Hollantiin huhtikuun lopussa, nähtävyyksiä?

papmkk

Tervehdys,

Olen lähdössä Hollantiin iäkkäiden vanhempieni (> 75 v.) ja 5 v. lapsen kanssa. Asumme Alkmaarissa. Matkan päätarkoitus on nähdä keväinen Hollanti ja kukkia.

Kysymyksiä:
- Keukenhoff on ilmeisesti paikka jossa kannattaa käydä, mutta jos haluaa nähdä isoja tulppaanipeltoja (meillä on vuokra-auto) missä kannattaa ajella (osoite navigaattoria varten olisi kiva)
- Edamin kaupunki on yksi suunniteltu kohde, kannattaako käydä?
- haluaisimme nähdä mereltä vallattua maata, kannattaako ajaa Afsluitdikin läpi ja onko Rieslandissa paikkoja jossa kannattaisi vierailla?
- missä näkisi taloja jotka on rakennettu meren päälle (takapihalla veneranta, osoite navigaatttoria varten olisi kiva), näin näitä yhdessä dokumenttiohjelmassa
- Amsterdamissa on tarkoitus käydä Anne Frankin talossa, taidemuseoissa ja kanavaristeilyllä, onko muita hyviä ideoita? Tarkoitus on käydä korkeintaan kahtena päivänä Amsterdamisa.
- 30.4 ei ilmeisesti autolla kannata lähteä Amsterdamiin?
- missä olisi paras paikka käydä katsomassa tuulimyllyjä?
- Alkmaarin juustomarkkinat on tarkoitus käydä katsomassa perjantaina, lienee hyvä idea?
- mitä muuta matkaan (4 päivää) kannattaisi sisällyttää vai kannattaako edelläolevista tiputtaa jotain pois?


Kiitos vastauksista jo etukäteen!

3

1894

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anni

      Tuossa jotain:

      - Keukenhof, ilman muuta. Tuollaisen matkan pääkohde! Periaatteessa isoja peltoja voi nähdä missä vaan, mutta paras on Keukenhofin ympärillä oleva alue Haarlemista Sassenheimiin ja
      ao linjalta länteen , merelle päin. Myös Keukenhofin alueella kierrellessä jostain kulmista näkee ulos 'villille' pellolle.

      - Edam melkein kannattaa jättää pois (ellei keräile juustokaupunkeja). Viereiset Volendam ja Marken ovat 'hauskemmat'.

      - ison padon yli ajaminen: ei siellä näe mereltä vallattua maata ollenkaan. Enkhuizenista Lelystadiin menevän padon jälkeen Flevolandissa näkee paremmin uutta aluetta. Omasta mielestäni ao alue on kuitenkin automatkailijan kannalta tylsää/kuivaa.

      - Amsterdamin ohjelma kuulostaa hyvältä (van Gogh museo 'paras'). Tuon ohjelman saa mahdutettua tiiviisen yhteen päivään (ja vaikka junalla, isossa vieraassa kaupungissa on tympeä hakea parkkipaikkaa navigaattorillakin...). Sille 5-vuotiaalle rankka päivä, mutta hyvässä seurassa ei taida tuottaa ongelmia(?). Tuolla matkaseuralla jättäisin siihen yhteen päivään.

      - tuulimyllyjä löytyy sieltä täältä, mutta se paras paikka on Kinderdijk (googlaa kuvahakua!). Siellä jätetään auto parkkiin ja ajetaan jokilaivalla ja katsellaan tuulimyllyjä.

      - Alkmaarin juustomarkkinat on periaatteessa hyvä idea. Todennäköisesti siellä on huhtikuussakin paljon (liikaa) väkeä. Itse oli toukokuun lopussa ja väkeä oli niin paljon, että niistä juustonkuljettajista näki vain hatun yläosan.

      - Zaanse Schans (googlaa!) on lähellä asuinpaikaanne. Mukava alue kävellä ja katsella.

      - Aalsmeerin kukkahuutokauppa (googlaa Aalsmeer flower auction) on näkemisen arvoinen paikka. Huom: siellä pitää olla aamulla ennen klo 8, (mieluummin aikaisemmin! Muuten koko show alkaa olla ohi.)

      • papmkk

        Kiitos hyvistä vinkeistä! Toteutamme varmasti osan niistä.


    • raggie

      Vielä tuosta 30.4 päivästä. Eli kyseessähän on kuningattaren syntymäpäivä "Queen's Day", jota juhlitaan Hollannissa enemmän kuin Vappua konsanaan Suomessa. Kadut täyttyvät ihmisistä ja ryysis on melkoinen. Ainakin Amsterdamissa ihmiset levittäytyvät kaduille kirpputoritavaroineen. Tapahtumia ja säpinää riittää. Ainakin Amsterdamissa meno on aika villiä.

      Dam-aukiolla Amsterdamissa sijaitsee vahakabinetti, joka saattaa kiinnostaa seuruettanne. Samaisella aukiolla näkee myös kaikenlaisia taiteilijoita (mm. eläviä patsaita). Myös Singelin kukkatori on kiva.

      Antoisaa ja aurinkoista matkaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3683
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      166
      2297
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2009
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1884
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      398
      1306
    6. 80
      1215
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1104
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1030
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      980
    Aihe