Tehdäänpä asia nyt selväksi lässyttäjille

Conehead2000

Kun täällä aika usein näkee sekä miehiä, jotka vähättelevät muiden miesten huolta hiustenlähdöstä että naisia, jotka vakuuttelevat pitävänsä kaljuista miehistä (ja siksi miehet eivät saisi masentua hiustenlähdöstä), niin eiköhän lopeteta se ainainen jankutus nyt kerrasta perusteluineen. On olemassa ihmisiä ja ulkonäköjä, joille kalju ei kertakaikkiaan sovi, ja joiden huoli hiustenlähdöstä on täysin ymmärrettävää.

Ensinnäkin olen huomannut, että ulkonäöstä ja sen vioista puhuttaessa ihmiset kiinnittävät liikaa huomiota yksityiskohtiin, kuten suuhun, silmiin, korviin ja nenään. Ilmeisen monesti asiaan perehtymättömät luulevat, että jos nämä ovat kutakuinkin kunnossa, niin kalju sopii kenelle tahansa. Asia on kuitenkin juuri päinvastoin. Yksityiskohdillakin on toki merkitystä, mutta todellisuudessa nimenomaan pään ja kasvojen kokonaismuoto sekä se kuinka ne yhdessä hiusten kanssa kehystävät yksityiskohdat ja asettavat ne mittasuhteisiin, ovat kaikkein ratkaisevimmassa asemassa. Ihmiset saattavat käydä plastiikkakirurgiassa korjauttamassa nenäänsä tai huuliaan, mutta ilman räikeitä korjauksia harva ulkopuolinen huomaa leikkauksen jälkeen suurtakaan muutosta, sillä kasvojen tunnistuksessa ja esteettisyydessä on kyse kokonaisuudesta. Tätä(kin) taustaa vasten tuntuu omituiselta, että monet kyllä hyväksyvät yksityiskohtien jatkuvan parantelun - varsinkin naisille - mutta auta armias jos joku mies huolestuu kaljuuntumisestaan ja pään muodostaan (jolla on paljon suurempi merkitys ulkonäköön), niin jo ollaan hurskastelemassa ja keskustelupalstoilla miesten turhamaisuudesta tai vähintäänkin hämmästelemässä.

Tässä ovat yleisesti käytetyt pään muotojen luokittelut (edestä): http://www.ftmguide.org/haircuts.html#shapes
Tässä lisää havainnollistavia kuvia: http://1001opticalfit.com/help.htm

Ei tarvitse olla estetiikan guru tajutakseen kaljun sopivuudesta eri pään muotoihin seuraavat seikat:

**********************************************
KALJU SOPII ERINOMAISESTI...
**********************************************

OVAALI (oval)
Esimerkki: englantilainen jalkapalloilija David Beckham
http://img2.timeinc.net/people/i/2006/celebdatabase/davidbeckham/david_beckham1_300_400.jpg

Yleisesti ihanteena pidettyyn ovaaliin sopivat kaikki hiustyylit, mukaanlukien kalju. Pää on otsan kohdalta hieman leukaa leveämpi, ja pää on pituudeltaan ja leveydeltään sopusuhtainen (noin 1,5 kertaa leveyttään pidempi). Korvia näkyy edestä juuri sopivasti. Kapeahko leuka taas paljastaa takaansa enemmän kaulaa, mikä saa kaulan näyttämään vähän paksummalta. Tämä on yleensä miesten ulkonäköä parantava seikka. Kaiken kaikkiaan ovaalin pään muodon omistajilla on hyvä syy olla tyytyväisiä, vaikka kaljuuntumisgeeni löytyisikin.

**********************************************
KALJU EI RUMENNA...
**********************************************

SYDÄN (heart)
Esimerkki: kiinalainen näyttelijätär Zhang Ziyi
http://images.askmen.com/galleries/actress/zhang-ziyi/pictures/zhang-ziyi-picture-6.jpg

Sydänmuoto on harvinaisempi miehillä, ja sitä pidetään yleisesti feminiinisenä, tavallaan "söpönä" kasvojen muotona. Kasvoissa ja leuassa on hieman pyöreyttä sekä leveyttä, mutta leuan kärki on pieni ja terävähkö. Kalju ei todennäköisesti rumenna miehiä, joilla sattuu olemaan sydämenmuotoinen pää. Se voi jopa parhaassa tapauksessa hieman karaistaa söpö-lookia, mikäli muut piirteet eivät taistele kovasti vastaan.

NELIÖ (square)
Esimerkki: skottilainen F1-kuljettaja David Coulthard
http://images.askmen.com/men/celeb_profiles_sports/55_david_coulthard.jpg

Neliönmuotoiset, jykevät kasvot sopivat vuorostaan paremmin miehille kuin naisille. Jos kasvojen yksityiskohdat, pituus ja ruumiinrakenne tukevat "karskia" kokonaisvaikutelmaa, kaljukin voi menetellä - eivätkä silloin ihmiset uskalla välttämättä edes nahkakuulasta huomautella. Se, tekeekö se neliöpäisestä kantajastaan paremman näköisen, on pienestä kiinni. Eli makuasia.

**********************************************
KALJU RUMENTAA JONKIN VERRAN...
**********************************************

KÄÄNTEINEN KOLMIO (inverted triangle)
Esimerkki: tsekkiläinen jääkiekkoilija Radim Vrbata
http://eyecandy.electrichyena.com/irbegirl/vrbata.jpg

Etuna käänteiskolmiossa (kärki alaspäin) on se, että pää on leveämpi otsan kuin leuan kohdalta, mikä on pään esteettisen muodon kannalta kaiken A ja O. Kalju ei tällöin juurikaan rumenna, ja liian terävää leukaa on miesten helppo kompensoida parralla, naisten jossain määrin meikkauksella. Haittapuolena kaljuilla käänteiskolmiopäillä voi olla pään yläpuolen aavistuksenomainen littanuus, jonka "pyöreyttämiseen" tarvittaisiin tukkaa.

PYÖREÄ (round)
Esimerkki: amerikkalainen näyttelijä Leonardo DiCaprio
http://www.virginmedia.com/images/leonardo_dicaprio.jpg

Pyöreänaamaiset kaljut voivat olla ihan sympaattisen näköisiä. Pyöreän pään muodon heikkoutena on kuitenkin sen epäsopusuhtainen leveys, jota on melko mahdoton peittää, vaikka tukkaa olisikin. Etuna on se, että pää ei ole otsan kohdalta leukaa kapeampi, eikä se suippoudu ylöspäin. Ylipainon myötä "pallopääksi" voi päästä muistakin ryhmistä.

PITKULA/SOIKIO (oblong)
Esimerkki: amerikkalainen rap-artisti Eminem
http://img2.timeinc.net/ew/dynamic/imgs/021031/16235__eminem1_l.jpg

Pitkulapäät ovat kaljuuntumisen kannalta ehkäpä musta hevonen. Oblong-pää on pitkä, joten hyvin lyhyt ja päänmyötäinen tukka, joka peittää varsinkin hiusrajaa, auttaa kompensoimaan tätä. Kalju voisi sopia muuten hyvin - ja jopa antaa kasvoista lyhyemmän vaikutelman - ellei pitkulan muotoisten päiden yläosa kapenisi usein jo otsalta lähtien. Tämä näyttää paitsi hassulta (ja muistuttaa hieman timanttimallia), saa hiuksettoman pään näyttämään entistäkin pidemmältä ja kapeammalta. Puolisoikio pään yläosa on silti sekin kaljuuntuvalle parempi kuin suippous.

**********************************************
KALJU RUMENTAA HUOMATTAVASTI...
**********************************************

TIMANTTI (diamond)
Esimerkki: Ei ole sattunut yhtään julkkistimanttipäätä silmään.
http://1001opticalfit.com/images/face5.jpg

Kaljun epäsopivuutta timanttipäähän tuskin tarvitsee erityisemmin perustella. Timantti on aika harvinainen muoto, ja se herättää varmasti huomion - sekä naurunpyrähdyksiä. Pään yläosa kaventuu jyrkästi, ja näyttää ikään kuin puristuksiin jääneeltä. Todennäköisesti timanttipäitä on enemmänkin kuin arvaisikaan, mutta ymmärrettävistä syistä he tekevät kaikkensa peittääkseen sen.

KOLMIO (triangular)
Esimerkki: Ei ole sattunut myöskään yhtään puhdasta "coneheadia" julkisuuden henkilöistä silmään.
Seuraavat henkilöt (varsinkin ensimmäinen) muistuttavat jossain määrin tätä muotoa, ja he kaikki näyttäisivät huomattavasti paremmalta tukan kanssa:
http://www.uusisuomi.fi/files/kuvat/Hein_luoma-Eero-sd.full.jpg
http://www.teos.fi/files/medres/stiller.jpg
http://sporten.yle.fi/turin2006/biobilder/palander_kalle.jpg

Kolmio (kärki ylöspäin) on mahdollisesti epäesteettisin pään muoto (varsinkin mitä pidemmästä päästä on kyse). Kyseiseen päähän on kaljuuntumattomankaan äärimmäisen vaikeaa löytää sopivaa hiusmallia, varsinkin koska kolmiopäillä leuka on yleensä leveämpi kuin otsa. Koska kapea yläosa tarvitsisi enemmän tukkaa, ja kuitenkin korvanpäällishiusten (puhumattakaan parrasta) pitäisi olla massiivisen leuan vuoksi minimissään, hiusmalli pysyy tyydyttävänä korkeintaan viikon ajan. Ylipainoa ei siedä olla ollenkaan. Kovin pieni nenä ja kapea suu korostavat entisestään pään alaosan leveyttä suhteessa yläosaan. Mikäli kaljuuntuvan kolmiopää suipponee vahvasti vielä takaakin, on vaikutelma entistäkin koomisempi. Kaikkein pahin tilanne on silloin, kun pään korvien yläpuolinen osa on joko kovin korkea tai kovin matala verrattuna korvien alapuoliseen osaan ( http://1001opticalfit.com/images/face7.jpg ).

Todennäköisesti kolmiopäisiä ihmisiä on melko paljon, mutta useimmat kaljuuntuvat miehet peittävät sitä esimerkiksi antamalla tukan kasvaa sivuilta ja takaa (mistä tukka ei yleensä ehdi ihmisiän aikana lähteä). Epätoivoista pellehermanni-lookia ei vaan sitäkään pidetä kovin hyvänä vaihtoehtona...

**********************************************

Loppujen lopuksi useimmat päät ovat yhdistelmiä näistä kaikista, vaikka yleensä jokin yllä mainituista muodoista erottuukin vahvimpana. Tietysti pään muotoon ja kaljun sopivuuteen vaikuttaa vähintään yhtä paljon myös se, miltä nuppi näyttää sivuprofiilista. Jos päälaki nousee taaksepäin kovasti, pää kiinnittää huomiota paitsi korkeutensa niin myös helposti muodostuvan luiskaotsaisuuden vaikutelman vuoksi. Vastaavasti jos takaraivo on kovasti littanassa, se saa edestä ovaalin päänkin näyttämään etuviistosta katsottuna suipolta kolmiopäältä.

Samoin kaulan pituudella ja varsinkin paksuudella on suuri merkitys siihen, kuinka hyvin/huonosti kalju sopii. Aavistuksenomainen suippous ei haittaa, jos kaulassa ja epäkkäissä on reilusti lihasta. Tällöin pään muoto on ikään kuin samassa linjassa kaulan kanssa. (vrt. Dwayne "The Rock" Douglas Johnson: http://l.yimg.com/img.tv.yahoo.com/tv/us/img/site/38/00/0000023800_20060921181710.jpg ). Jos kuitenkin leuka on kovin leveä, paksu kaulakaan ei edestä katsottuna pelasta tilannetta.

Ja toki ne yksityiskohdat vaikuttavat myös omalta osaltaan. Jos ruman pään muodon lisäksi omaa esimerkiksi huomattavan epäsymmetrisen nenän tai vaikkapa "possunkärsän", kokonaisuus on entistä luotaantyöntävämpi. Tämä ei koskaan ole hyvä asia esimerkiksi asiakaspalvelutyössä.

Oma lukunsa ovat ihmiset, joilla on selviä, huomiotaherättäviä virheitä pään muodossa. Nämä voivat johtua mm. vauvaiän nukkuma-asennoista tai muista ei-perinnöllisistä syistä.
http://www.geocities.com/alittleone2000/drawbrachy2.jpg
http://www.geocities.com/alittleone2000/drawplagio_1.jpg
http://www.geocities.com/alittleone2000/drawscapho_1.jpg

Etenkin näillä henkilöillä on minusta täysin ymmärrettävä syy pelätä hiustenlähtöä.

**********************************************

Loppuyhteenveto:
Seuraavan kerran kaljuuntuvien tuskaa täällä vähättelevät miehet ja naiset voisivat ilmoittaa oman päänsä muodon yllä mainittujen luokittelujen mukaan. Niitä ei ole keksitty turhaan, vaan esimerkiski parturit ja meikkaajat käyttävät kyseisten muotojen perusteella laadittuja suosituksia tavoitteena mahdollisimman esteettisen (=yleisesti kauniiksi käsitetyn) lopputuloksen aikaansaaminen. Samoin te kaljuuntuvien miesten itsetuntoa kohottamaan tulleet naiset voisitte kertoa, kuinka komeana ja seksikkäänä pidätte miestä (mahdollisesti vieläpä lyhyttä), jolla on esimerkiksi tämänmuotoinen kalju pää: http://www1.istockphoto.com/file_thumbview_approve/697556/2/istockphoto_697556_egg.jpg

Kauneus on toki joka tapauksessa katoavaista, ja joskus oman ruumiin rapistuminen ja ulkonäön heikkeneminen on vain pakko hyväksyä. Kaljuuntumisessa on kuitenkin kyse isommista kokonaisuuksista kuin vain silmäpusseista, poskirasvan valahtamisesta tai rypyistä. Kyse ei edes ole hiuksista, jos joku niin luulee. Eivät useimmat kaljuuntuvat miehet lopulta pelkää mokomien karvojen puolesta. He pelkäävät pään muotonsa puolesta, koska he tietävät että ilman tukkaa heidän on mahdotonta sitä joka tilanteessa piilottaa. Itsekin joskus pääni kaljuksi ajettuani ja sen jälkeen naureskelun ja pilkanteon kokeneena väitän, että tuo pelko EI OLE LÄHESKÄÄN AINA AIHEETON.

Toivoisinkin, että nämä kaiken maailman "hämmästelijät" katoaisivat jo tältä palstalta.

16

12560

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Turhamainen" nainen

      Oli kerrankin kattava kuvaus pään muodoista, joka pätee yhtä hyvin naiselle jos tukka ohenee tai lähtee. Mulla olis muuten nätti pyöreähkö kallo jos ei takaraivon yläosassa olis litteä tasanne. Aivankuin olis pala leikattu pallosta pois. Kun tukka alkoi lähtemään ja oheni huomattavasti, tämä alue tuli esiin ensimmäisenä ja ei näyttäny kivalta. Onneksi Rogaine tehoaa minuun ja nyt on suht tuuhea tukka 7 kk:n käytön jälkeen. Kun se peittää kyseisen alueen niin ääriviivat pehmenevät heti. Siis asettukaas joskus sen ihmisen asemaan jota arvostelette turhamaisuudesta. Mitenkähän sitten suu pantaisiin kun itselle tulis kaljuuntuminen eteen.

    • inhoan hurskastelijoita

      ja ihmettelen naisia, jotka ilmoittavat antavansa pillua vain kaljuille; jos se on ainoa kriteeri pillun jakamiselle, taitaa olla ko. henkilön henkinen taso sitä luokkaa, että ei "edes" kaljuille kelpaa.

      Kalju ei sovi kaikille, piste. Jotkut kärsivät hiustenlähdöstä, toiset eivät. Siihen on turha mennä väliin viisastelemaan.

      • Pekka vaikka

        Pakko se on minunkin sanoa että kerrankin joku sanoo asiat niinkuin ne oikeasti on. Tämä oli ehkäpä parasta tekstiä mitä olen nähnyt täällä.


      • JuuliaTurku

        Kuule ei täällä kukaan nainen kirjoita antavansa pillua vain kaljuille. Eiköhän näitä tämän tyyppisiä kirjoituksia levitä juuri itse kaljut miehet oman profiilinsa ja huonon itsetuntonsa kohottamiseksi.


      • Monia makuja
        JuuliaTurku kirjoitti:

        Kuule ei täällä kukaan nainen kirjoita antavansa pillua vain kaljuille. Eiköhän näitä tämän tyyppisiä kirjoituksia levitä juuri itse kaljut miehet oman profiilinsa ja huonon itsetuntonsa kohottamiseksi.

        Jaaha sitä kaivettiin tällainen yli kolme vuotta vanah ketju esiin.

        Makuja on niin monia. Kyllä minun mielestäni mies on fiksumman näköinen jos on ajellut päänsä muutaman miillin siiliksi kun hiukset alkaa ohenemaan. Mielestäni karmean näköinen on vapaasti kasvava takatukka joka sitten vedetään tiukalle ponnarille jotta näyttäisi nuorelta vaikka ikää on jo kertynyt reilusti. Kaikkein pahimpia ovat he jotka kääntävät takatukkansa kaljun päälle tyyliin Donald Trump.


    • Martti vaikka

      Minusta kyllä David Beckhamin ja Eminemin päät ovat hyvinkin samanmallisia, silti eri kategoriassa. Myös Beckhamin pää alkaa kapenemaan jo otsan kohdalta, mutta silti se jostain syystä näyttää mielestäsi helvetin hyvältä verrattuna Eminemiin...

      Oma pääni on kyllä melkoinen välimalli, sillä mulla on jykevät leukaperät mutta silti aika pitkänmallinen pää. Toisaalta se on kyllä otsan kohdalta leveämpi kuin leukani, mutta kapenee silti jo melko aikaisin. Ei tähän päähän hirveen hyvin kalju/sänki sovi, mutta eipä mahda mitään.

      • Conehead2000

        Täsmennetään sen verran, että kun puhuin otsan leveydestä, niin tarkoitin tietenkin koko pään leveyttä otsan korkeudelta (heti kulmakarvojen yläpuolelta lähtien) - ja siis yleensä pään sivuilta. Jos kuvittelet Eminemin tuossa kuvassa kaljuna, niin sieltä hiusten alta paljastuisi aivan selvästi soikio eikä ovaali. Beckhamin millisänkinen pää jatkaa levenemistään vielä aavistuksen korvien yläpuoleltakin (eli otsan korkeudelta), toisin kuin Eminemillä, jonka pää on käytännössä yhtä leveä ylhäältä kuin alhaalta (muodostaen siis soikion). Eminem vain pitää juuri oikeanlaista hiustyyliä päänsä muotoon nähden. Usko pois, näitä seikkoja mietitään todella tarkkaan julkisuuden henkilöiden kohdalla.

        Tässä vielä toinen kuva: http://www.smh.com.au/ffximage/2006/01/16/eminem_narrowweb__300x522,0.jpg

        Lainaus eräältä hiustyyleihin erikoistuneelta sivustolta ( http://www.hairboutique.com/tips/tip3906.htm ):

        ****************************************************

        "Eminem has a longer face shape. However, he does several things to offset his face shape. His very blonde hair contrasts with his dark eyebrows which draws attention away from the length of his face and up to his eyes. His glasses also provide balance. His hair is worn close to his head and the hairline is blurred with a light tousling.

        The light color actually helps Eminem's cause by softening his look and pulled attention to the darker eyes. Eminem is often seem sporting various headgear that are also designed to de-emphasize his oblong face and focus attention to his best facial features, like his eyes. "

        ****************************************************

        Pään pituudesta puhuttaessa tarkoitetaan tietysti käytännössä sen suhdetta leveyteen. Kenties herrojen päät ovat saman pituiset, mutta Eminemin takuuvarmasti suhteessa pidempi. Beckhamin kuva on otettu hieman kauempaa, joten se saattaa myös hämätä. Ja eiväthän erot aina mitaten suuria ole, mutta usein kuitenkin kaljuilla aivan täysin silmin havaittavissa - harjaantuneemmalle katsojalle jopa hiukset päässä. Jos esimerkiksi piirtää paljon ihmispäitä, niin tällaiset seikat alkavat pikkuhiljaa avautua melkein itsestään. Beckham ovaalipäineen oli minusta siksi oiva esimerkki, että mies vaihtaa hiustyyliä suunnilleen joka toinen päivä, ja kaikki toimii. Kuinka monta hiusmallia olet vuosien saatossa nähnyt Eminemillä (olkoonkin että lyhyt vaalea tukka on hänen tavaramerkkinsä)?

        Enkä minä muuten sanonut, että Beckham näyttää helvetin paljon Eminemiä paremmalta, vaan että hänellä on enemmän vaihtoehtoja hiustensa suhteen. Beckham näyttäisi paremmalta, jos molemmat olisivat kaljuja. Niin kauan kuin kumpikaan ei kaljuunnu, niin mielestäni on makuasia, kumpi miellyttää. Itseäni ei varsinaisesti kumpikaan - heteromies kun olen.

        Siinä olet oikeassa, että nämä luokittelut ovat lähinnä suuntaa antavia, ja harvoin päät vastaavat niitä sataprosenttisesti. Yleensä ratkaisut tyylin suhteen tehdäänkin sen hallitsevimman piirteen mukaan.
        Esimerkiksi itseni luokittelisin hiusten kanssa tai kaljuna edestä katsottuna enimmäkseen neliö-ryhmään, ja olen pyrkinyt säätämään tyyliäni ensisijaisesti sen ehdoilla. Pääni on kuitenkin takaa varsin leveältä alalta "lytyssä", jolloin kaljuna etuviistosta näytän siltä kaikken pahimmalta eli kolmiopäältä. Tämä taas asettaa rajoituksia hyvin lyhyiden hiusmallien suhteen (jollaisia mieluiten pitäisin). Toistaiseksi hiusteni harveneminen ei onneksi näy ulospäin, eikä ulkonäköäni olekaan haukuttu - pikemminkin päinvastoin. Kontrasti on silti ahdistava siihen nähden, millaista palautetta sain aikoinaan kaljuksi ajamastani päästä. Ei tee mieli kaljuuntua, ei...


      • Keijo Tussu
        Conehead2000 kirjoitti:

        Täsmennetään sen verran, että kun puhuin otsan leveydestä, niin tarkoitin tietenkin koko pään leveyttä otsan korkeudelta (heti kulmakarvojen yläpuolelta lähtien) - ja siis yleensä pään sivuilta. Jos kuvittelet Eminemin tuossa kuvassa kaljuna, niin sieltä hiusten alta paljastuisi aivan selvästi soikio eikä ovaali. Beckhamin millisänkinen pää jatkaa levenemistään vielä aavistuksen korvien yläpuoleltakin (eli otsan korkeudelta), toisin kuin Eminemillä, jonka pää on käytännössä yhtä leveä ylhäältä kuin alhaalta (muodostaen siis soikion). Eminem vain pitää juuri oikeanlaista hiustyyliä päänsä muotoon nähden. Usko pois, näitä seikkoja mietitään todella tarkkaan julkisuuden henkilöiden kohdalla.

        Tässä vielä toinen kuva: http://www.smh.com.au/ffximage/2006/01/16/eminem_narrowweb__300x522,0.jpg

        Lainaus eräältä hiustyyleihin erikoistuneelta sivustolta ( http://www.hairboutique.com/tips/tip3906.htm ):

        ****************************************************

        "Eminem has a longer face shape. However, he does several things to offset his face shape. His very blonde hair contrasts with his dark eyebrows which draws attention away from the length of his face and up to his eyes. His glasses also provide balance. His hair is worn close to his head and the hairline is blurred with a light tousling.

        The light color actually helps Eminem's cause by softening his look and pulled attention to the darker eyes. Eminem is often seem sporting various headgear that are also designed to de-emphasize his oblong face and focus attention to his best facial features, like his eyes. "

        ****************************************************

        Pään pituudesta puhuttaessa tarkoitetaan tietysti käytännössä sen suhdetta leveyteen. Kenties herrojen päät ovat saman pituiset, mutta Eminemin takuuvarmasti suhteessa pidempi. Beckhamin kuva on otettu hieman kauempaa, joten se saattaa myös hämätä. Ja eiväthän erot aina mitaten suuria ole, mutta usein kuitenkin kaljuilla aivan täysin silmin havaittavissa - harjaantuneemmalle katsojalle jopa hiukset päässä. Jos esimerkiksi piirtää paljon ihmispäitä, niin tällaiset seikat alkavat pikkuhiljaa avautua melkein itsestään. Beckham ovaalipäineen oli minusta siksi oiva esimerkki, että mies vaihtaa hiustyyliä suunnilleen joka toinen päivä, ja kaikki toimii. Kuinka monta hiusmallia olet vuosien saatossa nähnyt Eminemillä (olkoonkin että lyhyt vaalea tukka on hänen tavaramerkkinsä)?

        Enkä minä muuten sanonut, että Beckham näyttää helvetin paljon Eminemiä paremmalta, vaan että hänellä on enemmän vaihtoehtoja hiustensa suhteen. Beckham näyttäisi paremmalta, jos molemmat olisivat kaljuja. Niin kauan kuin kumpikaan ei kaljuunnu, niin mielestäni on makuasia, kumpi miellyttää. Itseäni ei varsinaisesti kumpikaan - heteromies kun olen.

        Siinä olet oikeassa, että nämä luokittelut ovat lähinnä suuntaa antavia, ja harvoin päät vastaavat niitä sataprosenttisesti. Yleensä ratkaisut tyylin suhteen tehdäänkin sen hallitsevimman piirteen mukaan.
        Esimerkiksi itseni luokittelisin hiusten kanssa tai kaljuna edestä katsottuna enimmäkseen neliö-ryhmään, ja olen pyrkinyt säätämään tyyliäni ensisijaisesti sen ehdoilla. Pääni on kuitenkin takaa varsin leveältä alalta "lytyssä", jolloin kaljuna etuviistosta näytän siltä kaikken pahimmalta eli kolmiopäältä. Tämä taas asettaa rajoituksia hyvin lyhyiden hiusmallien suhteen (jollaisia mieluiten pitäisin). Toistaiseksi hiusteni harveneminen ei onneksi näy ulospäin, eikä ulkonäköäni olekaan haukuttu - pikemminkin päinvastoin. Kontrasti on silti ahdistava siihen nähden, millaista palautetta sain aikoinaan kaljuksi ajamastani päästä. Ei tee mieli kaljuuntua, ei...

        Sanakirja sanoo että OVAALI = SOIKIO!


      • Conehead2000
        Keijo Tussu kirjoitti:

        Sanakirja sanoo että OVAALI = SOIKIO!

        Niinhän ne sanakirjat sanovat, mutta todellisuudessa ovaali=soikio pätee vain puhekielessä. Ovaali-termiä käytetään usein ellipseistä ym. vastaavista soikioista, mutta terminä sitä ei ole selkeästi määritelty: http://en.wikipedia.org/wiki/Oval_(geometry)

        Varsinaisella ovaalilla käsitetään sen sijaan yleensä seuraavaa kuvioita:
        http://carverscompanion.com/Ezine/Vol2Issue4/Judt/Oval.GIF

        "Many people mistake ovals for ellipses. Ovals are made up of two circles connected on their sides by parallel lines. Ovals are what they use for race tracks. That way you can have "straight-aways". Ellipses have no straight sides. Their perimeters are constantly curved according to a mathematical formula."
        ( http://carverscompanion.com/Ezine/Vol2Issue4/Judt/Ellipses.html )

        Tässä vuorostaan on ellipsi (eli soikio): http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/24/Elipse.svg

        Eihän tuo kasvonmuotojen luokittelussa käytetty ovaali toki "puhdas" ole sekään, koska siinä ovaalin sisälle kuviteltava alempi ympyrä on hieman pienempi kuin ylempi ympyrä, ja siten yhdistävät suorat sivut eivät ole yhdensuuntaisia vaan vinot. Mutta ilmeisesti sille kasvotyypille ei ole kuvaavampaa nimitystä keksitty.

        Sen verran voin korjata sanojani, että oblong-muodon oikea suomennos olisi pitkula. Monissa näkemissäni lähteissä se on kuitenkin rinnastettu ellipsimuotoon, joten ota siitä sitten selvää. Kyseisen pään muodon määrittely tuntuu olevan kaikkein epäselvin.


    • laiska kirjoittaja

      noin pitkän ja asiapitoisen tekstin - ja vieläpä ihan ilmaiseksi! :)
      Jossakin lehdessä tuosta jutusta olisi saanut kivan palkkion.

      Itsellä on pyörinyt kirjoituksessasi esilletulevat asiat (tai ainakin osa niistä) mielessä jo pitkään, mutta jotenkin en vaan ole jaksanut tai osannut tiivistää ajatuksiani iskeväksi tekstiksi.

      Kiitos ja hyvää kevään jatkoa

    • ekspeerrti

      hienoa kun joku jaksaa tehdä noin perusteellisen ja lähes tutkielmaa muistuttavan kirjoituksen. Olen samaa mieltä, että kokonaisuus ratkaisee. On täysin puppua väittää että kalju olisi miehekästä tai sopisi miehille. Suurimmalle osalle se ei sovi ja vain harvat osaavat leikkauttaa harvat hiuksensa tyylikkäästi, monet yrittävät epätoivoisesti peittää kaljuaan joka pahentaa tilannetta. Vaikka jotkut naiset sanovat että kalju sopisi miehille, se SOPII VAIN HYVIN HARVOILLE. Haastattelin 14 naista tästä aiheesta (olen mies) viime päivinä ja lopputulos oli: kalju on miehekästä 3 kpl, kalju ei ole seksikäs 3 kpl, kalju mies on vain harvoin seksikäs 3 kpl, tuuhea hiuksinen mies on seksikäs 5 kpl. Tuuhea hiuksista miestä jolla tukka kiiltää ja on kuin leijonan harja, ja siistiksi leikattu, pitivät naiset erityisen seksikkäänä, elinvoimaiset hiukset kertovat miehen terveydestä, jaksamisesta ja lisääntymisvoimasta!!!! Ja tämä oli tulos pikaisen empiirisen kvalitatiivisen otoksen tulos!!!!!

      • Martti vaikka

        Kyllähän naisilla on oikeus valita mies ulkonäön perusteella ihan samalla tavalla kuin miehilläkin, eivätkä kaikki varmasti kaljuista tykkää. En minäkään missään nimessä haluaisi läskiä naista... roima ylipaino on todella ällöttävää, ja periaatteessa pienikin ylipaino jos henkilö on muutenkin "löysässä" kunnossa.


      • Anonyymi

        Minä taas en tunne ainuttakaan naista joka pitää pelkkiä hiuksia seksikkäänä. Mies on kokonaisuus ei pelkkiä hiuksia tai kaljua.

        - nainen


    • khehkehe

      Kertaus on opintojen äiti...

    • Anonyymi

      "Minä taas en tunne ainuttakaan naista joka pitää pelkkiä hiuksia seksikkäänä. Mies on kokonaisuus ei pelkkiä hiuksia tai kaljua."
      No kyllä minä pidän kaljua seksikkänä ja tunnen naisia jotka ovat samaa mieltä!
      Kyllä jokin ruumiinosa tai ominaisuus toisessa voi olla seksikäs, esim. minun mielestäni isot voimakkaat kädet, hartiat ja niska. Ja se kalju.
      Myös pitkät vahvat hyvinhoidetut pitkät hiukset miehellä ovat seksikkäät.
      Pitäähän monet miehetkin naisen isoja rintoja seksikkäänä, tai pitkiä hiuksia. Tai jotain muuta ominaisuutta.

      • Anonyymi

        Minä pidän pitkiä hiuksia miehellä naismaisena. Eihän siinä mitään jos mies on samalla myös naismainen luonteeltaan, herkkä ja tunteikas. Mutta sitten menee äärimmäisyyteen kun kaljuuntuminen alkaa ja mies yrittää sitkeästi pitää pitkää tukkaa eli jäljelle jää törkeän näköinen takatukka.

        Joskus tuntuu että nuo miesten pitkät tukat on jäänne lapsuudesta kun äiti on halunnut pitää pojallaan pitkiä hiuksia jotta hän vähän paikkaisi kaivattua tytön puutetta. Pitkätukkainen pikkupoika onkin melkoisesti tytön näköinen ja asian pystyy usein havaitsemaan televisiomainoksista (mainosfirmat näkyvät hakevan näitä "tyttöpoikia").


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      127
      3427
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      93
      3154
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2358
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1824
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1559
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1524
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1466
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1431
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      83
      1375
    Aihe