pangalaen

virolaine

Kas keegi on üritanud saada Soomest eluaseme-laenu nn virolaisena?! Meie oleme oma taotlusele 2 nädalat vastust oodanud! Hirmus: joku virolaiset maksavad makse ja teevad tööd tublisti ja teenivad keskmisest soomlasest rohkem : aga meilt nad laenu küll ei saa :) Võiksin lausa raamatu kirjutada siinsest pangateenindusest (helsingis muide posit kogemusi). Tahtsin lihtsalt teada, kas kellelgi kogemusi, või juhtus lihtsalt meile selline nali :)

eelnevaid foorumi postitusi ja teemasid siin vaadates aga tervitan kõiki siinseid eestlasi (eriti kes vahel eesti reg nr auto läbi lasevad:)) ja ärge pange tähele mis soomlaste mürgine pool arvab!

63

2583

Vastaukset

Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pangast

Rootsi pank on teadatunda eestlase parim sõber.

• küsis

sealt ka, aga neile ei meeldinud, et ostetavas korteris on tulemas ühistu remont :) mis tegelikult tõstab turuhinda! Hypo küll ütles oma JAHi ära, aga vähe võõras see asutus. Meelsamini võtaksin nn päris pangast :)On kellelgi kogemusi sellega? Aga noh, kes otsib, see leiab põhjuse äraütlemiseks ikka.
        Eks näis, tarjous on tehtud ja vastu võetud!

• EWN

mikä on pangalean? Kyllä minä tiedän että eestiläiset raksamiehet tekevät pitkää päivää täällä Suomessa.

• tarkoitasin

asuntolaina, hyvä EWN! Mun aviopuolisoki tekee noin 16tunti pitkäät työpäivät! Ei ilmaiseksi oma asunnot saa :) Työt riitta ja jälki on ihan hyvä, niin ollen pitäs laitma näin paljon hommait, kun jaksaa , kun olet vielä nuori! Mun suomi ei ole vielä täydellinen, mutta opiskelen!

• EWN
        tarkoitasin kirjoitti:

asuntolaina, hyvä EWN! Mun aviopuolisoki tekee noin 16tunti pitkäät työpäivät! Ei ilmaiseksi oma asunnot saa :) Työt riitta ja jälki on ihan hyvä, niin ollen pitäs laitma näin paljon hommait, kun jaksaa , kun olet vielä nuori! Mun suomi ei ole vielä täydellinen, mutta opiskelen!

sen tiesin että siinä oli töistä kysymys.
        Mut tää onneton sanakirja ohjelma ei tiedä näemmä edes yksinkertaisia sanoja.

• työssa kysymus
        EWN kirjoitti:

..työt riitta. Tai on sul työpula? Voin tarjoata!haluasin tiedä, millaiset elämyset on virolaistel Suomessa asunto-laina hakemisel :) En tiedä, miksi virolaisen raha ei ole kelvollinen suomen pankkille?

• on viilenevässä
        työssa kysymus kirjoitti:

..työt riitta. Tai on sul työpula? Voin tarjoata!haluasin tiedä, millaiset elämyset on virolaistel Suomessa asunto-laina hakemisel :) En tiedä, miksi virolaisen raha ei ole kelvollinen suomen pankkille?

talousilmastossa menossa varovaiseksi myös suomalaisten suhteen. Rakennusala on vieläpä suhdanneherkin.
        Lisärasitteena virolaisten maine Suomessa...

• EWN
        työssa kysymus kirjoitti:

aloittajan viestistä oli siis asuntolaina hakemuksesta kysymys. Sampo pankki on nykyään puoliks Tanskalainen.

• ei pankki
        on viilenevässä kirjoitti:

talousilmastossa menossa varovaiseksi myös suomalaisten suhteen. Rakennusala on vieläpä suhdanneherkin.
        Lisärasitteena virolaisten maine Suomessa...

tilitapahtumasse ole kirjoitettu milloinen joku maine on. Pitäs olla samat ehdot suomalaistel ja virolaistel. Muidu võiks seda nimetada diskrimineerimiseks :) Jos pankkil on tämmuset ennakkoluulot...niin on ongelma suomen pankkis. Ei se näin käy.

• mutta kun ei ole
        ei pankki kirjoitti:

tilitapahtumasse ole kirjoitettu milloinen joku maine on. Pitäs olla samat ehdot suomalaistel ja virolaistel. Muidu võiks seda nimetada diskrimineerimiseks :) Jos pankkil on tämmuset ennakkoluulot...niin on ongelma suomen pankkis. Ei se näin käy.

Maailma on paha paikka.

• virolaine
        mutta kun ei ole kirjoitti:

Maailma on paha paikka.

..takaisin viro puolelle :) Hei, se on eestlaste foorum! Räägi eesti keeles, kui nii ülbe tahad olla. Olet vääras paikas!

• ka eesti keeles rääkida
        virolaine kirjoitti:

..takaisin viro puolelle :) Hei, se on eestlaste foorum! Räägi eesti keeles, kui nii ülbe tahad olla. Olet vääras paikas!

..kui tahad aga milleks sa siis ise soome keeles kõneled?
        Pole ma ülbitsenud midagi, ütlesin lihtsalt nii nagu asi minu arvates on.
        Oleks sul parem enesetunne kui ajaksin näiteks sellist udujuttu et eestlane on iga panguri unistuste klient?
        Vali ise - kas räägime asjast või vahetame viisakusi..?

• virolaine
        ka eesti keeles rääkida kirjoitti:

..kui tahad aga milleks sa siis ise soome keeles kõneled?
        Pole ma ülbitsenud midagi, ütlesin lihtsalt nii nagu asi minu arvates on.
        Oleks sul parem enesetunne kui ajaksin näiteks sellist udujuttu et eestlane on iga panguri unistuste klient?
        Vali ise - kas räägime asjast või vahetame viisakusi..?

soomekeelsele vastusele soome keeles. Viisakas vist oli kunagi nii? Miks ise siis soomlasena tahad esineda, kui küsija ilmselgelt eestlane?
        Ei tea, võib-olla juhtub siia mõni, kel on taolisi kogemusi, mõni asjalik, kes ei näe igas sõnas töökuulutust. Mõni, kes lihtsalt oskaks midagi soovitada? Tänan, kes soovitasid rootsi panka jmt. Mõte oli iseeneset selline, et millega läbi murda sellest eestlaste-põlgusest (kui olen sellise panga otsa sattunud) ja saada oma soovitud toode kätte pangast. Oleme esitanud kõik nõutud dok-d jne, kõik tiedot jne on ok. Et mida siis veel teha?
        Ent see vist oli küll vale koht, kust küsida :)
        Lootsin et siia on ka mõni neist toredatest eestlastest ära eksinud, aga siin on vist see osa meist, kes eestlast nähes näo keerab (hästi kihvt on tegelikult, kui üle hulga aja näed mõnd eestlast kes käppa viskab, kahjuks neid jää meie seas vähemaks, kahju et me rohkem kokku ei hoia-tundub nii (mitte et ma ekspert olex)).

• sa oled
        virolaine kirjoitti:

soomekeelsele vastusele soome keeles. Viisakas vist oli kunagi nii? Miks ise siis soomlasena tahad esineda, kui küsija ilmselgelt eestlane?
        Ei tea, võib-olla juhtub siia mõni, kel on taolisi kogemusi, mõni asjalik, kes ei näe igas sõnas töökuulutust. Mõni, kes lihtsalt oskaks midagi soovitada? Tänan, kes soovitasid rootsi panka jmt. Mõte oli iseeneset selline, et millega läbi murda sellest eestlaste-põlgusest (kui olen sellise panga otsa sattunud) ja saada oma soovitud toode kätte pangast. Oleme esitanud kõik nõutud dok-d jne, kõik tiedot jne on ok. Et mida siis veel teha?
        Ent see vist oli küll vale koht, kust küsida :)
        Lootsin et siia on ka mõni neist toredatest eestlastest ära eksinud, aga siin on vist see osa meist, kes eestlast nähes näo keerab (hästi kihvt on tegelikult, kui üle hulga aja näed mõnd eestlast kes käppa viskab, kahjuks neid jää meie seas vähemaks, kahju et me rohkem kokku ei hoia-tundub nii (mitte et ma ekspert olex)).

...asjast valesti aru saanud. Kahjuks ei käi see asi nii et viid lihtsalt vajalikud dokumentid panka ja jääd ootama kuni raha kontole voolab.

Pankade rahatorud pandi Eestis kinni juba eelmisel aastal ja Soomes on tõenäoliselt sel või tuleval aastal seda sama oodata. Pank on äri, mitte heategevuse nimel töötav institutsioon.

Terve maailm ootab hinge kinni hoides kui raske see krahh saab olema.

Isiklikult soovitan ma soojalt oodata vähemalt üks aasta enne kui kinnisvara endale muretsema hakata. Usu mind - ma olen majanduslangusi ennegi näinud ja läbi elanud. 1-2 aasta pärast on kinnisvara hind ka Soomes märgatavalt odavam.

Ja olen kyllä käsittääkseni edelleenkin ihan putipuhdas suomalainen, perkele!

• ma ei ole
        sa oled kirjoitti:

...asjast valesti aru saanud. Kahjuks ei käi see asi nii et viid lihtsalt vajalikud dokumentid panka ja jääd ootama kuni raha kontole voolab.

Pankade rahatorud pandi Eestis kinni juba eelmisel aastal ja Soomes on tõenäoliselt sel või tuleval aastal seda sama oodata. Pank on äri, mitte heategevuse nimel töötav institutsioon.

Terve maailm ootab hinge kinni hoides kui raske see krahh saab olema.

Isiklikult soovitan ma soojalt oodata vähemalt üks aasta enne kui kinnisvara endale muretsema hakata. Usu mind - ma olen majanduslangusi ennegi näinud ja läbi elanud. 1-2 aasta pärast on kinnisvara hind ka Soomes märgatavalt odavam.

Ja olen kyllä käsittääkseni edelleenkin ihan putipuhdas suomalainen, perkele!

sinu kullakene:) Noja ootan siis edasi, äkki keegi tuleb toob mulle raha koju! Tead ma olen pangas käinud piisavalt ja pangatööga piisavalt kursis ja usun et mul on aimu, kuidas teatud asjad käivad. Kui leidub tänapäeval neid, kes pataka pabereid panka viivad ja ootavad...tahaks seda näha.
        Ei tea mis mul peale ootamise üle jääb, kui soomlane on nii aeglane :) kas pean pangaonule koju minema et kontakti saada? Kui tel ja e-mail ei vasta ja inimene tööl ei ole...mida siis teha? Sa ise ootaks ka.
        Mis maj krahhi puutub, siis ei pea kindla seljatagusega seda kartma, ellu jäävad ikka ilusamad,tugevamad,rikkamad,tervemad...kes tööd ei viitsi teha, sellele tuleb see krahh varem või hiljem.

• vahet pole
        ma ei ole kirjoitti:

sinu kullakene:) Noja ootan siis edasi, äkki keegi tuleb toob mulle raha koju! Tead ma olen pangas käinud piisavalt ja pangatööga piisavalt kursis ja usun et mul on aimu, kuidas teatud asjad käivad. Kui leidub tänapäeval neid, kes pataka pabereid panka viivad ja ootavad...tahaks seda näha.
        Ei tea mis mul peale ootamise üle jääb, kui soomlane on nii aeglane :) kas pean pangaonule koju minema et kontakti saada? Kui tel ja e-mail ei vasta ja inimene tööl ei ole...mida siis teha? Sa ise ootaks ka.
        Mis maj krahhi puutub, siis ei pea kindla seljatagusega seda kartma, ellu jäävad ikka ilusamad,tugevamad,rikkamad,tervemad...kes tööd ei viitsi teha, sellele tuleb see krahh varem või hiljem.

Kui pangaonu on vastamisega aeglane räägib see sellest et pole ta sinust nagu klientist vist eriti huvitatud.

Mis majanduskrahhi puutub nägin ma viimase languse ajal nii mõnegi ilusa, rikka, terve ja agara kukkumist..
        Ainult arst või advokaat ei pea kunagi kartust tundma majanduslanguse ees, see seadus on kehtinud läbi ajaloo. Mul pole siis häda midagi ;)

Aga asjad tuleb muidugi oma silmadega näha ja oma nahaga kogeda. Igatahes on praegune aeg kõige mõtetum nii laenu võtmiseks kui kinnisvara ostmiseks. Usu mind, oled mulle pärast veel tänulik. Räägime paari aasta pärast uuesti, vaatame siis kummal õigus..
        ;)

• ainult
        vahet pole kirjoitti:

Kui pangaonu on vastamisega aeglane räägib see sellest et pole ta sinust nagu klientist vist eriti huvitatud.

Mis majanduskrahhi puutub nägin ma viimase languse ajal nii mõnegi ilusa, rikka, terve ja agara kukkumist..
        Ainult arst või advokaat ei pea kunagi kartust tundma majanduslanguse ees, see seadus on kehtinud läbi ajaloo. Mul pole siis häda midagi ;)

Aga asjad tuleb muidugi oma silmadega näha ja oma nahaga kogeda. Igatahes on praegune aeg kõige mõtetum nii laenu võtmiseks kui kinnisvara ostmiseks. Usu mind, oled mulle pärast veel tänulik. Räägime paari aasta pärast uuesti, vaatame siis kummal õigus..
        ;)

siin aeglase võitu :) Eestis käivad need asjad nobesti meil (nojah, olemegi ju kiirema pööruga kui põhjanaabrid). Lihtsalt kiirema teenindusega harjunud. Muide lgp panga juh võttis asja enda peale, sest soomlastest tavalised pangatöötajad ei saa hakkama. nii et ikka vist arvestatavad kliendid või hakkas eesti raha kõlbama.

Kinnisvara tasub alati soetada, arvan mina, tuleb lihtsalt end kindlustada ja 2 jalaga maa peal olla, mitte end lõhki laenata ja ülejäänud elu makarone süüa. saab ka teisiti, veidi kainet mõistust vaid on vaja!

ja kui kõik sellest krahhist ei leierdaks, tavainimene ei tajukski midagi toimuvat, pole see asi nüüd nii hull ka, elu läheb edasi, on siiani läinud :)

Kui nii tark oled-aitäh! Me ka siis nälga ei jää. Ja kes ei riski, ei joo sampanjat, öeldakse meiepool.

• minu kogemuste järgi
        ainult kirjoitti:

siin aeglase võitu :) Eestis käivad need asjad nobesti meil (nojah, olemegi ju kiirema pööruga kui põhjanaabrid). Lihtsalt kiirema teenindusega harjunud. Muide lgp panga juh võttis asja enda peale, sest soomlastest tavalised pangatöötajad ei saa hakkama. nii et ikka vist arvestatavad kliendid või hakkas eesti raha kõlbama.

Kinnisvara tasub alati soetada, arvan mina, tuleb lihtsalt end kindlustada ja 2 jalaga maa peal olla, mitte end lõhki laenata ja ülejäänud elu makarone süüa. saab ka teisiti, veidi kainet mõistust vaid on vaja!

ja kui kõik sellest krahhist ei leierdaks, tavainimene ei tajukski midagi toimuvat, pole see asi nüüd nii hull ka, elu läheb edasi, on siiani läinud :)

Kui nii tark oled-aitäh! Me ka siis nälga ei jää. Ja kes ei riski, ei joo sampanjat, öeldakse meiepool.

..Soomes igatipidi asjatundlikumad Eesti lapspankuritest ja ma ei räägi nüüd rahvusliku uhkusetundele tuginedes.
        Kiirema pööruga.. ei teagi..aga no veel kui mõistus kaasa jõuaks..
        ;)
        Soomes jagati ka "kiire pööruga" laenu 10 a tagasi ja lõpptulemus oli sama kui tänapäeval Eestis.

Kinnisvara soetamise suhtes olen ma sinuga nõus, küsimus lihtsalt sellest kuna tasub osta ja kuna müüa. Tegelt see pole tavainimese tasandil mitte ajukirurgia vaid ainult selgete majandusmärkide jälgimine. Kui väga ilmselt tulekul on majanduskrahh missugust pole maailm voibolla viimase 70-aasta jooksul näinud, on lauslollus mitte natukene oodata. Praegu käiväd alles esimesed, väikesed lained.

Riskida tuleb ainult nendel kes riskimata ei saa - meil aga öeldakse: parempi katsoa kuin katua.

Loodetavasti te nälga jah, ei jää. Paljud jäävad. Aga elu läheb edasi.

• õige
        minu kogemuste järgi kirjoitti:

..Soomes igatipidi asjatundlikumad Eesti lapspankuritest ja ma ei räägi nüüd rahvusliku uhkusetundele tuginedes.
        Kiirema pööruga.. ei teagi..aga no veel kui mõistus kaasa jõuaks..
        ;)
        Soomes jagati ka "kiire pööruga" laenu 10 a tagasi ja lõpptulemus oli sama kui tänapäeval Eestis.

Kinnisvara soetamise suhtes olen ma sinuga nõus, küsimus lihtsalt sellest kuna tasub osta ja kuna müüa. Tegelt see pole tavainimese tasandil mitte ajukirurgia vaid ainult selgete majandusmärkide jälgimine. Kui väga ilmselt tulekul on majanduskrahh missugust pole maailm voibolla viimase 70-aasta jooksul näinud, on lauslollus mitte natukene oodata. Praegu käiväd alles esimesed, väikesed lained.

Riskida tuleb ainult nendel kes riskimata ei saa - meil aga öeldakse: parempi katsoa kuin katua.

Loodetavasti te nälga jah, ei jää. Paljud jäävad. Aga elu läheb edasi.

...ega mina ei kavatsegi laenata nii, et võin pärast lageda taeva alla jääda :) Meil on omastatud eluase ka teine olemas, aga just seda ühte tahan veel! Nii et taganemistee peab olema ja veidike varu ka,siis võib krahh tulla.

• Rex.
        õige kirjoitti:

...ega mina ei kavatsegi laenata nii, et võin pärast lageda taeva alla jääda :) Meil on omastatud eluase ka teine olemas, aga just seda ühte tahan veel! Nii et taganemistee peab olema ja veidike varu ka,siis võib krahh tulla.

Proovi Nordeas.

• meeldejääv juhtum
        Rex. kirjoitti:

Proovi Nordeas.

aset leidiski :) Oleme aastaid kliendid olnud. Nüüd pakutake vabanduseks kõiksugu lahjakorttisit jmt. Väga inetu neist igatahes, kuid ometi valin arvatavasti ikka just selle panga laenuandjaks, ei tea miks ise ka. Kahju, kuid eks asi areneb edasi, küllap nad vähe pelgavad meid veel. Raskusi on just selle vanema generatsiooni töötajatega, kes ajaga kaasa ei taha minna, välismaalasi on ju peale eestlaste ka ja järjest rohkem. Ei tohi aga lasta endale pähe istuda.

• Karlsson katuselt
        EWN kirjoitti:

Hyvä toveri, EWN!
        Suomen kieliopin mukaan vain lammas sanoo mää. Aito suomalainen sanoo 'minä'.

• EWN
        Karlsson katuselt kirjoitti:

Hyvä toveri, EWN!
        Suomen kieliopin mukaan vain lammas sanoo mää. Aito suomalainen sanoo 'minä'.

ole kuullut eri mureteista mitään? Normaalista suomalaisesta puhekielestä? Suomessa sanovat minä vain hienostelijat. Ja suomalainen lammas sanoo kylläkin bäää.

• Karlsson katuselt
        EWN kirjoitti:

ole kuullut eri mureteista mitään? Normaalista suomalaisesta puhekielestä? Suomessa sanovat minä vain hienostelijat. Ja suomalainen lammas sanoo kylläkin bäää.

Koska suomenkielesi on todella huono, niin voit ihan rauhassa sanoa bääätäkin mään sijasta.

• EWN
        Karlsson katuselt kirjoitti:

Koska suomenkielesi on todella huono, niin voit ihan rauhassa sanoa bääätäkin mään sijasta.

no minkäs VÄRINEN lammas tässä pitäs nyt olla ja minkäslaista villaa herralle pitäs tuottaa?

• ära vaidlele
        EWN kirjoitti:

lolliga.

Üks loll võib rohkem küsida, kui sada tarka vastata."

• ewn
        ära vaidlele kirjoitti:

lolliga.

Üks loll võib rohkem küsida, kui sada tarka vastata."

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
        vähän sarkasmia kehiin.

• loll siin
        ewn kirjoitti:

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
        vähän sarkasmia kehiin.

foorumis juures, kes iseendaga vestleb - võrdle tekste.

• ewn
        loll siin kirjoitti:

foorumis juures, kes iseendaga vestleb - võrdle tekste.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

• on yks noista
        ewn kirjoitti:

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

joka itseksesi täällä on keskustelemassa. Menikö perille?

• EWN
        on yks noista kirjoitti:

joka itseksesi täällä on keskustelemassa. Menikö perille?

itekseen? aina olen vastannut toisen kirjoittajan kommenttiin.

• EWN

Suomalaisten vika jos Virossa palkat ei ole muun Euroopan tasoa ja teiän pakko tulla tänne Suomeen töihin. Mutta onhan täällä Puolalaisia ja Venäläisiä.

• Suomesta tässä tilanteessa

kun lama uhkaa Eurooppaa. Täällä rasistit laittavat virolaiset ensin ulos firmoista, kun alkaa kysyntä heikkenemään. Ja kun lama tulee, asuntojen hinnat romahtavat, ettekä saa asuntoanne myytyä taloudellisen apävarmuuden aikana.

• teises

kontoris, võib olla meeldivam teenendus.

• tõsi

eri kontorites on tõesti asi väga erinev, huvitav miks see nii on. Aga nn kodupangas on lihtsalt mugavam, nagunii tuleb tihti kontoris kohapeal käia, sest väga paljusid asju siin neti teel teha ei saa :(

• probleem
        tõsi kirjoitti:

eri kontorites on tõesti asi väga erinev, huvitav miks see nii on. Aga nn kodupangas on lihtsalt mugavam, nagunii tuleb tihti kontoris kohapeal käia, sest väga paljusid asju siin neti teel teha ei saa :(

inimestes kinni. Olen saanud tunda nii head kui ka ebameeldivat teenendust. Kõige "meeldejäävam" oli kui eelarvamuste all kannatav tädike lõpetas teenendamise kontoris lausa poole pealt, kuna kell tiksus 16.00 ja tema tööpäev lõppes.:)

• eri pankadelt

enne kui otsustad. Vahe laenuprotsentides ja garantiides võivad olla päris suured. Teenindus on muidugi tähtis, kuid raha on raha - kui palju oled valmis maksma ilusa naeratuse eest? Kodupangas küsi pakkumine ja ütle otse välja, et nad pole ainsad, kelle poole pöördud. Meil see aitas...:)

• lue lehtiä

mistähän tämä epäluulo virolaisia kohtaan pankeissa mahtaisi johtua?

ehkä pankinjohtaja yllättyi, kun sisään tultiinkin tällä kertaa etuovesta...

• repesin..

repsreps
        =))

• ja vieläpä pankin aukioloai...
        repesin.. kirjoitti:

repsreps
        =))

...ja vieläpä pankin aukioloaikana

• võibolla

üllatus hoopis sellest, et eestlasel on üks kodu olemas ja soovib veel teistki osta. :)

• virossa kodin ostamisesta
        võibolla kirjoitti:

üllatus hoopis sellest, et eestlasel on üks kodu olemas ja soovib veel teistki osta. :)

yllättyykö pankinjohtjat virossa kodin ostamisesta?
        missä te tähän asti olette eläneet?
        kommuuneissa?

• kuulda
        virossa kodin ostamisesta kirjoitti:

kommuuneissa?

olnud, et nad kadedaks läheksid.:)

• hinge
        võibolla kirjoitti:

närib neil jah. Ja tagatiseks me seda ei ole nõus panema :) mis käes see käes! Üldiselt nad ise ütlevad ka, et noh...noh rahast nagu jagub...aga läheb veel aega...tulge tagasi...päris naljakas tegelt, ütlesime lõpuks ka, et kaua te meid jooksutate, otsustage ära juba :) ja see ei mahu ka neile vist pähe, et eestlane võib sama palju teenida ja rohkemgi kui kohalikud, aga selle kõige taga on TÖÖ, teeme tõesti 16h, isegi 20h päevi on tihti, magamata öid jne, mitte kell 16 00 kell ei kuku. Kadedus on see, mis kõike seda põhjustab, ei muu.
        Asja algus oli siiski aga see, et pangast ei olnud võimalik vastust KÄTTE SAADA - sõna otseses mõttes,nagu saladus oleks! Keegi ei ütle lihtsalt. Tänan kenasid eestlasi kaasa mõtlemast ja head õhtut!

• nii õel?
        virossa kodin ostamisesta kirjoitti:

kommuuneissa?

Ikka see kadedus...miks ei võiks olla mõnel mitu korterit? Kuskil peab ju elama enne ka kui järgmist hakkad osta! kuuse all või? Vaata kui hea on see üks või teine pensionieas maha müüa ja puhata nagu pensionär kunagi.

• sorkkarauta kotiin
        hinge kirjoitti:

närib neil jah. Ja tagatiseks me seda ei ole nõus panema :) mis käes see käes! Üldiselt nad ise ütlevad ka, et noh...noh rahast nagu jagub...aga läheb veel aega...tulge tagasi...päris naljakas tegelt, ütlesime lõpuks ka, et kaua te meid jooksutate, otsustage ära juba :) ja see ei mahu ka neile vist pähe, et eestlane võib sama palju teenida ja rohkemgi kui kohalikud, aga selle kõige taga on TÖÖ, teeme tõesti 16h, isegi 20h päevi on tihti, magamata öid jne, mitte kell 16 00 kell ei kuku. Kadedus on see, mis kõike seda põhjustab, ei muu.
        Asja algus oli siiski aga see, et pangast ei olnud võimalik vastust KÄTTE SAADA - sõna otseses mõttes,nagu saladus oleks! Keegi ei ütle lihtsalt. Tänan kenasid eestlasi kaasa mõtlemast ja head õhtut!

jätä seuraavalla kerralla sorkkarauta ja muut murtovehkeet kotiin. jätät paremman vaikutelman.

• muutamia
        hinge kirjoitti:

,,totuuksia, joita ilmeisesti kulttuurieroista johtuen et nyt aivan täysin ymmärrä. Kirjoitin sinulle aiemmin viroksi. Olen itse aikoinaan Virossa asuessani joutunut toteamaan että kulttuuriset erot tietyissä asioissa ovat valovuosien pituiset.

Ensinnäkin - suomalaisesta näkökulmasta on suorastaan absurdi ja äärimmäisen lapsellinen väite että yksiskään luotonantaja olisi teille "kateellinen". Unohtakaa se täysin. Suomessa kaikki perustuu kylmään arviointiin maksukyvystänne.

Työpanoksenne ei kiinnosta luotonantajaa tippaakaan, ikävä kyllä . Olen itsekin nauttinut aina itseni "piiskaamisesta" äärirajoille ja ymmärrän että harmittaa kun sitä ei arvosteta. Varmastikin väsyttävää kun toistan, mutta: tulossa ovat vaikeat taloudelliset ajat ja luotonsaajalta edellytetään pankissa varmaa maksukykyä, ei ahkeruutta.

Lainoja ei edellisen laman jälkeen ole enää kevyin perustein myönnetty ja ilman reaalitakuita (esimerkiksi Viron asuntonne) on lainaa vaikea tällä hetkellä saada muilla kuin tietyillä korkeakoulutetuilla aloilla. Tämä koskee myös suomalaisia.

Jos taloudellinen tilanteenne oikeasti on vakaalla pohjalla, suosittelen hakeutumaan pienempien lähikuntien pankkeihin, mahdollisesti esim. OP-yhtymän yksityispankkeihin jt. Ja jos taloudellinen tilanteenne oikeasti on vankka, en ymmärrä miksette siis tarjoa virolaista kiinteistöännne takaukseksi, silloin lainansaantimahdollisuutenne olisi merkittävästi parempi.

Kaikenlaisella kiukuttelulla pilaatte mahdollisuutenne täysin, se ei mene Suomessa läpi. Jos olisitte pankin toivoma asiakas, olisi laina jo myönnetty. Tämä on ikävä totuus.

• sinisilmäinen?
        muutamia kirjoitti:

,,totuuksia, joita ilmeisesti kulttuurieroista johtuen et nyt aivan täysin ymmärrä. Kirjoitin sinulle aiemmin viroksi. Olen itse aikoinaan Virossa asuessani joutunut toteamaan että kulttuuriset erot tietyissä asioissa ovat valovuosien pituiset.

Ensinnäkin - suomalaisesta näkökulmasta on suorastaan absurdi ja äärimmäisen lapsellinen väite että yksiskään luotonantaja olisi teille "kateellinen". Unohtakaa se täysin. Suomessa kaikki perustuu kylmään arviointiin maksukyvystänne.

Työpanoksenne ei kiinnosta luotonantajaa tippaakaan, ikävä kyllä . Olen itsekin nauttinut aina itseni "piiskaamisesta" äärirajoille ja ymmärrän että harmittaa kun sitä ei arvosteta. Varmastikin väsyttävää kun toistan, mutta: tulossa ovat vaikeat taloudelliset ajat ja luotonsaajalta edellytetään pankissa varmaa maksukykyä, ei ahkeruutta.

Lainoja ei edellisen laman jälkeen ole enää kevyin perustein myönnetty ja ilman reaalitakuita (esimerkiksi Viron asuntonne) on lainaa vaikea tällä hetkellä saada muilla kuin tietyillä korkeakoulutetuilla aloilla. Tämä koskee myös suomalaisia.

Jos taloudellinen tilanteenne oikeasti on vakaalla pohjalla, suosittelen hakeutumaan pienempien lähikuntien pankkeihin, mahdollisesti esim. OP-yhtymän yksityispankkeihin jt. Ja jos taloudellinen tilanteenne oikeasti on vankka, en ymmärrä miksette siis tarjoa virolaista kiinteistöännne takaukseksi, silloin lainansaantimahdollisuutenne olisi merkittävästi parempi.

Kaikenlaisella kiukuttelulla pilaatte mahdollisuutenne täysin, se ei mene Suomessa läpi. Jos olisitte pankin toivoma asiakas, olisi laina jo myönnetty. Tämä on ikävä totuus.

Lue vaikka tätä foorumia....

• ta ka on
        muutamia kirjoitti:

_Suomessa kaikki perustuu kylmään arviointiin maksukyvystänne._

Väga hästi ja täpselt öeldud.:)

• luullet
        muutamia kirjoitti:

että laina ei oo jo myönnetty? Viros asuva kiinteistö EI SAA olla takaus suomessa. Voit omistata maa ja talot viro puolel, mutta ei see autta suomen pankkis :) Mutta miksi pitäs odottama päätöst näin pitkään aikaa! Viro päätös tulee 1 päivässä.

• polnudki

kirvest käes nagu mönel soomlasel...

• kaks maja
        polnudki kirjoitti:

kirvest käes nagu mönel soomlasel...

Soome ehitanud ja alati saanud pangalaenu, oli väga viisakas teenindamine, Nordeast muideks.

• nats sõltub sellest,
        kaks maja kirjoitti:

Soome ehitanud ja alati saanud pangalaenu, oli väga viisakas teenindamine, Nordeast muideks.

KES kontoris tööl on. Ja KUS kontor asub.

• rahaasjus
        hinge kirjoitti:

Mina mingit konkreetset panka ei oska soovitada. Aga...

Minu mees on ka paar korda laenu võtnud. Helistab ja paneb pangajuhatajale aja kinni. Ükskord oli mul äkki uut autot vaja tööl käimiseks, asi käis tõesti kähku.

Ei usu küll, et pankades eestlastess mingi eelarvamusega suhtutaks, aga Soomes igasugused otsused võtavad tõest kaua aega. Sellega harjub aja jooksul ära, aga alguses on tõesti imelik ja tekib tunne, et su paberid on kuhugile sahtlipõhja ära kadunud.

• ka sellest
        nats sõltub sellest, kirjoitti:

KES kontoris tööl on. Ja KUS kontor asub.

Eespool mainisin, et üks töötaja lõpetas oma tööaja keset teenindust, kuid paar päeva hiljem sattusin teise teenindaja, ühe viisaka noormehe jutule, kes jälle teenindas 20 min üle oma tööaja ning ajas kõik asjad korraga korda. Sama kontor, erinevad teenindajad, erinevad töötulemused. Kuid paberid jäävad neil jah pikaks ajaks riiulitele tolmama.

• aitas
        rahaasjus kirjoitti:

Mina mingit konkreetset panka ei oska soovitada. Aga...

Minu mees on ka paar korda laenu võtnud. Helistab ja paneb pangajuhatajale aja kinni. Ükskord oli mul äkki uut autot vaja tööl käimiseks, asi käis tõesti kähku.

Ei usu küll, et pankades eestlastess mingi eelarvamusega suhtutaks, aga Soomes igasugused otsused võtavad tõest kaua aega. Sellega harjub aja jooksul ära, aga alguses on tõesti imelik ja tekib tunne, et su paberid on kuhugile sahtlipõhja ära kadunud.

meidki lõpuks. Asi venis siis siiani ja lõpuks juhataja ütles sellele töötajale lihtsalt, et neile tuleb selline ja selline laen ja kõik. Nüüd oleme õnnelikud peatsed ostjad :) Selle tavatöötaja suhtumise osas aga pole muutust seni täheldanud, helistame ka juhatajale ja tema siis ajab asja edasi. Ja muideks tuligi lõpuks välja, et paberid, mis infosse jätsime edasi andmiseks, olidki hävinud kuhugi :) ja meiega tegelenud proua läks puhkusele. ja lollid ootavad! (meie siis:)). kah Nordeas. Muidu ei kaeba panga üle, kõik ok.

• alustatud

teemale siis: Lugu lõppenud. Otsus, mida ootasime ja üritasime kätte saada - seda polnudki tegelikult olemas. Peale kohtumist pangas kaotati paberid ära ja see tädi läks puhkusele. Lõpuks tuli appi tubli panga juhataja, kes asjas selguse lõi - ebaõiglane olevat olnud meid nii kohelda ja laenuotsus oli loomulikult positiivne, kuna tema ei näinud küll ühtegi põhjust, miks öelda ei, või miks 2 nädalat oodata. Asi oli kinni lihtsalt vana-aja letitöötajas, kes ei suuda ja ja välismaalastega kaasas käia. Ja tõesti ka see lihtne teller võib olla kade. Nii et järeldus: ikkagi tehakse vahet. Ja keegi siin väitis, et soomes otsustatakse kõik must-valge paberi ja numbrite alusel, siis leidsin tõestust ka, et see nii tõesti EI ole. Sõltub kes ja kellega just kokku juhtub. Ja isegi Soomes EI olevat normaalne/tavaline oodata laenuvastust 2 nädalat.

• kuulda

et lugu hästi lõppes.Mul venitas reaametnik kuude viisi KELA kaardi välja andmist ja nõudis pabereid selle kohta et on paberid.:)) Teine kontor aga tegi asja kohe korda.
        Tuleb meelde üks Baskini anektoot selle kohta.

• anekdoot
        kuulda kirjoitti:

et lugu hästi lõppes.Mul venitas reaametnik kuude viisi KELA kaardi välja andmist ja nõudis pabereid selle kohta et on paberid.:)) Teine kontor aga tegi asja kohe korda.
        Tuleb meelde üks Baskini anektoot selle kohta.

kuluks küll siia ära :)

• Pank Paterei

He pyysivät Teistä lausuntoa ?

Ei pankilla ole kaikkia tietoja ja siksi

muut instanssit auttavat niitä " riskianalyysien " tekemisessä !

• omaja
        Pank Paterei kirjoitti:

...vaevalt nii väga asjaga näeks. Kui ikka häired puuduvad ja kõik muu on ok, teeb vihaseks küll, kui mingi reatöötaja asjad untsu ajab. Igaüks teab ise ka, et maksehäireid kontrollitakse.

• oli ju juttu
        Pank Paterei kirjoitti:

et reateller kaotas paberid ära ja läks ise puhkusele ning asi lahenes alles kontorijuhataja poole pöördudes.

• ...
        oli ju juttu kirjoitti:

et reateller kaotas paberid ära ja läks ise puhkusele ning asi lahenes alles kontorijuhataja poole pöördudes.

ikka kui ka ei leia, siis vähemalt mõtlen välja midagi, et seda eestlast lollina näidata ja end targana, mis sest, et ise seda eesti keelt hästi lugeda ei oska ja aru ei saa millest juttki käib :) üks räägib aiast teine aia august, jääks ikka teema piiridesse kallid soomlased.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

1. Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut

Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/
      Ikävä
      191
      1304
    2. Miettimisen aihetta.

Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.
      Ikävä
      122
      1128
    3. Mitkä on 3 viimeistä sanaa

sun ja kaivattusi viesteilyssä? Ensin sun, sitten kaivatun?
      Ikävä
      48
      854
    4. Kai sä näät

Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      70
      850
    5. Just nyt mä

En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman
      Ikävä
      53
      780
    6. Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle

Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva
      Ikävä
      50
      725
    7. Kuinka hyvin tunnet mut?

Kerro musta mies jotain.
      Ikävä
      33
      692
    8. Piristä mua ystävä

Hyvä💫...
      Ikävä
      60