Dementiasta ja

muustakin infoa

Kun ovat kyseessä niinkin erilaiset taudit kuin Alzheimerin tauti, dementia, sappikivet, halvaukset, kuoliot sekä monet silmäsairaudet, liittyvät nekin usein sydän- ja verisuonisairauksiin. Sillä useissa tutkimuksissa on todettu, että verisuonten hyvällä kunnolla sekä alhaisella kolestrolitasolla voidaan ehkäistä näitä tauteja. Esim. sappikivet liittyvät veren ja sapen kolestrolipitoisuuteen; monet silmäsairaudet taas voivat johtua tavallisista valtimotukoksista, jolloin veri ei pääse kunnolla kiertämään. Edelleen Alzheimerin taudin sekä dementian, joiden uskotaan tulevina vuosina voimakkaasti lisääntyvän, taustalla ovat yleensä verisuoniperäiset tekijät. Niitä voidaan parhaiten ehkäistä siten, että pidetään verisuonista huolta.

http://koti.phnet.fi/elohim/tauteja

1

634

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mutta perinnöllisyys

      Hei!

      Tuo on totta mitä kirjoitit. Isoäidilläni (86) on matalat kolestroliarvot ja hän on ollut koko ikänsä raitis, ei ole tupakoinut ja on syönyt terveellisesti, mutta on kuitenkin rytmihäiriö ( eteisvärinä eli flimmeri ) ja se oli päällä silloin kun hänet toimitettiin hoitoon. Puhe oli sekavaa ja oli huimausta. Ja pian lääkäri totesi dementia - alzheimerin. Se oli uutta ja tuntematonta meille ja tuntui todella kaoottiselta, kuinka sairauden kanssa selvitään. Se oli vuotta 2002 kun se todettiin - ja yhä edelleen on epävarmuus sairauteen liittyen. Se on pahennut nopeasti ja hänen kohdallaan voidaan poissulkea nuo mainitsemasi syyt.

      Mutta kyllä verisuonisairaudet voivat olla osaltaan muodostamassa lisää sairauksia, kuten verisuoniperäistä dementiaa, eli vaskulaarista dementiaa joka voi syntyä mm. aivoinfarktin yhteydessä.

      Mutta Dementia - Alzheimer on myös periytyvä ( tosin on myös korkea kolestrolikin, joten siinä mielessä voi kyllä pitää kirjoittamasi asia taas totensa... ).

      Silloin 2002 omaisten dementia - infossa puhui lääkäri siitä, että alkoholi jopa voi osaltaan ennaltaehkäistä dementiaa pieninä määrinä käytettynä.

      Ruokavalio on ollut koko ajan terveellinen ( kasvikset, marjat, ei lainkaan kovia rasvoja vaan jotain kasviöljyjä jne. ) äidilläni ja hän ei ole koskaan käyttänyt alkoholia, liikkuu ihan normaalisti eikä ole ylipainoinen ja hänellä on kohonnut kolestroli.

      Minulla on synnynnäinen sydänvika ja verenpainetauti ja lääkäri tietäen äitini kohonneen kolestrolin, kehoitti minua kolestroli lääkkeen sijasta nauttimaan päivittäin tilkan konjakkia, jolla sainkin kohonneen kolestrolini laskemaan normaalitasolle ruokavaliota muuttamatta!

      Kyllähän tosin se ns. Pekka Puskan Pohjoiskarjala-Projekti lie tuottanut tulosta, että täällä itärajan tuntumassa on parannettu ruokavaliota terveellisempään suuntaan - joskin on poikkeuksia... :-)

      Mukavaa kevään alkua kaikille!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2670
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      93
      1987
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1518
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      272
      1048
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      68
      946
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe