närästys

lääkkeenä

Oletteko syöneet Omeprazol nimistä lääkettä kuuriluonteisesti närästykseen raskausaikana? Kävin lääkärillä(päivystyksessä) poskiontelontulehduksen vuoksi ja samalla mainitsin jatkuvasta närästyksestä. Lääkäri kirjoitti ks lääkettä ja sanoi että voi käyttää raskaana ollessa. Pakkausselosteessa on kuitenkin teksti: Omeprazolin käytöstä raskauden aikana on tietoa vain rajoitetusti. Neuvottele siksi lääkärisi kanssa ennen kuin käytät ks. lääkettä raskauden aikana.
Tuli hiukan epävarma olo, että noinkohan tämä lääkäri oli varma asiastaan. En ole vielä uskaltanut aloittaa lääkkeen syömistä, onko kellään kokemusta? Mielipiteitä?

6

6126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jos ei pakko...

      Oletko jo kokeillut sitten miedommat ja niistäkö ei ole apua? Itselläni oli vahva nexium (happosalpaaja) ennen raskautta ja silti oireita. Nyt raskauden aikana on rennie ja multitabs raskaus närästys... ja halleluja, närästys on pysynyt nyt paremmin poissa! Se multitabs raskaus närästys ei imeydy elimistöön ja on muutenkin aivan ihana päivällä käytettynä. Se muodostaa kelluvan lautan vatsaan. Lue siitä: http://www.multi-tabs.fi/multitabs_raskaus_narastys Voi syödä usemamman tabun ilman haittoja! Samoin rennietäkin voi ottaa tuon lisäksi, etenkin iltaisin toimii paremmin makuuasennossa.

      Yli puolet raskaana olevista kärsii närästyksestä. Muista ettet syö pariin tuntiin ennen nukkumaanmenoa ja silloinkin viimeinen välipala vain kevyttä. Vältä närästäviä (suklaa, kahvi, sipuli, paprika, rasvainen ruoka jne.) ja varmasti auttaa jos sulla ei ole vatsassa toiminnallista vikaa eli palleatyrä tai portti löysä (tuskin on...).

      • kovasti

        neuvoista. Tuota Multitabs närästys tablettia kokeilen kyllä heti. Renniestä ei ole ollut apua. Ihmettelen ettei se lekuri maininut tästä Multitabsista mitään....


    • Mitäs jos uskoisit lääkäriä?

      Minulle sitä kirjoitti jo alkuraskaudesta äitipolin lääkäri. Myöskään Toksikologinen neuvonta ei huomauttanut lääkkeestä. En siis syö sitä kuurina vaan jatkuvasti. Se on happopumpunsalpaaja joka siis iskee aiheuttajaa ei vain oiretta kuten kaikki nämä muut. Osassa alumiiniakin jota odottajan kuuluisi välttää. Jos sinua ei närästä oikeasti niin älä turhaan syö Omeprazolia. Mutta jos oikeasti niin se todellakin auttaa.

      • luonnollisestikin

    • joku18

      onks kenelkään tullu semmosta oiretta että kun hengität ulos niin henki haisee oksennukselle

    • ei lääkkeitä

      Närästys ja refluksitauti
      http://elamanenergia.blogspot.fi/2012/02/narastys-ja-refluksitauti.html


      Hapoton vatsa?
      Kuuntele Paula Heinosta
      13.04.14
      Osa 1/1 (27:50)
      http://www.terveydentukipilarit.fi/radio-ohjelma/mediasali/

      Närästyslääkkeiden haitat!
      Kuuntele Paula Heinosta
      25.05.14
      Osa 1/1 (28:20)
      http://www.terveydentukipilarit.fi/radio-ohjelma/mediasali/

      LOSEC, NEXIUM JA PARIET mahan liikahappoisuuteen

      Antasidit ja PPI-lääkkeet, eliprotonipumpun estäjät, Gasterix, Helipak, Lansoprazol ja Zolt (lansopratsoli), Omeprazol, Esomeprazol, Gastrostad, Losec ja Vimovo (omepratsoli ja esomepratsoli), Pantoprazol, Panzor ja Somac (pantopratsoli) sekä Pariet (rabepratsoli). Protonipumpun estäjiä myydään 8 % osuudella kaikista määrätyimmistä reseptilääkkeistä markkinoilla, joissakin maissa jopa ilman reseptiä. Pratsoleja määrätään eniten refluksitauteihin ja mahahaavaan.

      Toimintatapa ja seuraukset: Ne hillitsevät suolahappojen eritystä limakalvon parietaalisolun protonipumppuja säätelemällä. Pratsolit imeytyvät ohutsuolessa ja häiritsevät normaalia ruoansulatusta. Myös pratsolien aineenvaihdunnan hoitaa sytokromi P450-järjestelmä. Mahdollisia haittavaikutuksia ovat Angina Pectoris, mahahaavat, sydän ongelmat, kohonnut verenpaine ja -sokeri, haimatulehdus, maksatulehdus ja –vauriot, lihasheikkous, iho-ongelmat, tinnitus, silmätulehdus, anemia jne.

      Korvaavia luonnontuotteita: Greippi, probiootit, parsakaalin idut, manuka-hunaja, mastik (mastiksipistaasipuun pihka), rohtosalkoruusutee, glutamiini, punajalava (Ulmus rubra), glykyrretsiinitön lakritsi (DGL), aloe vera –mehu, ruokasooda ja maustekurkkujen liemi.

      Lääkärit määräävät refluksitautiin kallista Nexiumia. Käytännössä samaa lääkettä myydään myös eri nimellä, halvemmalla ja ilman reseptiä.
      http://www.hs.fi/tiede/Miksi l%C3%A4%C3%A4k%C3%A4rit suosivat kallimpaa l%C3%A4%C3%A4kett%C3%A4/a1398747674278

      Reseptivapaiden närästyslääkkeiden jatkuva käyttö on yleistynyt. Suolahappoa neutraloivien ja sen tuotantoa ehkäisevien lääkkeiden päivittäinen käyttö sotkee kuitenkin helposti mahalaukun luonnollisen toiminnan.

      Lääketilastojen mukaan vuonna 2010 mahan liikahappoisuuden hoitoon on korvattu yli puoli miljoonaa lääkitystä.

      - Ei ole suotavaa käyttää närästyslääkkeitä pitkään ilman lääkärin tarkempaa tutkimusta.

      - Tilapäisesti käytettynä närästyslääkkeet ovat toki melko vaarattomia, mutta pitkäaikaisessa käytössä ne voivat peittää joitakin oireita ja vakaviakin tauteja, jotka kaipaisivat lääkärihoitoa.

      Närästyslääkkeiden ahkera käyttö sotkee helposti mahalaukun luonnollisen, aseptisen tehtävän.

      - Lääkkeet vaikuttavat mahalaukun vastustuskykyyn bakteereja kohtaan, joita saamme ruuan mukana. Mahahappojen tehtävä olisi niiden torjuminen ja tappaminen ja kun maha tehdään hapottomaksi lääkkeillä, kasvaa suoliston tulehdusten riski ja ravintoaineiden imeytymättömyys ruuasta.




      Ennen apu ruokavaliosta, nyt lääkekaapilta!

      Suomalaisista 10-15 % kärsii päivittäisestä närästyksestä. Useimmiten syynä ikävään vaivaan ovat väärät ruokailutottumukset, stressi, tupakointi ja runsas alkoholinkäyttö.

      - Refluksitauti liittyy usein myös ylipainoon. Annoskokojen kasvaminen ja raskas ruoka ovat myös suurimpia syitä taudin taustalla. Kun aiemmin lääkkeitä ei vaivaan ollut, apu oli pakko saada ruokavalion muutoksesta.

      - Ennen mahavaivoja koitettiin selättää löytämällä parempi ruokavalio, mikä on paljon terveellisempi tapa. Nyt otetaan vaan lääkettä, mikä on helpompaa. Ei tarvitse luopua kahvista, runsaasta viljan ja sokerin syömisestä, prosessoiduista maitotuotteista tai prosessoidusta kasvisrasvapohjaisesta (margariini, kasvirasvakermat jne...) ruuasta.

      - Parempi olisikin keventää syömistä ja välttää ruoka-ainetta, jonka epäilee närästystä aiheuttavan.



      Viisi minuuttia närästyslääkkeiden mahdollisista riskeistä
      http://sundqvist.blogspot.fi/2011/08/viisi-minuuttia-narastyslaakkeiden.html


      Linkissä ohjeita vatsahappojen toimintahäiriöihin.
      http://www.terveydentukipilarit.fi/terveysinfo/terveyden_avaimet/kysymykset_ja_paulan_vastaukset/73/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      58
      5841
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3697
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1968
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1789
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1199
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      967
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      52
      962
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe