Zuiko Digital 70 - 300 mm

Ville-Anselmi

Onko kenelläkään kokemuksia kyseisestä lasista, tulis E410 järkkäriin.

8

4379

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • konkelokoipi

      Kuvanlaatu on kuulemma hyvää, kun ottaa hinnan huomioon. Luultavasti pieksee kaikki muiden valmistajien 70-300-milliset. Ainoat huonot puolet ovat koko ja valovoima: f/4.0-5.6. Hyvä valinta, jos kuvaa kirkkaissa olosuhteissa.

      Dpreview.comin Olympus-keskusteluista voi löytyä mielipiteitä enemmän.
      http://forums.dpreview.com/forums/forum.asp?forum=1022

    • +-+

      Sain kyseisen objektiivin käyttööni muutama viikko sitten, pitkän odotuksen jälkeen. Tähän mennessä olen enemmänkin kokeillen kuvannut sillä läheltä ja kaukaa, hyvin tuloksin. Kun ymmärtää ko. lasin rajoitukset, kuten valovoiman ja tarkennuksen verkkaisuuden joissain tilanteissa, niin hyvin pärjää. Objektiivin tuottama jälki on erinomaista, eikä se ole pehmo millään polttovälillä tai aukolla. Hinnan ja laadun suhde on erinomainen. En tiedä, kuinka paljon olet kuvannut järjestelmillä, mutta 300mm on jo melko vaativa polttoväli,joten ainakin suljinaikojen tulee olla hyvin nopeita liikahtamisen välttämiseksi ja kuvanvakaaja on tässä asiassa avuksi. E-410 olyssa ei vakaajaa ole, mutta nopeat suljinajat löytyy ja jalusta on keksitty. Voin suositella.

      • E510

        Sain käyttööni kyseisen putken vajaat puoli vuotta sitten Suomessa ensimmäisten joukossa ja olen ollut erittäin tyytyväinen.Itse käytän sitä E510:n kanssa, jossa on runkovakaaja, mutta sekään ei aina riitä varsinkaan lentokuviin. Monopodin kun ottaa kaveriksi, niin pärjää kohtuullisesti. Jälkeä ei tartte todellakaan hävetä. Suosittelen.


    • Kimmo Koo

      Olen kuvannut sillä E-3:lla ja E-510:lla.

      70-300 piirtää hyvän kuvan, jos sen tarkentaminen onnistuu. Lintuhen kuvaaminen avoimella onnistuu myös automaattitarkennuksella, jos linssi on alussa suunnilleen oikeassa, mutta valitettavasti linssi lähtee helposti sahaamaan, jolloin kaikki elollinen kerkiää kadota.

      Linssi on pieni verrattuna esimerkiksi 50-200, mutta telepää ulottuu pitkälle. Ainoa suunnilleen vastaava linssi on Sigma 135-400mm F/4,5-5,6 DG APO Onko kenelläkään kokemusta tästä Sigmasta?

      Hyvä linssi hyviin olosuhteisiin.

      • Ville-Anselmi

        Kiitos vastauksista. Tilaus tehty. Saa nähdä riittääkö kuukausi, vai meneekö yli.


    • Ville-Anselmi

      Koekuvasin ja ostin objektiivin. Kuvanlaatu varsin hyvä.Hinta ja koko sopivia. Vaatii jalustan tai kuvanvakaimen rungossa. Kamerani on E-3. Sadesuojausta ei ole, enkä kestävyydestä tiedä, mutta hinta/laatusuhde ovat kohdallaan. Vastaavanlaista objektiivia (koko-paino) ei muilla valmistajilla ole tarjolla.

      • perhosia odotellessa

        nyt muutaman viikon (E-510:ssä). Lintujen ja vastaavien kuvaamisen lisäksi se toimii kivasti telemakronakin esim. kukkia ja pörriäisiä kuvatessa - tarkentuu noin metrin päähän. Raynoxin 250:sen kanssa olen myös ottanut muutamia kuvia, mutta silloin syväterävyysalue alkaa olla jo turhan pieni.

        Kimmo Koon mainitsema sahausongelma tarkennuksen kanssa on joskus melkoinen riesa (etenkin tarkennusetäisyyden muuttuessa), mutta siihen auttaa usein se, että polttovälin pudottaa ensin 70-100 mm:iin ja antaa fokuksen tarkentua ja vasta sen jälkeen siirtyy suurempaan polttoväliin.


    • moikar

      Mielestäni hinta-laatusuhde ovat erinomaiset.Kuvaan nykyään E-3:sella, jossa on kuvanvakaaja rungossa. Todella mukavan pieni ja kevyt objektiivi, joka tuskin on tarkoitettu rankkaan käyttöön.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      509
      3675
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      465
      3435
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      143
      3020
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2322
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2190
    6. 221
      1614
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1407
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      99
      1300
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      91
      1274
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1100
    Aihe