Harkitkaa vielä

alanvaihtoa...

Miettikää vielä, onko kutsumuksenne ja sisäinen palonne opettajan ammattiin niin syvä, että:

1) Opettajien nälkäpalkka ei ala harmittamaan viiden vuoden päästä, kymmenen vuoden päästä eikä silloin kun rahakkaammille aloille suunnanneet kaverit hankkivat isompia kämppiä, jännittäviä matkoja ym. Maikan palkalla ei varsinkaan lapsiperhe kovin leveästi elele, eikä kaikille riitä aviopuolisoksi rikasta miesta/naista, joka kustantaa puolison kutsumuspuuhastelun opettajana.

2. Motivaatiosi ei laske kun osa oppilaista ei arvosta työtäsi pätkän vertaa, vanhemmat katsovat alaspäin ym. Maikan työ ei oikeasti ole mitään herkkua ja ruusuilla tanssimista.

3. jne...

Itse valmistuin 2005 Helsingin Soklasta ja karkastin saman tien toisiin hommiin. Palkka on ihan eri luokkaa, työnsä sa rytmittää vapaasti ja päivät ovat aidosti erilaisia. Opettajan hommassa päivät ovat harvinaisen samanlaisia, vaikka muuta väitetään.

8

1453

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laskeva

      Jaa-a, toisaalta mulla alkaa purjehduskausi 1.6. ja jatkuu 11.8. saakka. Edellisen vuoden iltapäivät ja kesäloma meni veneen tekemiseen. Naapuri tienaa hiki hatussa rahoja omaan tehdasveneensä hankkimiseen jolla ehtii sitten viettää pari viikkoa kesässä. Elämä on valintoja.

    • Onnellinen ope

      Heinoa, että olet löytänyt itsellesi sopivan työn. Upeeta olisi vielä se, jos pystyit hyödyntämään "opeopinnot" eli ne auttoivat sinua pääsemään työhösi. Koulutus olisi näin tehnyt tehtävänsä.

      Minä olen onnellinen opettajan työstä. Kuten jo edellisessä vastauksessa tuli ilmi, arvostan suuresti kesälomaamme. Olen valmis "kituuttamaan" pienellä palkalla, kun saan nauttia hyvistä lomista.

      Tosiasia kylläkin on se, että pelkät lomat ei tee ihmistä onnelliseksi ammatissaan. Minä nautin ennen muuta oppilaista ja heidän kanssaan työskentelystä. Olen unelma-ammatissani!

    • asiaa voi ajatella monelta ...

      Hei! Aika yksisuuntaisesti ajateltu kyllä jos näin voisin sanoa..

      Ensinnäkään jos vertaa opettajan työtä muihin töihin niin täytyy ehdottomasti ottaa työaika mukaan yms.. Jos mietit vaikka luokanopettajaa. Vaikka ottaisitkin työtunneiksi mukaan kaiken suunnittelun ja kokeiden korjaamisen, niin varsinkaan rutinoituneen opettajan työmääräksi et saa läheskään sitä mikä on vaikkapa jollain kaupallisen tai markkinointi alan ihmisten työmäärät esim. johdon puolella! Jos tähän otat mukaan vielä kaikki opettajien lomat (kesäloma, syysloma, talviloma yms) niin täytyy sanoa ettei varmastikaan missään työssä ole saa näin pitkiä palkallisia lomia. Että tässäkin siis aika on taatusti rahaa... Vaikka sellaisen ihmisen ei varmasti opettajaksi kannata ryhtyä, jolle raha on se tärkein asia. Mutta voi olla että esim. kauppatieteilijä-ystäväni eivät edes kerkeä nauttia siitä rahamäärästä jonka saavat (esim. käydä ulkomaan lomamatkoilla monta kertaa vuodessa).

      Jokaisessa työssä on taatusti omat huonot ja hyvät puolensa. Jopa palkka-asioitakin kannattaa ajatella monelta kantilta. Ja kuka tosiaan loppujen lopuksi ajattelee eniten rahaa kun miettii ammattiaan... Sen ajatteleminen tuskin hirveästi lämmittää sitten kun joudut oikeasti paskaan duuniin josta et pidä yhtään.

      Sitä ei toki kannata kieltää etteikö opettajan työ ole haastava. Tietenkin se on omalla tavallaan haastava, mutta olen ainakin huomannut että oikean persoonan omaavat ja työtään arvoistavat yksilöt pärjäävät jopa vaikeimpien oppilaiden ja vanhempien kanssa hyvin.

      • ole opettaja

        Jos ja kun kirjoitat mm. "markkinointi alan" erikseen, sinut pitäisi viedä kauas pois lapsia opettajamasta.


    • Nimetön

      Hei.

      Hienoa, että opettajankoulutukseen hakeutuville pyritään jo hakuvaiheessa kertomaan, mikä alan todellinen tilanne on. Tässä faktoja viideltä vuodelta, jolloin olen toiminut sekä luokan- että aineenoopettajana.

      1.) Luokanopettajille alkaa olla erittäin huonosti töitä muualla kuin pääkaupunkiseudulla.
      Turun, Rauman, Oulun, Rovaniemen, Kajaanin, Joensuun, Savonlinnan, Lappeenrannan tai Tampereen alueella ei ole töitä. Vielä 100 kilometrin päästä em. kaupungeista on vaikeaa löytää töitä. Eri asia on se, kuka haluaa Pohjanmaan pikkukuntiin, joissa syntyvyys laskee koko ajan sekä samalla opettajatarve häviää.

      2.) Aineenopettajien hommiin pääsee uran alussa vain yläkouluihin. Kyse ei todellakaan ole aineen opettamisesta, vaan todella vaikeiden nuorten ongelmien parissa painimiselta. Pitää olla todella vahva sekä osata hyödyntää huumorintajuaan, jotta nuorten kanssa jaksaa. Lukioon pääsee vasta kunnon työkokemuksella.

      3.)Erityisluokanopettajille on töitä erityisesti sosioemotionaalisella puolella. Kaikkien opettajien kannattaisi ajatella suuntautuvan vahvasti toimimaan lastenpsykiatristen haasteiden sekä oppimisvaikeuksisten oppilaiden tukemiseen. Se tarkoittaa, että laiskalle ihmiselle tämä ala ei sovi.

      Jos voisin opiskella uudestaan opettajaksi, opiskelisin suomen ja kirjallisuuden opettajaksi, koska heillä on vain 18 oppitunnin velvollisuus täyden palkan saamiseksi (esim. luokanopettaja saa huonompaa virkapalkkaa 24 oppitunnin opetusvelvollisuudella) sekä samalla tekisin erityispedagogiikan ja lastenpsykiatrian opintoja. Kaikilla opettajilla on nykyään niin paljon luettavaa ja korjattavaa ilmiökeskeisesti opettaessa, joten suomen maikkojen työnkevennys on historian heille suoma etu. Opettajan työ on erittäin haastavaa mutta onneksi samalla antoisaa.

      Opetusministeriön työryhmän (2007) julkaisemaan "Erityisopetuksen strategiaan" kannattaa perehtyä. Se luo kuvaa, mitä opettajan työ on 5 vuoden kuluttua. Luokan- ja aineenopettajien työt vaikuttavat silloin aika erilaisilta. Maahanmuuttajien sekä psykiatrisesti sairaampien lasten kanssa on kyettävä työskentelemään, tai muuten alalle ei kannata edes opiskella.

      • Laskija

        Itse tunnen useita parin mainitsemasi kaupungin alueelle työllistyneitä nuoria luokanopettajia joilla on takanaan maksimissaan vuoden työkokemus muualta. Samoin tunnen aineenopettajia jotka ovat tehneet työuransa alusta alken työtä lukion aineenopettajana. Työllistymisessä kyse on myös tuurista, aktiivisuudesta ja onneksi (tai valitettavasti) myös oikeasta sukupuolesta.


      • JEPJEPJEE

        ..että Suomessa lapset voivat pahoin? Koulussa näkee jo ala-asteella lapsia,jotka eivät harrasta mitään järkevää ,syövät välipalaksi pizzaa,Hesburgereita ja limua,pelaavat tunneilla kännykkäpelejä,kiroilevat ja haistattelevat opettajalle, eivät osaa suomenkieltä saati ymmärtävät perinnesanastoa tai muuten lukemaansa,tulevat kouluun silmät ristissä ,eivät peseydy, ovat ilman sukkia... ja joilla vaatteet ovat eriparia..koulukirjat ovat ties missä.. jotka..puhuvat pornosta , homottelevat ,tappelevat nyrkit heiluen välitunnilla,eivät noudata koulun sääntöjä.eivät osaa käyttää veistä ja haarukkaa,eivät tervehdi...Tällaisia ovat oman luokkani oppilaat,joiden vanhemmat ajavat tila-autoilla,golfaavat,käyvät Thaimaassa perheineen,eivät laita kotiruokaa vaan syödään valmista,eivät usko opettajan viestejä omasta kullannupustaan...Vanhemmat sallivat kaiken mahdollisen lapsilleen ja tässä on tulos! Työnkuva on muuttunut 20 vuoden aikana,kun nykyään kolmasluokkalainen puhuu kondomeista kuin purukumeista ja tietää isin ja äidin puuhat,kun kuuntelee salaa..Tarinaa riittäisi kirjaksi asti!


    • ..............

      Sulla on kyllä asenteessa vikaa. Mun open päivät ei oo kyllä ollu samanlaisia. Paljon se on kuule itsestä kiinni. ja onhan opettajalla pitkät lomat, viikonloput vapaat ja lyhyet päivät..:):)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6669
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      533
      3786
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      193
      3697
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      173
      2866
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2559
    6. 301
      2391
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1633
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      118
      1548
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1459
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1240
    Aihe