Siirtolapuutarhamökin kauppa

Aijaana

Olen ostamasssa sp-mökkiä ja kysyisin neuvoa kaupan tekemiseen. Pitääkö pyytää rasitustodistus? Mites kun myyjäpuolella on kuolinpesän osakkaita, voinko luottaa siihen että myyjällä on oikeus (kuten sanoo) myydä mökki? Millä tavalla sen voi todistaa?

12

4623

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siitävaan

      Mikäli kohde kiinnostaa, niin tinkase roimasti ja vaadi jokaiselta pesän osakkaalta erikseen valtakirja, missä he antavat jollekkin valtuudet myydä ja luovuttaa mökin omistusoikeuden sinulle jotain kauppasummaa vastaan. Kauppakirjaan voi lisätä lausekkeen, ettei kaupan kohteeseen liity mitään rasitteita jne.
      Ota virallinen kaupanvahvistaja mukaan ja esitä kaikki mieleesi juolahtavat kysymykset vielä kertaalleen kaupantekotilaisuudessa niin kyllä se siitä. Varmaan jollain on lisäkommentteja vielä avuksesi.

      • onttomukulakiurunkannus

        En tiedä, saako siirtolapuutarhamökistä rasitustodistusta vai ei. Jollain muulla tavalla kuin myyjältä kysymällä pitäisi kyllä selvittää, onko mökki esim lainan panttina.

        Vaikka kauppakirjassa olisi lause, että mökki myydään kiinnityksistä vapaana, se pitää paikkansa vain jos pitää. Jos mökki on lainan panttina ja lainaa ei makseta ajallaan, vasaran alle menee. Lainanantajalla on oikeus saada joko maksu tai pantti.

        Kaupanvahvistaja tietänee. Ehkä häneen voisi ottaa yhteyttä jo ennen kaupan solmimista. Tietänevät myös kiinteistönvälittäjät, mutta heidän ammattitaidossaan ja -etiikassaan on niin suuria eroja, että ehdottomasti on kysyttävä asiaa useammalta.

        Ennen kaupan tekoa sinun on myös varmistauduttava siitä, että todellakin jokaiselta kuolinpesän osakkaalta on valtakirja. Osakasluettelo löytynee esim perunkirjasta.


      • Anonyymi

        Ostin siirtolapuutarha mökin. Paras ostokseni ikään. Paljon puuhaa ja hyviä naapureita. Aina saa apua kun on tarvis. Jeeee


      • Anonyymi

        Kantaii kysellä seksi markkinoitamiten saa seksiä alueella. Kuopiossa kolmi sopessa seksiä saa saa paljon namm nammm


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ostin siirtolapuutarha mökin. Paras ostokseni ikään. Paljon puuhaa ja hyviä naapureita. Aina saa apua kun on tarvis. Jeeee

        Itä suomi on ihmisiä rakastavia ja seksiä arvostavat ja seksiä saa niin paljon kuin tarvii. Kolmisopen puutarha on seksin suurkuluttaja tiedän kun omistan mökin jeeeeeeeeee


    • reina60

      Uups...muistaakseni ei Stadin siirtolapuutarhamökki kelpaa enää lainan vakuudeksi. Saatan todellakin olla väärässä ;)) !Kysy varuilta pankiltasi, käykö tai koska on käynyt viimeksi niin saat vähän haarukkaa riskin todennäköisyydestä. Ja siirtolapuutarhayhdistyksen viskaaleilta kuten puheenjohtajalta, sihteeriltä tms tai sitten kaupungilta saa myös asiantuntevia neuvoja.
      Ja onnea mökin hankintaan.

      • Anonyymi

        Ei kelpaa laina vakuteksi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kelpaa laina vakuteksi

        Lammassaaressa ihmiset ostaneet mökkejä ns autolainalla. Siis ei mökki pankeille kelpaa vakuudeksi.


    • Anonyymi

      "Lammassaaressa ihmiset ostaneet mökkejä ns autolainalla. Siis ei mökki pankeille kelpaa vakuudeksi."

      Siirtolapuutarhamökki ei ole vapaasti siirrettävissä oleva vuokraoikeus, eikä ole siksi kiinnitys- tai kirjaamiskelpoinen. Sama koskee metsähallituksen mökkipalstoja.

      Eli kauppa tehdään siitä homeisesta yleensä alle 30 m2 rakennuksesta ja rakennuksesta maksetaan 4 % varainsiirtovero, sitten tehdään uusi vuokrasopimus mikäli vuokraamisen ehdot täyttyvät ja elleivät täyty, niin viedään se mökki ihan omalla kustannuksella kaatopaikalle. Hyvä puoli on se, että Helsingissäkään ei tarvitse maksaa siitä hyväkuntoisestakaan mökistä juuri 50.000 euroa enempää. Mutta kannattaa lukea sen siirtolapuutarhayhteisön säännöt tarkkaan ennen kaupantekoa, esimerksi Ruskeasuolla pitää osata asioida ruotsinkielellä, ellei osaa, niin voi voi.

      Miksi edes ostaa joku siirtolapuutarhamökki? Samalla rahalla saa asuttavan veneen ja sen hoitokulut 10 vuoden ajalta?!?

      • Anonyymi

        Niin, miksi ostaa siirtolapuutarhamökki?

        Miksi ostaa riesakseen vene tai kärvistellä kesälomansa asuntoautoa, kun samalla rahalla viettäisi monta yötä viiden tähden hotellissa?

        Veneily tai matkailuautoilu ei kiinnosta minua pätkääkään. Jos matkustan, matkustan lentokoneella ja asun hotellissa. Sen sijaan minusta on mukavaa, kun on mökki ja rentouttava palsta 10 minuutin kävelymatkan päässä kotoa, lähellä kaupungin palveluita. Kukin laittaa ylimääräiset rahansa siihen, mikä itseä kiinnostaa. Veneeseen. Harley-Davidsoniin. Lentokoneeseen. Tähtitorniin. Tai johonkin muuhun.

        Ja onko sillä edes niin paljon väliä, paljonko mieluisa harrastus maksaa? Ei niitä rahojaan kukaan ole tuonpuoleiseen mukaansa saanut. Jos puutarhanhoito stressaa rentouttamisen sijaan ja nikkarointikin käy hermoille, kannattaa rahansa laittaa johonkin muualle kuin siirtolapuutarhamökkiin. Esimerkiksi golfin peluuseen tai perhokalastukseen. Tai kaataa keppanan muodossa kurkusta alas.


    • Anonyymi

      Siirtolapuutarha on vuokraoikeus, eli siinä siirretään se oikeus. Ei ole mitään rasitustodistuksia taikka kaupanvahvistajaa. Tms...

    • Anonyymi

      Myyjäpuolen omistusoikeuden mökkiin ja hallintaoikeuden palstaan voi tarkistaa ko. siirtolapuutarhayhdistyksen hallitukselta, jos asia epäilyttää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      234
      16730
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      26
      2133
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      110
      1940
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      190
      1712
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      119
      1453
    6. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1092
    7. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      216
      962
    8. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      119
      857
    9. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      61
      738
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      212
      731
    Aihe