Korkeakoulusta valmistuminen

onko juhlien arvoinen

Onko yliopistosta valmistuneilla yleensä tapana juhlia? Mieheni valmistuu parin viikon päästä, ja päähäni pälkähti, että onko valmistuneineilla tapana pitää jotain kakkukekkereitä tms.? Vai päättyvätkö juhlinnat yo-juhliin?

6

3878

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toiset ei

      Yliopistosta valmistumisen juhlistaminen on jokaisesta itsestään kiinni. Toiset pitävät kaveriporukalla jotain pippaloita (/ryyppäjäisiä), toiset eivät juhlista mitenkään. Mistään yo-juhlien tapaisista sukukekkereistä en ole kuullut, mutta ehkä joku sellaistakin järjestää.

      Jo tiedekuntien ja yliopistojen "valmistumisseremonioissa" on eroa. Jossakin paperit käydään hakemassa hienossa tilaisuudessa, toisaalla paperit saa kansliasta tai postin tuomana kotiin. Toisaalta monet valmistuvat ovat jo työelämässä, eikä papereiden saamisella ole välttämättä mitään merkitystä.

      No joo. Itse olisin jättänyt kaikki juhlinnat väliin, mutta kotoväki oli jonain sunnuntaina leiponut kakun, ja jonkun paketinkin taisin saada.

    • onko

      millainen juhla. Yleensä kaikissa Suomen yliopistoissa on tohtoripromootio noin neljän vuoden välein. Lisäksi jotkin yliopistot tai korkeakoulut vihkivät samalla maisteripromovendit yhteisessä maisteri- ja tohtoripromootiossa. Riippuen siitä missä opiskelee, käytetään juhlissa maisterinsormusta ja (tehdään paikan päällä) seppele, tai tohtorinhattu sekä -miekka ja -viitta (jälkimmäinen harvinainen). Jos hankkii kaikki uusina, tulee viikonlopun mittaisen juhlan hinnaksi useita satoja, ellei tuhansia euroja. Halvin vaihtoehto on jäädä pois jolloin alle sadalla eurolla diplomit ym. lähetetään kotiin tai haetaan yliopistolta. Yhdistämällä googlessa oman yliopiston nimen ja sanan promootio löytyy lisää tietoa (esim. milloin viimeksi ko. juhla on järjestetty).

      • yliopiston omat juhlat

        mutta kyselinkin nyt sellaisten yksityisten juhlien perään.
        Päätin nyt pitää kuitenkin miehelleni juhlat (vaikka hänkin on täysipäiväisesti ollut töissä jo puolet opiskeluajastaan), koska hienon saavutuksen hän on mielestäni tehnyt. Jos jotain kolmen vuoden lukiota juhlitaan isoin menoin, tämä vaatii todellakin arvoisensa juhlat. Ei välttämättä mitään sukujuhlia, mutta kuitenkin.


    • pikkytyttö

      sitten kun hamassa tulevaisuudessa valmistun, ajattelin juhlistaa ihan sellaisilla pienillä kahvikutsuilla, eli kahvia ja pullaa, vieraiksi vanhemmat ja appivanhemmat, miksei muutama ystäväkin :)

      vaikka ihan kandin jälkeenkin voisi minimaalisesti juhlistaa välietappia. kyllä saavutuksia saa juhlia, kun on rankasti opiskellut paperia varten!

      oma puoliskoni valmistuu toiseen ammattiinsa amiksesta kohtapuoliin, ja ajattelin että pidetään pienimuotoiset yo-juhlia muistuttavat pirskeet, kun edellisiä valmistumisia ole juuri juhlittu.. :)

    • Elena Helsingistä

      Kun minä pari vuotta sitten valmistuin maisteriksi, halusivat vanhempani järjestää minulle juhlat. Yhteistuumin sovittiin, että pidämme paikallisessa ravintolassa lounastilaisuuden ihan lähimmille sukulaisille ja parhaille opiskelukavereille. Porukkaa tuli n. 20 henkeä ja meillä kaikilla oli tosi mukavaa.
      Itse olin aivan "otettu", kun vanhenpani näin kovasti arvostivat saavutustani. Olo oli niin juhlallinen....

    • juhliaisä

      Mielestäni juhlia pitää. Kaikki eivät aina huomaa. että elämässä on hetkiä ja juuri ainutkertaisia tilanteita, jolloin on kiva korostaa hetkeä arjesta. Mikäli perhe- ja ihmissuhteet ovat kunnossa ei kun juhlimaan eikä ainakaan vähättelemään omaa suoritustaan mikä onkin suomalaisten perimmäinen syy menestymättömyyteen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      1916
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1316
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1216
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1192
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1176
    Aihe