Japanin ihmekukka tms

tumpelo

Höyrähdin messuilta ostamaan mustaa porkkanannäköistä juurta, muistaakseni Japanin ihmekukan nimistä...en ole uskaltanut istuttaa sitä vielä, mutta tuntuu pukkaavan pussissakin kovasti vihreää ulos. Mitä teen, miten istutan?? Voinko istuttaa parvekelaatikoihin tai muiden kukkien joukkoon? Myyjä kertoi että kukka tekee jumalattoman väärän kauniita valkoisia kukkia

17

5423

Vastaukset

 • Istuta nyt ihmeessä se multaan,ennenkuin kuivuu.Istuta maahan tai ruukkuun.Kasvattaa juurakon,mikä sitten pitää viedä syksyllä talvivarastoon.Se alkaa kukkimaan vasta kello 16 jälkeen iltapäivällä ja tuoksuu voimakkaasti.

  • kiitos tiedosta, nappaan multiin samantien


 • messuilta tuota Japanin ihmekukkaa. Löin kukkapenkin sitä täyteen. Pitkän ajan kuluttua alkoi jotain vihreää näkyä, mutta kukkia se ei kyllä koskaan ehtinyt kunnolla tehdä. Sitten eräänä yönä (elokuussa) oli sen verran viileää, että kaikki pienet kukan alut kuolivat. Seuraavana kesänä penkissä ei enää mitään ihmettä ollutkaan. Niin että se siitä ihmeestä. Toista kertaa en siihen sorru!

  • No ei varmaan ollutkaan,koska ei menesty talvea ulkona, pitää ottaa sisälle.


 • ... eli (mökin) ihmepensas? Minulla sellainen on kukkinut pari kesää. Ostin messuilta 10 porkkanaa, jotka olen istuttanut kesäkuun alussa ulos ja ottanut syksyllä sisään. Tulee varmaan sata kukkaa per puska, mutta syyskuun ensimmäisen yön halla vei kukat. Muutama uusi on puhjennut vielä sen jälkeen.

  • Mites kun mä ostin ilmeisesti samoja tänä keväänä messuilta ja sanottiin et peitetään havuilla tai kukkien omilla lehdillä eli ei puhuttu mitään et pitäs nostaa maasta pois...


 • Höyrähdin kans ostamaana Seinäjoen markki puutarhamessuilla samaisilta myyjiltä salkoruusuja jotka olivat porkkanan näköisiä juurakoita, istuin suurin toivein juurakot uuteen penkkiini ja nyt siinä kasvaa kalliit lupiinit. Eli täyttä huijausta. Olivat kuulemma aikaisemminkin samaiset myyjät huijanneet samalla asialla. Sellaisia salkoruusuja.

 • Minäkin ostin messuilta Japanilaisen ihmekukan, 7 porkkanamaista sipulia, keväällä laitoin ruukkuihin sisällä ja myöhemmin kaivoin maahan. Aivan mielettömän hieno kukka, leviää aj leviää ja satoija keltaisia ja vaaleanpunaisia kukkia, kukkinut kesäkuusta lähtien.Tuoksu on ihana. Nyt ne on jo pensasmaisia ja joudun jakamaan ne. Tietääkö kukaan mitä niille tehdään syksyllä.Kannattaako ne vaan peittää vai täytyykö "porkkanat" nostaa maasta.
  Toivottavasti joku tietää sillä en halua menettää näitä. Yhdestä "porkkanasta" on tullut noin puoli metriä korkea ja metrin leveä pensas.

 • Pitää nostaa maasta pois ja viedä viileään, eivät menesty ulkona talvea. Muutenkin hoito sama kuin daalioilla.

 • minä kans ostin noita kukkasia messuilta,laitoin ne ruukkuihin kasvamaan sisälle ,saa nähdä sit mitä näistä tulee,olis kiva kuulla kokemuksia näistä ihmekukista,,,,kirjoitelkaapa kokemuksia...

  • Olen ystäväni kanssa kasvattanut sekä juurakosta, että siemenistä mökin ihmekukkaa jo muutaman vuoden ajan. Jostain ihmeen syystä siemenestä kasvatetut tekevät ihan erilaisen pallomaisen juuren, mutta kasvi on sama. Juuri kasvaa kesän aikana niin paljon, että sen talvettaminen on hankalampaa parin vuoden päästä. Iso juuri kun mätänee helposti. Mutta ei hätää. Kukka tekee herneen kokoisia mustia siemeniä paljon, koska kukkii myös paljon ja siemenestäkin kasvatettuna puska on hieno ja kukkii saman kesän aikana. Mutta talvea se ei SUOMESSA kestä ulkona. Olen huomannut, että suomessa myydään myös pussitavarana sellaisia kukkia joissa lukee selvällä suomella, että "Talvenkestävä". Niissä kannattaa kuitenkin käyttää omaa järkeä, sillä kun ne saapuvat pääasiassa Hollannista, niin siellä kukkien talvenkestävyys on toista kun meillä suomessa. Kuitenkin alaa tuntevana ihmisenä olen huomannut, että laadullisesti ne messuilla myytävät juurakot ovat täysin toista luokkaa kuin ne suomessa pussissa myytävät. En toki itsekään hyväksy, että kukkia myydään väärillä lajeilla niitä tuntemattomille, mutta itse ajattelen, että värillä ei väliä, jos hyvää laatua saa halvalla. jos sattuu väärää väriä niin siirretään paikkaa seuraavana vuonna. Laatua saa kuitenkin suomesta yleensä etsiä. Suurin ongelma on se että messut ovat suomen oloissa keväällä liian aikaisin. Ihmiset ostavat juurakoita, jotka ovat jo hyvällä kasvualulla ja jättävät ne kuivumaan tai pussiin homehtumaan ja sitten ei niistä tule mitään ja sitten syytetään myyjää.
   Ihmekukkaa vaan kaikki kasvattamaan. On ihana kiitollinen kukkija, joka ei sitten vaihda väriä vaikka niin väitetäänkin.


  • Niin ehkä se talvenkestävä tässä tapauksessa tarkoittaa että se on monivuotinen ja se on vaan väärä sanamuoto. Perenna vaan tarkoittaa sitä Suomessa että kestää maassa talven yli. Mitä tämä ihmekukka ei tee. Joku oli kyllä saanyt sen selviämäänkin. Ehkä se riippuu maalajista ja kosteuden määrästä juuren ympärillä. Minulla se oli ruukussa viileässä huoneessa kuivana talven yli. Kerran kastelin sitä kunnolla. Jotkut ovat peittäneet sen havuilla ja pakkaspeitolla ja saaneet sillä tavalla selviämään. Joskus vaan talvi on liian ankara kaikille kasveille. Eikä mikään säily kunnolla. Mutta ainakin tänä kesänä meidän pihalla ihaillaan ihmekukkaa.


 • Ostin myös Seinäjoen puutarhamessuilta ihmekukkaa. Esikasvatin niitä ja pian laitan penkkiin. Minullekaan ei puhuttu mitään siitä, ettei kukka kestä talvea. Miten talvettaminen käytännössä tapahtuu? Porkkanat siis otetaan maasta. Mitä sitten? Katkotaanko varret? Jätetäänkö juuret mullatta kuivumaan vai istutetaanko ne ruukkuun? Kastellaanko niitä talven aikana? Onko rituaali sama kuin pelargonian talvettamisessa?

  • Minulla oli porkkanat pienessä ruukussa talven yli. Viileässä porraskomerosaa jossa ikkuna.unohdin sen sinne ja taisin jopa kerran muistaa kastella sen. Nyt nostin sen sisälle lämpimään keittiön valoisalle ikkunalle ja se työntää innolla vihreää vartta. Kasvuvauhti on hurja ja mietin jo että onko se köynnös ja pitääkö se latvoa.onneksi laitoin edes nuo kolme mustaa porkkanajuurta sisälle. Osan jätin ulos lumen alle talvehtimaan, kun en ollut varma miten se säilyy. Jotkut onnekkaat on saaneet sen säilymään myös maassa talven yli.Kesällä sen näkee sitten onko ne hengissä vielä. Joku eläin oli kaivanut yhden juuren ylös mutta jättänyt syömättä sen kun se on myrkyllinen. Sen verran ehdin havaita lumen sulamisen jälkeen sen elämää. Mutta taidankin laittaa sen vanhaan kottikärryyn kasvamaan kesäksi. Ehkäpä daalian seuraksi.ikäli kun en oo palelluttanut niitä..


 • Ihan typerä kukka, aukeavat vasta iltapäivällä ja kukkivat aamuun, yöllä nukun, enkä katsele kukkia. Syksyllä otetaan maasta pois ja säilytetään niinkuin daalioitakin.

 • Otin talteen tämän ihanan kukan siemeniä ja meinaan taas parin vuoden pakollisen tauon jälkeen istuttaa niitä parvekkeelle tuoksuttamaan kesäiltoja. Samasta varresta tulee erivärisiä kukkia pitkin kesää ja loppukesästä pitää taas kerätä " mustat pippurit " talteen, varmuuden vuoksi, jos juurakot eivät selviä talven yli. Kasvi on ihana, herää iltapäivästä kukkimaan ja tuoksumaan. Lasitetulla parvekkeella menestyvät hyvin.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  116
  4820
 2. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  123
  668
 3. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  80
  539
 4. Martinan virheelliset ravitsemusneuvot

  Tänään antaa vinkkejä sitruunavedestä, jonka teksti "lainattu" mtv3-sivulta, jossa sentään on mainittu lähde(toisin kun Martinalla) Toisekseen sitruun
  37
  488
 5. Näytit väsyneeltä tänään

  Väsyneeltä, totiselta, kiireiseltä ja hiljaiselta. Näytät siltä, että kukaan ei pidä sinusta huolta En tiedä edes nimeäsi. Ehkä minun ei ole tarkoit
  Ikävä
  19
  446