Pöydässä säilyvä valmistujaiskakku ????

onnellinen äiti

hei auttakaa ja neuvokaa...

Onko kenelläkään vihjettä antaa, että minkälainen makea kakku säilyisi juhlapöydässä parhaiten??

Meillä vietetään lakkiaisia ja vieraita tulee pitkin päivää. Kermainen kakku voi olla liian riskaabeli jo parin tunnin kuluttua. Itse ajattelin kuitenkin tehdä: marsipaanipäällinen, suklaakakku, kinuski, tosca....

Tietysti voisi ajatella, että tekisi pari kappaletta ja vaihtaisi kun edellinen syöty, mutta voi silti joutua olemaan pöydässä muutamankin tunnin...

Onko kenelläkään muuten kokemusta, että olisi juhlakeitto pitkän matkan vieraille? Millaista keittoa olette tehneet?

Onnellisia -ja toivottavasti stressittömiä juhlia myös muille!

24

25154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hmmmmmm mietitääs

      Kerman sijaan Creme vispi tms (siis kasvirasvapohjainen "kerma") - säilyy parempana pitempään. Äläkä tee yhtä isoa kakkua vaan useampi pieni! Tyhjennä jääkaappi ennen juhlia niin mahtuu kakut säilytykseen, tai kysy tilaa naapurista tms. Marsipaani ei todellakaan säily hyvänä koko päivää, ei sitä missään nimessä. ;) Kinuskikuorrutuksen alle ehdottomasti kerros kermaa. Mites ois esim. marjakakku, jossa on sokerikiille päällä, ja kermaa/creme vispiä reunoille ja siihen päälle vielä vaikka paahdettuja mantelilastuja? Kakkua ei muuten kannata pitää pöydässä, ellei ole juuri sillä hetkellä ottajia. Eli kun eka vierasaalto on ottanut kakkua toisenkin kierroksen, kakun voi ihan hyvin pistää hetkeksi kylmään. :) Juhlakeitto voisi olla vaikka lohikeitto? Tosin, kala-allergisetkin olisi hyvä ruokkia :) Muista maitotuotteet hylaa, ja keliaakikoillekin syötävää jonkin verran. Voileivät ja voileipäkakku (siinäkin säilytysongelmaa?) on hyvät, mutta suolaista piirakkaakin voi tarjota (joku kinkku-juusto-piiras).

      • pöytään:

        Laita esim. kinkkuvati tms. iso vati päytään ja sen päälle litteitä kylmäkalleja ja vasta niiden päälle kakkuvati.

        Kylmäkalleja saa nykyisin myös isoina littanoina.

        Meillä tarjottiin lakkiaisissa kääretorttumuotoon tehtyjä kakkuja, joiden päälla oli marsipaania. Ne ainakin säilyivät hyvin sen aikaa kun niitä aina pöydässä tarvittiin. Pitkulamaisten kakkujen säilyttäminenkin on jääkaapissa helpompaa.

        Lohikeitto on perinteinen juhlakeitto ja varmaan ihan hyvä. Meillä tarjottiin napolinkeittoa mozzarellanpaloilla, lisänä oli ruisleipää ja patonkia. Yksinkertaista, hyvää ja sopii moneen ruokavalioon.


      • Lady-Dee
        pöytään: kirjoitti:

        Laita esim. kinkkuvati tms. iso vati päytään ja sen päälle litteitä kylmäkalleja ja vasta niiden päälle kakkuvati.

        Kylmäkalleja saa nykyisin myös isoina littanoina.

        Meillä tarjottiin lakkiaisissa kääretorttumuotoon tehtyjä kakkuja, joiden päälla oli marsipaania. Ne ainakin säilyivät hyvin sen aikaa kun niitä aina pöydässä tarvittiin. Pitkulamaisten kakkujen säilyttäminenkin on jääkaapissa helpompaa.

        Lohikeitto on perinteinen juhlakeitto ja varmaan ihan hyvä. Meillä tarjottiin napolinkeittoa mozzarellanpaloilla, lisänä oli ruisleipää ja patonkia. Yksinkertaista, hyvää ja sopii moneen ruokavalioon.

        Täytyy koittaa seuraavalla kerralla


    • sininen mamma

      Hei, tee kylmä buffet, salaatteja, leipää, ja esim kirkas kalakeitto lämpimänä. Toiseen pöytään kahvit ja kakut. Jos pelkäät pöpöjä niin tee tai teetä raikkaita hedelmä- ja marjakakkuja.Hedelmäkakut kestää pöydässä kauemminkin. Kerma yököttää jo muutenkin. Kun sitten pitäisi jo miettiä hylaa jne.
      Hyviä juhlia.

    • alkuperäinen onnellinen äiti

      Hei,

      kiitos vinkeistä ja tiedoista: siis en olisi itse edes keksinyt kylmäalustaa, vispi cremeä tai tajunnut että marsinpaani ei toimi! Tässä sen just näkee, että kannattaa kysyä:)
      Tuo pitkulaisidea on myös toimiva, tosin ajattelin, että pitkä nelikantti, niin saa juhlavaa. Eli teen sitten hedelmistä ja sokeri-kiillepinnan, laitan reunat vispi cremellä, sisuksen voisi laittaa marmeladi- vaniljakiisseli-liivate? Ja tosiaan parit kakut, ei yhtä isoa, alle tuo kylmähaude.

      Keittoa, mietin vielä, josko olisi kasvipohjainen ja toinen keitto lihalla. kala on tosi hankala, kun on allergiaa ja kala-inhoa. lapset varsinkin nykyään eivät osaa syödä kalaa...

      Kuivakakut toimivat varmasti pitkin päivää, olisiko sitten toscakakku ihan omanaan.

      Oikein ihanaa kevättä ja alkavaa kesää teille kaikille!

      • juhliaitsekin

        Kun kasviskeitosta puhut, niin oletan, että tiedät juhliin olevan tulossa vegetaristeja/vegaaneja.

        Vegaanit eivät liivatetta käytä, niin kannattaa varmaan sitten myös tehdä liivatteeton kakku, tai harkita jotain muuta täytettä.


      • ei toimi juu
        juhliaitsekin kirjoitti:

        Kun kasviskeitosta puhut, niin oletan, että tiedät juhliin olevan tulossa vegetaristeja/vegaaneja.

        Vegaanit eivät liivatetta käytä, niin kannattaa varmaan sitten myös tehdä liivatteeton kakku, tai harkita jotain muuta täytettä.

        Ei kai se liivate siinä ongelma ole, jos kakussa on jo kermaa ja kakkupohjassa kananmunaa? Vegaanille on hyvin vaikea tehdä kakkua. Sen sijaan vegepulla onnistuu. Ja minusta itse valintansa tehneille erikoisruokavalioille saa luvan riittää yksi lajike juhlissa...


      • vitsi vitsi...
        juhliaitsekin kirjoitti:

        Kun kasviskeitosta puhut, niin oletan, että tiedät juhliin olevan tulossa vegetaristeja/vegaaneja.

        Vegaanit eivät liivatetta käytä, niin kannattaa varmaan sitten myös tehdä liivatteeton kakku, tai harkita jotain muuta täytettä.

        Niin, jos ei kertois kenellekkään et on liivatetta. Ei ne huomais mitään!


    • simppeli vinkki

      Jos ihan perinteisen kermakakun haluat, niin hyla-kermasta vispattu vaahto kestää paremmin kuin tavallisesta laktoosillisesta vispikermasta. Ja hyla-tuotteen lievä makeuskaan ei kakussa haittaa. Muutoinkin vinkiksi kesän kakkukauteen...

      Muutoinkin olet saanut jo hyviä neuvoja! Toivottavasti juhlistanne tulee mukavat ja vähästressiset :-)

      • laktoosikko

        on makeampaa ja hieman paremmin säilyvää kuin "tavallinen", mutta siitä huolimatta kermakakkua ei saisi pitää yli tuntia lämpimässä huoneessa / lämpimässä ulkona! Hyla-kerma sopii useimmille, mutta jos on täysin laktoositon kakku (esim. hedelmiä / marjoja kiillettä) sopii se teoreettisesti kaikille. Ja oma kokemus on se, että on parasta tehdä muutama pieni pitkulainen kakku ;) Lisäksi alkuruokakommenttiin: itselläni oli joskus lihasoppaa jälkkärinä kakkukahvit - ja porukka tykkäsi ;)


      • äsköisestä...
        laktoosikko kirjoitti:

        on makeampaa ja hieman paremmin säilyvää kuin "tavallinen", mutta siitä huolimatta kermakakkua ei saisi pitää yli tuntia lämpimässä huoneessa / lämpimässä ulkona! Hyla-kerma sopii useimmille, mutta jos on täysin laktoositon kakku (esim. hedelmiä / marjoja kiillettä) sopii se teoreettisesti kaikille. Ja oma kokemus on se, että on parasta tehdä muutama pieni pitkulainen kakku ;) Lisäksi alkuruokakommenttiin: itselläni oli joskus lihasoppaa jälkkärinä kakkukahvit - ja porukka tykkäsi ;)

        Soppa kakkukahvit toimii hyvin, jos porukka tulee lähimain yhtäaikaa, mutta jos on paljon väliä voi kehitellä omia systeemejä - esim. että kutsuu vieraita muutamissa erissä... Itsellä oli toisen päivän vieraille vain kakkukahvit ;)


      • leipuri_
        äsköisestä... kirjoitti:

        Soppa kakkukahvit toimii hyvin, jos porukka tulee lähimain yhtäaikaa, mutta jos on paljon väliä voi kehitellä omia systeemejä - esim. että kutsuu vieraita muutamissa erissä... Itsellä oli toisen päivän vieraille vain kakkukahvit ;)

        Kakuistahan kreemi täytteiset säilyvät huoneen lämmössä parhaiten, voikreemiä kun säilytetään muutenkin ihan huoneenlämmössä esim.
        Joku suklaakakku esimerkiksi, suklaakreemillä tms. säilyy hyvin kyllä.


    • Nimetön

      kerma kakkua pieniä useita.ja kasvissosekeitto

      • mieskokki

        Keittopuolta ehdottelen hoidettavaksi seuraavasti. Jos ilma on perin lämmin, sopii keitoksi hyvin lämpimän ilman keitto, esim purjo-perunakeitto sosemuotoisena. Todella kuumalla ilmalla hyvä vaihtoehto voisi olla kylmä tomaattikeitto. Sopivalla smetana- tai tuorejuustolisäkkeellä näistä molemmista saa ihan näyttäviä. Toisena lämpimän ilman vaihtoehtona voisi olla hernesosekeitto shampanjalisäkkeen kera. Kylmän ilman keitoksi ehdottaisin ruotsalais/unkarilaistyyppistä gulassikeittoa suomalaisena versiona. Lihaksi naudan suikalepaistia ja mukaan reilustu perunaa ja muita vihanneksi sekä paprikaa ja liemeen paprikajauhetta ja hieman tomaattia vaikka pyreenä. Hyvin pippuria ja yrttejä niin siinä se sitten on.

        Ja keitok lisukkeeksi aina hyvää leipää. Oululaisen jälkkäri, saaristolaislimppu sekä vaalea maalaisleipä (esim se iso Fazerin) ja niiden kanssa hyvää levitettä ja ehkä joku juustokiekko lisäksi pöytään.. Juomaksi maitoa, kivennäisvettä ja olutta. En usko, että pitkämatkalaisinkaan jäisi moisesta lounaasta nälkäiseksi. Ja nämä lämpimät keitot kestävät toki lämmittämisen...sen sijaan vain paranevat.

        Toivottavasti juhlat onnistuvat.....

        - jukka -


    • jui

      sopii kermalla, juustolla, kasviksilla ja ananaksella höystetty kanakeitto, jonka saa kauniin väriseksi kurkumalla!

    • kondiittori

      Kreemistä tehty kakku. Makeaa ja rasvaista, mutta kreemiä säilytetäänkin pöydällä, joten säilyy myös kakkuna paremmin.

      • ap...

        Kiitos, nyt mietinkin sitten kreemiä:)
        Mutta mites tuo laktoosittomuus versus hyla, eli onnituuko kreemit samalla tavalla niin esim. maustetut kreemit laktoosittomasta tuorejuustosta? Suolaton voi, sitä kun ei sitten saa laktoosittomana, niin se taitaa olla mahdotonta tehdä täysin maidotonta dieettiä, eli menee erikseen laktoosittomaksi kakuki.

        Kumpi sitten näistä säilyisi paremmin, suklaakreemi vai maustettu esim. tuorejuusto-voi-sitruunakreemi? Päällisen ajattelin hedelmä- hyytelö.

        Keitoksi alkaa muodostua nyt kasvis-lihakeitto, jonka teen värikkääksi erilaisilla kasviksilla. Ja ne leipälisukkeet. Tämä lienee se keitto, joka paranee lämmitettäessä/hautuessaan. Täysin kasvisdieettiläisiä ei ilmoittautunut juhliin.

        Kiitos neuvoista ja toivotuksista!


      • laktoositon
        ap... kirjoitti:

        Kiitos, nyt mietinkin sitten kreemiä:)
        Mutta mites tuo laktoosittomuus versus hyla, eli onnituuko kreemit samalla tavalla niin esim. maustetut kreemit laktoosittomasta tuorejuustosta? Suolaton voi, sitä kun ei sitten saa laktoosittomana, niin se taitaa olla mahdotonta tehdä täysin maidotonta dieettiä, eli menee erikseen laktoosittomaksi kakuki.

        Kumpi sitten näistä säilyisi paremmin, suklaakreemi vai maustettu esim. tuorejuusto-voi-sitruunakreemi? Päällisen ajattelin hedelmä- hyytelö.

        Keitoksi alkaa muodostua nyt kasvis-lihakeitto, jonka teen värikkääksi erilaisilla kasviksilla. Ja ne leipälisukkeet. Tämä lienee se keitto, joka paranee lämmitettäessä/hautuessaan. Täysin kasvisdieettiläisiä ei ilmoittautunut juhliin.

        Kiitos neuvoista ja toivotuksista!

        Löysin googlettamalla laktoosittoman kreemi-ohjeen: http://capricorn.vuodatus.net/blog/905978
        Itse en ole koskaan tehnyt kreemiä, joten en tiedä kyseisen ohjeen hyvyydestä / huonoudesta, mutta saatan koitta itsekin ;) Agar agar korvaa liivatteen kasvissyöjille ja tulos on yhtä hyvä...

        Keittosi kuulostaa tosi hyvältä - ja lisäkkeeksi ruisleipää; nam :)


    • maistui

      Meillä on ollut yo- ym. juhlissa sacherkakkua.
      Senkin puoleen hyvä kakku, että se tehdään muutamaa päivää ennen juhlia. Sacherin kanssa olen tarjoillut Flora vanilla vaniljakastiketta.
      Vaniljakastiketta pöytään vain vähän kerrallaan ja lisäystä aina tarpeen mukaan. Sacherkakku säilyy hyvänä vielä muutaman päivän juhlien jälkeenkin. Kakun koristeeksi yo-juhliin sopii
      erinomaisesti aito ruusun kukka.

      • llllll

        hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh


      • höh

        Eiks suklaa sit ala sulamaan, jos on kuuma päivä? Mites se nyt sit vois säilyä? Ihmettelen vaan....


    • Leipuri-Kondittori opiskelija

      hyvä ehdotus multa olisi jonkinlainen kreemikakku
      se ainakin pysyisi hyvänä aika helkutin pitkään kun kreemi säilytetään huoneenlämmössä

      Sitten jos haluat käyttää jotain kerman tyyppistä niin otappa avuksi tuommoinen jonkin lainen creme nin kakkusi säilyy pitempään hyvänä siellä lämpimässä

      Ja vielä näin lopuksi onnea juhliin

      • mamma71

        Osta Tupperwaren kakkukupu sinne saa kylämkallet alle.Muista jos useampi kakku osa jääkaapisssa ja vaihdat sitä mukaa uutta pöytään...........
        Jos haluat tietoa kakkukuvusta [email protected]


    • pohjoisessa

      On perinteinen tapa tehdä juhliin poronkäristyskeitto. Se on helppo ja vaivaton pitää lämpimänä ja muutenkin hyvänä.
      Lihaliemessä keitetään käristyslihoja, siis ohueksi vuoltua paistia tai lapaa. Liha voi hyvin olla myös hirveä tai jopa nautaa. Tärkeää on, että liha vuollaan lastuiksi kohmeisesta lihasta. Lihaa keitetään suolalla ja pippureilla maustetussa liemessä, halutessa lihaliemessä. Keittoon lisätään pienehköiksi kuutioiksi leikatu perunat ja kypsennetään. Lopuksi keiton voi maustaa savupororouheella ja koskenlaskija-juustolla. Mikäli tarvitsee isoja määriä keittoa, niin lihat ja perunat voi keittää erikseen ja sekoitella ja maustaa erissä valmiiksi keitoksi.
      Meillä on myös yo-juhlat ja tätä keittoa tarjoamme lappilaisen rieskan kanssa. Juhlakakuiksi teemme kermakakun(laktoositon vispikerma) ja sacherkakun. Pitää vain katsoa, että kakut eivät ole suorassa auringon paisteessa ja "jäähdytellä" välillä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä elukkaa kaivattusi

      muistuttaa? Vastaan ite myöhemmin. Miehelt.
      Ikävä
      65
      4180
    2. Haleja ja pusuja

      Päivääsi kulta 🤗🤗💋❤️❤️❤️ kaipaan sinua Tänäänkin.. Miksikäs se tästä muuttuisi kun näin kauan jatkunut 🥺
      Ikävä
      46
      3969
    3. Onko mukava nähdä minua töissä?

      Onko mukava nähdä minua töissä vai ei? Itse ainakin haluan nähdä sinut 🤭
      Työpaikkaromanssit
      36
      3462
    4. Oi mun haniseni

      Mul on ihan törkee ikävä sua. En jaksais tätä enää. Oon odottanut niin kauan, mutta vielä pitää sitä tehdä. Tekis mieli
      Ikävä
      16
      2873
    5. Hei rakas sinä

      Vaikka käyn täällä vähemmän, niin ikäväni on pahempaa. Pelkään että olen ihan hukassa😔 mitä sinä ajattelet? naiselle
      Tunteet
      34
      2719
    6. En kirjoita sulle tänne

      Enään nainen. Olen kyllä kiltisti enkä ala mihinkään kuin tosirakkaudesta. Kanssasi sitten jos se on mahdollista ja pidä
      Ikävä
      14
      2522
    7. Kyllä mulla on sua ikävä

      Teen muita juttuja, mutta kannan sua mielessäni mukana. Oot ensimmäinen ajatus aamulla ja viimeinen illalla. Välissä läm
      Ikävä
      10
      2124
    8. IS:n tiedot: Toni Immonen irtisanottiin MTV:ltä Toni Immonen työskenteli pitkään MTV:llä.

      IS:n tiedot: Toni Immonen irtisanottiin MTV:ltä Toni Immonen työskenteli pitkään MTV:llä. IS uutisoi torstaina Toni Imm
      Maailman menoa
      12
      1206
    9. Nainen, tunnusta että olet varattu ja tyytymätön suhteeseesi

      Ja siksi pyörit täällä ikävä palstalla etsien sitä jotain jota elämääsi kaipaat. ehkäpä olet hieman surullinen, koska ta
      Ikävä
      145
      1157
    10. Mitä ajattelet

      Mies minusta tänään?
      Ikävä
      80
      1006
    Aihe