärmettä ym. ja koira on syötäväksi tarkoitettu.Liha pysyy tuoreena kun se teurastetaan kotona tai ravintolassa. Vietnamilainen liha ei ollut oikein maukasta, sillä eläimet siellä aika laihoja, Australialainen liha oli todella maukasta. Saatavana myös ihania kalaruokia ja mereneläviä. Silmälasejakin tuli hankittua ja hinta riippuu sangoista ja linsseistä. Maksoi 120e. Vaatteita emme teettäneet, mutta vaatteita löytyy kyllä ja eri hintaisia, toiset liikekeskukset jonkinverran alle suomen hinnoissa, markkinoilta mekot 40senttiä, eli vaikka kestäisi yhden pesun tai ei sitäkään niin eipä nuo kauniit mekot kalliita ollut. T-paidat 2-5euroa. Krääsää löytyy kyllä. Kävimme tutustumassa myös paikallisessa koulussa ja sairaalassa. Taksilla ajaminen on lähes ilmaista. Vietnamilaisen keskiansio on n.50e/kk. Temppeleitä löytyy ja hotellit olivat hyviä ja kauniita ja siistejä, ei torakoita, liskoja kyllä huoneissakin näkyili=).Koimme Vietnamin turvallisena maana, koskaan ei tullut mietittyä rikollisuutta ja liikenne on sanoinkuvailemattoman hurjaa,mutta joukkoon vaan niin kyllä tien yli pääsee. Nämä ovat minun ajatuksia ja varmasti löytyy sitä sun tätä ja jokaiselle jotakin, oikein hyvää matkaa ja helmikuussa ilmatkin todella suosivat siellä meitä.Omaa hotelliahan voi käydä netissäkin vilkaisemassa ja muillakin vietnamista kertovilla sivuilla oli kiva surffata!! ( jos jotain vielä kysyttävänä niin kerron mielelläni omia kokemuksia.)

        Kiitos vastauksestasi.Toi vesipuisto kuulostaa hyvälle samoin tivoli lapsenkannalta.En ole oikein kerennyt vielä netin välityksellä tutustua paikkaann,mutta vaikuttaa hyvälle,hotellin olen kylläkin katsonut.Mekin tykkäämme että paikka ei ole vielä mikään turistirysä ja on rauhallista lomailuun ja turvallinen ennenkaikkea.Aasiassa oltu kaksi kertaa Thaimaassa ja Kiinassa,molemmissa hulinaa,joten nyt sitten varmaan ´erilainen`loma kuitenkin tulossa.
        Nyt vaan sitten odotellaan matkaa...aikaa on aika lailla.


      • TiVa
        jotakin. kirjoitti:

        Eli meitä viehätti Vietamissa se kun paikka ei ole turistirysä vaan siellä näkee aitoa Vietnamilaista elämää. Saigon miljoona kaupunkina tarjoaa kaikenlaista näkemistä ja kokemista. Vietnamilaiset puhuvat huonosti englantia pääsääntöisesti mutta ovat uteliaita ja vieraanvaraisia ihmisiä. Kävimme eläinpuistossa Dam sen park, jonka yhteydessä oli myös vesipuisto. Täällä oli joitakin tivoli laitteita ja eläimiä krokotiileistä norsuihin. Siellä meni kokonainen päivä ja ei ihan riittänytkään. Vesinukketeatteri oli näkemisen arvoinen. Emme matkoilla yleensä viihdy retkillä vaan haluamme rauhassa käydä erilaisissa paikoissa. Sotamuseossa ja tunneleissa ei käyty. Retket olivat kyllä mielenkiintoisia ja tarjolla oli erilaisia mahdollisuuksia. Ruoka oli hyvää ja söimme aina tasokkaissa paikoissa ja rahaa kului 5 henkilöltä alkupaloineen, ruokineen, juomineen ja jälkiruokineen noin 20e yhteensä. Katukeittiöistä en suosittele syömään.Erikoisuuksiakin löytyy syötäväksi, oli kilpikonnaa, krokotiiliä, apinaa, käärmettä ym. ja koira on syötäväksi tarkoitettu.Liha pysyy tuoreena kun se teurastetaan kotona tai ravintolassa. Vietnamilainen liha ei ollut oikein maukasta, sillä eläimet siellä aika laihoja, Australialainen liha oli todella maukasta. Saatavana myös ihania kalaruokia ja mereneläviä. Silmälasejakin tuli hankittua ja hinta riippuu sangoista ja linsseistä. Maksoi 120e. Vaatteita emme teettäneet, mutta vaatteita löytyy kyllä ja eri hintaisia, toiset liikekeskukset jonkinverran alle suomen hinnoissa, markkinoilta mekot 40senttiä, eli vaikka kestäisi yhden pesun tai ei sitäkään niin eipä nuo kauniit mekot kalliita ollut. T-paidat 2-5euroa. Krääsää löytyy kyllä. Kävimme tutustumassa myös paikallisessa koulussa ja sairaalassa. Taksilla ajaminen on lähes ilmaista. Vietnamilaisen keskiansio on n.50e/kk. Temppeleitä löytyy ja hotellit olivat hyviä ja kauniita ja siistejä, ei torakoita, liskoja kyllä huoneissakin näkyili=).Koimme Vietnamin turvallisena maana, koskaan ei tullut mietittyä rikollisuutta ja liikenne on sanoinkuvailemattoman hurjaa,mutta joukkoon vaan niin kyllä tien yli pääsee. Nämä ovat minun ajatuksia ja varmasti löytyy sitä sun tätä ja jokaiselle jotakin, oikein hyvää matkaa ja helmikuussa ilmatkin todella suosivat siellä meitä.Omaa hotelliahan voi käydä netissäkin vilkaisemassa ja muillakin vietnamista kertovilla sivuilla oli kiva surffata!! ( jos jotain vielä kysyttävänä niin kerron mielelläni omia kokemuksia.)

        kuin minun suullani. Olen kanssasi täysin samaa mieltä. Vietnam oli aivan ihana paikka, varsinkin kun edellisenä keväänä olimme Senegalissa ja Gambiassa. Yhdistelmämme nyt oli HCM ja Nha Trang, kävimme myös Da Latin vuoristokaupungissa. Loistavaa ruokaa, ystävällisiä ihmisiä, turvallista liikkua ilman perässähiihtäjiä: aivan upee loma. Jos mittarissa riittää päiviä, niin joskus pitää mennä uudestaan. 2009 maaliskuun matka on tilattu ja nyt suunta Guatemalaan ja Mexikoon. Kaikille Vietnamiin menijöille Hyvää ja antoisaa matkaa. T TiVa


    • joulukuussa lähtevä

      mites onko kukaan käynyt phan thietissä...oliko sillä vesi muka niin sameaa ettei pystynyt snorklata??? olen kyllä lukenut etta olisi vedessä kauniit korallit ja monia kalalajeja

    • San änt sii

      Olimme viime talvena omatoimi matkalla tyttö mukana Vietnamissa. Phan Tietissä tai oikeastaan Mui Neessä oli kivat pitkä hiekkarannat, mutta siinä se.

      Siellä ei voi snorklata hiekan takia, siellä on todella vähän sekä nähtävää että shoppattavaa muuhun Vietnamiin verrattu. Joo on Keijupuro ja sitä on ihan hauska kahlata, mutta se on tunnin juttu.

      Ruoka on tylsempää ja kalliimpaa kuin muualla Vietnamissa ja ravintolat täynnä juopuneita suomalaisia, venäläisiä ja englantilaisia. Se hyvä puoli Vietnamissa on, että syöt missä vaan maan normaaliruokaa, vatsatautia ei saa.

      Aiomme kyllä vielä mennä takaisin Vietnamiin, mutta Phan Tiet/Mui Nee ei tule olemaan matkan varrella. Hue, Hoi An, Da Nang ja Halongin lahti kylläkin.

      • antilope1

        02-03/12 oltiin perheen kanssa (poika 11 v) omatoimimatkalla Vietnamissa 4 vkoa. Meno Hki-Hanoi. Laskeuduttiin junalla ensin Hoi An, sitten Nha Trang, sen jälkeen Muine ja viimeiseksi Saigon. Saigonista lento takaisin Hanoihin, siitä vielä Halong Baylle. Paluu takaisin Hanoista.

        Junamatkat olivat hienoja, kiva kokemus vietnamilaisten kanssa samassa sleepervaunussa. Maisemat mahtavia :) Varsinkin Hanoi-Danang reitti, korkealla vuoristossa meren äärellä.

        Nha Trangissa mukava nähtävyys on Vinpearl, vesipuisto ym. elämyssaari, johon matkustetaan köysirataa pitkin.

        Muinesta pidimme, vaikka siellä ei nähtävyyksiä juurikaan ole, hiekkadyyneille jeepin kanssa jäi mieleen hienona kokemuksena.

        Hanoi ja Saigon, perusnähtävyydet tietysti. Cu Chi tunnelit näkemisen arvoisia, samoin molempien kaupunkien sotamuseot. Halong Bayllä kannattaa käydä.
        Kaikenkaikkiaan mukava matka, ainoastaan ensimmäinen yö Hanoista varattiin etukäteen. Matkan varrelta sai hyvin varattua majoitusta helmi-maaliskuussa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4255
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1661
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1477
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1294
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      49
      1185
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1116
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      63
      1071
    Aihe