Oscillococcinumin alkuperä

samuel h.

Monia on hämmentänyt myskisorsan maksasta ja sydämestä tehtävän Oscillococcinumin alkuperä. Sitä myydään homeopaattisena valmisteena Ranskassa nuhan kaltaisiin oireisiin. Valmistetta kauppaa homeopaattisena tuotteena Boiron, mutta klassisen homeopatian mukaisesta lääkkeestä ei ole kyse.

Oscillococcinumin alkuperä on ranskalaisen Joseph Royn toiminnassa. Hän tutki ensimmäisen maailmansodan aikana espanjantautiin sairastuneiden verta mikroskoopilla ja näki, että siinä oli erikoinen organismi, kahdesta pallosta koostuva värähtelevä bakteeri, joka saattoi kasvaa ja supistua. Hän antoi sille nimen Oscillococci. Roy näki samoja bakteereja lisäksi syöpäpotilaiden veressä ja kasvaimissa. Samoja löytyi lisäksi kuppatautisilta, tuberkuloosipotilailta, reumaatikoilta, vihurirokkoa sairastavilta ja ihottumaisilta. Roy keksi että kyseessä täytyy olla universaali taudinaiheuttaja ja hänelle tuli mieleen Hahnemann, joka oli väittänyt, että mitään sairauksia tai niiden erilaisia syitä ei ole vaan aina on kyse miasmasta. Roy arveli löytäneensä ratkaisun kaikkiin sairauksiin (tai siis oireisiin kuten homeopaatikot sanovat).

Valitettavasti kukaan muu kuin Roy ei ole koskaan nähnyt oscillococcia ja koululääketieteen näkemyksen mukaan monet mainituista sairauksista ovat virustauteja eikä ainakaan virus näkyisi Royn heikossa mikroskoopissa.

Homeopaattisen periaatteen mukaan on selvää, että jos oscillococci aiheuttaa terveillä kaikki oireet, niin laimennetun oscillococcin täytyisi parantaa kaikki oireet. Näin kaikki sairaudet olisi voitettavissa.

Royn käsityksen mukaan oscillococcia saataisiin eristettyä parhaiten tappamalla myskisorsa ja ottamalla siltä 35 grammaa maksaa ja 15 grammaa sydäntä. Sitä sitten uitettiin 40 päivää pullossa ja saatiin homeopaattinen lähtöaine. Siitä lopulta laimennetaan homeopaattinen tippa. Jos päätät tehdä oscillococcinumia itse, niin muista, että pitää löytää se myskisorsa. Lääkepaketin kyljessä on annettu latinalainen nimi ihan eri sorsalle.

Potensoimisessa ei tarvitse olla kovin tarkka. Oikeaoppisesti toistuvia laimennuskertoja ei tarvita vaan Oscillococcin teossa noudatetaan ns. Korsakovin menetelmää. Siinä lähtöainetta kaadetaan vesipulloon, ravistetaan ja kaadetaan melkein kaikki pois. Arviolta prosentti jää jäljelle. Sitten otetaan lisää vettä, ravistetaan ja taas pullo tyhjennetään. Lopulta jäljellä on pelkkää vettä, joka imeytetään sokerirakeisiin.

Jos Roy oli oikeassa, niin valmisteen pitäisi tehota kaikkeen. Jostain syystä Boiron suosittelee sitä vain nuhaan, joka paranee itsetäänkin.

3

460

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sorsanmetsästäjä

      Yritin kuuklata, mutta jäi epäselväksi nykyinen uuden homeo-lääkkeen tutkimus/kehitys prosessi. Siis käytetäänkö similia-periaatetta ("Tautiin liittyviä oireita terveillä aiheuttava aine sopii laimennettuna sairaille taudin parantamiseen") vai ei?

    • *********

      Miten klassisen homeopatian edustajat Suomessa suhtautuvat Keski-Euroopan oscilllococcinum-kauppaan?

      Jonkun verran näkyy juttuja, että Saksan, Ranskan ja Englannin isoja myyntilukuja pidetään hyvänä asiana homeopatian kannalta.

      • Olisi pitänyt puuttua aikai...

        Kyllä tästä Boironin pelleilystä mielipide on. Moni ei tiedä, mistä on kyse. Sitten osa on sitä mieltä, että paljastaminen toisi kielteistä julkisuutta koko alalle. Boiron on myös niin iso pelaaja, ettei oikein uskalla suututtaa. Raha on kuitenkin tärkeää.

        Pitkällä aikavälillä olisi ehkä parasta, että huijarit saataisiin pois homeopatiasta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4953
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      127
      4495
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2891
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1709
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1696
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1551
    Aihe