AUD/USD kaupat

Tulen jatkossa laittamaan AUD/USD parilla ottamani kaupat tälle sivulle. Teen kauppaa 5 minuutin ja 4 tunnin chartin pohjalta ja kaikkea siltä väliltä tilanteen mukaan. Kaupat jotka tänne laitan ovat tunnin ja 4 tunnin pohjalta viive on luultavasti 5-10 minuutin välillä. Kauppoja ei ole joka päivä, noin 1-3 viikkoa kohden. Nämä eivät ole suosituksia ja toiseksi tappioita tulee aina. Pyrin laittamaan tavoitteen jos sellainen on. Stop loss jos käytän sitä laitan näkyville. Pieni vinkki vaikka teen 4 tunnin pohjalta kaupan, pidän silmällä miten se etenee 5-10 minuutin chartilla.

25

3505

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • randomnfool

      Itse en ymmärrä päiväkauppaa lainkaan mutta seuraan mielenkiinnolla. Itse otan hiukan pitempiaikaisia positioita ns. päävaluutoissa, koroissa (schatz, bund, jenkkilän vastaavat) ja osakeindekseissä(nikkei, asx, hangseng, eurostoxx50, sp500 jne), likviideissä hyödykkeissä (kulta, öljy, maatalous). Voin itsekin laittaa positiot tänne. Tällä hetkellä ei ole mitään päällä. Viimeinen oli GBP/AUD lyhyenä.

      • seppokum

        Laittakaa ihmeessä kauppojanne näkyville, kiinnostaa kyllä kovasti. Erityisesti perustelut otetuille positioille.


    • EUR/USD tasolla 1.5365-95 on hidaste/käännepiste. Limit buy 1.5385. Tämä ei ole päiväkauppa...swingityyppinen kauppa jos määritellä täytyy. Daily chartilla on selkeä korkeampi huippu ja pohja jotka antavat viitteitä mahdollisesta liikkestä ylöspäin( tai sitten ei). Ensimmäinen pohja oli 1.5285, toinen oli 1.5365. On mahdollista EUR/USD tippuu 1.5250 tasolle jossa menee tämän hetkinen päälinja(jos käy niin että tippuu enemmänkin). Stoppi on 1.5320.

      • Suljin puolet positiosta 1.5436. Näyttää hieman huonolta juuri nyt joten nostin stopin tasolle 1.5375 eli se on 1.5376 pohjan alapuolella mikä on riittävä. Miksi tilanne näyttää huonolta...15 minuutin chartilla on nähtävissä low/lower low ja lower high mikä viittaa mahdolliseen laskuun. US vähittäismyyntilukemat olivat myös vastaan. Viimeiseksi jos panet merkille rakensin ilmaisen kaupan, kotiuttamalla osan voitoista ja nostamalla stopin ylemmäs en voi enään hävitä.


      • yrittäjä31 kirjoitti:

        Suljin puolet positiosta 1.5436. Näyttää hieman huonolta juuri nyt joten nostin stopin tasolle 1.5375 eli se on 1.5376 pohjan alapuolella mikä on riittävä. Miksi tilanne näyttää huonolta...15 minuutin chartilla on nähtävissä low/lower low ja lower high mikä viittaa mahdolliseen laskuun. US vähittäismyyntilukemat olivat myös vastaan. Viimeiseksi jos panet merkille rakensin ilmaisen kaupan, kotiuttamalla osan voitoista ja nostamalla stopin ylemmäs en voi enään hävitä.

        Olettaen että EUR/USD lähtee nousemaan on muutama hidaste jotka täytyy rikkoa. Parhaiten huomaat 15 minuutin chartilta. Ensimmäinen on 1.5444 ja toinen 1.5572...kolmas 1.5618...
        Parhaiten ymmärrät lukujen merkityksen vetämällä vaakasuoran linjan, pistä merkille miten hinta on käyttäytynyt linjalla...


      • yrittäjä31 kirjoitti:

        Olettaen että EUR/USD lähtee nousemaan on muutama hidaste jotka täytyy rikkoa. Parhaiten huomaat 15 minuutin chartilta. Ensimmäinen on 1.5444 ja toinen 1.5572...kolmas 1.5618...
        Parhaiten ymmärrät lukujen merkityksen vetämällä vaakasuoran linjan, pistä merkille miten hinta on käyttäytynyt linjalla...

        Harmi ettei swingistä kehittynyt sen suurempaa. Hieman ennen yhdeksää suljin toisen puolikkaan 1.5436..yön aikana ehti käydä korkeimmillaan 1.5482 kunnes pohja petti mentiin alle 1.5444.. Ei tämä päivä mikään huono ole. Kello 9.00 1.5444 tuntumaan muodostui nätti doji, gravestone jos ihan tarkkoja ollaan joten otin shortin. Doji ei ollut syy miksi avasin position, hinta teki lower high ja lower low. Alenevat huiput ensimmäinen 1.5482 ja toinen 1.5463. Alenevat pohjat 1.5427 ja 1.5421. Edellämäinitut pohjat ja huiput olivat syy shorttiin, doji linjalta 1.5444 oli kirsikka...huono metafora kirsikka mutta en tähän hätään keksi parempaakaan. Oli kurssi mikä tahansa suljen position ennen US avausta eli ennen kello 15.00. Tämä on/oli päiväkauppa...swingi tai päiväkauppa ei sillä ole sen suurempaa merkitystä analysoin kaikkia asetelmia samalla tavalla. Käytin 15 minuutin charttia. Niin syy miksi suljen kaupan ennen 15.00 on US avaus voi olla arvaamaton ja olen ihan kivasti voitolla joten en viitsi ottaa sen suurempia riskejä. Koitan laittaa enemmän päiväkauppoja ensiviikolla...Pieni tarkennus kun puhun huipuista/pohjista tämä ei liity elliot wave teoriaan millään tavalla, olen saanut muutaman puhelun jossa asiaa on tiedusteltu?? Elliotwave teoria on mielestäni kaukaa haettu, olen toki perehtynyt siihen mutta ajatus että markkinat noudattaisivat kyseistä järjestystä on...miksi treidaamisesta pitäisi tehdä niin monimutkaista. Elliotwave teorian paras anti on hinta kulkee aalloissa.


    • Arvoisat herrat ja rouvat dialogia, kiitos. En usko että olen ainoa treidaaja tällä puolen rapakkoa. Sinun ei tarvitse olla kokopäivä treidaaja, voit olla sivutoiminenkin. Ole hyvä ja laita analyysi valuuttaparista jolla käyt kauppaa. Voisin oppia sinulta jotain, vastaavasti hienoa jos opit jotain minulta. Ei haittaa vaikka menee metsään, jos sitä pelkäät. Tappioita tulee aina, tikulla sitä silmään joka sanoo ettei häviä lainkaan.

      Olen harkinnut jos liittyisin Forex factoryn jäseneksi mutta se ei vaikuta hyvältä ajatukselta, syystä tai toisesta tuntuu että osa treidaajista on menettänyt järkensä. Selkään taputtelu ja joidenkin jäsenten idolisoiminen ovat myös asioita joita foorumissa esiintyy liiaksi. Osalle treidaaminen on tietokonepeli.. Edellä mainitut tekevät treidaamisesta harvojen salatiedettä mitä se ei suinkaan ole, toisaalta se ei myöskään ole massojen viihdettä vaikka edellytykset ovat olemassa. Ei tämä sen kummemmin eroa osakkeisiin sijoittamisesta. Toivonmukaan muutama suhteellisen selväjärkinen henkilö ilmaantuu sivulle. Ei haittaa jos hieman heittää kunhan otat lääkkeet ajallaan. Hieman viikonloppu huumoria. Kiitos ja näkemiin, on aika grillata.

      • analysoida,

        ku oli practise account menny vanhaks. Mä en oikein päässy sisään tohon. Siis kyllä mä tein tradejä, mutta sitte aloin vaa laittaa rajat ja kävin kattoon onks noussu. Mä en jaksanut tutustua ko systeemin hienouksiin, osin johtuen siitä etten tunne ko alaa ja termejä oikein edes suomeks saati enkuks... Mutta ootko saanut tiliä tehtyä, itte ku kumminkin sai jotain nousua aikaan ni nyt kai pitäs miettiä että avaako tilin.


    • Odotan USD/JPY pudotusta 106.44 tasolle...pieni mahdollisuus 105.46...Eli shorttailen 106.45-105.46 paikkeille ja longia... Tämä on alustava suunnitelma..104.40 jos menee sen alle shorttailen, ei enään longeja. Laadin sunnuntaisin alustavan suunnitelman viikolle, helpottaa huomattavasti treidaamista jos on pientä hajua mitä mahdollisesti voi tapahtua. Jos menee yli 109.00 tilanteen mukaan. Jos jollakin toisella on vastaavanlainen suunnitelma vaikkapa eurolle tai punnalle, luen mielelläni...Tämä ei ole ennuste vaan yksi mahdollisuus joka voi toteutua.

      • Jos EUR/USD tippuu tuosta alemmas vastassa on trendilinja tasolla 1.5285. Linjan alapuolelta etsin tilaisuuksia myydä, linjan yläpuolelta pieniä ostoja tiukka stoppi. 1 tavoite on 1.5160, toinen 1.5079, kolmas 1.4950 jos mennään linjan alapuolelle. Odotan kunnes se testaa linjan, toki on mahdollista EUR/USD tekee korjausliikkeen ylöspäin 1.5285 tasolta silloin vastassa on trendilinja tasolla 1.5382(on juuri nyt sen yläpuolella). Kaksi pienempää tasoa ovat 1.5365 ja 1.5340...Bernanke puhuu iltapäivästä...sitä edeltää TIC.. Kyseessä ei ole ennustus mietin vain mitä voi tapahtua ja miten ottaa siitä hyöty.


    • Pidän silmällä EUR/USD, katson tilaisuutta ostaa. Tarkempi hinta on 1.5470-75 paikkeilla. Menee luultavasti 2-4 tuntia vielä...Tämä on swingi... Tämän viikon viikkosuunnitelmat eivät pitäneet paikkaansa, harmi. Tänään tulee työttömyyslukemat ja Kohn pitää puheen, edellä mainituista huolimatta asetelma swingille on hyvä joku toinen voi olla eri mieltä...

      • Haluan nähdä 1.5470-75 tasolla dojin, tämä siis tunnin chartilla. Doji näyttää...nuppineulalta. Se antaisi viitteitä että ostajat tulevat markkinoille..jos laitat vaakasuoran linjan tasolle 1.5470 huomaat miten vuorotellen ostajat ja myyjät ovat tulleet markkinoille, odotan samaa nytkin..


    • EUR/USD mihin asti, 1.5810 ei ole mahdoton...sitä ennen 1.5690 on tavoite..

      Tulevalla viikolla keskityn USD/JPY. Tällä viikolla Hi/Lo ero 144, viikko sulkeutui alle viikolinjan..lisää laskua tulossa..etäisyys linjaan on noin 160, mitä tapahtuu kun linja testataan? Linja on 1.5580.

      • Linja ei ole 1.5580 vaan 105.80..tarkemman saat jos vedät daily chartille trendilinjan USD/JPY pohjista...


    • Euro tippuu jonkin verran..1.5518 limit buy.

      • 1 minuutin chartilla pohja ei pitänyt suljin kaupan. Pieni tappio.


    • EUR/USD on kehittymässä mahdollinen shortti, menee noin...4-5 tuntia ennen kuin se on varmistettu. Jos 4 tai 3 tunnin chartilla muodostuu doji tasolle 1.5750 shorttaan. Dojin tulisi mielellään sulkeutua alle edellä mainitun. Tavoite on 1.5500. Dojin pitäisi olla paikallaan ennen tokion avausta..aamutunneille menee. Jos EUR/USD menee selkeästi läpi 1.5750 en shorttaa...

      • Miksi shortti jos katsot charttiasi huomaat että 1.5750 tasolta on aiemmin löytynyt ostajia kunnes loppuviikosta putosi sen alle ja nyt hinta käy testaamassa tuon tason. Miksi 1.5500 on tavoite koska ostajat ovat tulleet markkinoille useampaan otteeseen tuohon hintaan.


      • Tänään muodostui doji josta mainitsin aiemmin. Ensimmäinen tavoite on 1.5650 sieltä löytyy ostajia. Edelleen jos mennään siitä läpi 1.5500 on seuraava tavoite. EUR/USD tekee juuri nyt pientä korjausta ylöspäin voi nousta enintään 1.5750 paikkeille josta odotan kääntyvän laskuun. Jos mennään yli 1.5750 alan hakemaan ostoja, sen aikaa kun ollaan tuon alapuolella shorttaan.


      • yrittäjä31 kirjoitti:

        Tänään muodostui doji josta mainitsin aiemmin. Ensimmäinen tavoite on 1.5650 sieltä löytyy ostajia. Edelleen jos mennään siitä läpi 1.5500 on seuraava tavoite. EUR/USD tekee juuri nyt pientä korjausta ylöspäin voi nousta enintään 1.5750 paikkeille josta odotan kääntyvän laskuun. Jos mennään yli 1.5750 alan hakemaan ostoja, sen aikaa kun ollaan tuon alapuolella shorttaan.

        mentiin aika selkeästi 1.5750 yli...täytyy katsoa ostoja ei kuitenkaan vielä. Hinnan pitää pysytellä 1.5750 yläpuolella jotta ostan. tavoite on 1.5900...mitä sen jälkeen en tiedä...


    • 1.5615 limit buy, ihan kohtuullinen riski.

      • 108.05 limit sell


    • Viime viikolla oli 3 swingi tyyppistä kauppaa joista yksi tappiollinen. USD/JPY 108.05 shortti ok, EUR/USD 1.5615 buy oli tappio ja 1.5550 buy voitto.

      Tällä viikolla katselen EUR/USD ostoja tasoilta 1.5460 ja 1.5320-30. USD/JPY on nousussa, ensimmäistä shorttia tasolta 108.80-109.00

      Päiväkaupoissa shorttailen kunnes 1.5460 tulee vastaan tai 1.5320-30. USD/JPY long kunnes 108.80-109.00.

    • Limit Buy 107.35 , tavoite 111.60-112.00. Saa nähdä käykö kala syöttiin. Harkitsin 108.40 tasoa mutta EUR/USD on varaa nousta enemmänkin...

      Osa on kysellyt mielipidettäni EUR/USD.. En käy kauppaa mielipiteiden pohjalta mutta pidän 1.40 tasoa todennäköisenä. Hankala treidata jos on mielipide sitä ajattelee mitä jos on väärässä ja menikö se nyt ihan oikein, en pysty tekemään kauppaa jos kyseenalaistan päätöksiäni. Jatkossa jos mielipiteitä kaipaatte kysykää ekonomisteilta/analyytikoilta ne on kovia puhumaan ja niille maksetaan siitä. Siinä vaiheessa kun analyytikon voi vetää korvausvastuuseen saatan kuunnella, pilipali ammattikunta niin sanotusti. Mistä tietää että talossa on kaksi analyytikkoa? Valot palavat yötäpäivää, kumpikaan ei osaa päättää pitäisikö valot sulkea. Melkein nauratti.

      • Anonyymi

        Olisi mielenkiintoista tietää, vieläkö yrittäjä31 on treidaaja? Jos on niin miten on viimeiset noin kymmenen vuotta sujunut?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe