Kultsu ja lapsi

mietityttää

Kultainennoutaja mieletään yleisesti loistavaksi lapsiperheen koiraksi. Ystävälliseksi ja luotettavaksi lasten kanssa. Haluaisin kovasti hankkia kultsun. Meillä on 2 lasta 7-v ja 5-v.
Tiedän kuitenkin 4 eri tapusta joissa kultsu on purrut pahasti perheen lasta. Pahin näistä oli kun perheen kultsu raateli 14v pojan sairaalaan. Lisäksi tiedän yhden vihaisen kultsun, jota edes eläinlääkäri ei voinut rokottaa ilman kuonopantaa. Vieraat se otti vastaan hampaat irvessä muristen. Jokaisessa purema tapauksessa kultsu on ollut ystävälinen ja puremat on tulleet täytenä yllätyksenä ja varmaan sen vuoksi koirat päätyi lopetettavaksi.
Nuorempana hoidin yhtä kultsu urosta useasti ja tämä koira on hienoin koira jota olen koskaan tavannut,aivan mahtava. Muutenkin kultaisetnoutajat ovat luonteeltaan ja ulkonäöltään juuri sellaisia minkälaisen koiran haluasin. En ole kuitenkaan uskaltanut hankkia. Onko teidän tietoon tullut moisia purema tapauksia? Yleensä kyse ollut siitä, että lapsi on mennyt halaamaan nukkuvaa koiraa, mitä meidän pojat eivät tee.

5

975

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kultun

      ovat yleensä lapsiystävällisiä ja kestää vaikka minkälaista käsittelyä (ainakin vanhemmiten)

      oma kultsuni kyllä murkkua iässä lenkillä ollessa(olin itse 10v, ja äitini ei uskaltanut käyttää sitä ulkona) jos ei menty minne suuntaan hän halusi seurasi mulkaisua pahasti ja hyökkäys käteen(käsi sen jälkeen mustelmilla) mutta tottelevaisuus koulutuksella siitä selvittiin. (olen siis kouluttanut sen, ei mikään paras 10v koira ehkä)

      ja minulla oli siis vielä monia pienempiä sisaruksiakin, mutta näitä kohteli hellästi ja varoen. ainoa oli se lenkitys tilanne johtuen varmaan siitä että oltiin korvesta muutettu lähiöön ja hihnaan ei oikein tottunut ollut kun oli aina oikeastaan saanut päättää mihin menee, niin sitten kun tuli rajoituksia niin yritti vallan kaapata.

      ja nykyään on mitä leppoisin ja tottelevin 8 vuotias ukko. koirani on kyllä aika itsenäinen eikä piittaa muista koirista, mutta rapsutukset kyllä aina kelpaa ja sitä parempi mitä enemmän niitä rapsuttelijoita on.

      eli jos otat nartun niin tuskin minkäänlaista ongelmaa tulee kunhan muistat kouluttaa sen ja varmaan uroksen kanssakin menisi ihan hyvin.

    • Puruvika

      ... ei ole olemassakaan. Aikuisten on valvottava ja opetettava ettei koira, kultainenkaan, ei ole lelu. Pentu koira on monasti aika raju leikeissään ja villiintyy lasten ja koiran yhteisissä leikeissä. Jos koiraa kohdellaan väärin ja se joutuu puolustautumaan ovat hampaat ainoa väline jolla se voi sen tehdä, mutta ennen sitä se useasti kyllä varoittaa. Kyllä kultaisen voi ottaa lapsi perheeseen, kun pelisäännöt ovat perheessä selvillä ja aikuiset valvovat että niitä noudatetaan.

    • Ainakin meidän

      Kun meidän kultainennoutaja/uros tuli perheeseemme jossa 3 tyttöä( silloin iältään 10v, 3v, ja 1v) tuntui kuin koira olisi sulautunut näiden lasten joukkoon kuin uusi ihmislapsi. Kyllähän se lasten persukkeissa oli leikeissä kiinni ja taisi vajaan vuoden ikäisenä kerran napata nuorinta kädestä kiinni kun tyttö meni herkkuluuta susta repimään. Sai kerralla kunnon rangaistuksen ja se loppui siihen. Tytöt saivat maata päällä ja se suorastaan työsi itsensä leikkien keskelle että sai kunnolla huomiota. aivan ihana ja rakastava koira, en todellakaan voisi kuvitella että olisi tehnyt kenellekkään mitään pahaa. MUTTA! Eläin on eläin se pitää muistaa ja se miten lemmikkiä kohdellaan on todella tärkeää, sama kasvatusperiaate kuin lapsillekkin. Kun kuulin että kultsu on hyökännyt jonkun kimppuun tuli heti mieleen että mitä se toinen on tehnyt tai mtä on aiemmin tehty. Voihan se olla että mielenhäiriö iskee ilman syytä, käyhän ihmisillekkin niin1 kyllä minä sinuna ottaisin kultsun kun lapsesi ovat jo isoja ja vaikka pienempienkin kanssa. kyllä se kuitenkin melko takuuvarma perhekoira on... karvaa lähtee ja kuola tippuu...siinä kaikki huonot puolet :)

    • käy sääliksi!

      Kyllä meillä käy kultsua sääliksi, kun menen sen kanssa systerille kylään. Siellä on nyt 4-vuotias ADHD-poika, joka roikkuu 5-vuotiaan koiramme kimpussa kaikkea muuta kuin hellästi!

      Koskaan ei koiramme ole edes murissut, vaikka lapsi on vienyt luun suoraan koiran suusta tai kiskonut hännästä kaikin voimin! =( Usein on pitänyt puuttua asiaan, ettei koira ihan suhteettomasti kärsi. Ainoa negatiivinen puoli lapsen kannalta on se, että kultsumme pyrkii joskus harvoin tuota poikaa "nylkyttämään", vaikka narttu onkin. Siitä systerin poika valitettavasti vaan innostuu.

      Ollaan monesti mietitty, että kyllä olisi hyvä, jos kultsu edes joskus kiusattuna vähän ärähtäisi! Onhan koira kuitenkin eläin eikä leikkikalu!

      • meilläkin laspsia ja kultsu...

        Kyllä käy sääliksi? Sinun tehtäväsi on huolehtia, että koiraa kohdellaan kunnolla. Sitten, kun kiltinkin koiran hermo menee, niin syyhän on koiran, ei omistajan!!!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1926
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe