Laguna 2 käsijarruvaijerin vaihto

esko

Miten työläs homma on vaihtaa lagunaan käsijarruvaijeri itse,onko vaikeaa/haastavaa?Vai kannattaako viedä suosiolla pajalle? Vanha vaijeri alkanut jumittamaan ja jotain tarttis tehdä.

4

1522

Vastaukset

 • Ei välttämättä oo vaijerissa vika. Voipi olla satuloissakin? Kannattas varmaan koittaa rasvailla eka?
  On melko varmasti tosi työläs. Vaijeri kulkee pohjapeltien sisällä/ välissä -> tod. näk. joutuis pohjalevyjä irrotteleen. Citikan C5:ssa menee samanlailla ja siinä ainakin joutuu irrotteleen...

  • Joo satuloita ensin itsekkin epäilin mutta siinä oleva systeemi toimii ihan hyvin.Nyppäsin tuon vaijerin pois sieltä paikaltaan ja käsijarrukahvasta nyppien huomasin että vaijeri jää aina jumiin sisäasentoon niin että pitää repiä voimalla jotta saa sen taas ulos. Se vaijeri ei näyttäisi kulkevan kovinkaan vaikeassa paikassa,itseasiassa pääosan matkaa alustassa ihan näkyvillä,mutta se ei tietysti silti lupaa sitä että se olisi aivan simppeli vaihtaa.


  • esko kirjoitti:

   Joo satuloita ensin itsekkin epäilin mutta siinä oleva systeemi toimii ihan hyvin.Nyppäsin tuon vaijerin pois sieltä paikaltaan ja käsijarrukahvasta nyppien huomasin että vaijeri jää aina jumiin sisäasentoon niin että pitää repiä voimalla jotta saa sen taas ulos. Se vaijeri ei näyttäisi kulkevan kovinkaan vaikeassa paikassa,itseasiassa pääosan matkaa alustassa ihan näkyvillä,mutta se ei tietysti silti lupaa sitä että se olisi aivan simppeli vaihtaa.

   Omituista. Mulla kyllä menee oikeestaan koko matkan alustan sisässä. Muistaakseni vasta jostai pyöräkotelon etureunan paikkeilta tulee ulos. (mulla lagu 2 -02 v6)


 • Laguna 2 : avaa keskikonsoli takaa. Nosta sitä noin 10 - 15 cm ylös. Ruuvaa kolosta käsijarruvaijeri löysälle, kunnes se irtoaa hahlosta. Vedä ulkokautta vaijeri pois ja työnnä uusi sisään. Lagunassa on putki koko matkalla. Helppo homma.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.