Miten valmistautua armeijaan?

Satsymi-91

Olen -91 tyttö, ja olen jo jonkin aikaa hautonut mielessäni armeijaan menoa.
Monet ystäväni ja tuttavani ovat olleet erittäin kannustavia, ja melkeinpä voisi sanoa että innoissaan puolestani.
Olen kuitenkin huolissani muutamista seikoista.
Olen hieman huonokuntoinen.
Siis yleisesti ottaen.
Joten, miten suosittelisitte minun aloittavan treenin?
Millaisia harrastuksia kannattaisi harkita?
Tai mikä olisi tehokkain liikuntakeino ilman mitään vakituista/maksullista harrastus ryhmää?
Oletan, ettei tämä täydellisen kunnon puute ole syy jäädä pois armeijaan menosta, mutta haluaisin vain kysyä vinkkejä.
Ja niin, kuinka suuri mahdollisuus on joutua toimisto hommiin?
Olen sitä mieltä, etten minä todellakaan sovi mitään papereita niputtamaan… Tahdon päästä ’kentälle’. Kyse ei ole siitä, että olisin sota-hullu tai mitään :D

//Mitä mieltä olette siitä, että kannattaisiko ensin käydä opiskelemassa ammatti kokonaan, vai onko ollenkaan järkevää keskeyttää koulua, armeijan takia ja jatkaa taas koulua sen jälkeen?

Että, kiitos vastauksistanne jo etukäteen...

16

6687

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vuosi sitten armeijan käyny...

      Tärkeintä on että löytyy motivaatiota, jos olet motivoitunut niin ei armeijan pitäisi mitenkään olla mahdoton sinulle. Meillä oli yksikössä kaksi naista ja molemmat pääsivät kyllä kentälle oikeisiin toimiin. Yleensä armeijassa toimistoon menevät laiskimmat ja huonokuntoisimmat, eli ne jotka itse haluavat päästä armeijan läpi mahdollisimman pienin vaivoin.

      Kuntoilusta sen verran että juoksu on paras liikuntakeino ja siitä on eniten hyötyä. Aloitat hitaasti ja sitten kun et enään niin paljon hengästy niin juokset pidempiä matkoja. Myös kuntosalilla kannattaa käydä niin ettei muiden tarvitse kantaa tavaroitasi puolestasi. Ota huomioon että armeijaan menee paljon miehiä jotka eivät harrasta minkäänlaista liikuntaa vapaa-ajallaan eli mikäli itse harrastat edes kohtuullisesti liikuntaa, on sinulla paljon etua heihin nähden.

      En tiedä missä opiskelet tällä hetkellä, mutta mielestäni paras ajankohta armeijalle on lukion jälkeen. Paljon vanhempana ei välttämättä ole niin mieluisaa kun muut ovat sinua huomattavasti nuorempia. Eli joskus 18-21-vuotiaana on hyvä aika armeijaan menoon.

      Onnea armeijaan, uskon että se kannattaa sinullekin, ainakin jälkeenpäin katsellen armeija kannatti käydä vaikka siellä ollessa ei pysty välttymään ajoittaiselta(ainaiselta) vitutukselta.

      • uuhgytr

        infoa ja ohjetta...n että pitää myös fyysisesti. usein on tullut kuultua henkisistä esteistä. Minkälaisiin henkisiin esteisiin intissä törmää?? mihin niin sanottuihin henkisiin esteisiin te olette törmänneet? kertokaa kokemuksianne....http://www.aamukampa.net/forum/viewtopic.php?f=23&t=6191


    • henkka j

      Aerobinen harjoittelu auttaa tosi paljon. Tämä tarkoittaa esim. lukuisia pallopelejä (salibandy, jalkapallo, tennis...), joissa pääsee juoksemaan. Toisenlaiset lajit (esim. parkour) taas kehittävät samalla lihaskuntoa, jota kyllä myös tarvitaan jonkin verran. On oma asia haluaako panostaa lyhyisiin intervalleihin vai kestävään peruskuntoon, mutta tuo peruskunto on omalla tavallaan ehdoton. Coopperissa kun saat 2600m niin sillä pärjäät hyvin, 3000m rikkominen on jo oikeasti kiitettävä tulos.

      Olen myös sitä mieltä, että ennen armeijaa kannattaa suorittaa jonkinlaiset opinnot valmiiksi. Olivatpa nämä sitten lukio ja/tai ammattiopintoja, mutta silti. Kympsemmät ihmiset pärjäävät "firmassakin" paremmin...

    • alokas 1 08

      Opiskele ensin ammatti, sitten jos vielä innostaa, mene armeijaan. Hiihdä, ui, ryhdy vaeltelemaan painava reppu selässä pitkin metsiä. Telttaile erämaissa, opettele sytyttämään nuotio ja pärjäämään huonolla hygienialla viikko toisensa perään. Totuttele tulemaan toimeen liian vähäisellä unella, opettele tottelemaan typeriä käskyjä milloinkaan kysymättä miksi. Hanki pitkä pinna, jotta jaksat kuunnella samoja vitsejä kerta toisensa jälkeen, mutta... saat tosi hyviä kavereita ja takaan, että ikimuistoiset kokemukset Suomen Armeijasta. PS, opettele huolehtimaan tavaroistasi, ne on yllättävän arvokkaita, kun joudut korvaamaan. Tärkeintä on huolehtia jalkojen ja selän lihakset kuntoon, ne pettävät kaikkein herkimmin.

    • dsdf

      Et ole sotahullu, mutta silti haluat vapaaehtoisena armeijaan? Mikäs sitten olet? Taas joku pikkutyttö joka haluaa todistaa olevansa yhtä hyvä kuin pojat? Vai miesseuraako olet hakemassa?

      • myöskin vapaaehtoinen tyttö

        Kyllä minäkin olen armeijaa miettinyt, ja aion mennä sen takia, että siellä kohoaa kunto, saa hyviä kokemuksia ja kaikkia muita hyödyllisiä valmiuksia elämään. Ei tarvitse olla sotahullu, tai mitään muutakaan noista, että menee vapaaehtoisena armeijaan!


      • Satsymi-91

        No tietenkin minä olen sinne miesten perässä menossa! Hitsi, nyt jäin kyllä kiinni.

        Minulla ei ole sen kummempia syitä. Minä vain tahdon. Se on jo pitkän aikaa tuntunut hyvältä ajatukselta.

        En ehkä sanoisi itseäni enää pikkutytöksi, mutta kyllä armeijaan haluamisessani on pieni määrä myös sitä, että haluan näyttää...Mutta suurimmaksi osaksi ihan sitä, että minä vain yksinkertaisesti haluan palvella maatani tarpeen tullen. Ja saada tuon kokemuksen... Vaikeaa ymmärtää?

        //Kiitos paljon kaikille vastanneille:D
        Asun juuri hyvin tuollaisen ison metsän (mäki, mäki, ja mäki) vierellä, että siellä on kyllä sitten hyvät maastot. Juu, että näin:D Tuo kesälomakin tulee nyt sopivasti, silloin on hyvä aloittaa treenit^^ kiitos ja kiitos:D

        -S


      • adadsad
        myöskin vapaaehtoinen tyttö kirjoitti:

        Kyllä minäkin olen armeijaa miettinyt, ja aion mennä sen takia, että siellä kohoaa kunto, saa hyviä kokemuksia ja kaikkia muita hyödyllisiä valmiuksia elämään. Ei tarvitse olla sotahullu, tai mitään muutakaan noista, että menee vapaaehtoisena armeijaan!

        Kyllä vaan tarvitsee. Kukaan terve ihminen ei vapaaehtoisesti siihen paskaan lähde.


      • Sivarimajuri
        myöskin vapaaehtoinen tyttö kirjoitti:

        Kyllä minäkin olen armeijaa miettinyt, ja aion mennä sen takia, että siellä kohoaa kunto, saa hyviä kokemuksia ja kaikkia muita hyödyllisiä valmiuksia elämään. Ei tarvitse olla sotahullu, tai mitään muutakaan noista, että menee vapaaehtoisena armeijaan!

        Intissä ei kunto kohoa jos se on hyvässä kunnossa jo ennen sinne menoa, päinvastoin laskee todella paljon. Ihan varmasti saisit kuntoasi kohotettua paremmin puolen vuoden aikana siviilissä kuin intissä. Siis todella paljon enemmän.

        "kaikkia muita hyödyllisiä valmiuksia elämään."

        Esimerkiksi mitä ?

        "Ei tarvitse olla sotahullu, tai mitään muutakaan noista, että menee vapaaehtoisena armeijaan!"

        Sotaperinteiden huijaama, wnb hyväntekijä tai jotain muuta vastaavaa täytyy ainakin olla jos ei inttiin meinaa töihin jäädä. Tai sitten vain erilaisia kokemuksia etsivä ihminen. Sen intistä saat ihan varmasti. Erittäin ihmeellisen ja sairaan kokemuksen.


      • YliInnokas

        Voi herranjestas pitä p*skaa! Ite taidat olla se poika jolla on niin kovat ennakkoluulot armeijaa kohtaan huh huh! Itse olen tyttö kans, ja menossa armeijaan koska se on mielestäni hienoa ja haluan koetella itseäni :D Äläpä vittuile naisille!


    • Alik Hyvönen

      Paljon kondomeja.

      • alokas 1 08

        Olipa typerä kommentti, vanha ja väljähtynyt asenne naisen varusmiespalvelusta kohtaan on otaksua hänen lähtevän sinne miesjahtiin. Totuus on se, että Miehet ovat jo armeijavuotensa eläneet useampi vuosi sitten, armeija on täynnä liikaa itsestään kuvittelevia nuoria pojanjolppeja.


    • .....

      Lenkkeily on hyvä kuntoilumuoto. Juoksulenkkien lisäksi kannattaa tehdä pitkiä kävelylenkkejä painavan repun kanssa. Lihaskunnon vahvistaminen esim. kuntosalilla on hyväksi. Kotitreenistäkin on hyötyä: erilaisia vatsa- ja selkälihasliikkeitä, punnerruksia, leuanvetoja jne.

      Toimistohommiin päätymisen todennäköisyyttä on vaikea arvioida. Siihen vaikuttanee monikin asia. Yksi tekijä on oma suoriutuminen alokasaikana: jos fyysisissä suorituksissa on vaikeuksia niin mahdollisuus päätyä kirjuriksi tai muihin fyysisesti kevyehköihin tehtäviin luultavimmin kasvaa. Alokasaikana ja mahdollisesti valintatilaisuudessakin kysellään mitkä tehtävät kiinnostavat, vaikka kaikille ei tietenkään voi taata paikkaa sinne mihin haluaa. Joten kannattaa miettiä millaiset vaihtoehdot tuntuvat kiinnostavilta ja realistisilta ja kertoa toiveet sitten kun niitä kysytään.

      Kannattaa lukea myös keskusteluja osoitteesta aamukampa.net, siellä on varmasti enemmänkin hyödyllisiä vinkkejä.

    • jos kiinnostaa

      Kiva kuulla että naisiakin on kiinnostunut armeijan suorittamisesta. Oletko miettinyt millasiin tehtäviin haluaisit? Itse kävin Lentoteknillisen AUKin hallissa ja en kadu valintaani. P-kausi oli suht rankka ja tiukka aikataulu. Hyvä opetuksen taso ja suhteellisen mielenkiintoinen. AUKi oli lentotekniikan teoriaa & käytäntöä johtamiskoulutusta. AUKin jälkeen siirryttiin eri puolille suomea joukko-osastoihin lennätyshommiin. Suosittelen.

      PS. meillä oli P-kauden alussa myös 2 naista, jotka tosin joutuivat lopettamaan ennen kuin ehtivät AUKiin :(

    • taistelusukeltaja-84

      Kirjoitit olevasi "hiemnan huonokuntoinen". Tämän voi ymmärtää monella tavalla. Jos olet kuitenkin terve ja haluahan sinulla tuntuu olevan, niin eiköhän nykypäivän armeijassa niillä eväillä selviä ainakin yleisesti.
      Enemmän se on tahdosta kiinni em oletuksin.

      Tehtävän suhteen armeijassa kuunnellaan kyllä jossain määrin myös asianomaisen toiveita. Riippuu tietysti myös tapauksesta.

      Koulutus ja opiskelu on tärkeä, monesti koko työikään - ja ehkä elämäänkin vaikuttava asia. Olet kuitenkin nuori likka, joten ehdit tehdä vielä monia asioita. Eli jos tuntuu siltä, niin mene sinne armeijaan ja tee sen jälkeen muita asioita. Minulla tuo -84 nimimerkissä tarkoittaa varusmiespalvelusvuotta, ei syntymävuotta :-).

    • PyöreäMuttaLäski

      Sidukkavalaiden ei kannata pyrkiä inttiin.....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      141
      10346
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2954
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      205
      2794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2107
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1596
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1358
    Aihe