lehtokotilo

ja muutkin etanat

nyt on koitettu karkoitteita, pidetty nurmikko lyhyenä, kerätty kesäillat etanoita... mut onko oikeesti mitään ainetta mikä tehois noihin nilviäisiin...

9

3680

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • etana**

   kokeillut myös ferramolia? on siis rautasulfaattia,myydään puutarhaliikkeissä ainakin, ja hyvinvarustetuissa rautakaupoissa myös.

   • joku myrkky pitäs olla

    koitin viimekesänä... ei apua.. kerääminenkin oli viime kesänä aivan toivotonta... ny tiedän mitä tarkoittaa "et tulee kuin sieniä sateella"


   • käyttää ferramolia
    joku myrkky pitäs olla kirjoitti:

    koitin viimekesänä... ei apua.. kerääminenkin oli viime kesänä aivan toivotonta... ny tiedän mitä tarkoittaa "et tulee kuin sieniä sateella"

    oikein? meillä hävisivät kuin... hm, limanuljaska tuuleen!

    http://www.esbau.fi/ferramol.html


   • mut tää testataan
    käyttää ferramolia kirjoitti:

    oikein? meillä hävisivät kuin... hm, limanuljaska tuuleen!

    http://www.esbau.fi/ferramol.html

    juuri tuota ei viimekesän kokeilut ollu... tuota koitan... sit oli jotain sametti kukkii joiden tuoksun tai jonku piti karkottaa etanat ystävällisesti... istutin heti yhen penkinlisen kasvihuoneen viereen.. kaikkia laatuja pari pussia... ai että maistu etanoille hyvin


  • riika

   Lehtokotilot on tulleet kai jäädäkseen, tai ainakin ne häviää vasta sitten, kun ne itse niin päättää. Olen taistellut niitä vastaan ja todennut, että niiden kanssa on vaan suostuttava elämään. Kyllä ne vähenee, kun ahkerasti kerää niitä ja syöttää niille Ferromolia. Mutta sitä on käytettävä jatkuvasti, sillä kotilot lisääntyvätkin jatkuvasti. Juuri tänään löysin kevään ensimmäiset kotilot ja sään ollessa näin lämmin, kohta niitä taas on. Eli nyt Ferromolia tontin ympärille ja niiden muihin lempipaikkoihin. Kerätään ahkerasti, ettei tämä ensimmäinen sukupolvi ehtisi lisääntyä hurjasti.Siivoa avokompostit pois (umpinainen on ainoa vaihtoehto, avokomposti on kotilohautomo). Ostimme tämän talon viime keväänä ja paikka kuhisi niitä, puutarhaa rakastavana olin jo valmis perumaan koko kaupan, en minä näitä nilviäisiä halunnut! Mutta kyllä ne vähenee, ei häviä, mutta vähenee.. Ja asiaahan auttaisi jos naapuritkin myrkyttäisivät..

  • myrkynkylväjä...

   Kun tämän kevään kuivuus loppui, niin niitä kotiloita tuli miljoonia... Yhdessä nauhuksessa oli 96 kpl. Se on aika paljon kun kasvi on vasta nousemassa. Keräämisestä ei siis ole mitään hyötyä.
   Kuivuus ja aurinko karkoittavat etanat. Katteet ja kosteat pöheiköt suosivat kotiloiden lisääntymistä. Kuorikatteen alla kotilot viihtyvät erityisen hyvin. Toisaalta useimmat haluaisivat pihallansa kasvavan jotakin ja katteilla saa rikkaruohot pysymään paremmin kurissa.
   Tänään kokeilin Mesurolia. Se on jonkinlainen etanasyötti. Kylvin aineen etanoiden suosimille paikoille ja odottelen ihmettä. Aine maksoi 12€, joten ei ole ihan halpaa.
   Tuhka on hyvä karkoite, mutta ensimmäinen sade vie sen sitten mennessään.
   Hyviä neuvoja ei taida olla olemassakaan. Olutansat, appelsiinin puolikkaat, etanoiden kerääminen, ym. ovat ihan huuhaata. Jos joku tosissan tällaista neuvoo, niin ei ole koskaan nähnyt oikeaa nilviäisten invaasiota.

   • myrkynkylväjä

    Mesurol tehosi. Tosin ekan myrkytyksen jälkeen tuli parin viikon kuluttua uusi etanahyökkäys. Lisää myrkkyä ja kotilot kuolivat kasoihin. Nyt on ainakin muutamassa kukkapenkissä komea kuorikate...

    Kotiloita on vielä vähän ja ne varmaankin siitä lisääntyvät ja joudun myrkyttämään yhä uudestaan ja uudestaan. Populaatio kutistui kuitenkin siedettävän kokoiseksi. Tuskin tälläkään niistä kokonaan eroon pääsee.


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Täällä jo aika moni lintulaji pyydystää lehtokotiloita. Aikaisemmin tuli hätisteltyä harakat, ja varikset, mutta kun havaitsin niiden käyttävän ravinnokseen lehtokotiloita, niin ovat nyt saaneet rauhassa nauttia kotilosaaliistaan.

   Harakoiden ja varisten lisäksi kotiloita käyttää ravinnokseen ainakin lokit ja rastaat. Myös muutamat vesilinnut nousee rannan tuntumassa olevalle nurmikolle ja eiköhän nekin saalista kotiloita. Onhan järvien pohjan kotilot vesilintujen luontaista ravintoa, niin todennäköisesti niille kelpaa myös nurmikon kotilot.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: Sofia Belorf haki terapeutilta apua - Avautuu Stefan Thermanista: "Räjähdysherkkä ilotulite"

   Sofia Belórf avautuu miesystäviensä Stefan Thermanin ja Niko Ranta-ahon yhteisistä piirteistä Seiskalle. Therman heitti Sofian tavarat ulos ikkunasta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   80
   3933
  2. Raju tilitys Stefan T, nyt aloitti Sofia haukkumiset ja käy terapiassa.

   Siitä nähtiin taas, Sofia alkoi heti syyttelyt ja kaikki kertonut Seiskassa,ei osannut tätäkään nainen pitää suutaan kiinni erosta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   380
   2867
  3. Sofia ilmestyi eilen illalla instaansa, on silmät surulliset ja koko kasvojen olemus .

   Ei ole koskaan helppoa eroa olemassa, vaikka kuinka sitä toisin jotkut väittävät.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   69
   1918
  4. Voitko kertoa rakas

   mikä sen muutoksen sinussa aiheutti?
   Ikävä
   146
   1529
  5. Marin jälleen poliittisia irtopisteitä keräämässä, matkusti Ukrainaan

   Saamme varmasti kuvasarjoja liikuttuneesta Marinista itkemässä ja surkuttelemasta ukrainalaisia. Loistava tilaisuus taas kerätä itselleen
   Maailman menoa
   370
   1069
  6. Tampereen sanna lähti lomalle Ukrainaan

   Suomessakin olisi asioita hoidettavana, ja siellä vaan ulkomailla patsastelee. Milloin on seuraavat eduskuntavaalit? Valtion velkaantumisen on loputt
   Tampere
   364
   1042
  7. Varoituksen sana

   Älkää satuttako sitä ihmistä ketä rakastatte. Jos niin teette, edessä on katumuksen täyteinen pitkä yksinäisyys. Itsellä se varmaan jatkuu koko loppue
   Ikävä
   71
   945
  8. Mies eikä me voitas nähdä

   viikonloppuna? :) ai niin ootko muuten varattu?
   Ikävä
   108
   863
  9. Tekis mieli kertoa

   Miten pahalta tää on tuntunut ja mitä mietin mut en uskalla ottaa riskiä että sattuu vaan yhä enemmän. Ei näille tunteille voi mitään. Olisin vaan toi
   Ikävä
   28
   859
  Aihe