Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

oluesta johtuva mahakipu???

öööööli

Mistä voi johtua että kun juo olutta tulee mahakipeäksi???

17

12519

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • birra

      Se on varmaan krapula... Tiedän hyvän keinon, on juomatta. :)

      Toinen vaihtoehto on keliakia, mutta jos ei normaalista ruokavaliosta tule mahakipuja niin huokaise helpotuksesta.

      Kolmas ja todennäköisin vaihtoehto on oluen mukanaan tuomat ilmavaivat. Tottakai olut turvottaa vatsaa. Se on se hiiva mitä käytetään oluen käyttämiseen...

      Jos haluat juoda olutta niin saat oppia elämään asian kanssa.

      • tiina

        mistä lähtien olueen on käytetty hiivaa?? ääliö.


      • hihhuli
        tiina kirjoitti:

        mistä lähtien olueen on käytetty hiivaa?? ääliö.

        eikun pyhä henki laskeutuu taivaista ja neitseellisen käymisen tuloksena olueen syntyy alkoholia. Mieti vähän ennenkuin huutelet.


      • birra
        hihhuli kirjoitti:

        eikun pyhä henki laskeutuu taivaista ja neitseellisen käymisen tuloksena olueen syntyy alkoholia. Mieti vähän ennenkuin huutelet.

        Neitseellisen käymisen tuloksena... Hyvä etten tippunut tuolilta. Hahahah!!!

        Mutta oikeesti keskutelun aloittajalla on oikeasti ongelma eikä sitä sovi väheksyä.

        P.S. Tiina muuten, et kai nyt oikeasti luule, että Jumala loi oluen? Toisaalta, muuttihan Jeesuskin veden viiniksi...


    • minä

      Minulle on käynyt samoin. Nykyään en juo olutta lainkaan, mutta joskus juotuani vain yhden pullollisen(jolloin ei tietääkseni ole vielä krapulasta kyse:)alkoi armoton mahakipu. Tätä ei tosin tapahtunut aina, eikä koskaan ole tullut viljaruoista! Eli ei pitäisi olla keliakiaa.

      • devi

        ...menee vatsa sekaisin heti olutta juotuani. budweiseria voi juoda kun se on sellaista tiskivettä, mutta vahvat, siis maltaiset tjtn oluet laitta mahan sekasin.


    • honey

      mulla menee kans oluesta maha aivan sekaisin,joten en sitä juo.ei se ole edes hyvän makuista (minun mielipide) joten en sitä kaipaa.

      • jepjep

        ...mistähän se mahtaa johtua? Siis, ettei juurikin olutta voi nauttia. Itse pidän sen mausta, varsinkin tummista oluista, mutta maha ei pidä oluesta :( Olen tuomittu juomaan viinejä - eiväthän ne pahoja ole, mutta olutta kaipaan aina vähintäänkin saunan jälkeen! Gluteenitonta olutta en ole kokeillut, mutta tuskin siitä apua olisi - vaiva kun ei ilmene esim. ruisleipää syötyäni.

        Lääkäriin nyt en viitsi tämän asian takia lähteä, koska vaiva ei todellakaan ilmene muuten kuin oluen juonnin yhteydessä (muu alkoholi kyllä sopii tiettyyn rajaan asti:)


    • oluen ystävä

      Juotko siis ihan suomalaisia oluita? Olen kuullut, että ainakin Koff, lappari, Karjala, Keravalla tehty Karhu olisi jotenkin erilailla tehty kuin Olvin oluet ja Porissa tehty Karhu. Itselläni ei Olvin oluiden jälkeen ole koskaan ollut minkäänlaisia vaivoja (krapulaa jne..), eli pakko kai siinä jokin perä on olla, että niissä jotain eroa todellakin on (valmistuksessa siis). Saman huomasin Tsekin ja Saksan matkoilla, mahaa ei saanut sekaisin vaikka lappoi olutta sisuksiinsa enemmän kuin ehti ulos kusta :)

      • Anonyymi

        2021 ja googletin aiheesta, kumma kuinka tuo pitää paikkansa. Yksi tai pari karhua ja vatsa menee sekaisin. Vaikka joisi puoli koppaa olvia tai a.le coqia ei mitään vaikutusta mahan toimintaan. Ennen koff ja nykyään vain olvi.


    • no.beer

      Mahakatarriin tai lievään tulehdukseen viittaa.
      Ei ole pakko olla, mutta itsellä on lievä mahakatarri, en voi juoda olutta.

    • Anonyymi

      pierettää hirveesti ja en juonnu kun 3 oluta, mukana oli 3 tuokkosta mämmiä, 4 bradwurstia 2 laatikkoa hapankaalia ja ruislepää 4 palaa tais olla vaasan valmistamia nä mä vedin alas kera kirnupiimän 2 litraa,.. hitto kun pierettää, koskahan noi tulee kiinteänä tai ripulina ulos. kaasua riittää...

    • Anonyymi

      Olut (lähinnä valmistuksessa käytetty ohra tai vehnä) on yksi, joka saattaa ärsyttää suoliston toimintaa, jos potee ärtyvän suolen oireyhtymää. Suolistoon muodotuu ilmaa, joka pingottaa ja aiheuttaa kipua. Vaikka olut ei sinällään olekaan vältettävien aineiden joukossa, sen aikaansaamat prosessit vatsassa saattavat pahentaa suolen ärsytystä. Jos esim. sipuli tai omena tekee ilmavaivoja ja vatsan turvotusta, kyseessä voi olla ärtynyt suoli.

    • Anonyymi

      semmosta löysää tulee kun juo olutta ja usein.

    • Anonyymi

      Haimatulehdus on kyseessä.

      • Anonyymi

        No äläpä nyt höpötä haimatulehduksesta. Ihminen ei pysty tekemään mitään, jos on haimatulehdus, on se sen verran kova tauti.


    • Anonyymi

      Voi olla keliakia. Viinistä ei tule vaivoja.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      22
      1782
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1654
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1470
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1404
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1328
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe