Outoja juttuja. Osa 2

köh köh

Olen jo aikaisemmin tällä palstalla kertonut meillä tapahtuvista oudoista tapahtumista. Aiemmat kirjoitukset ovat kuitenkin hautautuneet tuonne parin sivun päähän, joten ajattelin jatkaa juttua uuden otsikon alla.

Aiemmat tapahtumat löytyvät kuitenkin sieltä, jos ketä sattuu kiinnostamaan.

No, tässä tulee viimeisimmät kuulumiset. Tämä sattui eilen, perjantaina. Joku tekniikasta ymmärtävä saattaa osata jopa keksiä tälle luonnollisen selityksen. Itse en vielä keksinyt, mutta toisaalta tekninen tietämykseni on lievästi sanottuna rajallinen.

Kello oli hieman yli seitsemän illalla ja oleilimme vaimoni kanssa olohuoneessa. Tarkoituksena oli lähteä tuttavapariskunnan kanssa hohtokeilaamaan ja odottelimme heidän soittoaan. Siinä odotellessa ajattelin ajan kuluksi kuunnella hieman musiikkia tietokoneelta. Koska vaimoni katsoi televisiota samassa huoneessa, päätin kuunnella sitä langattomilla kuulokkeilla, etten häiritsisi hänen telkun katseluaan. Laitoin luurit päähäni ja napsautin niihin virrat päälle. Koneelta en ollut vielä ehtinyt laittamaan musiikkia, tai mitään muutakaan päälle. Kuulokkeista alkoi kuulumaan ihmeellistä ääntä. Aivan kuin jokin valtava kone paukuttaisi metallia. En osaa kuvailla sitä, koska en ole koskaan kuullut mitään vastaavaa. Ääni oli voimakas. Sanoin vaimolleni, että nyt on "creapy stuff". Hän sanoi kuulevansa sen kuulokkeiden läpi, ja kysyi, mitä laitoin koneelta päälle. Kerroin, etten ollut laittanut vielä mitään. Epäilin ääneen, josko kuulokkeet nappaisivat jotain jostain naapureiden telkusta tai radiosta tai jostain. Koneen äänen seasta erottui selkeitä huutoja ja kirkaisuja ja jopa nyyhkytystä ja valitusta. Välillä kuului aivan selvästi, miten naisääni puhui pitkiä lauseita jotain käsittämätöntä kieltä. Se tuntui toistavan samoja lauseita pitäen välillä taukoja. Sitten kaiken yli kuului todella pelottava ääni. Juuri semmoinen möreä "karjunta", jollaiseksi monesti kauhuelokuvissa kuvataan paholaisen ääni. Senkään kielestä ei ottanut selvää. Suomea, ruotsia tai englantia se ei ainakaan ollut. Äänet eivät myöskään vaikuttaneet olevan kuitenkaan elokuvasta tai tv-ohjelmasta peräisin.

Kuuntelimme vaimoni kanssa vuoronperään kuulokkeita samalla kun yritimme selvittää äänien alkuperää. Kuulokkeiden lähettimessä ei ollut virrat päällä. Irrotin myös lähettimen kaikki johdot, mutta ääni jatkui. Myöskään valo, joka ilmaisee tuleeko kuulokkeisiin signaalia ei palanut. Rämppäsin kuulokkeiden virtaa päälle ja pois, ja vaihdoin niiden taajuutta, mutta ääni ei lakannut. Kävelin ympäri asuntoa, kokeillen kuuluuko ääni jossain heikommin, tai voimakkaammin, mutta joka puolella kuului yhtä selvästi. Tämä jatkui noin 15-20 minuuttia. Vasta, kun kytkin johdot takaisin ja virrat päälle, ja laitoin koneelta soimaan musiikkia (Taisi olla Robbie Williamsia) äänet katosivat, eivätkä enään palanneet.

Äänet olivat todella pelottavan ja ahdistavan kuuloiset. Ne olivat myöskin jollain tapaa ihmeellisen "realistisen" kuuloisia. Jos kyseessä oli elokuvan tai tv-ohjelman ääninauha, niin kumman pitkä kohtaus oli menossa, ja yleensä leffoissa ja ohjelmissa tulee välillä jonkin sortin tunnelmaa korostavaa musiikkia. Sitä ei ollut.

Kuten sanoin aikaisemmin. Joku asiasta ymmärtävä varmaan tuntee langattomat kuulokkeet minua paremmin ja osaa selittää tämän luonnollisena ilmiönä. Itseäni silti ihmetyttää se, että laitteen merkkivalojen mukaan niihin ei tullut signaalia, eikä virran katkomiset, johtojen irroittamiset, tai taajuuden vaihtamiset asiaan vaikuttaneet. Jos taas kyseessä oli jonkin sortin kuumalinja helvettiin, tai muuhun henkimaailmaan, niin kannattaa pitää mielessä, että mörköjen karkoittamiseen tuntuu soveltuvan hyvin Robbie Williams. Heh heh.

Joka tapauksessa mahdolliset selitykset kiinnostavat.

P.S. Vaimo voitti keilauksen. Grrr.

15

2329

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .............

      Itse muistan pienenä poikana, kun olin yksin kotona ja vaihtoehtoisesti mankka oli lähtenyt itsestään päälle. No kuitenkin kasetti jossa oli jotakin aivan muuta kuin mitä silloin kuulin, kuului outoa ja pelottan kuuloista puhetta, sellaista demonimaista outoa kieltä. Kuitenkin myöhemmin ei siinä sellaista kuulunut. OLi eräs toinenkin radioon liittyvä juttu. Jälleen olin yksin kotona kun radiosta alkoi kuulua saatanallisen kuuloista metallia. Myöhemmin minulle on selvinnyt, että tuo kappale joka silloin monta vuotta sitten kuului radiosta, olikin ollut "Dimmu Borgirin "Devils path 2000, vai mikä se nyt oli, joka jostakin syystä oli radiosta kuulunut 1980 luvun alussa kun pändiä ei oltu vielä lähimainkaan keksittykkään. En muista väärin, sillä ikäni olen muistanut tämän. Olen myös nähnyt unia tulevista hetkistä elämästäni ja ne ovat menneet tapahtumahetkellä juuri niin kuin unessa.


      Onko muilla ollut vastaavia kokemuksia, joissa radiosta on kuulunut jokin kappale jota ei vielä sillä hetkellä kun sen on radiosta kuullut, ole vielä lähimainkaan tehty koko kappaletta, mutta silti se on kuulunut radiosta..?

      • saatanallinentai saatanaton

        metalli...mielestäni borgirin musa on tasasta hyvää perusmättöä jota minäkin diggaan vaikken mikään saatananpalvoja olekkaan vaan työssä käyvä perheellinen mies.Ja älä nyt viitti väittää että olisit kuullut radiosta monta vuotta aiemmin ton biisin.Kai taajuus oli sentään 96.2?Se muuten ei sillon kuulunut pk-seutua kauemmas mikäli radio sijaitsi landella...


      • sitten

        jos Metallican uutta matskua pääset kuuntelemaan et millasta on tulossa,mua kiinnostaa ihan sikana...aika paha noin yleensä muuten artisteille että vielä tarttee haamujenkin vuotoa julkaisemattomalle musalle ihmisten lisäksi...milläköhän niiden demojen pöllimiset estää...


      • ........................
        saatanallinentai saatanaton kirjoitti:

        metalli...mielestäni borgirin musa on tasasta hyvää perusmättöä jota minäkin diggaan vaikken mikään saatananpalvoja olekkaan vaan työssä käyvä perheellinen mies.Ja älä nyt viitti väittää että olisit kuullut radiosta monta vuotta aiemmin ton biisin.Kai taajuus oli sentään 96.2?Se muuten ei sillon kuulunut pk-seutua kauemmas mikäli radio sijaitsi landella...

        Mutta henkimaailmasta voi kai kuulua mitä vain. Eiköhän radio ottanut jostakin syystä taajuutta henkimaailmasta tms... Oletko koskaan nähnyt unta jossa päässäsi soi erilaisia säveliä ja kykenet ajatuksella vaihtamaan kappaletta..? Käsittääkseni unessa kun nyt ollaan astraalimaailmassa, tietyssä mielentilassa aina, koska astraalimaailma kuulemma näyttäytyy meille sellaisena kuin mitä päässämme liikkuu joka viittaa myös siihen, etteivät mitkään fysiikan lait päde astraalimaailmassa, niin se on täysin taipuvainen maailma, meidän ajatuksen voimalle. Siellä kykenet ajattelemaan mitä tahansa musiikkia, mutta jos mieleesi osuu kappale, jonka vaikka "Borgir" oivaltaa säveltää vuosia myöhemnmin ,on mieleesi osunut sama taajuus, musiikkikappaleet ovat eritaajuisia mielentilojen virtoja, vai miten sen nyt sanoisi. Koska henkimaailmasta voi ns sattumalta löytää minkälaisen musiikkitaajuuden tahansa, ovat kaikki ne sävelten taajuuden olleet aina henkimaailmassa, odottamassa kuka ne keksii tuoda tähän materiaulottuvuuteen.


    • niin...

      muodostan mielipiteeni kunhan ensin näytän tekstisi vaimolle.

      • langalliset

        kuulokkeet niin pysyy häiriöäänet loitolla.Mulla on Audio-Technica merkkiset...äänenlaatu niin hyvä että todella erottaa esim kuulokelähtöjen erotsekä myös äänitteiden erot ja yksityiskohdat.Jos haluaa hyvää ääntä langattomista niistä saa maksaa tosi suolaisesti.Kuuntelen melkein pelkkää metallia eli myös niistä kuuluu välillä mörinää mutta se on tarkoituskin...jospa se haluaa sun vaihtavan musamakua...


    • muutaman kerran

      Pari kertaa käynyt vastaavanlaisia juttuja. Kaittumista alkoi naisen ääntä..puheesta ei hirveästi saanut selvää, mutta ahdistuneelta hän vaikutti. Tämä tapahtui vuosi sitten. Muutama kuukausi sitten kännykkäni oli pöydällä digiboksin vieressä. Alkoi sitten kuulumaan tämä ääni mikä nyt kuulu kun kännykkä soi tai etsii verkkoa ym. kun on sähkölaitteen vieressä. Ajattelin kännykän soivan ja otin sen käteen ja se ei soinut. Ajattelin verkkoa etsivän tai sitten jonkun mun puhelin soi. Kuulin kuitenkin jotain puhetta puhelimesta ja yhtäkkiä kuului kohtalaisen selvästi naisen ääni tuosta luurista. En saanut selvää puheesta, mutta ääni oli outo ja hieman metallinen. Äänensävy oli kuitenkin iloinen. En sitten tiedä jos tuo naisen puhe tarttui jostain?

    • nimi ^^
    • Cittie**

      ... on selvästi joku valmistusvika tai sitten ei.
      Erään kerran ollessani nukkumassa (viisi vuotta sitten näihin aikoihin) menivät stereoni yhtäkkiä päälle. Toisen kerran laittaessani radiokanavaa (FM-taajuudella tietysti) kuului sieltä pelkkää surinaa ja välillä ikään kuin huudahduksia. Toisen kerran laittaessani laitetta päälle se soitti musiikkia ihan normaalisti, keskeltä kappaletta. Kappale ei ollut voinut ehtiä alkaa esimerkiksi lähetysvian jälkeen, koska olin kuullut ko. kappaleen ja tiesin, miten se menee.
      Oli kyllä hermoilla kestämistä.

      • ----------------

        on menny telkkari yöllä itsestään päälle... Meillä taasen meni kerran cd soitin yöllä itsestään päälle kun oltiin kahtottu "Blair witch project" elokuva... . . .

        Laitehäiriö, tai ei. Jokatapauksessa tulipahan sanotuksi.


    • halpoja kuulokkeita

      Olet ostanut jotkut halvat langalliset kuulokkeet jotka ottaa häiriötä radioaalloista tms. paikasta. Asiassa ei ole siis mitään yliluonnollista.

      Neuvoisin olemaan jatkossa pelkäämästä kaikkia asioita tässä langattomassa tietoyhteiskunnassamme.

    • yees

      kyseessähän saattoi olla evp eli Electronic Voice Phenomena.. Ilmiöllä tarkoitetaan erilaisista elektronisista laitteista (radiosta, televisiosta, nauhurista, CD-soittimesta jne.) kuuluvia selittämättömiä ääniä. Monet ilmiöstä kiinnostuneet katsovat, että äänet ovat peräisin henkimaailmasta. Saatoitte voimanne kanssa kuulla ehkäpä ääniä "ei tästä maailmasta"..

    • Elektroniikka Tekniikko

      Tässä olisi yksi mielestäni looginen selitys tapahtuneelle:
      Lähettimen ei tarvitse olla päällä kun se nappaa jostain toisesta kohteesta singnaalin. ja signaalin vastaan otto valo palaa yleinsä vain tietyn vahvuisessa taajuudeessa ja taajuus heikkenee aina ku se joutuu kulkemaan pitkän matkan tai esteiden läpi joten on hyvin mahdollista että kuulokkeet ovat napanneet jonkun muun lähistön lähettimen äänet. ja myös singaalin heikkeneminen myös selittäisi miksi äänet eivät olleet yhtä puhtaan kuuloisia kuin elokuvissa normaalisti kuultuna.

    • Anonyymi

      Itselläni kuulottimistä kuuluu ihmisten puhetta. Ihan kuin siinä sanottaisiin ”euron kolikko kiekko pää hyvää” uudelleen ja uudelleen. Sanojen välissä kuuluu ikäänkuin räjähdyksiä.

      • Anonyymi

        Pareidoliaa joka liittyy näkemiseen, tapahtuu yhtä lailla kuulossa. Skitsofreenikolla se on tosi voimakasta, ja sellaisilla joilla on voimakkaita pelkoja, tai häpeän tunteita. Jos joku olisi vaikka murhannut jonkun, niin kun hän näkee kaksi ihmistä kuiskuttelemassa, hän luulee että he tietävät. Samoin epäselvästä puheesta hän kuulee rikokseensa liittyviä sanoja. Siksikin kannattaa elää siten, ettei tartte salailla eikä peitellä mitään. Se on todella vapauttavaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4815
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3056
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1777
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1591
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1451
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1218
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1189
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1157
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1147
    Aihe