tuoreen opiskelijan poissaolo

päärrynä

Haen humanistiseen lukemaan uskontotieteitä. Onko mahdollista olla poissa heti ensimmäinen kuukausi yliopisto-opintojen alkaessa?(Syynä matkustelu, joka ei luultavasti olisi kovin pätevä perustelu.) Tiedän, että ensimmäisinä viikkoina on tärkeää informaatiota, jota ilman voi olla vaikea sukeltaa yliopistomaailmaan. En ole huolissani, että jäisin muista jälkeen, mutta haluaisin kuitenkin pysyä kirjoilla yliopistolla. Lähetin kysymykseni humanistisen info-osoitteeseen, mutta en ole saanut sieltä vastausta. Olisiko jollain kokemusta samanlaisesta tilanteesta?

5

726

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tööt tööt

      Riippuu yliopistosta. Helsingin yliopistossa orientoivat opinnot ovat pakolliset humppiksessa.

    • mieli vastata

      Tekisi mieli vasta hieman töykeästi viestiisi, ja osittain niin teenkin. Kyse on lähinnä suhtautumisestasi opiskeluun. On eri asia, voiko jostain kokonaisuudesta olla poissa ja mitä poissaolo kertoo opiskelijan asenteesta.

      En tietenkään tiedä, mitkä ovat ne "pakottavat" syyt, joiden takia haluat matkustaa ja olla pois elämäsi tärkeimmän kauden, yliopisto-opintojen, alkaessa. Taustoja tuntematta, sen myönnän, pidän asennettasi kuitenkin outona ja itsekeskeisenä,koska tunnut asettavan matkustelun opiskelun edelle. Pahasti pelkään, että sinunlaisesi henkilö on seuraavana kysymässä ennen syyslukukauden päättymistä tenttaattorilta, voisitko suorittaa tentin (sinun haluamanasi ajankohtana), koska et voi osallistua kurssin tai opinto-ohjelman mukaisiin tenttitilaisuuksiin (koska olet matkoilla).

      Et ole huolissasi siitä, että jäisit jälkeen toisista. No, ehkä et välttämättä niin paljon jää, mutta et myöskään itsekeskeisyydessäsi huomaa kuinka poissaolollasi väistämättä aiheutat lisätyötä mm. opetus- ja hallintohenkilökunnalle. Koska et matkustellessasi jää paitsi vain sanallista informaatiota, vaan myös jotakin kirjallista materiaalia, jota kursseja ja opintokokonaisuuksia varten annetaan, sinun on ne jossain vaiheessa hankittava. Joudut kääntymään henkilökunnan puoleen ainakin osittain poissaolosi puutteita paikkaillessa. Henkilökunta taas on antanut informaation tiettynä aikana, mutta joutuu nyt joka tapauksessa sinulle selittämään ja sinua ohjaamaan.

      Nykyään opetus ei useinkaan ole enää sitä, mitä se oli 20-30 vuotta sitten, jolloin luennoitsija puhui omaan tahtiinsa kuulijoista välittämättä ja opiskelijat kirjoittivat muistiin sen, mitä ehtivät ja osasivat. Jos tentissä sitten ei osattu, se oli opiskelijoiden ongelma. Nykyään - vaikka massaluentoja on etenkin alkuvaiheessa - opetus on vuorovaikutteisempaa (poikkeuksiakin toki on), jolloin uuden henkilön ilmaantuminen (matkoilta) ryhmään kesken kaiken väistämättä vaikuttaa jonkin verran ryhmädynamiikkaan, vaikka ko. henkilö (sinä) et sitä ymmärräkään. Luennoitsija väkisinkin joutuu esittämään asiansa siten, että se ymmärretään, ja kun joltakulta puuttuu alun tiedot, se vaikuttaa. Tajuamattasi vaikutat jonkin verran myös opiskelutovereidesi opiskeluun kielteisesti.

      Todennäköisesti sinä olet sitten myös henkilö, joka luentopalautetta antaessasi ruksaat kohdan "luennon punainen lanka oli välillä hukassa" ajatellen, että syy on kurssin vetäjässä. Tietenkin se oli hukassa, koska sinulla ei ollut kaikkia tietoja siitä.

      Lisäksi tunnut ajattelevan, että hum tdk:n info ehtisi tai voisi vastata juuri sinun ongelmaasi, jonka itse aiheutat, kun siellä on hoidettavana ja vastattavana tuhansien muiden opiskelijoiden paljon tärkeämpiä asioita.

      Nyt sitten kaipaat mielipiteitä täältä netistä. No, tässä saat yhden. Ellei sinulla ole _todella pätevää_ syytä olla pois, en todellakaan ymmärrä, miksi aiot olla pois.

      Annan pohdittavaksesi - tieten tahtoen - eräitä näkökulmia, joita et ehkä muuten ole tullut ajatelleksi. Jottei kuitenkaan syntyisi virheellistä käsitystä siitä, mikä on sinun todellinen painoarvosi ja merkityksesi, on syytä korostaa, että kaikki edellä mainittu ei välttämättä toteudu esitetyssä muodossa.

      Varmemmaksi vakuudeksi rautalankaa: Sinä et todellaakaan ole kaiken keskipiste. Yliopisto, oppiaine, opettajat ja toiset opiskelijat tulevat erinomaisesti toimeen ILMAN SINUA.

      • tööt tööt

        Orientoivat opinnoista ei paljon kostu, mikäli on oma-alotteinen (osaa itse lukea opinto-oppaat, opiskelijan oppaat jne.). Eri asia on tietenkin se, että alussa on paras aika tutustua ihmisiin, eikä sitä siksi kannattaisi hukata.

        Riippuu tietenkin paljon alasta, että minkälaista opiskelun luonne on. Omalla alallani (filosofiassa) homma on lähes puhtaasti yksilöurheilua, ja oikeastaan kaikki kurssit voi tehdä myös kirjatenttinä, tietysti seminaareja lukuunottamatta.

        Mutta sen olennaisen kysymyksen toit esiin, että on syytä miettiä, kannattaako matkustelua yms. laittaa opiskelun edelle. Ja jos laittaa, niin mitä se kertoo.


    • myös...

      Ensimmäisenä kuukautena tapahtuu myös paljon fuksitoimintaa ja toisiin opiskelijoihin tutustumista. Tottakai sitä voi tutustua tuon jälkeenkin, mutta onhan se aina hieman hankalampaa, kun ensimmäiset "klikit" on jo saattanut muodostua. Suosittelisin oikeasti ja lämpimästi tuota paikallaoloa, on ne fuksisuunnistukset yms. kuitenkin sen verran unohtumattomia kokemuksia. :)

      • järjestykseen

        Lähdetään nyt ihan ensin siitä, että PÄÄSET sisään sinne yliopistoon. Voihan olla, että sinulla onkin vuosi aikaa matkustella kuukauden sijaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe