Korva sykkii

Viuh

Mun toinen korva on nyt viikon verran "sykkinyt" epäsäännöllisen säännöllisesti. Muutaman kerran päivässä tulee jaksoja, jolloin tuo korvan tykyttäminen alkaa. Tykytyksiä tulee noin parinkymmenen sekunnin välein. Ne loppuu kokonaan kymmenen minuutin kuluessa.

Huolestuttaa, että voiko kyse olla jostain vakavasta? Itse vaivan voin sietää ilman lääkärissä käyntiäkin, mutta oisko mun syytä silti mennä lääkäriin. Pelkään tosissani tämän olevan kuolemanvakavaa...

Onko muilla kokemuksia samasta? Ja mistä on johtunut? Onko loppunut kokonaan?

Mun toinen korva meni lukkoon ilman syytä samaan aikaan kun tää sykkiminen alkoi toisessa. Toinen korva kyllä aukes saman päivän aikana. Onkohan niillä jotain yhteyttä?

12

18648

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • n: en.wikipedia.org/?title=Eustachian_tube
      jos korvatorvi menee tukkoon, esim lievästä nuhan alusta, välikorvan tilavuus (Cavum tympani) joutuu kompromissiin, sen ilmastus tuleekin mahdottomaksi ja se rasittaa sisältäpäin tärykalvoa, joka tästä rasituksesta jännittyy siten että ikänkuin krova menisi lukkoon, ei kuule niin hyvin ja samalla sen runsas verisuonisto antaa signaalia. Yksinkertaista on käyttää nuhatippoja, että saa korvatorvet auki ja ilmstoinnin palautumaan. Nezeril, Otrivin. Tällaiset nuhatipat on yleensä korvan ensiapua.
      Mutta jos EI ole tulehdustila, joudutaan käyttämään pitempään sellaista ilmapallotekniikkaa: OTOVENT, jos jää alipainetta.
      On ihmisiä joiden täytyy käyttää sellaista vuosia.

    • taustalla

      jo 9 kuukautta.
      että olen selvinnytjo ilaman masennuslääkkeitä.
      alkuun ahdisti ihan älyttömästi.
      toisinaan asia saa uudelleen vallan ja ahdistuu.
      hyvin olen pärjännyt.
      edelleen olen varma että tämä lähtee pois, sillä tälle ei ole mitään syytä miksi tämä jäisi pysyväksi.

      jos jäät kuuntelemaan varmasti ahdistaa lisää.
      melulta on vain suojauduttava. muuta ei voi, lähtee sitten aikanaan.
      stressi pahentaa vaan asiaa.
      voimuia kaikille , jotka pyörittre saman asian parissa.
      NE LÄHTEE VIELÄ!!!

      • antaa sykkiä kele

        Itselläni sykkinyt jo ainakin vuoden. Huomaan että on pahempi hartioiden jännittäessä ja painaessa jotain. Se on sitä pahempi, mitä enemmän kiinnittöä huomiota. Se ruokkii itse itseään ja kun siihen kiinnittää huomion, se kuuluu selvemmin....


    • menin lääkäriin

      Itse menin lääkäriin nyt vuoden sykinnän jälkeen pelko pe...ssä. Sykkivästä korvasta löytyi pitkäkestoinen tulehdus ja töynnä vaikkua. Kipeä se ei ole ollut sillä tavoin että oisin häiriintynyt siitä eikä tulehdus tullut mieleenkään. Voihan se sykkiä silti, mutta tuskin tuo vähentääkään sykintää. Kuunteli myös kaulasuonet, koska välillä ne on tukossa jos sykkii. Ei ollut mitään epänormaalia. Sanoi vaan, ett'ä ei kannata välittää jos ääni ei häiritse . Helpotti.

      • sykkiiiiii

        No johan on ärsyttävää. Mun vasen korva alkoi sykkimään puolisen tuntia sitten ja nyt jo tuun hulluksi. Ei ole siis sydämen sykkimistä, vaan sellaista et menee nanosekunniksi lukkoon ja heti avautuu. Heti tuli mieleen että onkohan mulla korvatulehdus, eli pitää nyt sit käydä näyttämässä lääkärissä varmaan heti huomenna. Lisäkokemuksia kaipaan tästä ihmisiltä, on nimittäin TODELLA ärsyttävän tuntuista!


    • nti231

      Toivottavasti tätä ongelmaa on muillakin parikymppisillä? Olen itse nimittäin 23-vuotias ja saanut osani tästä elämyksestä jo varmaan pari vuotta sitten. Tuntuu niin pieneltä asialta mennä lääkäriin, että taidan ottaa asian puheeksi jollain toisella ensisijaisesti muuhun asiaan liittyvällä lääkärikäynnillä...

    • mies5

      Olen ite myös 21 vuotias ja nyt alko korvat oireilee pahasti! Kuulen välillä oman hengityksen ja puheen korvissa, onko kellään samaa ongelmaa???? Mulla on myös sykkinyt monesti vasen korva, tuntuu siltä kun tärykalvo pomppisi edestakaisin.

      • Minimi

        Minulla alkoi nuo tykyttelyt joskus hieman yli parikymppisenä. Kovat äänet, suihkun kohina ym. sai korvan paukkaamaan. Nyt oli vuosia pois ja taas päällä. Olen käynyt erikoislääkärilläkin asiasta, mutta mitään muuta ei todettu kuin yliherkkä kuulo. Kukaan ei ole koskaan osannut vaivaan kertoa syytä, mutta olen tullut siihen tulokseen itse, että liittyy johonkin virusperäiseen asiaan, vaikka en koe itseäni tälläkään hetkellä millään tavoin sairaaksi! Ja varmasti noi lihasjäykkyydet liittyvät siihen.


    • Anonyymi

      Tää mun korva sykkii aina kun meen nukkumaan välillä ei mut se on jatkuvaa potuttaa. Olen jo kyllästynyt pitäis varmaan lääkäri aika tilata mut kun sinne ei pääse tän koronan takia täytyy olla tosi kipee ennen ku pääset. Mut tässä menee hermot kun ei pysty nukkumaan☹️☹️☹️☹️

    • Anonyymi

      Mulla ollut nyt muutaman päivän ajan ihmeellistä "sykkimisrahinaa" oikeassa korvassa. Ei kuulu koko ajan, vaan välillä kun haukottelen tai kurkkuun nousee sellainen hikan tai röyhtäyksen tunne. Tykyttää silleen ihmeellisen rapisevasti muutaman sekunnin, sydämen tahtiin. Kokeilin Audisprayta jos korva sattuisi olemaan tukossa, mutta ei ainakaan valunut mitään ulos, että tiedä sitten. Verenpaine mulla on ihannearvon ja normaalin rajoilla.

      • Anonyymi

        Mulla on samanlaisia rahinoita vasemmassa korvassa jokaisen röyhtäyksen yhteydessä (eli paine jotenkin aiheuttaa). Tätä jatkunut puolisen vuotta ja nyt testasin otiborin tippoja viikon, ei mitään vaikutusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla on samanlaisia rahinoita vasemmassa korvassa jokaisen röyhtäyksen yhteydessä (eli paine jotenkin aiheuttaa). Tätä jatkunut puolisen vuotta ja nyt testasin otiborin tippoja viikon, ei mitään vaikutusta.

        Itsellä vajaa 4-kuukautta sitten alko tämä tykytys vasemmassa korvassa myös, itsellä se ei ole kokoaikaa ja välillä on poissakin pidempään mutta nyt esim. kiusannut melkein päivittäin ja tänäänkin röyhtäys aktivoi sen, joudun varmaan itsekin myöntämään että lääkäriinhän tästä on mentävä, itse omistan ahdistumishäiriön ja stressaan kaikesta tosi helposti ja voi olla lihaksetkin jumissa syitä voi olla monia mutta alkaa jo kieltämättä ahdistaa ja ajatella kaikkea ikävää mitä täältä netistä löytää, silti "helpottavaa" kuulla täsmälleen samoja oireita olevan muillakin vaikka en tämmöistä kellekään tietenkään toivo... Tuntuu sykkeeltä tai sitten ihankuin tärykalvo pomppisi hetken aikaa korvassa, todella rasittavaa jokatapauksessa ja usein röyhtäys saa sen alkamaan nykyään...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2052
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      165
      1582
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1537
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1348
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1270
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      275
      1115
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      131
      1027
    8. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1022
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1003
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      53
      847
    Aihe