Hokutoryu ju-jutsu

Lauri

Terve! Mitä mieltä olette Hokutoryu Ju-jutsusta. Onko realistinen itsepuolustuslaji? Mitä osa-alueita lajiin kuuluu? Harjoitellaanko aseiden kans kamppailua ja mattokamppailua? Jos harjoitellaan, niin minkä verran? Mitä tarkoittaa small-circle ju-jutsu? Anteeksi tyhmät kysymykseni..

13

4291

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .....

      Empä muuten osaa hokutoryusta sanoa, mutta itse en sotkeutuisi siihen inttimeininkiin mitä se sisältää. Siellähän on oikein omat säännöt siihen mitä tehdään kun Niiniketo astuu huoneeseen yms. On myös muita päteviä "uuden ajan" jujutsuja kuten jj2000. Hokutoryuhan ei kuulu tietääkseni edes jujutsuliittoon.

      Tiedän ettet tätä halunnut, mutta en voinut pitää suutani kiinni.

      • Lauri

        harmi sentään. asun niin pienellä paikkakunnalla ettei ole kuin hokutoryu..


      • Andy
        Lauri kirjoitti:

        harmi sentään. asun niin pienellä paikkakunnalla ettei ole kuin hokutoryu..

        Olen ollut samassa huoneessa Niinikedon kanssa useamman kerran enkä ole nähnyt kyseistä toimintatapaa (kaikki kumartaa) toimeenpantavan koskaan.

        Salietiketti on todellisuudessa samaa tasoa kuin keskiverto karateseurassa.


      • flammee

        Ei taida olla kovin harvinaista tällaiset erilliset säännöt kun lajin perustaja astuu sisään? Ja eiköhän tuon kurinpidon laatu ole aina kiinni vetäjästä viime kädessä.. Harvemmin sitä varsinaisesti huonoksi lajiksi sanotaan, vaikka sen historia ei kaikkein komein olisikaan..


      • Janne
        Lauri kirjoitti:

        harmi sentään. asun niin pienellä paikkakunnalla ettei ole kuin hokutoryu..

        Jos asut pienemmällä paikkakunnalla, kannattaa HR:ään tutustua. Jokainen sali on periaatteessa vetäjiensä summa ja tiedän suomessa olevan aivan erittäinkin mukavia ohjaajia HR-piireissä pienemmillä paikkakunnilla.

        Tuo inttimeininki pitää paikkansa lähinnä täällä PK-seudulla ja parissa muussa suuremmassa kaupungissa.

        Yleensäkkin tuommoinen SAINT homma ei harrastukseen kuulu, vaan jos homma ei toimi oppilaiden ja opettajien molemminpuolisella kunnioituksella ja siitä seuraavalla luontaisella opettaja-oppilas-suhteella, vaan pitää ottaa käyttöön 'järeämmät' keinot ollaan kylla harrastuksen suhteen aika hakoteillä.

        Valitettavasti tämä silloin tällöin on kuitenkin vallitseva tilanne IP/kamppailulajeja opettavissa seuroissa.

        Ihan mielenkiinnosta, missähän käpykylässä asustelet ?


      • voih,

        Mikäs hippi sivari sinä olet?, joku äidinpoika pääkaupunki seudulta joka ei tiedä mistä maito tulee? joka ei edes osaa leikata ruohoa. Kasva mieheksi
        Itse en harrasta hokutoryu jujutsuu mut ei se varmaan niin hirveää ole jos vähän on kuria salilla.


    • kamppailija

      pätevän tuntuisia kavereita siellä tuntuu olevan.
      kyllä itse voisin valita saman jos hakeutuisin ju-jutsun pariin.kova kuntoista porukkaa.

    • Ju jutsuka

      Olen itse treenannut Hokutoryu ju jutsua n. 4 vuotta ja olen ollut tyytyväinen toimintaa. Treenit on aika kovia välillä mutta toisaalta se on välttämätöntä jos aikoo treenata realistisesti.

      Kyselit on Hokuto realistista. Mielestäni kyllä on. Tekniikat ovat suoraviivaisia ja vastutaja pyritään "neutralisoimaan" mahdollisimman nopeasti eikä monen lukon kautta kuten jossain tyylisuunnissa opetetaan.

      Osa-alueet. Oikeastaan kaikki. Pysty-, heitto-, ja mattokamppailu kuuluvat ohjelmaan. Kuten edelliset kirjoittajat totesivatkin niin eri seuroissa painotetaan eri asioita johtuen vetäjistä. Isommilla paikkakunnilla on lisäksi mahdollista treenata brasilian ju jutsua.

      Aseet. Vyötekniikoihin kuuluu puolustautuminen nykypäivän aseita vastaan eli pamppu, puukko ja pistooli. Toki aseilla harjoitellaan myös muuten mutta se on jälleen hieman vetäjästä riippuen. On olemassa myös sotilas- ja viranomais-ju jutsua jossa keskitytään niiden ammattien erityistarpeisiin.

      Smalle Circle jiu jitsu on käsittääkseni havajilaisen Wally Jayn kehittämä tyylisuunta. Aiheesta löytyy kyllä varmasti netistä ja kirjoista lisää tietoa joten en lähde tässä enempää arvailemaan.

      Lopuksi voisin sanoa että kannattaa aloittaa Hokutoryu ju jutsu. Opetuksessa ei ole mitään huu haata tai muuta bullshittiä vaan kaikki on kyllä toimivaa ja testattua. Lisäksi suosittelen että otat mukaasi peruskurssille rutkasti kärsivällisyyttä koska aluksi käydään ihan pelkkiä ukemeja ym. ja hurjemmat tekniikat ja aseet tulevat kuvaan vasta paljon myöhemmin.

    • Lauri

      Kiitos tiedoista. Paikkakunta on kokkola.

      • hjj pietarsaari

        ku treenamaan vaan,ja terveisiä p:saaresta


    • Anonyymi

      Olen harrastanut hokutoryu ju-jutsua vaasassa 2010-luvulla. Huonoja kokemuksia täältä. Tämän kurssin ohjaajat sallivat homokammoisen nimittelyn, kuulivat varmaan kun muut siellä olevat solvasivat hinttariksi, ehkä joskus yksi näistä ohjaajistakin kun en vielä ollut "tatamilla", olin menossa pukuhuoneeseen.

      "Sparrauksen" aikana eräs toinen kurssilla olleista, ei ohjaaja, potkaisi päähän. Eikö tämä ole kielletty liike. Eräs nainen on myös potkinut nivusiin, siis kiveksille ja penikseen kun pidin potkupatjaa ja tarkoitus oli harjoitella polvipotkua vatsaan.

      Lonkkaheiton harjoittelussa eräs nainen potkaisi polvella päähän kun olin nousemassa ylös, sama talloi varpaita kantapäällä toisessa harjoituksessa.

      Polviltaan on ollut painia, laitoin jonkinlaisen päältä väännetyn niskalukon ohjaajalle tässä ja tämän suuttuessa hän tarttui kaulukseen ja ryhtyi kuristamaan sillä, tämä lopetti kun kuuli kurkkuääniä.

      Toisessa harjoituksessa on ollut "sparrausta", sellaista missä sai käyttää opittuja liikkeitä muita vastaan, tässä kaikenlaisen tasoiset sparrasi keskenään, esimerkiksi keltaiset vastaan vihreät. Eräs, yritti heittää sellaisella heitolla että ensin selälle ja vastustaja on päällä ja jalalla heitetään yli, minulle ei ollut sellaista opetettu, miten se tehdään ja miten sellaisesta tullaan alas. Tästä vähän suutuin ja yritin mattopainia, jotain mitä siellä oli ehkä vähän harjoiteltu, taisin ehkä yrittää jalkalukkoa mitä siellä ei oltu opetettu, taisi olla ihan vain siksi koska minua kohtaan käytettiin heittoa mitä ei oltu opetettu. Hän taisi tästä suuttua ja alkoi seisaalteen kuristaa kauluksella, alkoi jo pyörryttää joten aloin laskeutumaan mattoa kohti, tarkoituksena etten kaatuisi seisalteen selälleen, tässä vaiheessa tämä lopetti.

    • Anonyymi

      Erittäin hyvä ja tehokas laji, monipuolinen ja kattaa itsepuolsutuksen kaikki alueet ja toimii.
      Hokuton Dan arvon saavuttaneiden taso on korkea erittäin korkea taso, hokuton dai on vaikea saada mutta jo vihreän vyön jujutsuka on pätevä ja osaa paljon, orannsin vyön hokuto jujutsuka osaa monia asioita paljon enemmän kuin esim mustan vyön karateka.

      • Anonyymi

        Erittäin toimiva ja käytännön laji,opettaa oikeaa itsepuolustusta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1428
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      962
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      741
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      34
      682
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      677
    6. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      641
    7. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      110
      634
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      624
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      598
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      587
    Aihe