Muutama kokemus Azoreilta

Elisabet A.

Olin viikon 16 Sao Miguelin saarella. Sain paljon tietoa mukaani tältä palstalta; tässä omia kokemuksiani sekä puolustuspuheenvuoro Bahia Palace hotellille.

Paikallisten mukaan kevät on tänä vuonna (2008) ollut myöhässä es. viime vuoteen verrattuna. Huhtikuussa saari tuntui erittäin vihreältä ja raikkaalta. Tuuli oli kova, erityisesti öisin, toisaalta tämän takia ei ollut haittaa ötököistä. Parina päivänä satoi oikein kunnolla, enimmäkseen oli pilvistä ja puolipilvistä säätä. Pitkillä puuvillahousuilla, t-paidalla, villa- ja sadetakilla pärjäsi hyvin.

Kun ilmojen puolesta olisi ollut hyvä uimaranta sää, emme kuitenkaan päässeet merelle uimaan, sillä ranta oli täynnä sinisiä meduusoja, ns. portugalilaisia sotalaivoja, jotka ovat erittäin myrkyllisiä. Merivirrat tuovat joskus näitä rannoille ja hotelleissa sekä hotellikirjoissa varoitettiin menemästä tällöin uimaan.

Paikalliset taksikuskit olivat sitä mieltä, että parasta aikaa vierailla Azoreilla on kesä-elokuu, erityisesti heinäkuu, jolloin kukkaloisto on parhaimmillaan (toisaalta myös turisteja on tällöin enemmän). Ympäri vuottahan Azoreilla kukkii aina joku kukkalaji, nyt ehkä ei kuitenkaan ollut kovin suurta kukkaloistoa.

Auton vuokrausta suosittelen kaikkein rohkeimmilla kuljettajille. Kerran jouduimme taksimatkalla kolaritilanteeseen. Paikalliset ajavat todella lujaa mutkaisilla pikkuteillä. Mutta ehkä suurin vaara on kuitenkin toiset auton vuokranneet turistit. Haastattelin paria kokenutta autokuskia ja he totesivat, että oman mielenrauhan kannalta on parempi liikkua busseilla tai taksilla. (Huom. taksimatkat ovat suhteellisen halpoja!)

Minäkin voin muiden palstalle kirjoittaneiden kanssa suositella Quinta da Tercan ratsastustilaa lähellä pääkaupunkia (http://www.quintadaterca.com/). Saimme todellisen tietopaketin ratsastusretken aikana saaren kasveista ja ihmisten elämäntavasta loistavalta oppaaltamme Christinalta. Lusitanot ovat varmoja maastohevosia. Lisäksi hevosen selästä sai toisenlaisen näkökulman kuin bussin ikkunasta tai kävellen, jolloin korkeat kivimuurit saattavat olla esteenä.

Valas- ja delfiinisafarilla olijat varoittivat matkasta herkkävatsaisia. Lisäksi kannattaa ehdottomasti laittaa aurinkovoidetta vaikka taivas olisikin pilvessä!!

Hispanian oppaat olivat iloisia nuoria. Retkiä suosittelen kaikille, jotka haluavat nähdä muutakin kuin pääkaupungin. Kaikenkattavaa tietotaitoa oppailla ei vielä ollut, mutta paikalliset kertoilivat kyllä mielellään kysyttäessä lisää saaren asioista.

Matkatuliaisista yleisempiä taisivat olla tee, ananakset, ananas- ja passionhedelmäliköörit, hunaja (joka pitäisi Azoreilla olla erityisen puhdasta) sekä portugalilaiset leivonnaiset.

Bahia Palace hotellista on keskusteltu täällä ennenkin. Vielä haluaisin kumota muutaman kansainvälisen keskusteluareenan kommentteja (tietysti mielipiteisiin vaikuttavat myös kulttuurierot).
Valitsimme hieman syrjäisemmän hotellin, koska halusimme pois kaupungin melusta ja ruuhkasta. Valinta kannatti, sillä luonto oli meitä todella lähellä. Aamulla ja illalla bongailimme ikkunastamme azorilaisia "haukkoja". Hotellin banaanipuutarhassa vieraili kaniineja ja erilaisia pikkulintuja. Lisäksi meri kuului ja näkyi. Yöllä tuntui kuin olisi nukkunut keskellä ei-mitään, ympärillä vain kuohuvaa merta.
- siivouksesta 10 . Aivan ihana yllätys joka päivä vaihtuvat tuoksuvat tyynyliinat, puhtaat pyyhkeet ym. Oli ilo jättää siivoojalle tippiä!
- henkilökunta oli suomalaisen näkökulmasta todella ystävällistä!
- vastaanotossa osattiin aivan riittävästi englantia, ainakin minä tulin ymmärretyksi joka kerta
- myös hotelliruoka täyttää suomalaisen vatsan. Aina ei tarvitse lähteä kaupungille syömään. Toki hotellissa on hotellihinnat. Erityisplussa todella asiakasystävälliselle tarjoilijalle - Suomessa voitaisiin ottaa oppia.
- Hotellista kannattaa kuitenkin käydä lähikaupungeissa syömässä. Taksikyydit halpoja ja ravintolahinnat kaupungeissa myös halvempia. Ruoka-annokset ovat kaikkialla suuria!
- torstaisin ja lauantaisin hotelli tarjoaa viihdykettä, me saimme nauttia pianon soitosta
- Hotelli tarjoaa ilmaisen minibussikyydin joka arkipäivä pääkaupunkiin. Vuokra-autoa ei tarvita, vaikka vähän syrjemmässä asuttaisiinkiin.
- Taksi tuli hotellille n. 5 min kuluessa, kun oli sitä vastaanotosta pyytänyt.
- Hotellin puutarha on karumpi kuin Terra Nostran hotellissa, mutta sieltä löytyy suojaisia, kauniita oleskelupaikkoja, joissa voi istua ja katsella merta. Puutarhassa mm. kiinanruusua, hortensioita, erilaisia palmuja, atsaleaa ym, ym.

Suurin osa suomalaisista majoittautui pääkaupungin hotelleihin. Vip Executive hotellin asukkaat eivät kuulemma päässeet käyttämään hotellin saunaa ja uima-allasta (ky. tilat olivat usein varattuja). Ponta Delgada hotellin asukkaat olivat pääsääntöisesti tyytyväisiä majapaikkaansa.

Toivon kaikille matkalaisille oikein mukavaa ja nautinnollista lomaa!!
Pieni toive: vaikka matka on pitkä ja kaikkia väsyttää, ei pureta sitä pahaa mieltä kanssamatkustajiin vaan yritetään omaksua hieman azorilaista ystävällisyyttä matkamuistona kotiin.

18

7167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • linsar

      Palasimme eilen illalla Ponta Delgadasta eli viikko 16 kului siis talvilomaa viettäessä. Jos olisin kirjoittanut lomalla reaaliajassa ajatuksiani, olisi ne olleet melkoista jupinaa. Valitettavasti en kokenut Azoreita niin huikeaksi paratiisiksi kuin sitä kehutaan. Onhan siellä kaunista, kumpuilevaa maastoa, vihreyttä, tietoisuus tuliperäisyydestä mutta ei sävähdyttänyt minua mitenkään.

      Hotellimme oli Canadiano - ihan asiallinen ja siisti. Lämmitystä ei ollut, joten kivilattiat kylpyhuonessa oli melkoinen järkytys sekä vähän alkeelliset suihkut yms. Hotelli sijaitsee vanhan kaupungin laidalla, kävelymatkan päästä "keskustaan". Yleisilme katuja kävellessä oli rähjäinen ja likainen sekä rakennustyömaata koko satama-alueen edustalla. Ponta Delgadan edessä on satama-alue, merelle ei ole suoraa näkymää. Jos haluaa nähdä siistimpää asuinaluetta kannattaa ehdottomasti lähteä pois kaupungin keskustasta autojen ja rakennustyömaan metelien keskeltä.

      Ravintoloita ei tahtonut löytää lainkaan. Se tuntui todella oudolta. Hispanialta sai A4 -kartan, johon oli ruokapaikkoja merkitty. Tämä oli ihan hyvä. Ainainen arvoitus kylläkin oli minkälaista ruokaa sai. Makunautintoja en valitettavasti kokenut tässä maassa, joten mitään kunnianhimoa hyvään tai erikoiseen ruokanautintoon ei heillä taida kulttuurissa olla.
      Muutamissa kuppiloissa palvelu oli melkoisen töykeää ja ylimielistä, mutta niihin ei sitten toista kertaa mennytkään. Ravintoloissa oli kuitenkin hyvää asiakaspalvelua. Turisteja on paljon kesän aikana varmasti jenkeistä joten, englannilla pärjäsi loistavasti.

      Kaupungissa on aivan älyttömästi autoja, ajavat kovaa ja todella kapeilla teillä. En oikein päässyt selvyyteen, että mihin ne kaikki olivat menossa (?) mutta jokaisella tuntui olevan tarve hurustella pienikokoisilla autoilla eestaas, eikä kyse ollut turisteista.
      Vuokrasimme itse muutamaksi päiväksi auton jota suosittelen ehdottomasti! Kaupungista pois lähtiessä on tiet ihan vapaassa käytössä eli siellä saa ajella kaikessa rauhassa. Kartta jonka Hispaniasta saa on todella hyvä myös omatoimiseen autolla ajoon. Putoukset, kraaterijärvet yms. löytyvät erittäin hyvin ja saa aivan rauhassa ja omaan tahtiin katsoa maisemia. Eikä auton vuokraus ollut lainkaan kallista verrattuna niihin matkatoimiston matkoihin. Suosittelen siis auton vuokraamista. Bussillakin matkustaminen on hyvä idea, mutta silloin täytyy vain olla enemmän sidoksissa aikatauluihin. Maaseudulla voi tuntea esitteiden kertovan rauhan ja hiljaisuuden.

      Kesäkuukaudet Azoreilla ovat varmasti ihan kauniita, kuten monissa muissakin vehreissä paikoissa. Minulle ei jäänyt mitään sellaista näkemättä tai kokematta, jota lähtisin vielä uudelleen katsomaan ko. paikkaan.

      • ASIALLISIA kertomuksia.Olkoot sitten ruusuja tai risuja.Jokainen kokee lomapaikkansa omalla tavallaan.Ja hyvä kertoa siitä myös täällä.Itse vasta eka kertaa menossa tutustumaan saareen.Katsotaan miten äijän käy.


      • hullu-jussi kirjoitti:

        ASIALLISIA kertomuksia.Olkoot sitten ruusuja tai risuja.Jokainen kokee lomapaikkansa omalla tavallaan.Ja hyvä kertoa siitä myös täällä.Itse vasta eka kertaa menossa tutustumaan saareen.Katsotaan miten äijän käy.

        Jos haluat vilkaista reissupäiväkirjani ja -kuvani 04/2005 Azoreilta, niin ota yhteyttä.
        [email protected]

        ps. hieno pyörä!


      • Tyytyväisyys on aina suuhteessa odotuksiin. Mainoskieli luo mielikuvia, kuten "paratiisi", Nämä mielikuvat ovat jokaisella hieman erilaisia ja kun niitä verrataan kokemuksiin, on pettymys mahdollinen.

        Olen monesti luonnehtinut Ponta Delgadaa pieneksi maalaiskaupungiksi. Ne jotka ovat käyneet Portugalissa tai Espanjassa, eivät ihmettele "rähjäisyyttä" siellä täällä. Täällä huonokuntoiset rakennukset elävät sulassa sovussa parempikuntoisten kanssa. Ihmettelin asiaa Portossa vuonna 1994,kun kävin siellä ensi kertaa, vaan nyt on silmä tottunut.

        Satama-alueen rakennustöiden aikataulua ja vaikutusta kaupunkikuvaan ja liikenteeseen on tällä palstalla selvitelty seikkaperäisesti. Näiden rakennustöiden ja parkkitilojen valmistuminen tulee parantamaan tilannetta kaupungissamme jonkun verran, mutta tietääkseni tulossa on monien tärkeiden katujen infrastruktuuriremontti, joten ilo suhteellisesta "väljyydestä" jäänee lyhytaikaiseksi.

        Portugalilaiset ovat hulluin autoihin. Azoreilla on vuosittain 3000 auton ylijäämä.

        Portugalilaiset rakastavat nopeutta yli kaiken ja useimpien mielestä teiden huono kunto on onnettomuksien pääsyy, mikä ei suinkaan pidä paikkaansa. Pääasiallisina syinä erittäin synkkiin tilastoihin (noin 850 kuollutta per vuosi, 4000 vakavasti loukkaantunutta) on ylinopeus, kuljettajan virhe ja alkoholi (promilleraja taitaa 0,5, eräillä ammattiryhmillä 0,3). Positiivisina puolina voi mainita, että liikenne on erittäin joustavaa ja autoilija pysähtyy pääsääntöisesti suojatien eteen.

        Suihkut ovat Suomessa huippuluokkaa. Kivilattiat (keraamiset laatat) ovat tässä maassa perinne. Ne ovat erittäin helppoja hoitaa. Portugalilaiset eivät kulje kodeissaan sukkasillaan tai paljain jaloin vaan kengät pidetään jalassa. Huoneiden lämpötilat ylittävät harvemmin 20 C vielä huntikuussa. Me emme tarvitse täällä lämmitystä, panemme vain vähän enemmän lämmintä päälle ja villasukat jalkaan, kun on viileämpää. Tämä kulttuuri kuvastunee myös hotellinpidossa. Emme me myöskään ulkona pukeudu paitahihasiin tähän aikaan vuodesta kuten monet turistit. Etelässä ei ole aina lämmin eikä Pohjolassa aina kylmä. Kun tämän sännön muistaa, niin pärjää. Halvimmat käyttökelpoiset tohvelit maksavat täällä 1,99 e.

        Portugalin ravintolatiheys on 1/275 ihmistä, mikä on Euroopan suurimpia lukuja. Näin on myös Ponta Delgadassa. Ne eivät vain loista isoilla kilvillään. Azorien maaseudulla ravintoloita on harvassa, mutta ei siellä ole syöjiäkään. Jos joku Portugalissa jää nälkäiseksi tai ruoka ei maita, niin jo on kumma.

        Portugalilainen rakastaa ruokaa ja arvostaa omaa perinteistä keittiötään. Vihjeitä azorilaisista ravintoloista on jo tällä palstalla annettu ja minulta niitä saa lisää. Toki jokaisen maku on erilainen eikä portugalilaiseen ruokaan välttämättä ensi kerralla saa tuntumaa. Tältä palstalta löytyy suuri määrä tietoa, joka on avuksi aloittelijalle.

        Toisin kuin Suomessa, jossa perinneruoat on museoitu, Portugalissa ne elävät vahvasti. Täällä Azoreilla on ympäri vuotta erilaisia perinneruokatapahtumia, joiden avulla perintö siirretään uudelle sukupolvelle. Kuriositeettina voin mainita, että tässä joskus talvella täällä, olikohan Povoacãossa, voitti muuan katolinen isä (=pappi) liköörien valmistuskilpailun. Mitenkähän tämä sopisi sinne Suomeen?

        Älkääpä pahastuko Suomessa vierailevien ulkomaalaisten suomalaista ruokaa koskevista kommenteista. Ne eivät ole aina mairittelevia eikä Suomi ole tunnettu minään herkutteljoiden maana. Karrikoiden voi sanoa yhä, että suomalainen syö elääkseen, portugalilainen elää syödäkseen.

        Toinen luku on perinteisen ruoan terveellisyys. Salaattien vähäisyys tai kokonainen puute on silmiinpistävä Azoreilla, vaikka täällä kasvatetaankin aivan erinomaisia vihanneksia.

        Palvelua en ole Portugalissa koskaan kokenut töykeäksi, puhumattakaan Azoreilla, joka on todella pikku paikka. Asettuminen tänne asumaan on ollut tosi helppoa juuri siksi, että täällä ovat kaikki niin ystävällisiä ja palveluhalukkaita. Helsingistä tulleelle Azorit ovat siinä mielessä kuin "paratiisi".

        Azorit ovat vehreät ympäri vuoden, vain heinä- ja elokuussa saattaa ruoho ruskettua vähäisten sateiden vuoksi. Kukkia meillä on täällä mihin aikaan vuodesta vain. Pääkukintasesonkeja ovat kesäkuu-syyskuu (hortensia), maaliskuu-huhtikuu (azalea, kamelia).

        Tänä vuonna maaliskuu oli kuiva ja aurinkoinen, huhtikuussa on tullut enemmän vettä, kuitenkin ihan normaalirajoissa. Pari viikkoa sitten meillä oli talven-kevään ainoa myrksy, jolloin tuulen voimakkuus puuskissa nousi yli 30 m/s. Kevät on normaaliaikataulussa. Sen olemukseen vain kuuluu yllätyksellisyys.

        Ja mikä ihaninta, me hengitämme täällä puhdasta raikasta ilmaa (huom, ei Ponta Delgadan keskustassa!). Sen puhtaudesta pitävät huolen sateet ja tuulet.

        Azoreilla vierailevien amerikkalaisturistien määrä on noin 8 000 vuodessa. Ylivoimaisesti suurin määrä ulkomaisia matkailijoita São Miguelille tulee Pohjoismaista.


      • Cão de fila
        masseur kirjoitti:

        Tyytyväisyys on aina suuhteessa odotuksiin. Mainoskieli luo mielikuvia, kuten "paratiisi", Nämä mielikuvat ovat jokaisella hieman erilaisia ja kun niitä verrataan kokemuksiin, on pettymys mahdollinen.

        Olen monesti luonnehtinut Ponta Delgadaa pieneksi maalaiskaupungiksi. Ne jotka ovat käyneet Portugalissa tai Espanjassa, eivät ihmettele "rähjäisyyttä" siellä täällä. Täällä huonokuntoiset rakennukset elävät sulassa sovussa parempikuntoisten kanssa. Ihmettelin asiaa Portossa vuonna 1994,kun kävin siellä ensi kertaa, vaan nyt on silmä tottunut.

        Satama-alueen rakennustöiden aikataulua ja vaikutusta kaupunkikuvaan ja liikenteeseen on tällä palstalla selvitelty seikkaperäisesti. Näiden rakennustöiden ja parkkitilojen valmistuminen tulee parantamaan tilannetta kaupungissamme jonkun verran, mutta tietääkseni tulossa on monien tärkeiden katujen infrastruktuuriremontti, joten ilo suhteellisesta "väljyydestä" jäänee lyhytaikaiseksi.

        Portugalilaiset ovat hulluin autoihin. Azoreilla on vuosittain 3000 auton ylijäämä.

        Portugalilaiset rakastavat nopeutta yli kaiken ja useimpien mielestä teiden huono kunto on onnettomuksien pääsyy, mikä ei suinkaan pidä paikkaansa. Pääasiallisina syinä erittäin synkkiin tilastoihin (noin 850 kuollutta per vuosi, 4000 vakavasti loukkaantunutta) on ylinopeus, kuljettajan virhe ja alkoholi (promilleraja taitaa 0,5, eräillä ammattiryhmillä 0,3). Positiivisina puolina voi mainita, että liikenne on erittäin joustavaa ja autoilija pysähtyy pääsääntöisesti suojatien eteen.

        Suihkut ovat Suomessa huippuluokkaa. Kivilattiat (keraamiset laatat) ovat tässä maassa perinne. Ne ovat erittäin helppoja hoitaa. Portugalilaiset eivät kulje kodeissaan sukkasillaan tai paljain jaloin vaan kengät pidetään jalassa. Huoneiden lämpötilat ylittävät harvemmin 20 C vielä huntikuussa. Me emme tarvitse täällä lämmitystä, panemme vain vähän enemmän lämmintä päälle ja villasukat jalkaan, kun on viileämpää. Tämä kulttuuri kuvastunee myös hotellinpidossa. Emme me myöskään ulkona pukeudu paitahihasiin tähän aikaan vuodesta kuten monet turistit. Etelässä ei ole aina lämmin eikä Pohjolassa aina kylmä. Kun tämän sännön muistaa, niin pärjää. Halvimmat käyttökelpoiset tohvelit maksavat täällä 1,99 e.

        Portugalin ravintolatiheys on 1/275 ihmistä, mikä on Euroopan suurimpia lukuja. Näin on myös Ponta Delgadassa. Ne eivät vain loista isoilla kilvillään. Azorien maaseudulla ravintoloita on harvassa, mutta ei siellä ole syöjiäkään. Jos joku Portugalissa jää nälkäiseksi tai ruoka ei maita, niin jo on kumma.

        Portugalilainen rakastaa ruokaa ja arvostaa omaa perinteistä keittiötään. Vihjeitä azorilaisista ravintoloista on jo tällä palstalla annettu ja minulta niitä saa lisää. Toki jokaisen maku on erilainen eikä portugalilaiseen ruokaan välttämättä ensi kerralla saa tuntumaa. Tältä palstalta löytyy suuri määrä tietoa, joka on avuksi aloittelijalle.

        Toisin kuin Suomessa, jossa perinneruoat on museoitu, Portugalissa ne elävät vahvasti. Täällä Azoreilla on ympäri vuotta erilaisia perinneruokatapahtumia, joiden avulla perintö siirretään uudelle sukupolvelle. Kuriositeettina voin mainita, että tässä joskus talvella täällä, olikohan Povoacãossa, voitti muuan katolinen isä (=pappi) liköörien valmistuskilpailun. Mitenkähän tämä sopisi sinne Suomeen?

        Älkääpä pahastuko Suomessa vierailevien ulkomaalaisten suomalaista ruokaa koskevista kommenteista. Ne eivät ole aina mairittelevia eikä Suomi ole tunnettu minään herkutteljoiden maana. Karrikoiden voi sanoa yhä, että suomalainen syö elääkseen, portugalilainen elää syödäkseen.

        Toinen luku on perinteisen ruoan terveellisyys. Salaattien vähäisyys tai kokonainen puute on silmiinpistävä Azoreilla, vaikka täällä kasvatetaankin aivan erinomaisia vihanneksia.

        Palvelua en ole Portugalissa koskaan kokenut töykeäksi, puhumattakaan Azoreilla, joka on todella pikku paikka. Asettuminen tänne asumaan on ollut tosi helppoa juuri siksi, että täällä ovat kaikki niin ystävällisiä ja palveluhalukkaita. Helsingistä tulleelle Azorit ovat siinä mielessä kuin "paratiisi".

        Azorit ovat vehreät ympäri vuoden, vain heinä- ja elokuussa saattaa ruoho ruskettua vähäisten sateiden vuoksi. Kukkia meillä on täällä mihin aikaan vuodesta vain. Pääkukintasesonkeja ovat kesäkuu-syyskuu (hortensia), maaliskuu-huhtikuu (azalea, kamelia).

        Tänä vuonna maaliskuu oli kuiva ja aurinkoinen, huhtikuussa on tullut enemmän vettä, kuitenkin ihan normaalirajoissa. Pari viikkoa sitten meillä oli talven-kevään ainoa myrksy, jolloin tuulen voimakkuus puuskissa nousi yli 30 m/s. Kevät on normaaliaikataulussa. Sen olemukseen vain kuuluu yllätyksellisyys.

        Ja mikä ihaninta, me hengitämme täällä puhdasta raikasta ilmaa (huom, ei Ponta Delgadan keskustassa!). Sen puhtaudesta pitävät huolen sateet ja tuulet.

        Azoreilla vierailevien amerikkalaisturistien määrä on noin 8 000 vuodessa. Ylivoimaisesti suurin määrä ulkomaisia matkailijoita São Miguelille tulee Pohjoismaista.

        Minusta tuntuu Masseur, että olen käynyt samalla saarella kuin sinäkin asut. Hienoa kun jaksat kirjoittaa faktoja São Miguelista.

        Olen ehkä vaatimaton ja vähään tyytyvä matkailija, mutta São Miguel oli minulle paratiisi. Vaikka kuinka miettisin niin ei jäänyt mikään asia kaivelemaan. Asuin kyllä satamatyömaan kohdalla hotellissa. Sen sijaan mieleen on jäänyt kun omalta parvekkeelta saattoi bongata delfiiniparvia uimassa sataman suun poikki.


      • Cão de fila kirjoitti:

        Minusta tuntuu Masseur, että olen käynyt samalla saarella kuin sinäkin asut. Hienoa kun jaksat kirjoittaa faktoja São Miguelista.

        Olen ehkä vaatimaton ja vähään tyytyvä matkailija, mutta São Miguel oli minulle paratiisi. Vaikka kuinka miettisin niin ei jäänyt mikään asia kaivelemaan. Asuin kyllä satamatyömaan kohdalla hotellissa. Sen sijaan mieleen on jäänyt kun omalta parvekkeelta saattoi bongata delfiiniparvia uimassa sataman suun poikki.

        Olet varmasti käynyt täällä, koska olet asiantuntevasti neuvonut vaellusretkistä kiinnostuneita. Näitä patikkareittejä on täällä kohta niin paljon, että vähintään jokaiselle viikolle riittää yksi, ainakin jos pitää vaikka lyhyen talvitauon tai jättää sadepäivät väliin.

        Olen pyrkinyt helpottamaan matkailijan "tuskaa" sekä ennen matkaa että matkan jälkeen. Matkailijan fiiliksiä voin tuskin muuksi muuttaa, mutta voin toivon mukaan valaista kokemusten taustaa ja kenties torjua ennakolta joitakin mahdollisia pettymyksiä.

        Rakentaminen on varsin ristiriitainen asia. Kun se on meneillään, se aiheuttaa häiriötä monin tavoin. Toisaalta rakentamista ja rakennusten kunnostamista pidetään osana kehitystä ja siten varsin positiivisena asiana. Niin täällä Ponta Delgadassakin, jossa kohta pari vuotta kestänyt satama-alueen rakennustyö saadaan kesään mennessä päätökseen. Alueen erilaisten merellisten sisä- ja ulkotilojen käyttöönotto parantaa merkittävästi sekä matkailijan että paikallisen asukkaan viihtyisyyttä.

        Matkailijan vaatimukset ovat kovat: juuri hänen viikkonsa pitäisi esim. sään suhteen mennä täsyin nappiin. Sataa ei saisi vaan auringon pitäisi paistaa koko ajan, ruoan pitäisi olla subjektiivisesti hyvää, ihmisten ystävällisiä, liikumisen helppoa ja kaiken vielä halpaakin.

        Azoreilla me emme pysty takaamaan auringon paistavan joka päivä, ei ainakaan koko päivää. Jos pystyisimme, saaremme eivät olisi vihreitä ympäri vuoden. Ruokakaan ei ole kaikkien makuun eivätkä kaikki ihmisetkään näköjään ole ystävällisia. Liikkuminen on Azoreille suhteellisen helppoa, kun ympyrät ovat pienet ja hintatasokin on mielestäni suomalaisen kukkarolle edullinen.

        Tiesitkö, että cão de filaa tuodaan myös Suomeen?


      • reissaaja56 kirjoitti:

        Jos haluat vilkaista reissupäiväkirjani ja -kuvani 04/2005 Azoreilta, niin ota yhteyttä.
        [email protected]

        ps. hieno pyörä!

        pyyntö!!!!Jospa laittaisit kuvat ja reissukertomuksen [email protected]????Kun tosissani suunnittelen busineksen aloittamista Azoreilla.Kaikenlainen tieto on tervetullutta.


      • Cão de fila
        masseur kirjoitti:

        Olet varmasti käynyt täällä, koska olet asiantuntevasti neuvonut vaellusretkistä kiinnostuneita. Näitä patikkareittejä on täällä kohta niin paljon, että vähintään jokaiselle viikolle riittää yksi, ainakin jos pitää vaikka lyhyen talvitauon tai jättää sadepäivät väliin.

        Olen pyrkinyt helpottamaan matkailijan "tuskaa" sekä ennen matkaa että matkan jälkeen. Matkailijan fiiliksiä voin tuskin muuksi muuttaa, mutta voin toivon mukaan valaista kokemusten taustaa ja kenties torjua ennakolta joitakin mahdollisia pettymyksiä.

        Rakentaminen on varsin ristiriitainen asia. Kun se on meneillään, se aiheuttaa häiriötä monin tavoin. Toisaalta rakentamista ja rakennusten kunnostamista pidetään osana kehitystä ja siten varsin positiivisena asiana. Niin täällä Ponta Delgadassakin, jossa kohta pari vuotta kestänyt satama-alueen rakennustyö saadaan kesään mennessä päätökseen. Alueen erilaisten merellisten sisä- ja ulkotilojen käyttöönotto parantaa merkittävästi sekä matkailijan että paikallisen asukkaan viihtyisyyttä.

        Matkailijan vaatimukset ovat kovat: juuri hänen viikkonsa pitäisi esim. sään suhteen mennä täsyin nappiin. Sataa ei saisi vaan auringon pitäisi paistaa koko ajan, ruoan pitäisi olla subjektiivisesti hyvää, ihmisten ystävällisiä, liikumisen helppoa ja kaiken vielä halpaakin.

        Azoreilla me emme pysty takaamaan auringon paistavan joka päivä, ei ainakaan koko päivää. Jos pystyisimme, saaremme eivät olisi vihreitä ympäri vuoden. Ruokakaan ei ole kaikkien makuun eivätkä kaikki ihmisetkään näköjään ole ystävällisia. Liikkuminen on Azoreille suhteellisen helppoa, kun ympyrät ovat pienet ja hintatasokin on mielestäni suomalaisen kukkarolle edullinen.

        Tiesitkö, että cão de filaa tuodaan myös Suomeen?

        Suomessa on tällä hetkellä 75 rekisteröityä sao miguelinfilaa ja viime vuonna syntyi kaksi pentuettakin. Jos olisin karjatilallinen niin ehdottomasti ottaisin filoja lehmipaimeniksi.


      • Hilkka-Liisa
        Cão de fila kirjoitti:

        Suomessa on tällä hetkellä 75 rekisteröityä sao miguelinfilaa ja viime vuonna syntyi kaksi pentuettakin. Jos olisin karjatilallinen niin ehdottomasti ottaisin filoja lehmipaimeniksi.

        Tuntuu ihan haikealta lukea näitä matkakertomuksia ja tuntuu, että siitä on ikuisuus
        kun kävimme siellä. Minkähän takia Hispanialla ei ole enää Royal Garden-hotellia tällä kaudella? Oli tosi mukava ja kaunis. Jos joskus uudelleen tulen, valitsen kuitenkin se satamassa olevan.
        Olisi kiva nähdä delfiinejä "pomppimassa".
        Ruokapaikat oli todella vähän "piilossa", mutta
        kun enempi oppi tuntemaan kaupunkia, niin kyllähän ne sieltä löytyi.


    • olihan mahtavat sivut Sinulla.Ja upeat kuvat saarelta.Kiitos.

      • Kiitos kehuista, mukavaa matkan suunnittelua!


      • Hilkka-Liisa
        reissaaja56 kirjoitti:

        Kiitos kehuista, mukavaa matkan suunnittelua!

        Matkustan sinne seuraavaksi eli toukokuussa.
        Kovin mukavia kuvia sulla oli Azoreista ja juttu
        oli mahtava. Sulla oli jotkut kotisivut joissa oli paljon kuvia Kreikasta ym. Oliko Maltasta, en muista?


      • Hilkka-Liisa kirjoitti:

        Matkustan sinne seuraavaksi eli toukokuussa.
        Kovin mukavia kuvia sulla oli Azoreista ja juttu
        oli mahtava. Sulla oli jotkut kotisivut joissa oli paljon kuvia Kreikasta ym. Oliko Maltasta, en muista?

        Malta on vielä käymättä minultakin. Euroopassa olen patikoinut Irlannissa, Kroatiassa, Tsekissä ja Madeiralla, saarihypellyt Kreikassa ja kaupunkilomalla käynyt Budapestissa ja Zürichissa. Seuraavaksi kutsuu taas Aasia.


      • Cão de fila
        Hilkka-Liisa kirjoitti:

        Matkustan sinne seuraavaksi eli toukokuussa.
        Kovin mukavia kuvia sulla oli Azoreista ja juttu
        oli mahtava. Sulla oli jotkut kotisivut joissa oli paljon kuvia Kreikasta ym. Oliko Maltasta, en muista?

        Vastaanpa tähän, vaikkei aihe Açorit-ketjun aihetta sivuakaan.
        Vaellukset ja Malta eivät oikein sovi samaan lauseeseen. Olimme Maltalla toukokuussa 2006. Varsinaisia reittejä en löytänyt mistään. Bussilla siellä sitten suhasimme erinäisiin paikkoihin ja pääsimme kävelemään muuallakin kuin ajoradan reunassa. Maltalla on väkilukuun nähden eniten autoja Euroopassa, eikä kävely ole kovin arvostettua. Maaseudulla törmää myös metsästäjiin, jotka saattavat väijyä missä tahansa suojaisessa paikassa. Mielenkiintoista katsottavaa kyllä löytyy ja ehdotankin keskustelua Malta-ketjussa.


      • reissaaja56 kirjoitti:

        Malta on vielä käymättä minultakin. Euroopassa olen patikoinut Irlannissa, Kroatiassa, Tsekissä ja Madeiralla, saarihypellyt Kreikassa ja kaupunkilomalla käynyt Budapestissa ja Zürichissa. Seuraavaksi kutsuu taas Aasia.

        Menen perheeni kanssa Sri-Lankaan n. viikoksi.Lähtö Finnairilla Mumbein kautta Colomboon su 27.heinäkuuta ja paluu 3-4.elokuuta.Halpa reissu 20-vuoden kokemuksella voin neuvoa nähtävyydet perillä.Elokuun puolivälissä lähden sitten Azoreille mahdollista tonttia etsimään ja rakentamaan sitten "talviaikana"Eli tarkoitus muuttaa Azoreille lähitulevaisuudessa.


      • hullu-jussi kirjoitti:

        Menen perheeni kanssa Sri-Lankaan n. viikoksi.Lähtö Finnairilla Mumbein kautta Colomboon su 27.heinäkuuta ja paluu 3-4.elokuuta.Halpa reissu 20-vuoden kokemuksella voin neuvoa nähtävyydet perillä.Elokuun puolivälissä lähden sitten Azoreille mahdollista tonttia etsimään ja rakentamaan sitten "talviaikana"Eli tarkoitus muuttaa Azoreille lähitulevaisuudessa.

        Lähdemme parin viikon kuluttua Indonesiaan, jossa vietämme kuukauden omatoimisesti "saarihypellen". Tämän vuoden lomat kuluvat suurin piirtein siinä, muu vapaa-aika menee talorempassa.


    • Pohjoismaaalainen matkailija voi toki Azoreilla mennä uimaan milloin vain, onhan meriveden lämpötila hänelle aina vähintään suhteellisen lämmin vaihdellen 16 C:n ja 22 C:n välillä. Viimen aikoina se on ollut 16-17 C.

      Varsinainen rantakausi alkaa Portugalissa yleisesti kesäkuun alussa ja jatkuu syyskuun puoleenväliin. Täällä Azoreilla se tosin päättyy elokuun lopussa.

      Markailijan on syytä varoa aaltoja niin mantereen uimarannoilla kuin Azoreillakin. Tänä vuonna on sattunut muistaakseni jo kahdeksan onnettomuutta, joissa aalto on temmannut rantavedessä olleen uimarin mukanaan surullisin seurauksin. Viimeisin näistä menehtyneistä oli 21-vuotias hollantilainen nainen Algarvessa. Olkaa etenkin varovaisia pienten lasten kanssa ja älkää jättäkö heitä huomiotta hetkeksikään. Joka vuosi saamme nimittäin kuulla vastaavista onnettomuuksista, joiden uhrina on ollut lapsi.

    • Kävijä

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      96
      1852
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1377
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1228
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1157
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      63
      1112
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      976
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      974
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      72
      959
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe