Minirodut

**********

Minirotujen omistajat, käytättekö koirianne puistoissa? (chihu, venäjäntoy, toyvillakoira, yorkki... eli alle 3kg koirat)

Meidän pikkuiset rakastaa puistoilua, mutta harvemmin sinne pystymme menemään isompien koirien takia.. pienten puolellakin kaverit on usein liian suuria.

Mikä teidän mielestänne on pienen ja ison raja?? tuntuu että yleensä isojen puolella ovat vain tosi isot ja keskikokoiset löytyy pienten puolelta..

Myös usein on tapauksia "mun koira vaikka onkin iso niin se tykkää leikkiä pienten kanssa ku se pelkää toisia isoja" Silloin ei koirapuisto ole oikea paikka!!! ei isoja siis pienten puolelle turvallisuussyistä!

Harvemmin puistoissa on mitään vihaisia koiria tai muuten epäsosiaalisia, mutta minirotujen kanssa vahinkoa syntyy helposti jo 7-10kg painavan "pikkukoiran" kanssa..

Enkä toisaalta halua mennä puistoon pilaamaan toisten leikki-iloa hyssyttelemällä oman koiran takia..

Olisi siis ihanaa jos joskus löytyisi koirapuisto jossa olisi 3 osaa.. isot, keskarit ja pienet...

8

1150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kakkahatty

      No voi hyvät hyssykät,vai vielä lisä osastoja koirapuistoille, hyvä kun saadaan nää vaivasetkin puistot ruinattua kaupungilta.
      Sitten puisto erikseen pienille pennuille ja isoille pennuille kö.Menkää metsään koirienne kanssa, eikä likaisiin koirapuistoihin.

    • ma1sku

      Säkäkorkeus määrää sen ainakin täällä Jyväskylässä..Sitä kun noudatettas, kaikki olis Ok.

      • berni narttu

        joka on aina yksin isojen puolella eikä ymmärrä miksei saa leikkiä muiden kanssa, sillä van pienten puolella on koiria. Hyvin kiltti on ja esim. ystävän corgin kanssa leikkii makuultaan ja pentuja rakastaa.

        Emme juuri enää käy koirapuistossa kun ei siellä ole kavereita. Kaverit nyt nähdään lomareissuilla ym... =(


      • berni narttu kirjoitti:

        joka on aina yksin isojen puolella eikä ymmärrä miksei saa leikkiä muiden kanssa, sillä van pienten puolella on koiria. Hyvin kiltti on ja esim. ystävän corgin kanssa leikkii makuultaan ja pentuja rakastaa.

        Emme juuri enää käy koirapuistossa kun ei siellä ole kavereita. Kaverit nyt nähdään lomareissuilla ym... =(

        Mikä on yleensä koirapuistoissa säkäkorkeusraja, minkä kokoinen on pieni ja minkäkokoinen on iso? Meille tulee japaninpystykorva, joka tulee aikuisena olemaan luultavasti n. 7-10kg ja kyllä minä sitä pidän "pikku koirana"


      • on vielä
        Sandrah88 kirjoitti:

        Mikä on yleensä koirapuistoissa säkäkorkeusraja, minkä kokoinen on pieni ja minkäkokoinen on iso? Meille tulee japaninpystykorva, joka tulee aikuisena olemaan luultavasti n. 7-10kg ja kyllä minä sitä pidän "pikku koirana"

        pieni, mun mielestä alkke 15 on vielä pieni. Itellä on 9kg cavalier, ja sehän on "kääpiö ja seurakoira"

        kun niiden 2-3kg kanssa kaikki niitä isommat on isoja koiria..


    • puistossa....

      pienten puolen max säkäkorkeus on 40cm ja usein nämä "isot" 40cm eivät edes leiki chihujen ym rottien kanssa kun chihut ärisevät ja käyvät kimppuun jos koira tulee metrinkin lähemmäksi...ymmärrän kyllä että näiden omistajat pelkäävät että joku kerta jokin näiden "jättiläisten" edustajista hermostuu päällehyökkäävään pikkurottaan ja siinä voi käydä huonosti.. eli chichuille voisi laittaa oman aitauksen vaikka kanaverkosta johonkin puiston nurkkaan tai sitten kuonokoppa päähän etteivät haasta koko aikaa riitaa "isojen" kanssa.. suurin ongelma on yleensä chihujen omistajat jotka eivät osaa koiraa kasvattaa ja ovat vainoharhaisia, joten älkää tulko puistoon silloin kun siellä on isompia, täälläkin päin on 1pvä /vko ns epävirallinen chihu kokous puistossa, jolloin ei kannata mennä normaalin koiran kanssa, ellei siitä tahdo vihaista kun rotat hyökkivät päin ja purevat..pistää vaan kiukuksi!!!

      • "rotan" omistaja

        Mene hoitoon! Sun koiras varmaan syö vauvoja aamupalaksi.


      • chihu ja toyvillis

        "...chihujen ym rottien kanssa kun chihut ärisevät ja käyvät kimppuun jos koira tulee metrinkin lähemmäksi..."

        Tietääkseni koirapuistoon ei saa tuoda rottia. Myös vihaisten ja aggressiivisten koirien tuominen on kiellettyä. Kannattaa tehdä asiasta ilmoitus, sillä rotat levittävät bakteereita ja varsinkin pienelle koiralle monet taudit voivat olla kohtalokkaita.

        Meillä täällä Tampereella on myös chihutapaamisia koirapuistossa, mutta eipä siellä ole kukaan toisia purrut. Itselläni on kaksi pientä koiraa, jotka kyllä komentavat, jos iso koira tulee innoissaan liian lähelle. Kumpikaan ei pure, eikä käy kiinni, mutta kyllä koiralla on mielestäni oikeus murisemalla pyytää lajitoveria siirtymään kauemmaksi.

        Ja onpa taas roturasisti vauhdissa, kun yhtä rotua mollataan. Oma 1,5-kiloinen chihuni on koiramaailman kuningatar. Chihuahua on siis koira ja sillä on koiran luonne. Omani on todella sosiaalinen sekä isoja että pieniä koiria kohtaan, mutta kyllä sekin murisee, jos joku isompi yrittää sitä liian voimalla leikittää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2505
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2193
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1867
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1631
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1596
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1585
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1538
    8. 73
      1446
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      100
      1355
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe