Eikö saa sairaana olla kotona?

Räkänokka

Kyllä pistää raivostuttamaan.
Olen nyt monta päivää ollut kamalassa flunssassa (nenä vuotaa kuin esterin perse, pärskin koko ajan, kurkku on kipeä, lihaksia särkee, olen väsynyt ja voimaton ja saattaa olla poskiontelonkin tulehdus) ja sen vuoksi olen tänään ja eilen ollut pois koulusta. En ole missään määrin koulukunnossa, mutta muut eivät ole tätä mieltä. Nyt kaikki ovat minulle vihaisia, koska en kuulemma ota koulua vakavasti ja niiden mielestä tämä ei ole syy eikä mikään olla pois koulusta.
Voi saatanan saatana! Täällä henkihievereissä makaa sängyn pohjalla ja sitten joku suuttuu sen takia, koska ei mene kouluun.

Kaikki ovat suuttuneita minulle. Eikö ihminen enää edes saa olla koulusta pois sairaana? Sitten kaikki valittavat, jos menee kouluun ja tartuttaa kaikki muut. Mitä ihmettä tässä voi tehdä, kun aina tekee kaiken väärin.

Jäättekö te kotiin, jos teillä on kamala flunssa, ettekä ole koulu-/työkunnossa?

10

1234

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • neito

      Se on niin vaikeaa vakuuttaa muut siitä että on oikeasti sairas. Joten olit sitten koulussa tai töissä, kannattaa aina käydä lääkärissä saamassa sairasloma/muu lappunen, joka todistaa, sinun olleen oikeasti kipeä.

      • nuhanenä

        Meillä koulussa ei ainakaan lääkärintodistukset auta yhtään mitään. Opettajat ovat suoraan sanoneet: "On ihan sama oletko pois sairauden vai muun syyn vuoksi. Poissaolo on poissaolo."


    • miau

      joista ei tarvi välittää. kouluun ei SAA mennä kipeänä! ole rauhassa kotona niin kauan että olet täysin terve.

    • Nasse

      Hölmöjä ovat. Ovat kai tuntevinaan sinut paremmin kuin sinä itse. Olen mäkin saanut kuulla kaikenlaista vittuilua aikoinaan etten ota mitään vakavasti tai että mulla on asenneongelma jos olen sairas. Mä en itse mene mihinkään jos on kuume tai olo on muuten sellainen.

    • Mijau

      Meidän koulussa on kuumeraja 37,5 ja mulle toopelle ei flunssassakaan eikä kerran keuhkokuumeessakaan noussu kuumetta, vaikka olin puolikuollu, niin kauheet vittuilut mun äite sai puhelimessa, kun opettaja luuli, että äiteni valehtelee mun puolesta, että voin lintsata rauhassa.

      Mut onnex äiteni oli järkevä ja sainoi opettajalle, että tule itse tänne katsomaan tytärtäni, mutta kouluun en häntä päästä tuossa kunnossa.

    • Nellutin*

      Se pitäis kääntää toisinpäin: vilustuneena (ja sun tapaus kuulostaa influenssalta, joka on pahempi kuin flunssa!!) pitäis olla lepopakko!!
      Mulle on ainakin ollu itsestään selvää se, että menen kouluun vast sitten, kun tauti on sen verran talttunu, et tarvii enää nessuja!!
      Pistä ne nyt heewetti ymmärtämään ettet sä ole mikään ihmenainen. Ja kun ne on kipeinä, naputa sä vuorostas niille... tietää ainakin miten kivalta se tuntuu...
      Eikä flunssalla oo mitään tekemistä koulun vakavasti ottamisen kanssa.

    • Yhtä vittuuntunut

      on koko koulutouhu! Mäkin oon nyt ollu kaks viikkoa tosi sitkeässä ja rajussa flunssassa. Menin toisena sairaspäivänä terkkarille ja sanoin että lähen nyt kotiin. Kauhea moraalisaarna ja kuumemittari kainaloon. Minä olen kans niitä ihmisiä joille kuume ei nouse edes angiinassa, eihän se sitte ollu ees sen 37. Terkkari vaan kysyi että haluanko särkyllääkkeen että jaksan loppupäivän...

      Kun on flunssassa niin silloin on kyllä kipeä muutenkin, ei se kuume sitä kaikkea mittaa! Se on kamala olla tunnilla pää kipeenä, yskiä ja niistää ihan koko ajan, syödä yskänpastilleja ja juoda vettä ja poistua oven taakse yskäkohtauksen tullessa. Siinä häriintyy muutkin. Multakin alettiin kyselemään että mikset mee kotiis ku kerran oot noin kipeä. Noh, meidän koulussa taas on sellanen juttu että jos oot jaksossa (6vko) pois yli 20h (eli vähän yli 2 päivää), niin sinut toivotetaan tarvetulleeksi oppilashuoltoryhmään (paikalla rehtori, opot, terkkari, opintovastava, ryhmänohjaaja) esittämään dokumentteja siitä miksi olet ollut niin paljon pois...! Ihana painostusryhmä ja moraaliryhmä.... Ottakaa huomioon että tämä on aikuisten ihmisten koulu, itse olen jo 20.

      • onnekas

        Itselläni ei onneksi ole huonoja kokemuksia, mutta ihmetyttää joissakin paikoissa oleva kyttäysmeininki. Eihän kuumeen puute kerro paljon mitään sairaana olemisesta. Sairaana sitä paitsi on hankala oppia mitään ja aina on riski jälkitaudeista...itse opin tämän kerran kun en malttanut levätä influenssassa vaan menin tenttiin ja liian aikaisin takaisin luennoille. Tulikin sitten parin viikon pakkolepo.

        Motivaatiosta tuo ei myöskään mielestäni kerro mitään. Aikanaan peruskoulussa vanhempani käskivät minun olla aika helposti olla kotona sairaana. (Tiesivät että ylitunnollisena en olisi käskemättä ollut). Joskus olin lomallakin *hui* vanhempien kanssa kouluaikana. Jälkikäteen vertailin todistuksia monelta vuodelta, ja löysin yllättävän korrelaation: Mitä enemmän olin ollut pois, sitä parempi oli keskiarvo! Ehkä sattumaa, mutten tuon havainnon jälkeen ole jaksanut kauhistua sitä, että jotkut ovat joskus muutaman ylimääräisen päivän koulusta pois loman vuoksi. (Toki riippuu lapsesta:-)


    • Anonyymi

      Aina jos on kipeä pitäisi antaa jäädä kotiin jos menee kouluun tai töihin kipeänä on iso riski sille että sairastuu pahemmin/pitkäaikaisemmin.

    • Anonyymi

      Kyl sä saat olla poissa vaikka lopun ikääsi . Oma valintahan se on

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2098
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1982
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      156
      1637
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      136
      1604
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1334
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1237
    7. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1204
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1148
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1147
    Aihe