rahinaa keuhkoista

nempsi

Tietyissä asennoissa ollessani ja hengittäessäni tunnen rahinaa jostain keuhkojen seudulta tuosta oikean kylkikaaren seudulta. Mitä se voisi olla?

15

20962

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voisitko hieman täsmentää, esim. poltatko, onko ollut pitkittyvä flunssa ym.

      Itselläni on samanlainen tuntemus, ollut jo itseasiassa puolisen vuotta.
      Silloin olin kovassa kuumeessa pari päivää ja keuhkoni kuvattiin, diagnoosi oli 'kuumeton' keuhkokuume, johon sain viikon antibiottikuurin. Pahin menikin ohitse, mutta lievä rahina keuhkoihin jäi, sekä useasti toistuva äänen käheys.

      • minulle että

        keuhkokuume saattaa kestää viikkoja jopa kuukausia, jäi kysymätä paraneeko se ajan kanssa vai pitääkö vielä lääkitä


      • minulle että kirjoitti:

        keuhkokuume saattaa kestää viikkoja jopa kuukausia, jäi kysymätä paraneeko se ajan kanssa vai pitääkö vielä lääkitä

        Mielestäni pitäisi lääkitä ja että keuhkokuumeen aiheuttaneen viruksen tai bakteerin tulisi nitistää.
        Muutaman viikon etelän lämpö, puhtaassa merenraikkaassa ilmastossa olisi varmasti hyvin tehokas konsti.

        Pitäisi mennä vihdoin ja viimein tarkistuttamaan oma tilanteeni, antibioottien pitäisi tehota ainakin bakteerilähtöisiin juttuihin.


      • nempsi

        Ei ole mitään muita oireita. En polta, ei ole flunssaa. Rahina ainoana oireena.


      • nempsi kirjoitti:

        Ei ole mitään muita oireita. En polta, ei ole flunssaa. Rahina ainoana oireena.

        Jos ei ole muita oireita. Keuhkojen kuvauttaminen kannattaa silti, sillähän voidaan sulkea pois lukuisia aiheuttajia. Tulehdusarvojen tarkistaminen on myös nopea ja hyödyllinen toimenpide.


      • onko ollut
        Myötäeläjä kirjoitti:

        Jos ei ole muita oireita. Keuhkojen kuvauttaminen kannattaa silti, sillähän voidaan sulkea pois lukuisia aiheuttajia. Tulehdusarvojen tarkistaminen on myös nopea ja hyödyllinen toimenpide.

        aiempi sairauskertomus? onko esiintynyt keuhkokuumetta, verenkiertohäiriöitä? Itselläni keuhkot rahisevat aiemman koetun keuhkokuumeen plus nestekertymän keuhkoissa vuoksi. Urheillessa, pistääkö kylkeesi, tuntuuko keuhkoista tulevan minkäänlaista pistelevää kipua? Rahina voisi myös olla limakertymää keuhkoissa? tällöin ei vaarallista. Limaa saattaa olla enemmän esim. allergia/flunssa kautena ja saattaa kuulua rahinaa. tosin allergian ilmetessä tulisi tehdä keuhkotilavuustesti. Kilautappa kuitenkin lääkärillesi ja kerro, että Sinua askarruttaa, miksi keuhkoissasi rahisee (ja kerro esim. tilanne milloin näin on käynyt ja minkälaisia tuntemuksia se on aiheuttanut). Hän ohjaa sinut jatkotutkimuksiin. Mutta korostan, että tuskin mitään vakavaa, joten pää pystyyn ja kilauttelemaan!:)


    • syy saattaa

      johtua monestakin syystä. Itseltäni löydettiin nestettä. Mene uudelleen erikoislääkille, niin varmasti rahinan syy selviää.
      Rahina on aina oire jostakin, varsinkin kun se kuuluu määrätystä paikasta.
      Samasta paikasta kuului minullakin,mutta eniten maatessa, ja nestekupla näkyi kuvassa sydämmen takana.
      Minulle tehtiin keukoleikkaus. Ei löytynyt onneksi mitään vakavampaa.

      • Terve keuhko ei rahise.Itse ei oikein pysty arvioimaan rahinaa kovin hyvin. Rahina pitää käydä kuunteluttamassa lääkärillä. Astmaattinen rahina on systeemitauti ja silloin pihisee ja vinkuu keuhkot vähän kauttaaltaan. Paikallinen rahina ja porina joka on asennosta riippuva, voi johtua sydämen vajaatoiminnasta ja entistä enemmän kehoittaisin sinua menemään lääkärille. Siis terve keuhko ei todellakaan rahise. Käy puhalluttamassa PEF- arvosi sairaanhoitajalla. Sekin antaa jotain käsitystä keuhkojen tuuletuskyvystä. PEF mittarin saa apteekistakin ostaa. Jos puhallat alle PEF300, niin mene ihmeessä lääkäriin. COPD on tavallista Suomessa diagnosoimattomanakin.On yksinkertaisia apulääkkeitä.


      • leamarketta kirjoitti:

        Terve keuhko ei rahise.Itse ei oikein pysty arvioimaan rahinaa kovin hyvin. Rahina pitää käydä kuunteluttamassa lääkärillä. Astmaattinen rahina on systeemitauti ja silloin pihisee ja vinkuu keuhkot vähän kauttaaltaan. Paikallinen rahina ja porina joka on asennosta riippuva, voi johtua sydämen vajaatoiminnasta ja entistä enemmän kehoittaisin sinua menemään lääkärille. Siis terve keuhko ei todellakaan rahise. Käy puhalluttamassa PEF- arvosi sairaanhoitajalla. Sekin antaa jotain käsitystä keuhkojen tuuletuskyvystä. PEF mittarin saa apteekistakin ostaa. Jos puhallat alle PEF300, niin mene ihmeessä lääkäriin. COPD on tavallista Suomessa diagnosoimattomanakin.On yksinkertaisia apulääkkeitä.

        kanssasi, syy pitäisi selvittää.
        Ironista, koska itselläni on rahissut puoli vuotta, enkä ole toimeentunut selvennyksiin.


    • vaiva..

      Tosin ei riipu asennosta, vaan rohisee aika ajoin muuten. Oletkko jo käynyt lääkärissä? Kiinnostaisi tietää minkä diagnoosin sait..

      • on diagnoosi

        nykyisin lähes kaikissa keuhkosairauksissa ainakin alkuun. Joko ammattitaito tai viitseljäisyys eivät riitä tai sitten astma on se eka sairaus ja siitä sitten pahenee. Kritinät ja krahinat = astmaa


      • nempsi

        Diagnoosiksi sain että keuhkorakkulat eivät avaudu kunnolla tietyissä asennoissa ja näin ollen syntyy rahinaa. Se on ihan yleistä ja normaalia.


    • Rake

      Itse tupakoin, aika vähän noin 1 per päivä ja minulla esiintyy rahinaa makuulla ollessani vasemmassa keuhkossa, mutta ei aina, eikä hengitysvaikeuksia ole. Lääkäri kuunteli keuhkot ja sanoi asian olevan harmiton juttu. Polttamiseeni ei sanonut muuta kuin että poltan todella vähän, mikä on hyvä asia!

    • Keuhkoo

      Minulla on juuri ollut keuhkokuume. Siitä jäi infektioastma. Nyt kun yskä on jo vähäistä ja tunnen olevani muuten paranemaan päin, on tullut uusi oire. En pysty nukkumaan, kun makuulla alkaa yhtäkkiä pistämään oikean puolen keuhkojen alaosasta ja kipu säteilee olkapäähän. Mitä lienee?

    • Tiesittekö että kun urheilin nuorena teinipoikana niin toiseen keuhkoon alkoi ihan pistää, kun hengitin liian nopesti sitä kylmää pakkasilmaa. Vaan minkä teet, kun valmentajani oli vähän URHEILUHULLU niin se ko. harjoitus piti tehdä talvella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1585
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1027
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      582
      1015
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      920
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      912
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      10
      784
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      700
    Aihe