Allerginen kurkkukipu(ko)

kaktus kurkussa

Hei!
Olen kärsinyt epämääräisestä kurkkukivusta jo jonkin aikaa. Helmikuussa olin myös limainen, mutta nyt kurkku on lähinnä kuivan tuntuinen. Poskiontelot, korvat ja nieluviljely ovat ok. Olen ollut myös astmaseurannassa, mutta ainakaan spirotestin ja peff-puhallusten perusteella astma ei ole todennäköinen. Minua ei yskitä. Avaavasta Ventoline-suihkeesta en ole kokenut hyötyväni. Käytän aerius-allergialääkettä.

Kotonamme on kaksi kania (kaneja ollut yht.14v.) sekä bichon havanais-koira. Verikokeesta otettavan allergiatestin mukaan en ole kummallekaan allerginen. En ole myöskään huomannut kurkkukivun pahenevan eläinten lähettyvillä.

Minua ihmetyttääkin nyt mikä ihme kurkkuani vaivaa?!? Kurkku on vaihtelevasti kipeä ja olen ahdistunut tilanteesta. Välillä henkeäni ahdistaa fyysisestikin. Kitalaessani oli helmikuussa ja pari viikkoa sitten punaisia pisteitä ja kielikin tuntui kipeältä( pinnalla vaaleaa peitettä). Sain sieni-infektiolääkkeen.
Voiko hiivasieni-infektio aiheuttaa kurkkukipua? En ole saanut lääkäriltä kunnollisia vastauksia. Entä jos kurkkukipu on allergista, auttaako siihen kortisonilääke???

Kiitos kun jaksoit lukea sekavan kuvaukseni! Toivottavasti saisin kohtalotovereilta jonkinlaista kommenttia.

kevätterveisin :)

5

2909

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • allergia voi olla

      Kokeile miettiä missä tilanteissa kipua esiintyy. Jos olet vaikka poissa kotoa, väheneekö oireet? Allergiaa voi testata ainakin niin, jos oireet poistuvat tavallisilla antihistamiineilla, silloin allergia voi olla syynä. Allergiaan voi olla monia eri syitä, esimerkiksi huonekasvit tai jotkin kemikaalit, joille altistuu päivittäin. Aika vaikeaa se on välillä keksiä, mistä oireet johtuvat mutta kannattaa poistaa erilaisia mahdollisia aiheuttajia elinpiiristä eli luopua hajusteista, koruista, kasveista sun muista ja miettiä myös mitä ruoka-aineita käyttää säännöllisesti, jos joku niistä aiheuttaisi oireet.

    • lenkille..

      Mene lenkille ja tee muuta mukavaa - ja ennen kaikkea lakkaa kyttäämästä sitä kurkkuasi. Sillä se paranee.

    • juomista

      Hmm. Kerron omasta oudosta kokemuksestani. Huomasin maustettujen teelajien eli esansseja sisältävien teesekoitusten aiheuttavan minulle kurkkukipua. Juotko kenties teetä? Vaihdoin puhtaisiin sekoituksiin. Tilanne muuttui nopeasti paremmaksi. Niin ja tämän sain tietää sattumalta, kun ystäväni kertoi samantapaisista oireistaan ja niiden syystä.

    • Outokurkku

      Kylläpä tuo kuulosti ihan mielettömän tutulta.. itse olen tässä tapellut mystisen kurkkukivun kanssa kohta kuukauden. Alkoi flunssan jälkeen. Kaikki kokeet otettu, tosin olen menossa vielä kilpirauhasen ultraääneen vaikka nekään arvot eivät olleet koholla. Ei flunssaa, nuhaa, ei mitään muuta, veriarvot ok. Kurkkua "särkee" ja pistelee ja välillä tuntuu esim. kylmältä. Ääni lähtee ajoittain, pientä limaa kurkussa, yskä lähinnä pientä astmaattista yskää, olen siis astmaatikko ja ruoka-aineallergioita, siitepöly- ja eläinallergioita on. Nythän on vielä siitepölykausikin ja vaihdoin juuri työpaikkaa, mutta täällä on kyllä todella siistiä.

      Tuntemuksia on koko ajan, välillä parempi, mutta missään vaiheessa ei oikein mene poiskaan. Ja sen verran "kipeä" olo on että haluaa ehdottomasti selvittää asian. Hermohan tällaiseen menee. Itse epäilen vahvasti jotain astmaan tai sen lääkkeisiin liittyvää, käytössä satunnainen kohtauslääkitys ja kortisoni, mietoja vahvuuksia (200-400). Tai sitten nyt on liikkellä jotain tooooosi sitkeää virusta. Nehän eivät näy missään kokeissa, nielunäytteetkin on otettu, kaksi kappaletta.

      Kävin ihan kurkku-nenä-korvalääkärilläkin joka tähysti kurkun (laryngoskopia), katsoi nenään ja korviin ja totesi kaiken olevan ok. Epäilen itse myös astmalääkkeen aiheuttamaa hiivaa - tosin olen epävarma, pitäisikö tässä tilanteessa kortisonilääkitystä lisätä vai jättää pois, kun astma kuitenkin on hoidettava. Lääkärit eivät tuohon hiivaan totea ikinä juuta tai jaata, muuta kuin että sitä on ja se tulee ja menee ja sitä ei voida tutkia, kun kielessä on hiivaa kuitenkin.

      Aamulla tuntuu siltä kuin olisi edellisenä päivänä jotenkin rasittanut ääntä tjsp, mutta nieleminen ei satu eikä ole varsinaista "palan" tunnetta kuin satunnaisesti. Päivän mittaan oireet pahenevat. Onneksi en joudu työssäni puhumaan juurikaan. Oireet kuitenkin alkoivat asiakaspalvelussa irtisanomisajalla joka oli melko rankka kausi flunssan jälkeen puolikuntoisena. Tällä ei kuitenkaan pitäisi olla enää mitään tekemistä sen kanssa kun tutkimukset on tehty yli 2 viikkoa flunssan loppumisen jälkeen.

      Todella kummallista kyllä, kun en ole koko ikänäni sairastanut ensimmäistäkään esim. angiinaa, keuhkoputkentulehdusta eikä flunssankaan aikana mulla yleensä kurkkukipua ole, joten melko raastava kokemus, kun tuntemukset kurkussa ovat läsnä koko ajan, enemmän tai vähemmän kipeänä ja outona. Oireet eivät ole niin lieviä, että ne voisi ignoroida - ei sitä voi edes yrittää.

      Eli tässä itsekin odottelen ja ihmettelen, käyn siellä kilpirauhastutkimuksessa ja koitan sitten saada lähetettä vaikka astmatutkimukseen. Kaikki mahdolliset ärsykkeet pitäisi tällaisessa tilanteessa saada pois, eli jos on eläimiä niin ne jonnekin hoitoon..

      Toivottavasti selviää sekä aloittajalla että itselläni!

      • Anonyymi

        Hei, selvisikö sinun kurkkukivun syy? Itselläni ihan samat oireet.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3544
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2022
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      26
      1968
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1598
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1435
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1415
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1129
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      101
      1093
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      874
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe