Mikä Suomen paras retkeilykohde?ja miksi?

mimosa!!!

Niin, olisi kiva kuulla mielipiteenne.

40

12172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kävijä

      Paras retkeilykohde on ehdottomasti Lemmenjoen kansallispuisto.
      Voi vaeltaa ja voi kulkea kanootilla. Ja jos ei tykkää että ihmisiä tulee kokoajan vastaan voi painella puiston erämaaosaan vaeltamaan.

      Kesällä taas suuntaan kulkuni Lemmenjoelle!

    • yksi tykkää....

      Esimerkiksi Lemmenjoelle en toiste mene, parempia kohteita riittää...

      Tänä vuonna suuntaan käsivarteen.

    • TelttaPystyssä

      ja telttasi pystytät. Siinä on aina se paras retkeilykohde ja elämykset. Pitääkö niitä mennä nyppimään johonkin tiettyyn massapaikkaan. Etkö uskalla elää omilla aisteillasi?

      • näin se on

        ********************************
        >...ja telttasi pystytät. Siinä on aina se paras retkeilykohde...
        ********************************

        Tuo on juuri näin, tietysti makuasioitahan toki kaikki on. Olen kierrellyt Haltit, Kevot, Lemmenjoet, Sokostit, Sarekit ym "massakohteet". Hienojahan ne on, mutta väkeä välillä kuin Mannerheimin tiellä. Erakkoluonteena kartan moisia paikkoja ja vaeltelen nykyisin ihan muualla (salaisuus heh...). Ai että, kun on vielä tunturipuro solisemassa, niin se kivasti hävittää muut äänet ja tuudittaa mukavasti uneen. Minun yksinvaelluksessa haittapuolena valitettavasti on, ettei ihan erämaihin uskalla lähteä (Vätsäri ym), kun mahdollisen epäonnen myötä avun saanti voi olla päivien päässä jos sittenkään. Satelliittipuhelinta toki kulettelen mukanani, jos tulisi tarvetta hätäpuheluun, mutta silti.

        Ai niin Lemmenjoki oli vissiin suodituin retkeilykohde jossain gallupissa. Siellä on vain uskaltauduttava sen "sakkoringin" ulkopuolelle, niin löytyy parhaimmat maisemat.


    • ihanaa ja kaunista

      Niin kauan kun vielä on ilan öljytankkereiden saastuttamaa saaristoluontoa, käykää katsomassa. Lapin tyttönä ihastuin viime kesänä Turkuun ja Turun saaristoon.

      • Pohjoisen poika

        Sama koin myös. Turun saaristo on vertaansa vailla oleva paikka. Ihastuin siihen ikihyväksi ja voipi olla niin, että eläkkeellä tulen asumaan siellä kokoaikaisesti.
        Liian vähän tunnettu, mutta sekin on hyvä asia, ettei kaikki rynni sinne.


      • AverK
        Pohjoisen poika kirjoitti:

        Sama koin myös. Turun saaristo on vertaansa vailla oleva paikka. Ihastuin siihen ikihyväksi ja voipi olla niin, että eläkkeellä tulen asumaan siellä kokoaikaisesti.
        Liian vähän tunnettu, mutta sekin on hyvä asia, ettei kaikki rynni sinne.

        viime kesän en ehtiny työ ja muiden matkustuskiireiden takia saaristoo enkä Ahvenanmaalle, vaikka Turussa asun, joten täytyy koettaa tänä vuonna uudestaan.


    • Erppa

      Pääkaupunkiseudullakin on yllättävän hyviä retkikohteita. Tästä esimerkkinä Pöksynhaaran järvi/lampi Espoon ja Vihdin rajalla. Järvellä on hiljaista, aina kun olen itse sielä käynyt. Lisäksi kallio ja suo rannat ovat upeat. Parasta on kristallinkirkas ja lämmin uimavesi. Uimaan pääsee suopeitteeltä, jossa mukava sammal pinnoite. Järvelle voi kävellä Ruuhijärveltä, jonne pääsee bussilla melko lähelle. Vaikka matka onkin yhtä pusikkoa, se kannattaa. Matkaa Ruuhijärveltä kertyy n. 800m ja lähimmältä bussipysäkiltä n. 2-3 km.

    • Hipujalka

      Hossa on hyvä valinta,kauniita maisemia. Paljon vesistöjä,laavuja, Autiotupia,myös kanottireissuja voi tehdä.
      Helvetinjärven kansallispuisto pohjois- hämeessä on kokemisen arvoinen.
      Jos haluat rauhaa,valitse Tonkohuikonen Hyrynsalmi-Puolanka.
      Vaativaa retkeilyä Saariselän takamaasto.Olen kaikki kolunnut,tietän mistä puhun

      • Millainen vesitilanne on Tonkohuikosen reitillä . Onko vesi juotavaksi kelpaavaa vai täytyykö vesi kantaa.


    • Pussiruokaa

      Monen jotoksen kulken olen.
      Pidän eniten Kuusamosta ja Karhunkierroksesta. Luonnon monimuotoisuus on parasta ja lähellä oleva vesistö täydentää retkeä. Miinukset annan vaeltajien paljoudesta ja heidän tekemästä eroosiosta, mutta minkä sille voi.

      Käsivarsi antaa vaeltajalle mahdollisuuden suunnitella ja muuttaa jotosta mielijohteesta. Haltin retki on mukava viikon vaellus syksyllä, kun kelit vaihtelee sateesta pakkaspoutaan.

      Lemmenjoki ja muu metsälappi on kalastajan ultralight vehkeille loistava kohde, tosi erämaata.

      Seitseminen, täs ihan nurkilla, on tullut meille viikonloppukohteeksi. Ja Kainuun kohteet pannukahvin keittoon sopivia, siitä mökin nurkilta käytynä.

      Pallas on seuraava kohde ennen sitä suunniteltua hotellihelvettiä.

      Kajakkiretki Kyyjärvellä keskisuomessa oli hauska 3 päivänen tasamaan tallaajalle. Meriveneily on vielä kokematta.

    • tosi guru

      on internet. Kotisohvalta nousematta, hikoilematta, rinkan olkia painamatta ja hyttysten kiusaamatta tai pakkasen palelluttamatta selviää. Ei haittaa sosekelitkään. Löytää paremmat kuvat maisemista kuin itse koskaan kykenisi ottamaan ja voi erilaisilla keskustelupalstoilla esittää kokenutta eränkävijää. Sopivasti lainaa muiden kertomuksia ja arvostelee massakohteiden suosijoita ja pudottelee niukasti tietoa omista reissuista muuta kuin yleisluontoisesti jotta kaikkialla on käyty. Ehdottomasti suosittelen jotta paras retkikohde on tämä.

      • Vielä31

        Suomen parhaat maisemat löytyy kun ajaa Kaamasesta Näätämöön. Ahvenanmaa on myös ehdottomasti kokemisen arvoinen.


      • yksi retkeiliä

        Puumalan lintusalo on ehdottomasti paras paikka retkeillä siellä on sieniä ja marjoja. Saa soudella ja kalastella,sekä katsella sorsia ,voipi nähdä karhunkin uimassa. Sinne taas kesällä teltta mukaan.


    • särkänniemi.

      Siellä ei lokit häiritse niin paljon kun lintsillä.

    • trinityn

      siellä on lukemattomia hienoja paikkoja eikä tarvitse pääkaupunki seudultakaan ajaa lappiin asti....

    • Jeeper

      Lyhyesti:
      siellä opiskellaan metsää ja mm. retkeilyä.
      Kaiken kaikkiaan n. 8000 ha maastoa, yli 100 km merkittyjä reittejä (Ilvesvaellus), vapaasti käytettäviä ja varauslaavuja, Metsähallituksen mökkejä, saunoja, hyvä kartasto ym.

      Ennen kaikkea vain 150 km Helsingistä.

    • on tullu käytyä..

      Niinkun edellä on jo todettu, siellä paras mihin leiris millonkin pystytät. Hienoja kohteita kaikki kansallispuistot ja retkeilyalueet ja muut luonnonpuistot. Jokainen retki on tuntunut ainutlaatuselta ja uudelta kokemukselta, vaikka paikka olisikin sama. Jokaisessa paikassa on omat mahtavat maisemat ja puolensa, joten vaikea niitä on paremmuus järjestykseen laittaa.

      • minä vaa

        Paras kun vain lähtee puistoon vaeltamaan, ei sillä niin suurta merkitystä minne, lähelle on halvempi ja helpompi. Pääasia et varaa aikaa tähän ja nauttii kaikilla aisteilla !


    • gjhgj

      aavasaksa tietenki

    • aikaa kutakin

      Ja siellä ihmiset kulkivat kiireissään toreilla,kaduilla ja kaupoissa.Ja istuivat linja autoissa,raitiovaunuissa ja toimistoissaan palvellen virallisesti vain toisiaan.Niinpä ajattelin että:-Ettei tämä ole maalaisen paikka ja lähdin pois.

      • tervetuloa!

        Helsinki on mainitsemiesi lisäksi kaikkea muuta! Virallisuudesta en tiedä, hymy täällä ainakin on herkässä. Kukaan ei mulkoile ihmeissään kuin jotain marsilaista niin kuin maalla on tapana ;o)


    • Ihme hiippari

      Hyvät kengät jalkaan, eväät ja makuupussi mukaan ja sitten vaan tunturiin tallustelemaan... Pallas-Hetta vaellusreitti (55km) on ehdottomasti Suomen paras retkeilykohde, niihin upeisiin maisemiin ei kyllästy koskaan!

    • kaikille jotain

      Helsingissä on kaikille jotain. Löytyy huvituksia joka lähtöön, satoja ravintoloita kaikkien makuun, eläintarha, aquarium, museoita, nähtävyyksiä, rauhallisia tai vilkkaita rantoja, saaristoa, katuelämää, luonnon rauhaa (Nuuksio, keskuspuisto, Vantaanjoen varsi, mm. Pitkäkoski on taimenineen kokemuksen arvoinen), kalastusmahdollisuuksia, monipuolista liikuntatarjontaa eri harrastuksia unohtamatta ym. ym.

      Elämää ja toimintaa piisaa läpi vuorokauden.

      Tervetuloa avoimin ja ennakkoluulottomin mielin!

      • Hauskaa--

        Luonnonrauhaa keskuspuistossa?:D:D:D


      • älä spiidaa
        Hauskaa-- kirjoitti:

        Luonnonrauhaa keskuspuistossa?:D:D:D

        Te lantsarit spiidaatte joka jutusta. stadissa hiffaa monta mestaa, jossa saa tsitata ihan rauhassa skutsissa tai rantsussa.


      • hesa pelleje vihaaja

        ja olokaapa te kaupunki pellet hiliaa ja menkää skeittaaa!!!!****


    • Mir-Mar

      Kävin ensimmäistä kertaa tänä keväänä Repoveden kansallispuistossa patikoimassa. Ihmisiä oli lähtöpaikalla paljon, mutta hyvin ne ihmiset mahtuivat kansallispuiston sisään.
      Repovesi oli kaunis, hyvin hoidettu, täynnä luonnon monimuotoisuutta ja todella ystävällisiä kansallispuiston työntekijöitä.
      Menen tuonne joskus uudestaan. Mutta olisi kiva kuulla suosituksia jostakin muistakin kansallispuistoista, jossa voisi päiväseltään tutustua!

    • Uudelleen

      Paras retkeilykohde löytyy Pohjois-Karjalasta,Ruunaankoski.Siellä voi käydä patikoimassa,koskenlaskua kumilautalla kokeilemassa,huom!Koskenlaskussa mielummin 4 henkilöä.Kalastaa jonka perästä voi mökkialueella savustaa tai paistaa kalan.Jos menee syksymmällä niin marjastus onnistuu vaikka pienen patikoinnin yhteydessä.Nuotiopaikkoja patikkareittien varsilla.Mökin jos ottaa vuokralle niin niistä löytyy ruuanteko astiat,ruokailuastit kahvinkeittimineen ja osassa mökeistä sauna ja myös joihinkin voi ottaa lemmikin mukaan.Mikä parasta,pääsee irti arjesta ja pois kaupungin melusta.

      • Bensapihi

        Oma takapiha. Ei matkustuksen rasitteita, ei pakkaamisia eikä rahan menoa. Mikäli asuu kerrostalossa, lähipuisto ajaa asian.


    • J.U.B

      Punainen lyhty.

    • anterohan-se-siin

      Lapin korpi. Omineen saa olla, sekä alueena rentouttava ja kiireetön tunnelma.

    • dlgiao

      onko mikä vuoden aika parasta lähteä vaeltamaan lappiin tark. esim/ itä-kaira eli lokan teko järven itä puolelle?

    • PS:vuoristojääkäri

      no siis jos, haluat lähteä vaikka esim: hiihtämään itä-kairaan niin alkutalvi on vaikeaa siellä , koska lunta on aivan järkyttävästi ja sitten pakkasta voi olla jopa -40. mutta kun pitää ottaa huomioon se eli: jos sää näyttää lappiin esim: länsilappiin -10 niin itä kairassa on aina saman verran kylmempää siihen pitää varautua!* Ja kun alku talvesta ei ole yleensä hanki kantoa ollenkaan siellä eli paras ois siinä maalis huhtikuun välissä:) itse olen hiihtänyt itä kairan neljä kertaa. ensimmäinen kerta oli kun hiihin sen marraskuussa ja lunta oli todella paljon jo sillin oisko ollu ko mittasin jotain noin: 56cm, ja toinen kerta tammi kuussa ja hankikantoa ei vielä silloin ollenkaan ja lunta oli silloin runsaimiillaan jotain: 120cm , kolmas kerta maaliskuussa ja kantoa oli jo aika paljon niin pystyin heti hiihtämään jo päivässä 2 kertaa pitemmpiä lenkkejä neljäs kerta oli kun hiihdiin sen toukokuun alussa ja se oli jo märkää upottavaa eli ei silloin....!* ja kannattaa ostaa järvisen lapponia joissa pituutta 300cm ei upota!*

    • kops kops

      Mutavuori on upea paikka. Napoleonon aikaiset tykkitiet on hieno kokemus

    • suolla

      Riihimäen Hatlamminsuo.

    • Itse ainakin tykkäsin Kolvananuurosta. Nuotiopaikka oli myös.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3544
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2022
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      26
      1968
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1598
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1435
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1415
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1129
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      101
      1093
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      874
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe