Mikä vittu on taitava

pelaaja???

En käsitä tätä netti pokeri hommaa.
Mikä vaan urpo ohjelmahan sulle voi laskea reaaliajassa todennäköisyydet ja odotusarvot että millä korteilla sun kannattaa pelata.

Ja netissä kun tulee tuntemattomat vastaan joiden maneereja et nää, nii se bluffaus ja psykologia on ihan onnea ja arpapeliä...ellei tuu joku urpo vastaan joka käyttäytyy joka ikinen kerta samal lailla.

Eikö pokeritaidossa ole just kyse siitä että pystyt livepöydässä nopeesti laskee päässäs todennäköisyydet ja lukee vastustajaas?

Mikä ihme on taitava nettipokeripelaaja?

6

777

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paremmin!

      Ei se varmaan ole sattumaa, jos jotkut voittaa netissä ja jotkut häviää.

      Pelkät todennäköisyydet ei riitä, pitää osata panostaa tietyissä tilanteissa oikein, jotta saa parhaat tuotot irti hyvistä käsistä. Kannattaa perehtyä lajiin tarkemmin, ennen kuon kritisoi.

    • Näin meillä

      Siis taitoa on se että osat päässäsi hahmottaa kaverin rangen hänen aikaisemman käyttäytymisen, position, korotusten avustuksella ja se että osaat sitten reagoida oikein siihen mitä kaveri tekee. Tunnistat pelaaja tyypit pöydästä nopeasti ja tiedät miten heitä vastaan missäkin tilanteessa kannattaa pelata. Tiedät milloin joku juttu on järkevä ja milloin ei. Haistat milloin bluffata ja milloin ei. Siis samat jutut netissä ja livessä netissä toki käytettävissä apuvälineita statistiikan hallintaan mutta live tellit toki puuttuu. Eli suhteessa kuitenkin molemmissa käytettävissä suunnilleen yhtä paljon inffoa joka on tosin hieman erillaista.

      Siis esim tuo sanomasi bluffaus netissä ei ole suinkaan tuurikauppaa 10-20 jakoa kaverilta hahmoittaa kyllä jo pelaaja tyyppiä sen verran että tiedät voiko kaveria bluffata vai ei. Eli esim pöytään tulon otankin yleensä suht koht puhtaasti korteilla niin pitkään että saan kavereille vähän jakoja alle. Eli hahmotan kuka suurella todennäköisyydellä pelaa tietyn tyyppiset kädet tietyllä tavalla tai millä se todennäköisesti lähtee mukaan jostain paikalta. Tuo sun oletus siitä että ihmiset käyttäytyisivät eri lailla saman tyyppisillä käsillä on mielestäni väärä oletus päin vastoin tietyn tyyppisen tilanteen tietty pelaaja pelaa suurimman osan kerroista samalla lailla. Eli jos joku tapa tarttuu tietyn käsiyhdistelmän pelaamiseen niin suurimalla osalla kerroista hän toimii suht koht samalla tavalla. Suurin osa pelaajista pelaa ne vielä saman tyyppisesti. Eli esim 2xbb korotus edestä/keskeltä tarkoittaa yleensä Axs tai pienehkö pari yhdistelmää jolla kaveri ei oikein osaa päättyy tulisiko hänen lyödä normaali 4xbb vai limpata sisään. Siis toi vaan yksi esimerkki mutta karkeasti tämän tyyppisiä käyttäytymis mallejahan on paljon ja taitoa tai jotain jos osaat nuo huomioida ja saat sillä tavalla laitettua kaverin suht koht suppealle rangelle.

      • Nord  

        Kyllä netissäkin saa kuvan ihmisen pelityylistä, miten se bettaa, bluffaako, jne...

        Ei jaksaisi edes laskea kuinka monta kertaa laitoin noten pelaajan viereen 'Tiukka ku kivi', ja tosiaan AINA kun kyseinen pelaaja meni showdowniin muita vastaan, oli absolute nutsit kädessä, suora, väri, täyskäsi jne...

        Tuollaista pelaajaa vastaan tajuaisi livepelissäkin helposti foldata kolmoset tai jopa pienemmän suoran jos se puskee all-in. Ne ei tuosta vain muuta pelitaktiikkaa ja rupea tyhjästä bluffaamaan.

        Alk. peräinen kirjoittaja on siinä oikeassa kyllä että livepeli on PELILLISESTI (ei jakojen vähäisyyden vuoksi välttämättä rahallisesti) antoisampaa koska näet kaikki pelaajat kasvotusten, netissä voi sekavaa pelaajaa vastaan olla vaikea bluffata/semibetata tai yrittää lukea mitä sillä on kun se pelaa niin oudosti.


    • On ehdottomasti sellainen pelaaja joka osaa lukea
      toista pelaajaa. Eli tunnistaa bluffaajat ja tiukat pelaajat ja valitsee pelityylin vastustajien mukaan.

      Eli ei pelaa kortteja vaan vastustajaa.

    • matkalla siihen

      Siis taitavana pidän pelaajaa joka on voittava.
      Omat prinsiippini (tamin sanonta).

      1. kärsivällisyys
      2. pelinlukutaito
      3. oma imago ja vastustajien imago (millaisena haluat vastustajien näkevän sinut)
      4. tunnista turnauksen ratkaisuhetket (isot all init silloin rohkeasti mukaan ja katso että sulla on paras käsi!)
      5. painosta pikkustäkkejä kaikilla käsillä ja valioilla isojastäkkejä
      6. älä tipu turnauksesta noloilla käsillä!
      7. positio positio positio
      8. stakkien koot. jokaisen vastustajan tilanne ja todennäköinen käsirange suhteutettuna pinoihin.
      9. bubble ja muut kohdat turnauksessa jossa rahamäärä kasvaa merkittävästi (esim. sijat 20-50 saavat 10 dollaria mutta 15-19 jo 50dollaria)
      10. aikaisemmat tilastot vastustajista. Vastustaja joka on voittanut vuoden aikana 300 000 online kannattaa hiukan varovaisemmin lähestyä kuin sellaista jonka ROI on miinus 80.
      11. lopuksi täytyy saada sairas määrä "lajiharjoittelua" alle ennen kuin voi käytännössä toteuttaa mitään yllä mainituista prinsiipeistä;)

    • ...pelaaja...

      ...on se joka käteispöydissä osaa tulkita vihujen statsit ja suhteuttaa korttiensa outit potti-/implisiittisiin kertoimiin salamannopeasti miettiessään maksua vetokädellä pelatessaan kahta tai useampaa pöytää samanaikaisesti.

      Tai ymmärtää ettei yllä mainitulla ole oikeastaan mitään käyttöä turnauspelissä, jossa pelityyliä on oltava valmis muuttamaan todella nopeasti täysin LAG-passivisesta slouvaajasta todella aggressiiviseen ja tiukkaan blindien varastajaan pelin eri vaiheet ja vastustajien/oma stackin suhteet jatkuvasti huomioiden (Itse käytän esim. sheet settiä joka koostuu 7 aloituskäsitaulukosta eri pelivaiheisiin sovellettuna, koska yhtäkään tietokoneohjelmaa, jolla voisi reagoida yhtä joustavasti ei ole olemassa turnauspelaamiseen luiittyen).

      Livepeleissä ei ole tietsikoita ja muita härpäkkeitä joten nopean päässälaskijan/taitavan käytännön psykologin etu on varmasti suurempi kun esim. allekirjoittaneen. Toisaalta pelipaikkojen rahastama rake ja mahdollisuus pelata vain yhtä pöytää, joskus pitkätkin pelipaikan odotusajat, aikaan ja paikkaan sidonnaisuus heikentävät mahdollisuuksia voitolliseen peliin huomattavasti.

      Itse ajattelen, että nettipelissä on paljon paremmat mahdollisuudet menestyä -tietty edellyttäen että kaikilla pelaajilla oikeasti on samat mahdollisuudet ilman, että pelisaitti vääristää voittojen todennäköisyyksien jakaumaa tjsp (jonka en usko käytännössä toteutuvan missään).

      -6 max wannabe

      PS. Luettuani kaikki Sklanskyn/Harrngtonin kirjat yms. pelini oli jonkin aikaa tappiollisempaa kuin koskaan aiemmin, koska noissa vasta raapaistaan pintaa sen suhteen kuinka eri pelitilanteissa tulisi pelata ja ne tarjoavat parhaimmillaankin vasta perustan sille kuinka voittavaksi pelaajaksi kehitytään. Syyttä ei puhuta ABC/TAGFish -pelaajista...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      244
      2263
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      163
      1471
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      54
      1315
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1075
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1049
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      960
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      943
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      855
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      679
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      670
    Aihe