Ranskan Disneyland

***

Disneylandissa käyneet! Asiallista viestiä kehiin teiltä, jotka olette tuolla vierailleet! Lasten kanssa olisi tarkoitus matkata ensimmäistä kertaa moista puistoa ihmettelemään, lento Pariisiin ja siitä sitten etiäpäin. Onko helppo mennä sillä bussilla jne? Kaikki vinkit tervetulleita! Kertokaa Fast pass-systeemistä..kaikesta mitä tarvitsee ottaa huomioon, kun lasten kanssa sinne reissaa. Pärjääköhän siellä englannilla, kun jäi tuo ranska koulussa lukematta?
Kiittäen etukäteen!

7

3609

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • perheen kanssa

      Me teimme Disneylandiin omatoimisen paketin, eli varasimme lennot Hulluilta Päiviltä ja Disneyland-majoituspaketin erikseen.
      Mennessä emme siirtyneet suoraan Disneylandiin, vaan ajoimme ensin junalla keskustaan, ja kävimme mm. Eiffel-tornissa ja Seinen jokiajelulla. Illalla ajoimme junalla Disneylandin asemalle, sieltä shuttle-bussilla hotellille ja nukkumaan. Aamulla olimme sitten reippaana valmiina puiston ovella sen auetessa.
      Fast pass -liput voi hakea alueella joka laitteesta (missä on tarjolla siis) automaatista, jonne tungetaan päiväliput, ja niitä vastaan saa saman määrän Fast Pass -lippuja. Ne kannattaa hakea heti aamupäivällä, sillä niitä on rajallinen määrä. Helpottavat jonottamista huomattavasti! Otimme aina kaikilla lipuilla Fast Passit, vaikka osaan laitteista oli pituusraja. Me vanhemmat sitten vuorotellen pääsimme useamman kerran hurjimpiin... Kuten Space Mountain II:een!
      Alueella on paljon Disney-kauppoja, joissa on kaikkea ihanaa tavaraa - niin lasten kuin äidinkin mielestä, mm. Disney-vaatteita. Meitä oli peloteltu alueen kalleudella, mutta ehkä odotimme jotain niin järkyttävää hintatasoa, että hinnat paikan päällä eivät enää tuntuneen niin pahoilta.
      Me vietimme päivän Disneylandin puolella ja toisen Disney Studioilla. Kolmas päivä olisi ollut ehdottomasti tarpeen.
      Disney-bussi on iloisen punainen Mikki-bussi, helppo löytää CDG:lläkin. Takaisin päin se kiertää hotellit ennen lähtöä kentälle - me tosin otimme taksin, koska se tuli 5-henkiselle perheellemme edullisemmaksi ja säästimme aikaakin.
      Kivaa oli, ja aiomme ehdottomasti käydä uudelleenkin. Nyt lapset ovat taas isompia, joten Pariisille voi jättää vielä enemmän aikaa. Hyvää matkaa!

    • Lapsille iso elämys

      Jos tulen lentsikalla CDG, niin pääset RER-junalla kentältä Chatelet Les Halles-asemalle jossa samalla lipulla vaihto Marne-la-Vallee-Chessyn (Disneyland) RER-junaan. Ihan helppo juttu. Asemilla neuvotaan englanniksikin. Jos menet ennen Disneytä keskustaan, osta Disney-liput Champs Elyseesin Disney-myymälästä. Vältyt puiston lippujonolta, joka voi olla tosi pitkä.
      Puistossa opasteet ja palvelut myös englanniksi.
      Enkulla pärjää Pariisissakin ihan hyvin.

    • Kiva reissu

      Oltiin -07 hiihtolomalla Disneylandissa. Hyvin pärjättiin englannilla. Lentoasemalta (CDG) menee Disneyn suora bussi, pysäkki lähellä Finnairin käyttämää terminaalia. Kulkee noin puolen tunnin välein, matka kestää tunnin verran. Tosi kätevä, voi kyllä olla aika täynnä. Bussin erottaa jo kaukaa Disney-hahmoista. Bussin päättäri on alueen keskusaukiolla, josta hotelleihin vie omat bussit. Jos tuutte Pariisista, voi juna olla kätevä, matka kestää n. 30 min.

      Me hankittiin lennot, hotelli, liput Tjäreborgilta, oli tarjous, jossa 2 lasta ilmaiseksi kahden aikuisen seurassa.

      Huvipuistossa voi olla pitkät jonot.Talvellakin sai joihinkin laitteisiin jonottaa lähes pari tuntia. Toisaalta joihinkin sai mennä lähes suoraan. Kesällä voi tilanne olla vielä hurjempi. Fast pass on aikaisin tuleville mahdollisuus päästä jonon ohi. Se, mihin laitteisiin on fast pass, selviää muistaakseni kartasta. Eli aamulla kun tuutte, menette pääsylippujen kanssa laitteelle ja saatte ohitusliput, joihin on merkitty kellonaika. Sinä aikana sen kun kävelette laitteeseen. Kellonaikaa ei voi valita, se riippuu monentenako haette fast passin. Fast passit taitavat loppua aamupäivän aikana, suosittuja kun ovat. Kannattaa ehdottomasti hakea, ilmaisia ovat.

      Disneyland oli tosi kiva kokemus meille kaikille mutta kallis! Alueella oli vain Disneyn kauppoja, joten vaikka jotain evästä kannattaa ottaa mukaan. Me yövyimme alueen hotelleissa, oltiin tyytyväisiä.

      Huvipuiston sivuihin kannattaa tutustua etukäteen, samoin CDG-lentokentän sivuilla oli muistaakseni tietoa bussista.

      • mamma69

        Hei! Mekin mennään Disneylandiin, onko ilotulitus kesäisin joka päivä? Olimme helmikuussa 2005, ei silloin ollut ilotulitusta.


      • liftari_
        mamma69 kirjoitti:

        Hei! Mekin mennään Disneylandiin, onko ilotulitus kesäisin joka päivä? Olimme helmikuussa 2005, ei silloin ollut ilotulitusta.

        Ilotulitus on vain keskikesän sesonkiaikaan, eli 4.7. - elokuun loppu. Myös joulusesonkina on ollut ilotulituksia.

        Keskustelua Pariisin Disneylandista täällä:
        http://www.armleg.com/disney/


    • mä vaan

      Meillä viime kesänä kiva reissu mm. Disneylandiin 8 ja 11 vuotiaiden poikien kanssa. Omatoimisesti aikaisin aamulla junalla paikalle ja heti jonottamaan lippuja. Ei kestänyt kovinkaan kauan, vaikka oli kesäkuu. Kannattaa tosiaan ostaa liput etukäteen, jos tietää aikataulunsa varmasti. Ei kannata jäädä haahuilemaan portin jälkeen alkuosaan puistoa vaan suosittelen meidän perheen taktiikkaa: ensin syöksyttiin ennalta katsottuun suosikkilaitteiseen( kullankaivajien vuoristorata) , joten se jonotus oli heti alkuun pois. Osoittautui hyväksi taktiikaksi, koska fast pass systeemilläkin olisi myöhemmin pitänyt jonottaa tuntitolkulla. Samalla taktiikalla jatkoimme ripeästi, eikä turhia taivasteltu. Isoille lapsille puistossa ei ollut kovin montaa kohdetta mihin piti ylipäänsä päästä. Loppupäivästi oli aikaa sitten istua ja nauttia visuaalisista nähtävyyksistä ja kaupoista. Yksi päivä riitti meille loistavasti ja siinä ajassa ehdimme käydä kaikkien teemamaiden tärkeimmissä kieputtimissa, eikä jonottamista ollut kovinkaan paljon. Itse asiassa jonotus toi meille sopivasti taukoa ja lepäilyaikaa... Studioiden puolella emme käyneet ollenkaan. Ruokapaikkoja riitti ja ruoka tuli nopeasti - tosin me söimme pizza/lasagne systeemejä, jotka eivät kovin kulinaristisia olleet....
      Englannilla pärjää Ranskassa hyvin, tosin me huomasimme, ettei ranskalaisten englannin taito ollut kummoinen. Halu auttaa oli aina, mutta kielitaito uupui. Vietimme yhden päivän myös Parc Asterixissa, joka oli huvipuistomaisempi kuin Disney. Suosittelen sitäkin. Kolmessa päivässä kiersimme sitten Pariisin keskustan nähtävyydet.
      Hyvää matkaa.

    • KM*

      Paikka on mukava ja lapsille riittää varmasti ihmeteltävää! Olimme aurinkoisena päivänä Disney Parkissa ja väkeä riitti! Tuolloin totesimme kaverini kanssa, että tänne ei kannata lasten kanssa tulla ennen kuin lapset ovat sen ikäisiä, että oikeasti ymmärtävät että päästäkseen kivaan laitteeseen on jonotettava välillä järjettömältäkin tuntuvia aikoja ja tämän tajutessaan jaksavat jonottamista kitisemättä. (Säälitti vanhemmat, jotka seisoivat jonossa parivuotias lapsi sylissään).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1335
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      916
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      702
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      701
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      679
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      666
    Aihe