marokko vs tunisia

martti matkaaja

onko kenelläkkään kertoa kumpi maa on kiinnostavampi marokko vai tunisia?? ja kommentteja kiitos!! on vaikea päättää kumpaan maahan matkustaisi????

6

2668

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käynyt

      Mulla on hyviä kokemuksia molemmista maista! Ainakaan meille ei tullut mitään mahavaivoja matkoilla. Tunisiassa ei kovin paljon nähtävää sinäänsä, viikon matka ihan sopiva. Itse olin 2vko ja syksyaikaan (kylmää!), toinen viikko oli liikaa mielestäni. Kesäaikaan kannattaa mennä, rannat hyvät ja aika siistiä. Parasta Tunisian matkalla tanssipaikat. Paikallisilla rytmitajua ja hyviä tanssimaan! Se jäi kyllä siitä lomasta päällimmäisenä mieleen. Tunisiasta ostin sisustuskankaita halvalla. Marokko oli eksoottisempi mielestäni kuin Tunisia, Tunisia länsimaalaistunut. Tunisia kyllä on siistimpi kun Marokko kohteena. Marokon Agadir ihana kohde, voisin lähteä sinne uudelleen. Asuttiin siellä yhdessä hotellissa (en muista sen nimeä, Aurinkomatkojen) ja se sijaitsi keskellä paikallisten asuinaluetta. Siinä pääsi näkemään paikallista elämää. Ei ollu siis mikään turistirysä. Jos ois johonkin hienoon hotelliin mennyt Agadirissä (rantaan) niin siellä ei ois nähny paikallista elämää. Agadir hyvä kohde, kun siinä yhdistyy niin ranta- kuin kaupunkilomailu. Agadirin kaupungissa kaikenlaista, esim. ihania pikkukahviloita (ranskalaistyylisiä konditorioita) ja isot hiekkarannat. Molemmissa kohteissa saatiin hyvää palvelua. Täytyy kyl vielä sanoa, että ruuat oli Tunisiassa parempia, en oikein tykänny marokkolaisista ruuista, ne oli jotenkin niin mauttomia (pataruokia). Tunisiassa muuten kannattaa ottaa Thalasso - hoitoja kylpylässä jos kärsii huonosta ihosta. Molemmissa kohteissa halpaa. Alkoholi kallista. varsinkin MArokossa ja jos meet tilaamaan raflasta, niin kysy etukäteen hinta (me jouduttiin maksamaan pelkästä kokiksesta, pikku pullo 20e). Alkoholijuoma tuodaan lasissa jossa ympärillä nenäliina, paikallisten uskomus, ettei luoja näe, että juot alkoholia.Se oli mielestäni outoa.Paikalliset ei tykkää siitä, että turistit juovat alkoholia.

      • Mats

        Henkilökohtaisesti pidän enemmän Marokosta. Olin maaliskuussa pari viikkoa Agadirissa ja huomasin, että kaupunkia on kovasti duunattu. Tunisiassa olen käynyt joskus 1990-luvulla, joten en tiedä sen tämänhetkisestä tilanteesta.
        Alkoholia ei edelleenkään saa Agadirissa läheskään kaikista baareista. Paikallinen olut ja viini ovat edullisia ja aivan juotavia. Syöminen on halvempaa kuin esim. Kanarialla. Rosvoja ei tarvitse pelätä ja ihmiset ovat tosi ystävällisiä. Paikallisista marketeista saa kyllä kaikkia alkoholijuomia ja esim. hyvä Napoleon brandy maksaa n. 10 €. Samoja hintoja ovat viski ja vodka.
        Discoissa ei juurikaan nää paikallisia naisia ainakaan yksin. Yleensä naiset ovat maksullisia ja tulleet muualta afrikasta. Kannattaa välttää tautivaaran vuoksi. Jokatapauksessa mukava maa ja mukavat ihmiset, hyvä ruoka ja Argan öljy, jota kyllä kannattaa ostaa.


    • lisäys edelliseen

      Jos haluat eksoottisemman ja erilaisen kohteen, sinuna valitsisin Marokon kohteeksi.Molemmissa sama uskonto, joka kyllä näkyy ja kuuluu katukuvassa, mutta minua se ei henk.kohtaisesti haitannu. Tykkäsin Agadiristä kohteena, koska siellä kaupungissa kaikenlaista nähtävää ja rantoja on kuitenkin myös.
      Jos meet Tunisiaan, valitse kohteeksi Sousse. Se on kyllä kaikista kivoin niistä kohteista. Itse olin Hammametissa (pikkuinen paikka)

      • !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...

        Tunisia on marokon kopio miluumin marokko


    • marokkoon taas

      Oman kokemukseni mukaan Marokossa on mielenkiintoisempaa kuin Tunisiassa. Arkkitehtuuri on hienostunutta maurilaista tyyliä. Historiallisia paikkoja löytyy paljon, samoin paikallinen kulttuuri on mielenkiintoisempi Marokossa.

      Pinta-alastaan johtuen Marokko on laaja ja sieltä löytyy vuoristoa, meren rantaa, vihreitä laaksoja, vuoristokyliä. Tunisia on toki myös kiva paikka ja ihmiset ystävällisiä ja länsimaisia, mutta sieltä puuttuu historialliset kohteet. Tunisia sopii enemmän rantalomailuun ja lepoon. Marokko retkeilyyn ja kiertämiseen.

      Mutta makunsa ja ihailijansa kullakin. Kukin maa löytää omansa, samoin matkailija.

      • Ifriquia

        Pakko nyt hieman korjata. Kyllä Tunisiasta löytyy valtavasti historiallisia kohteita, 3000 vuoteen mahtuu jos jonkinlaista!

        Tunisiassa on mm. Karthago ja roomalaisia kyliä ym. historialisia paikkoja löytyy joka paikasta. Lähes kaikissa kaupungeissa on medina eli vanha kaupunki ja mm. Kairouanissa ja Soussessa moskeijat 700-800- luvulta.

        Pohjoisessa on vuoristoa ja korkkitammimetsikköä etelämmässä löytyy keidaskaupunkeja ja tietenkin Sahara, on Matmataa ja pohjois-Afrikan suurin suolajärvi....

        Molemmat maat ovat mielenkiintoisia, Tunisia on länsimaisempi ja modernimpi kuin Marokko, mutta nähtävää ja koettavaa löytyy molemmista maista sekä aktiiviseen lomailuun että rannalla löhöilyyn :)


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe