Hotelli Baltum Albufeirassa !

kyselee santtura...

Olisi mukava tietää hieman etukäteen ko. hotellista. Netin ja kataloogin tiedot ei välttämättä täsmää. Menen ensi kertaa manner-Portugaliin nyt parin viikon päästä. Pieniä vinkkejä mukavista ravintoloista ym. olisi kiva saada. Tämä kyseinen keskustelupalsta on kovin hiljainen...kiitos etukäteen jo, jos jotain tiedon murusia. Olen kyllä lukenut Berlizin Portugali Albufeira-kirjat? "kuukkeloinut" Porugalia. Omakohtaiset kokemukset sentään toista.

4

2139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Portugalissa on yksi ravintola 275 henkeä kohti, mikä on Euroopan suurimpia ravintolatiheyksiä. Ravintoloita on siis joka lähtöön.

      Portugalilaisen käsitys ravintolasta poikkeaa merkittävästi suomalaisen käsityksestä. Keskiverto portugalilainen menee ravintolaan syömään perinteistä ruokaa ja maistamaan tuttuja makuja, ei etsimään gourmeta. Hän ei hae mitään merkittäviä uusia maku tai visuaalisia elämyksiä, vaan rakastaa perinteisen keittiön tunnistettavia makuja. Hän ei myöskään kiinnittä paljonkaan huomiota interiöörin tai lue ravintola-arvosteluja.

      Portugalissa ravintola on rakas lapsi, jolla on monta nimeä, mm. café, tasca, casa do pasto, snack bar, pastelaria. Kaikki nämä ravitsemusliikkeet tarjoavat ruokaa, vähintään lounaan ja niissä tavallinen portugalilainen käy syömässä usein. Näiden ravintoloiden nimiä ei mainita turistioppaissa eikä niissä kaikissa ole välttämättä englanninkielisiä menuita. Mielestäni suomalainen voi vallan mainiosti näissä kaikissa syödä.

      Jokainen maakunta (distrito) Portugalissa on ylpeä omasta ruokaperinteestään ja sitä eivät hetkauta mitkään modernit virtaukset.

      Gourmet-ravintoloita löydä mm. Lissabonista ja Portosta ja joiltakin Algarven turistialueilta.

      Simppelin lounaan hinnat alkavat ei-turistialueilla viidestä eurosta. Algarven erikoisuus on cataplana, "kalapata", josta toki saa maksaa merkittävästi enemmän ja se valmistetaankin vain vähintään kahdelle. Matkaoppaassasi on varmasti kuva astiasta, jossa ruoka valmistetaan. Kirjasessa mainittaneen myös grillatut sardiinit.

      Algarven ja Portugalin ruoka-asioita on käsiteltyjä laajasti näillä palstoilla. Nämä viestiketjut löydät tämän palstan alussa olevalla hakutoiminnolla.

      Ehdotan, että opiskelet matkaoppaasta ruokasanaston huolellisesti ja painat mieleesi mahdolliset kuvaukset tyypillisistä Algarven ruoista. Näistä tiedoista on sinulle korvaamatonta hyötyä matkallasi.

    • jii

      hotelli on semmosta keskitasoo ihan perus huttua... aamiainen oli kahvi,mehu ja pari sämpylää kinkulla ja juustolla et se oli aika köyhä. muuten olin kyl tyytyväinen hotlaan. hyvällä paikalla se oli ainaki. albufeirassa ei kauheesti o nähtävää et se on enemmä semmone rantakohde. komeet näköalat kyl..lissabonissa kannattaa käydä jos on aikaa.

      • santtura..

        huomenna tähän aikaan perillä pikapuoliin!! Lento muuttui sitten molemmissa päissä 2 h eteenpäin. Muuten aikalailla hiljaista tällä keskustelupalstalla. Missähän mahtaa olla syy...ihmettelee mummisanttura:)


      • el guiness
        santtura.. kirjoitti:

        huomenna tähän aikaan perillä pikapuoliin!! Lento muuttui sitten molemmissa päissä 2 h eteenpäin. Muuten aikalailla hiljaista tällä keskustelupalstalla. Missähän mahtaa olla syy...ihmettelee mummisanttura:)

        minkälainen hotelli oli ja lähiseutu? oltais lähössä ehkä heinäkuun alussa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe