Sairaseläkkeelle migreenin takia?

Onko toivoakaan?

Hei. Olen 40 nainen ja kärsinyt ikäni kovista migreeneistä. Nykyisin kipuja on noin 2 viikkoa kuukaudessa, loput päivät ovat "toipumispäiviä". Terve, pirteä olo minulla ei ole koskaan. Syön estolääkkeitä ja täsmälääkkeitä, mutta eivät auta tarpeeksi. Olen toivottoman väsynyt tilanteeseen ja työssäkäynti vaatii sellaista sisukkuutta, ettei kukaan muu kuin migreenipotilas voi sitä ymmärtää. Lääkkeiden avulla saan raahattua itseni työpaikalle lähes aina, kun kovin usein en kehtaa olla töistä pois migreenin takia. Töissä oleminen on kuitenkin silkkaa kidutusta ja vaatii kaikki näyttelijänlahjani ja sisuni, että pystyn hoitamaan asiakaspalvelutyöni niin ettei kukaan huomaisi oloani. Kysynkin nyt teiltä kohtalotovereiltani, onko kukaan koskaan päässyt migreenin takia työkyvyttömyyseläkkeele? Lämmin kiitos vastanneille.

49

13008

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • itsekin miettinyt

      en osaa kysymykseesi vastata,olen pohtinut samaa, mikäli sama vaiva jatkuu vielä. elämä pyörii päänsäryn ympärillä ja yrittäen selviytyä päivästä toiseen. välillä tulee hetken apu ruokavaliomuutoksista. Olen taas toiveikkaana kokeilemassa uutta muutosta ruokavaliossa, josko syy on esim. maidossa. nyt on sen ansioista ollut kaksi ihan kirkasta ja selvää ihanaa päivää. töissä haluan käydä mutta olo sumeena ja särkevänä se on tuskaa. oletko kokeillut ruokavalion muuttamista. haluan osaltani uskoa, että kivun syy täytyy olla jossain.

    • SiiliII

      "Olen toivottoman väsynyt tilanteeseen ja työssäkäynti vaatii sellaista sisukkuutta, ettei kukaan muu kuin migreenipotilas voi sitä ymmärtää."

      Kylläpä kuulostaa kammottavan tutulta.. Sitä vain itsekin ihmettelee, miten oikein saa itsensä liikkeelle ja vielä tekemään töitä. Eteenpäin on pakko mennä minuutti ja askel kerrallaan, ettei iske epätoivo. Minulla on "normaaleja" kohtauksia ollut kerran viikossa lapsesta asti, ja näiden päälle sain aikuisena hormonaalisen migreenin. Tämä jälkimmäinen ihanuus ei katkeaisi varmaan, vaikka löisi kirveellä päähän..

      Luin jostain, että magneettikuvaus näyttää, kuinka migreenikohtaus lähtee kehittymään kolme vuorokautta ennen särkyä ja hiipuu pois seuraavien kolmen päivän aikana. Tämä selittää mystisen viikkosyklin, joka minua seuraa viikosta toiseen. Eipä ihme, että olo on aina uupunut: kohtaus on joko tulossa, päällä tai poistumassa.

    • sairaslomalle

      Kuulemma Tanskassa voi päästä migreenistä sairaseläkkeelle, mutta Suomessa täytyy olla ollut vuoden sairaslomalla ennen kuin voi päästä eläkkeelle mistään sairaudesta. Eli olis ehkä realistisempaa miettiä, voisko migreenistä päästä edes puolen vuoden sairaslomalle.

      • sittenkään

        olen ollut selkäni takia 8v. poissa työelämästä krooninen kipu, mutta eläkkeelle en ole päässyt.
        Kipu ei ole sairaus, sanovat!


      • tättädää

        ja kyllä oli työnantaja ihmeissään!!! En ole varman, mutta luulenpa, että sen takia jouduin eräästä paikasta poiskin. Että näin meillä!


      • basillaari
        tättädää kirjoitti:

        ja kyllä oli työnantaja ihmeissään!!! En ole varman, mutta luulenpa, että sen takia jouduin eräästä paikasta poiskin. Että näin meillä!

        Olen sairastanut lapsesta saakka migreeniä.Tiedän,että se on tuskaa.Onneksi nuoruuden ja aikuisuuden välissä oli parempia jakso ja pystyin käymään kouluni loppuun,mutta sitten se hirviö alkoi,joka on seurannut kuin hai laivaa viisikymppiseksi asti. Olen nuoresta asti ollut töissä.Yhtä kidutusta ollut,mutta nuorena jaksoi sairauden kanssakin paremmin. Sairaus vain teki sen,että aina on ollut se tunne,että on ollut työpaikalla se alimmaiseksi sotkettu.
        Nyt vanhempana ei vaan tahdo jaksaa,muttei ole mitään mahdollisuutta päästä migreenistä eläkkeelle. Se on kyllä niin moneen kertaan sanottu. Olen ollut jo 5-vuotta työttömänä ja kai se sitten jatkuu näin edelleenkin. Tilanne vain on koko aika yhtä oravanpyörää,koska stressi on huipussaan ja silloin migreenikin on pahimmillaan. Sitten se ,että kun on migreeni,niin lääkärien mielestä pikkasen särkee pää ja siihen auttaa särkylääke. Omalla kohdallani(basilaarimigreeni)on kyse ihan muista oireista,jotka ovat pahempia kuin pelkkä päänsärky.
        Kokeiltu on kaikkia mahdollisia lääkkeitä ja joistain on ollut jotain apua,mutta sitten on ollut niitä kurjia sivuvaikutuksia. Tällä hetkellä olisin kaikkein onnellisia,kunnei enään mitään tutkittais ja saisin olla vain rauhassa.


    • Vanhenemisesta hyötyäkin

      Migreenini oli pahimmillaan yli 20-senä ja jatkui niin kauan kuin kuukautiset kesti (n. 50 vuotiaaksi) Viimeisen 10v. kuluessa ei päähän ole koskenut. En tosin noin pahaa migreeniä kuin Sinä, kokenut, sinnittelin töissä ja pahimmillaan oksensin mahani tyhjäksi, jonka jälkeen yleensä tuli autuas olo kun särky loppui. Tosin pää oli arka kuin moukarilla lyöty sen jälkeen. Lienee hormonaalista, koska loppui kuin naulan kantaan tuossa vaiheessa. Sen kyllä huomasin että yliväsymys pahensi asiaa. Iän mukana pyrin välttämään tästä johtuen ylirasitusta. Valoa tunnelin päässä! Voimia Sinulle!

    • lessu

      sairastan kroonista migreeniä johon on kokeiltu kaikki mahdolliset esto lääkkeet.ensin kaikki tabletit,hierojat,akupunkitio,fysioterapeutit,ja viimeisienä botox hoito.mistään ei ole ollut apua nyt on ollut vuoden joka päivä pää kipeänä ja kolme sitä edellistä vuotta ei viikossa ollut monta päivää kun ei särkenyt päätä.ensin olin sairaslomaalla puoli vuotta yksityislääkäri kirjoitti.komevuottta olin kaikkiaan sairaslomalla ennen eläkettä.masennuksen takia pääsin elläkkeellee vuoden alusta.migreenihän ei ole sairaus.taas on uusi estolääke kokeilla se on atacand 4mg aamuisin.voltaren rapid 50mg ja relert 40mg vievät hetkellisesti särkyä pois.olen tällä hetkellä kipupolin asiakas.äitienpäivä meni tipassa sairaalasas kun ei kotikonstein en saanut kipua loppumaan.masennus on kroonisen kivun seuraus ,ja uskon että moni meistä masentuu tämän pirullisen sairauden myötä.olen 51v.

      • molttikipu

        Olen nyt samassa tilassa kuin sinä. Sairaalassa kokeilevat nyt botoxin vielä. Eläkepaperit tulee takas. Lue, jos jaksat toi edellinen kirjoitukseni.
        Jaksaisitko kertoa jotain eläkeasiaa privaatisti, nimittäin mulla olis kysyttävää?
        os. [email protected]


      • molttikipu

        Lessu
        Haluaisin jutella eläkeasioista, jos jaksat, muutama asia mietityttää. osoitteeni [email protected]


      • masennus?

        vaikka taudin nimi on krooninen migreeni!! Kyllähän kroonisesta migreenistä pahaa mieltä ja "masennusta" tulee, mutta kyllä masennus sairautena on aivan jotain muuta kuin paha mieli ja melankolia.


      • Nina11

        Olen 42-vuotis nainen ja kokeillut kaikennäköisiä lääkkeitä. Tällä hetkellä syön aamulla Bisoprolol, Atacand, Lyrica, Stemetil; ja illalla Lyrica, Stemetil, Pertriptyl, Ebixa. Käyn säännöllisesti Botox ruiskeilla 3 kk välein. Nyt olen käynyt yhden kerran akupunktiossa, vielä en ole huomannut vaikutuksia. Minulla on migreenejä noin 2-3 viikkoa kuukaudessa, eli joka toinen päivä tai useammin. Yksi kohtaus kestää 3-4 vrk. Olen keskustellut neurologini ja työterveyslääkärini kanssa sairaseläkkeelle pääsystä, mutta heidän mielestään ei ole mahdollisuuksia. Töistä olen ollut keväällä viisi viikkoa ja nyt syksyllä 2 kk sairaslomalla. Työnantajani on ilmeisen kyllästynyt poissaoloihini ja ehdottanut yrittäjäksi ryhtymiseksi. Näin saataisiin purettua työsuhteeni helpolla. Olen aivan tuskastunut tähän tilanteeseen.


      • mi
        masennus? kirjoitti:

        vaikka taudin nimi on krooninen migreeni!! Kyllähän kroonisesta migreenistä pahaa mieltä ja "masennusta" tulee, mutta kyllä masennus sairautena on aivan jotain muuta kuin paha mieli ja melankolia.

        Asia on kyllä sillä tavoin,jos on oikeesti masentunut,niin silloin ei ole enään mitään migreenejä. Ei ihminen tunne silloin enää mitään. Ehkä,jos puhutaan migreenin ohella masennuksesta,niin voi se jotain alakuloa olla. Migreeni ei ole masennuksen kaveri.


      • tuota noin
        mi kirjoitti:

        Asia on kyllä sillä tavoin,jos on oikeesti masentunut,niin silloin ei ole enään mitään migreenejä. Ei ihminen tunne silloin enää mitään. Ehkä,jos puhutaan migreenin ohella masennuksesta,niin voi se jotain alakuloa olla. Migreeni ei ole masennuksen kaveri.

        Älä puhu pas*aa, masennus ja ahdistus voi lisätä joillakin migreeniä, ainakin stressi voi. Hormonit voi.


    • molttikipu

      Hei
      Tässä 53-vuotias migreenikko, jota särky on vainonnut 15-vuotiaasta saakka. Sairastan geneettistä sairautta, ja voin sanoa, että elämäni on suurinpiirtein kokonaan ollut yhtä punaista kipu-usvaa. Lääkearsenaali on valtaisa, en usko, että yhtäkään kantoa on kääntämättä jätetty.
      Vaihdoin ammattia, ei tullut apua. Nykyisessä työssäni minulle kaupunki räätälöi ihanan kevyen työn, jota olen viimeiset 7 vuotta tehnyt - kivun kanssa.
      Nyt olen loppuunpalanut kivunkantaja. Annoin vihdoin periksi, kun kuukaudessa alkaa olla yli 20 migreenipäivää.
      Toukokuussa tuli vuosi sairaslomaa. Ensimmäisen kerr4an, kun aina ennemmin olin pienempiä aikoja, ja niinpä eläkehakemuksista on tullut bumerangeja. Ensimmäinen syy on ollut, että ei ole ollut vuotta sairaslomalla. Nyt on, vaan eipä tullut vieläkään myönteistä päätöstä. Olin työkokeilussa, ei onnistunut. Nyt joudun sairaalaan sisälle, ja otetaan eeg ja selkäydinnäyte mm. Lisäksi suunnittelevfat lääkevieroitusta. Sitä en ymmärrä, kun neurologini on sanonut, että yksikin päivä kivutonna, niin ei voi olla riippuvainen.
      No katsotaan nyt, miten käy. Lopetan kotona käyttämäni särkylääkkeet, ja siirryn täysin täsmiin. Vieroittakoon sitten n iistä.
      Tähän asti olen täsmiä pitänyt pahanpäivänvarana, jos lopuksi ei auta mikään...

      Aina sanotaan, ettei migreenistä pääse eläkkeelle. Tunnen yhden ihmisen, ja riemuitsin, kun näin täälläkin yhden saaneen eläkkeen.
      Tänään soitti eläkelaitokselta virkailija, ja oli hyvin tyly. Sanoin hänelle että:" haluan nähdä ne ihmiset, jotka menevät työhön jatkuvan voimakkaan särkylääkityksen alaisena, ja vielä estona epilepsialääkkeet 20-25 kertaa kuukaudessa.Mitenkä teillä ei paina täältä lähetettyjen erikoislääkäreiden lausunnot mitään? Ovatko he huonompia lääkäreitä, kuin teidän on? sanoin, että työhön en enää palaa, lähetätte sitten millaisen tuomion tahansa.
      Viimeisessä lausunnossa he totesivat, että migreeni on hoidettavissa nykyaikaisin lääkkein ja toimin.
      Minun migreeniäni ei ole saatu aisoihin!

      Ei virkailija vastaankaan sanonut. Pyysin sitten sossuani soittamaan, kun tämä kapulakieli virkailijoilla on mitä on. Onneksi sossuni lupasi hoitaa senkin asian.

      Yöt saan nykyään nukuttua Lyricalla 300 mg, ja se estää aamuöiset migreenit melko hyvin. Päivisin en voi käyttää, koska nukuttaa valtavasti.

      Tuli niin hyvä olo, kun luin minua edeltävän kirjoituksen. 3 vuotta odotusta ennen eläkettä, minähän olen ollut vasta reippaan vuoden odotuksella :)

      Meidän sairautta on turha vähätellä, minäkin liian kauan kipuilin. Olisi paljon, paljon ennemmin pitänyt lähteä eläkettä hakemaan.

      No molemmat poikani ovat perineet tautini, ehkä heillä on aikanaan parempaa kohtalo, sitten kun eivät enää jaksa.

    • oli helpotus

      Lähes kroonista migreeniä sairastava ystäväni pääsi eläkkeelle sillä tavalla, että firma, jossa hän oli töissä lopetti tuotannollisista syistä. Ystäväni jäi siis työttömäksi ja ikänsä vuoksi hän "pääsi putkeen" eli sai ensin täyttä työttömyyskorvausta viisi vuotta ja sitten työttömyyseläkkeen. Nykyään "putkeen" on vaikeampi päästä, ikärajaa on nostettu. Olin syvästi helpottunut hänen puolestaan, kun hän sai jäädä työttömäksi!

    • lessu

      molttikipuiselle olen laittanut sinulle sähköpostia.onko tullut perille?olikohan osoite oikea?hyvää juhannusta kaikille,kun minä ainakin vietän sitä taas selvin päin.ei kärsi juoda mitään kun tulee kaamea migreeni.lähden sunnuntaina kuusamoon ystävien kanssa.

      • molttikipu

        Hei

        Olen kovasti odotellut yhteydenottoasi, mutta en ole saanut postiasi :(
        Tarkistin, että olen antanut oikean osoitteen, ja oikea se on!


    • päässyt . . .

      Kun tilanne on todella se, ettei jaksa enää ainaisen pääkivun ja lääkkeiden kanssa, niin psykiatrin vastaanotolle ja sieltä kautta eläkepaperit vetämään. Voi olla, että on käytävä hoitojakso mielisairaalassa, mutta ei ne siellä tapa, kun ei itse ota liikaa liian voimakkaita lääkkeitä. Vessan pytystä alas sellaiset lääkkeet, jotka eivät tuo helpotusta. Mielisairaalassa on avo-osastoja, jossa migreeniä sairastavia hoidetaan - ennen aikaan työkykyä arvioitiin - ja keskusteluapukin auttaa. On myönnettävä masennus ja siihen pitää löytää sopiva lääkitys. Masennus on yksi eläkkelle pääsyn kriteeri !

      • molttikipu

        mutta kun ei mikään edisty. Olen ollut yli vuoden sairaslomalla, työterveys passitti psykiatrille, ja niin menin yksityiselle hyvän arvostelun saaneelle. Diagnoosi oli keskivaikea masennus, ahdistuneisuushäiriö yms.
        Siitä lähti sitten mielenterveystoimiston osuus, jossa olen kirjoilla, eli terapiaa, psykiatrilla lausuntoja eläkevakuutukselle, ja koko se paperirumba...
        Pumerangina tulevat takasin, sanovat vaan että migreeni on nykyään lääkkeillä hoidettavissa, masennus pitäisi olla vaikea.

        Mitkään lääkkeet näinä vuosikymmeninä eivät ole auttaneet minua, mutta vaikka se kuinka täältä lääkärinlausunnoin todistetaan, ei auta!

        Masennus on laatuaan mitä on. Suicidiyrityksiä ei ole, koska senverran vielä lamppu palaa, mutta muuten ei millään oikeastaan enää ole väliä.
        Työkokeilussa olin, mutta keskeytettiin, koska säryt ja ahdistus olivat liian rankkoja pärjätä työssä potilaiden kanssa. Hah.. potilas hoitaa potilasta :)
        Ammattia olen vaihtanut, ja helpompi työ on järjestetty...mitä vielä pitäisi???

        Sen olen päättänyt, että töihin en mene näillä särkypäivillä (n. 20/kk)
        Tutkimuksiin taas laittoivat sairaalaan sisälle, selkäydinnäyte, eeg jne niin ja sitä botoxia

        Kerro, näetkö yhtään valopilkkua minun stoorissani???


      • lessu
        molttikipu kirjoitti:

        mutta kun ei mikään edisty. Olen ollut yli vuoden sairaslomalla, työterveys passitti psykiatrille, ja niin menin yksityiselle hyvän arvostelun saaneelle. Diagnoosi oli keskivaikea masennus, ahdistuneisuushäiriö yms.
        Siitä lähti sitten mielenterveystoimiston osuus, jossa olen kirjoilla, eli terapiaa, psykiatrilla lausuntoja eläkevakuutukselle, ja koko se paperirumba...
        Pumerangina tulevat takasin, sanovat vaan että migreeni on nykyään lääkkeillä hoidettavissa, masennus pitäisi olla vaikea.

        Mitkään lääkkeet näinä vuosikymmeninä eivät ole auttaneet minua, mutta vaikka se kuinka täältä lääkärinlausunnoin todistetaan, ei auta!

        Masennus on laatuaan mitä on. Suicidiyrityksiä ei ole, koska senverran vielä lamppu palaa, mutta muuten ei millään oikeastaan enää ole väliä.
        Työkokeilussa olin, mutta keskeytettiin, koska säryt ja ahdistus olivat liian rankkoja pärjätä työssä potilaiden kanssa. Hah.. potilas hoitaa potilasta :)
        Ammattia olen vaihtanut, ja helpompi työ on järjestetty...mitä vielä pitäisi???

        Sen olen päättänyt, että töihin en mene näillä särkypäivillä (n. 20/kk)
        Tutkimuksiin taas laittoivat sairaalaan sisälle, selkäydinnäyte, eeg jne niin ja sitä botoxia

        Kerro, näetkö yhtään valopilkkua minun stoorissani???

        minun eläkepäätös tuli vaikean masennuksen takia.diagnoosissa ei saa olla ensimmäisenä migreeni jos hakee eläkettä,koska sehän ei ole sairaus.minunkin eläkehakemukset tuli kolmesti takaisin ja olin jo menettä toivoni kunnes mielenterveyskeskuksen lääkäri laittoi minut neuropsykiatriselle osastolle oysiin 6viikon jaksolle tutkimuksiin viime syksynä.siellä kävin monen alan lääkärien tutkimuksissa.hoito oli viikolla ja viikonlopuiksi pääsin kotiin.menin epäilevin mielin osastolle mutta yllätykseksi jakso oli minulle hyvin antoisa.sieltä sairaslomaani psykiatri jatkoi 1,5-vuodella ja hänen lausunnon perusteella sain eläkepäätöksen josta olen tosi onnellinen.molttikipu sähköposti ei edelleenkään lähde antamallasi osoitteella sinulle.keskustellaan sitten tällä palstalla jos se sinulle käy.juhannus oli yhtä tuskaa,aaton oksensin koko päivän.muina päivinä kivun kestin lääkkeillä.en pärjää kivun kanssa ilman lääkitystä vaikka tällä palstalla joku kirjoitti särkylääkepäänsärystä.olen kokenut erkotamiini vieroituksen osastolla ja anervanit on kielletty minulta kokonaan.


      • molttikipu
        lessu kirjoitti:

        minun eläkepäätös tuli vaikean masennuksen takia.diagnoosissa ei saa olla ensimmäisenä migreeni jos hakee eläkettä,koska sehän ei ole sairaus.minunkin eläkehakemukset tuli kolmesti takaisin ja olin jo menettä toivoni kunnes mielenterveyskeskuksen lääkäri laittoi minut neuropsykiatriselle osastolle oysiin 6viikon jaksolle tutkimuksiin viime syksynä.siellä kävin monen alan lääkärien tutkimuksissa.hoito oli viikolla ja viikonlopuiksi pääsin kotiin.menin epäilevin mielin osastolle mutta yllätykseksi jakso oli minulle hyvin antoisa.sieltä sairaslomaani psykiatri jatkoi 1,5-vuodella ja hänen lausunnon perusteella sain eläkepäätöksen josta olen tosi onnellinen.molttikipu sähköposti ei edelleenkään lähde antamallasi osoitteella sinulle.keskustellaan sitten tällä palstalla jos se sinulle käy.juhannus oli yhtä tuskaa,aaton oksensin koko päivän.muina päivinä kivun kestin lääkkeillä.en pärjää kivun kanssa ilman lääkitystä vaikka tällä palstalla joku kirjoitti särkylääkepäänsärystä.olen kokenut erkotamiini vieroituksen osastolla ja anervanit on kielletty minulta kokonaan.

        viestistäsi. Kumma juttu toi sähköpostin toimimattomuus.
        No, saahan täälläkin asiansa sanottua :)
        Minun tuleva sairaalajaksoni pitää sisällään osaksi vanhoja toistamiseen tehtäviä toimenpiteitä, uusia on likvor ja botox. Voipi olla muutakin, kunhan nyt siellä lääkärit päättävät. Lääkevieroituksesta oli puhe, mutta en usko sen tarpeeseen, koska minulla on lyhyitä muutaman päivän jaksoja säryttömänä.

        Joskus aikaa sitten, tein Anervan vieroituksen itse kotona, samoin Panadol compin.
        Tuo jälkimmäinen oli sellainen, että auttoi aina vahvistamaan jonkun muun lääkkeen tehoa. Eli olen suurimman osan elämääni käyttänyt lääkegoktaileja.
        Neurologini sitten sanoi, että kofeiini suurissa määrin aiheuttaa migreenikolle riippuvuutta. Niin sitten jätin sen.
        Nyt olen syönyt 50 mg Indometiniä ja 100 mg Ketorin supp. Usein ne yhdessä auttavat, eivät kuitenkaan erikseen.
        Täsmiä yritän pitää varalääkkeenä, koska pelkään sitä, että jos käytän niitä liian paljon, mikä sitten eteen, kun ei ole mitään minkä heittää kehiin...
        Masennus ja ahdistus on ollut minullakin ensimmäinen asia, kun on haettu eläkettä. Epäilen vain, kun on laitettu keskivaikea, että se ei riitä. Mitä mieltä olet?
        Juuriaukon ahtaumaa on ollut aina, mutta toinen lääkäri sanoi,että ei merkitystä eläkkeen kannalta. Sossu sanoi taas, että ehdottomasti pitää tarttua siihen.

        En tiedä. Ajattelen itse, ja olen pyytänytkin, että nämä testit, kuten skidit yms. pitäis tehdä uudelleen. Vuosi sitten, kun ne tehtiin, tulos oli aivan rajalla vaikeaan masennukseen.
        Ei tämä epätietoisuus tulevaisuudesta ole ainakaan parantanut.

        Jos tulee mieleesi, mitä voisin sairaalajaksolla vaatia, niin kerro minulle!


      • lessu
        molttikipu kirjoitti:

        viestistäsi. Kumma juttu toi sähköpostin toimimattomuus.
        No, saahan täälläkin asiansa sanottua :)
        Minun tuleva sairaalajaksoni pitää sisällään osaksi vanhoja toistamiseen tehtäviä toimenpiteitä, uusia on likvor ja botox. Voipi olla muutakin, kunhan nyt siellä lääkärit päättävät. Lääkevieroituksesta oli puhe, mutta en usko sen tarpeeseen, koska minulla on lyhyitä muutaman päivän jaksoja säryttömänä.

        Joskus aikaa sitten, tein Anervan vieroituksen itse kotona, samoin Panadol compin.
        Tuo jälkimmäinen oli sellainen, että auttoi aina vahvistamaan jonkun muun lääkkeen tehoa. Eli olen suurimman osan elämääni käyttänyt lääkegoktaileja.
        Neurologini sitten sanoi, että kofeiini suurissa määrin aiheuttaa migreenikolle riippuvuutta. Niin sitten jätin sen.
        Nyt olen syönyt 50 mg Indometiniä ja 100 mg Ketorin supp. Usein ne yhdessä auttavat, eivät kuitenkaan erikseen.
        Täsmiä yritän pitää varalääkkeenä, koska pelkään sitä, että jos käytän niitä liian paljon, mikä sitten eteen, kun ei ole mitään minkä heittää kehiin...
        Masennus ja ahdistus on ollut minullakin ensimmäinen asia, kun on haettu eläkettä. Epäilen vain, kun on laitettu keskivaikea, että se ei riitä. Mitä mieltä olet?
        Juuriaukon ahtaumaa on ollut aina, mutta toinen lääkäri sanoi,että ei merkitystä eläkkeen kannalta. Sossu sanoi taas, että ehdottomasti pitää tarttua siihen.

        En tiedä. Ajattelen itse, ja olen pyytänytkin, että nämä testit, kuten skidit yms. pitäis tehdä uudelleen. Vuosi sitten, kun ne tehtiin, tulos oli aivan rajalla vaikeaan masennukseen.
        Ei tämä epätietoisuus tulevaisuudesta ole ainakaan parantanut.

        Jos tulee mieleesi, mitä voisin sairaalajaksolla vaatia, niin kerro minulle!

        minulle mennee abalgin 100mgx2,lyrica 75mg 1OOMG,lamictal ,cympalta,atacand 8mg uusin estolääke josta ei ole ollut apua.kohtaus lääke on voltaren suppo 100mg primperan suppo.panacod pore 100mg myös joinakin päivinä.relerttejä otan joka päivä.imigran ei auta enää,koska käytin niitäkin kauan.on jo varmaan riippuvuus.kysyin viimeksi lääkäriltä riippuvuudesta niin hän sanoi että uskoo minun ottavan kipuun lääkkeitä.oli siis eri mieltä riippuvuudesta.em ymmärrä miten joku pärjää ilman lääkkeitä.pyydä testit uusiksi ja masennustaan ei kannata väheksyä.purenta on korjattu jouduin pitämään rautoja 4vuotta.olen ollut psykiatrisella avo-osastolla 2-kuukautta hoidossa toissa keväänä.siellä oli sossuna nuori tyttö joka ei osannut kyllä pätkääkään auttaa eläke anomusta tehtäessä.sekin anomus tuli pumerangina takaisin.kaikki johtuu kivusta ja sen kautta masennuksesta.kaikki keinot käytettynä kannattaa kokeilla eläkettä haettaessa.minulle tuli myös yksi anomus takaisn lausunnolla koska migreeninne on läkityksellä hoidossa olette työkykyinen.mitä tarkoitti juuriaukon ahtauma?siis missä?


      • molttikipu
        lessu kirjoitti:

        minulle mennee abalgin 100mgx2,lyrica 75mg 1OOMG,lamictal ,cympalta,atacand 8mg uusin estolääke josta ei ole ollut apua.kohtaus lääke on voltaren suppo 100mg primperan suppo.panacod pore 100mg myös joinakin päivinä.relerttejä otan joka päivä.imigran ei auta enää,koska käytin niitäkin kauan.on jo varmaan riippuvuus.kysyin viimeksi lääkäriltä riippuvuudesta niin hän sanoi että uskoo minun ottavan kipuun lääkkeitä.oli siis eri mieltä riippuvuudesta.em ymmärrä miten joku pärjää ilman lääkkeitä.pyydä testit uusiksi ja masennustaan ei kannata väheksyä.purenta on korjattu jouduin pitämään rautoja 4vuotta.olen ollut psykiatrisella avo-osastolla 2-kuukautta hoidossa toissa keväänä.siellä oli sossuna nuori tyttö joka ei osannut kyllä pätkääkään auttaa eläke anomusta tehtäessä.sekin anomus tuli pumerangina takaisin.kaikki johtuu kivusta ja sen kautta masennuksesta.kaikki keinot käytettynä kannattaa kokeilla eläkettä haettaessa.minulle tuli myös yksi anomus takaisn lausunnolla koska migreeninne on läkityksellä hoidossa olette työkykyinen.mitä tarkoitti juuriaukon ahtauma?siis missä?

        Hyvin on samanlainen lääkitys meillä. Paitsi, että otan yöksi 300 mg Lyricaa. Se on auttanut, että aamuyöllä en enää herää niin usein migreeniin. Aamulla olen takkuinen, enkä voisi ottaa lisää enää aamulla. Puoleenpäivään mennessä takkuisuus häviää siedettäväksi. Varsinainen kipulääkitys myös eri tropein näemmäs.
        Taas tuli tänään evättynä yksi hakemus...ihmeellistä, että siinä käsiteltiin vain migreeniä, vaikka hakemuksessani on aina ollut masennus js ahdistus ensin?? Täytyy soittaa sossulle, kun tulee puhelinaika.

        Juuriaukon ahtauma on minulla niskassa kallon juuressa (se voi olla missä vain selkäydintä) Eli siellä juuriaukossa kulkee päähän menevät suuret verisuonet, hermot jne. Kait sinne sitten vaan kertyy jotain kalkkisaostumaa, luupiikkiä mahdollisesti jne.
        Se on diagnostoitu minulla jo nuorena ja nyt kun kuvattiin uudelleen. Silloin nuorena, neurologi sanoi, että vain äärimmäisessä hädässä leikataan kun on suuri vaara halvaantua. Nyt kuulemma on edistytty, ja juuriaukkoja "putsataan".
        Tiedä sitten, miten on?
        Minulla kuitenkin on niin, että esim hieroa ei saa yhtään kallon pohjaa, tai muuten on vähintään 3 viikon kipuputki edessä. Meni kauan, ennenkuin sen tajusin, koska hieronta teki aina ensin niin hyvää, kipu alkasi vasta seuraavana päivänä.


      • lessu
        molttikipu kirjoitti:

        Hyvin on samanlainen lääkitys meillä. Paitsi, että otan yöksi 300 mg Lyricaa. Se on auttanut, että aamuyöllä en enää herää niin usein migreeniin. Aamulla olen takkuinen, enkä voisi ottaa lisää enää aamulla. Puoleenpäivään mennessä takkuisuus häviää siedettäväksi. Varsinainen kipulääkitys myös eri tropein näemmäs.
        Taas tuli tänään evättynä yksi hakemus...ihmeellistä, että siinä käsiteltiin vain migreeniä, vaikka hakemuksessani on aina ollut masennus js ahdistus ensin?? Täytyy soittaa sossulle, kun tulee puhelinaika.

        Juuriaukon ahtauma on minulla niskassa kallon juuressa (se voi olla missä vain selkäydintä) Eli siellä juuriaukossa kulkee päähän menevät suuret verisuonet, hermot jne. Kait sinne sitten vaan kertyy jotain kalkkisaostumaa, luupiikkiä mahdollisesti jne.
        Se on diagnostoitu minulla jo nuorena ja nyt kun kuvattiin uudelleen. Silloin nuorena, neurologi sanoi, että vain äärimmäisessä hädässä leikataan kun on suuri vaara halvaantua. Nyt kuulemma on edistytty, ja juuriaukkoja "putsataan".
        Tiedä sitten, miten on?
        Minulla kuitenkin on niin, että esim hieroa ei saa yhtään kallon pohjaa, tai muuten on vähintään 3 viikon kipuputki edessä. Meni kauan, ennenkuin sen tajusin, koska hieronta teki aina ensin niin hyvää, kipu alkasi vasta seuraavana päivänä.

        sataa ja päivä on harmaa.tietysti on migreeni alkamassa.minun diagnoosissa kolamantena vasta komplisoitunut migreeni.olen tosi pahoillani sinun puolesta.tiedän miten päivät kuluvat eläkepäätöstä odottaessa ja sitten pettymys on suuri kuin tulee jälleen kielteinen päätös.ei se mielialaa ainakaan nosta.hieno nimi meidän sairaudelle.minulla on nuorempi sisko jolla alkaa olla yhtä vaikea migreeni kuin minulla,mutta on silti vielä työ elämässä.kummallakin lapsellani on migreeni.saivat sen perinnöksi minulta.


      • molttikipu
        lessu kirjoitti:

        sataa ja päivä on harmaa.tietysti on migreeni alkamassa.minun diagnoosissa kolamantena vasta komplisoitunut migreeni.olen tosi pahoillani sinun puolesta.tiedän miten päivät kuluvat eläkepäätöstä odottaessa ja sitten pettymys on suuri kuin tulee jälleen kielteinen päätös.ei se mielialaa ainakaan nosta.hieno nimi meidän sairaudelle.minulla on nuorempi sisko jolla alkaa olla yhtä vaikea migreeni kuin minulla,mutta on silti vielä työ elämässä.kummallakin lapsellani on migreeni.saivat sen perinnöksi minulta.

        Hei taas
        Viimekuussa oli vain 16 pahaa särkypäivää. Yleensä en noin vähällä pärjää. Mikä lie "helppo kuukausi"
        Kyllä se taas muuttuu, toki nyt kun olen sairaslomalla, selviän hieman vähemmillä särkypäivillä. Varsinkin kun en tee mitään. Viikko sitten kokeilin uutta ruohotrimmeriä, ja sitä ei olisi pitänyt mennä tekemään.Viikon ankara särkyputki siitä äityi.

        Tänään olen taas menossa sossulle, jotain lisäystä hylkyyn pitää väsätä...
        Otsalohkossa sytkyttää siihen malliin, että kyllä tänäänkin särky alkaa.

        En muista, mainitsinko, että myös minun lapsillani kummallakin on migreeni. Se on suuri mielipaha minulle. Sisaruksillani ei ole, minulla on vain veljiä.

        Niin luin mökillä lehtiä, ja kahdessakin lehdessä oli maininta sellaisesta löydöksestä, että: n. joka 5:llä ihmisellä olisi sydämessään reikä sydämen eteisten välillä. Se on kaikilla sikiövaiheessä, mutta sulkeutuu syntymässä. On kuitenkin ihmisiä joilla jää soikion muotoinen reikä jäljelle, ja se heikentää HAPEN saantia.

        Sehän on tutkittu, että migreenikoilla on hapensaantiongelmaa. Hoitokeinonakin käytetään happea. Ja mikä sekin on, kun migreeni alkaa haukotuttaa, väsyttää jne
        Siinä jutussa kerrottiin, että leikkauksella oli hoidettu, ja useimmilta jäi migreeni pois miltei kokonaan!

        Meidän ikäpolvi vie tautinsa varmaankin hautaan, mutta jos seuraava polvi saisi jotain toivoa ja apua tähän vaivaan.


      • lessu
        molttikipu kirjoitti:

        Hei taas
        Viimekuussa oli vain 16 pahaa särkypäivää. Yleensä en noin vähällä pärjää. Mikä lie "helppo kuukausi"
        Kyllä se taas muuttuu, toki nyt kun olen sairaslomalla, selviän hieman vähemmillä särkypäivillä. Varsinkin kun en tee mitään. Viikko sitten kokeilin uutta ruohotrimmeriä, ja sitä ei olisi pitänyt mennä tekemään.Viikon ankara särkyputki siitä äityi.

        Tänään olen taas menossa sossulle, jotain lisäystä hylkyyn pitää väsätä...
        Otsalohkossa sytkyttää siihen malliin, että kyllä tänäänkin särky alkaa.

        En muista, mainitsinko, että myös minun lapsillani kummallakin on migreeni. Se on suuri mielipaha minulle. Sisaruksillani ei ole, minulla on vain veljiä.

        Niin luin mökillä lehtiä, ja kahdessakin lehdessä oli maininta sellaisesta löydöksestä, että: n. joka 5:llä ihmisellä olisi sydämessään reikä sydämen eteisten välillä. Se on kaikilla sikiövaiheessä, mutta sulkeutuu syntymässä. On kuitenkin ihmisiä joilla jää soikion muotoinen reikä jäljelle, ja se heikentää HAPEN saantia.

        Sehän on tutkittu, että migreenikoilla on hapensaantiongelmaa. Hoitokeinonakin käytetään happea. Ja mikä sekin on, kun migreeni alkaa haukotuttaa, väsyttää jne
        Siinä jutussa kerrottiin, että leikkauksella oli hoidettu, ja useimmilta jäi migreeni pois miltei kokonaan!

        Meidän ikäpolvi vie tautinsa varmaankin hautaan, mutta jos seuraava polvi saisi jotain toivoa ja apua tähän vaivaan.

        minulla ei ole säryttömiä päiviä kuussa ollenkaan.eli syön kipulääkkeitä joka päivä myös siihen lasken ne joita syön jatkuvasti.atacand 8mg ei ole auttanut yhtään.soitin taas kipupolille,mutta lääkärini tulee vasta 21 päivä töihin.pitää jaksaa odotella.on päiviä kun ei elämä maistu yhtään ja tuntuu onko tällä kivun kanssa elämisellä mitään tarkoitusta.onneksi on lapsenlapsia joiden takia jaksan elää ja koittaa sinnitellä.heräsin taas kipuun aikaisin .ei ole happea annettu vaikka olen mennyt päivystykseen.minulla paha kohtaus alkaaa haukottelemallla ja olen kuullut että happi siihen auttaisi.migreeni päiväkirjaa pidän ja otan sen mukaani lääkärille että näkee kuinka paljon pääni on kipeä.


      • molttikipu
        lessu kirjoitti:

        minulla ei ole säryttömiä päiviä kuussa ollenkaan.eli syön kipulääkkeitä joka päivä myös siihen lasken ne joita syön jatkuvasti.atacand 8mg ei ole auttanut yhtään.soitin taas kipupolille,mutta lääkärini tulee vasta 21 päivä töihin.pitää jaksaa odotella.on päiviä kun ei elämä maistu yhtään ja tuntuu onko tällä kivun kanssa elämisellä mitään tarkoitusta.onneksi on lapsenlapsia joiden takia jaksan elää ja koittaa sinnitellä.heräsin taas kipuun aikaisin .ei ole happea annettu vaikka olen mennyt päivystykseen.minulla paha kohtaus alkaaa haukottelemallla ja olen kuullut että happi siihen auttaisi.migreeni päiväkirjaa pidän ja otan sen mukaani lääkärille että näkee kuinka paljon pääni on kipeä.

        Niin, kyllä hapen puute on todistettavasti migreenin yksi oire. Olen lukenut, että lääkehappea voi lääkäri kirjoittaa, ja kotiin saa sen pullon. Olen monesti itsekkin aikonut kysyä sitä.
        Olen motoristi, ja huomannut sen, että kun ajan kypärän visiiri hieman avoinna, niin se on aivan euforisoiva olotila. Ilma kun tulee paineella. Silloin ei koskaan iske migreeni, mutta niskat jumittaa, ja sen vuoksi on syötävä särkylääkkeitä. Eli, tee niin tai näin, aina väärinpäin!
        Ise olen ollut taas reippaan viikon 3 säryllä. Sairaalaanmeno lähestyy, sekin jännittää...

        Kun kävin sossulla kirjoituttamassa vastinetta hylkyyn, niin kysyin siitä onko yleensä määrätty tällaisissa tilanteissa mielisairaalan avoimella osastolla hoitojaksoa. (siitähän kirjoitti täällä joku muukin, että oli sen läpikäynyt, ja sitten oli eläke myönnetty). Hän sanoi, että on kyllä. On mahdollisuus viikonloppuisin olla kotona, ja joskus on joillekin, joita sairaala ahdistaa luvattu sekin, että yöt saa käydä kotona.
        Minä olen oikea sairaalakammoinen. Minun on aina ahdistava olo ollut, tavallisten operaatioidenkin yhteydessä.Itkettänyt jne.
        Mutta sossu sanoi, että parempi hoitovaste saadaan, jos vain voi olla koko ajan siellä.
        Saa nyt nähdä, miten käy. Siellä itken ja rääyn, niin eikö se sitten ole hyvä...

        Päähän ottaa kuiteski. Lihonut olen pian 10 kg, en ymmärrä mistä. En syö enempää kuin ennenkään, mieluimmin vähemmän. Mutta liikunta on jäänyt vähäiselle.

        Lastenlapset ne ovat minunkin riemuni, mutta tämä särky pilaa monta hyvää hetkeä.Lapsenpiiaksi on huono jäädä sairaana, kun meilläkin on nuoremmam pojan perheessä puolivuotias, 2-vuotias ja 3-vuotias. Ja niin meneväistä sorttia:)

        Atacand nostettiin minulle 16 mg:aan. En tiedä onko apua. Aamulla otan Seloken zoc 95 ja illalla Atacand 16 mg. Minulla on kai synnynnäinen vika sydämen tiheälyöntisyys. Normaalisti 90-100 vaikka lääkityskin.
        (molemmat pojat ovat senkin perineet)

        Mutta ei se auta, mulla on nyt tämä eläkerumba, ja uskon että tilanne on erittäin vaikea senkin takia. Tulossa vaan lisää masennusta ja ahdistusta keskenolevista asioista. Mutta totuus on se, että työelämään en palaa. Annoin sinne 30 v. Mennentullen lääkkeitä syöden. Nyt olen niin itsekäs, että haluan näiden särkyjeni kanssa edes olla kotona

        Voitko kertoa, mitä sinun eläkepäätöksessäsi luki? Vai oliko siinä lueteltu minkä asian takia eläkkeelle pääsit?

        Työelämässä päänsärkyni oli jokapäiväistä, mutta nyt vuoden sairaslomalla oltuani. on muutamia vapaapäiviäkin .


      • lessu
        molttikipu kirjoitti:

        Niin, kyllä hapen puute on todistettavasti migreenin yksi oire. Olen lukenut, että lääkehappea voi lääkäri kirjoittaa, ja kotiin saa sen pullon. Olen monesti itsekkin aikonut kysyä sitä.
        Olen motoristi, ja huomannut sen, että kun ajan kypärän visiiri hieman avoinna, niin se on aivan euforisoiva olotila. Ilma kun tulee paineella. Silloin ei koskaan iske migreeni, mutta niskat jumittaa, ja sen vuoksi on syötävä särkylääkkeitä. Eli, tee niin tai näin, aina väärinpäin!
        Ise olen ollut taas reippaan viikon 3 säryllä. Sairaalaanmeno lähestyy, sekin jännittää...

        Kun kävin sossulla kirjoituttamassa vastinetta hylkyyn, niin kysyin siitä onko yleensä määrätty tällaisissa tilanteissa mielisairaalan avoimella osastolla hoitojaksoa. (siitähän kirjoitti täällä joku muukin, että oli sen läpikäynyt, ja sitten oli eläke myönnetty). Hän sanoi, että on kyllä. On mahdollisuus viikonloppuisin olla kotona, ja joskus on joillekin, joita sairaala ahdistaa luvattu sekin, että yöt saa käydä kotona.
        Minä olen oikea sairaalakammoinen. Minun on aina ahdistava olo ollut, tavallisten operaatioidenkin yhteydessä.Itkettänyt jne.
        Mutta sossu sanoi, että parempi hoitovaste saadaan, jos vain voi olla koko ajan siellä.
        Saa nyt nähdä, miten käy. Siellä itken ja rääyn, niin eikö se sitten ole hyvä...

        Päähän ottaa kuiteski. Lihonut olen pian 10 kg, en ymmärrä mistä. En syö enempää kuin ennenkään, mieluimmin vähemmän. Mutta liikunta on jäänyt vähäiselle.

        Lastenlapset ne ovat minunkin riemuni, mutta tämä särky pilaa monta hyvää hetkeä.Lapsenpiiaksi on huono jäädä sairaana, kun meilläkin on nuoremmam pojan perheessä puolivuotias, 2-vuotias ja 3-vuotias. Ja niin meneväistä sorttia:)

        Atacand nostettiin minulle 16 mg:aan. En tiedä onko apua. Aamulla otan Seloken zoc 95 ja illalla Atacand 16 mg. Minulla on kai synnynnäinen vika sydämen tiheälyöntisyys. Normaalisti 90-100 vaikka lääkityskin.
        (molemmat pojat ovat senkin perineet)

        Mutta ei se auta, mulla on nyt tämä eläkerumba, ja uskon että tilanne on erittäin vaikea senkin takia. Tulossa vaan lisää masennusta ja ahdistusta keskenolevista asioista. Mutta totuus on se, että työelämään en palaa. Annoin sinne 30 v. Mennentullen lääkkeitä syöden. Nyt olen niin itsekäs, että haluan näiden särkyjeni kanssa edes olla kotona

        Voitko kertoa, mitä sinun eläkepäätöksessäsi luki? Vai oliko siinä lueteltu minkä asian takia eläkkeelle pääsit?

        Työelämässä päänsärkyni oli jokapäiväistä, mutta nyt vuoden sairaslomalla oltuani. on muutamia vapaapäiviäkin .

        milloin menet sairaalaan?miksi sulta otetaan selkäydinpunktio?mun elämän tilanne on tällä hetkellä tosi vaikeaa.asun erossa miehestäni yli kolmennekymmenen avioliittovuoden jälkeen.masennus oli pahimmillaan niin lähdin kotoa pois.ollaan yritetty uudelleenkin,mutta ei siitä mitään tule.miheni ottaa viinaa melko runsaasti ja minä en ollenkaan.en vain jaksanut katsella hänen juomistaan.koko suku painostaa minua muuttaan takaisin,mutta olen nyt ainakin omassa kodissani ja saan herätä ja mennä nukkumaan niinkuin itselleni sopii.eläkepäätös tuli näillä sairauksilla:kaksisuuntainen mielialahäiriö,tyyppi 2,dissosaatiohäiriö ja komplisoitunut migreeni.on mukavaa kun jaksat kirjoitella minulle.olet tavallaan vertaistuki minulle.


      • molttikipu
        lessu kirjoitti:

        milloin menet sairaalaan?miksi sulta otetaan selkäydinpunktio?mun elämän tilanne on tällä hetkellä tosi vaikeaa.asun erossa miehestäni yli kolmennekymmenen avioliittovuoden jälkeen.masennus oli pahimmillaan niin lähdin kotoa pois.ollaan yritetty uudelleenkin,mutta ei siitä mitään tule.miheni ottaa viinaa melko runsaasti ja minä en ollenkaan.en vain jaksanut katsella hänen juomistaan.koko suku painostaa minua muuttaan takaisin,mutta olen nyt ainakin omassa kodissani ja saan herätä ja mennä nukkumaan niinkuin itselleni sopii.eläkepäätös tuli näillä sairauksilla:kaksisuuntainen mielialahäiriö,tyyppi 2,dissosaatiohäiriö ja komplisoitunut migreeni.on mukavaa kun jaksat kirjoitella minulle.olet tavallaan vertaistuki minulle.

        Hei
        Kirjoitin pitkän viestin, ja sitten se hävisi. En ymmärrä näitä vehkeitä!!! harmittaa.
        Menen 28.7 sairalaan, ja tutkivat siitä likvorista kait montaakin asiaa. Ainakin kroon. aivokalvontulehduksen mahdollisuuden. Eilen kävin korkean kolesterolin takia lääkärillä, ja hänelle valitin tätä pahaa oloani taas kerran. Hän teki testin, ja sanoi, että hoitoa pitäisi saada! Sitä se eläkelaitoskin odottaa hänen mukaansa. En tiedä, mutta hietaan ottaa. Ja mielelläni kirjoittelen kanssasi. Koetan pyytää poikaa katsomaan, mikä voi mätätä, kun et pääse mun osoitteella. Mainoksia kyllä oli taas tullut. Olis niin kiva jutella yksityisesti.


      • molttikipu
        molttikipu kirjoitti:

        Hei
        Kirjoitin pitkän viestin, ja sitten se hävisi. En ymmärrä näitä vehkeitä!!! harmittaa.
        Menen 28.7 sairalaan, ja tutkivat siitä likvorista kait montaakin asiaa. Ainakin kroon. aivokalvontulehduksen mahdollisuuden. Eilen kävin korkean kolesterolin takia lääkärillä, ja hänelle valitin tätä pahaa oloani taas kerran. Hän teki testin, ja sanoi, että hoitoa pitäisi saada! Sitä se eläkelaitoskin odottaa hänen mukaansa. En tiedä, mutta hietaan ottaa. Ja mielelläni kirjoittelen kanssasi. Koetan pyytää poikaa katsomaan, mikä voi mätätä, kun et pääse mun osoitteella. Mainoksia kyllä oli taas tullut. Olis niin kiva jutella yksityisesti.

        Moi lessu. Kyllä osoitteeni pitäisi olla oikea. Sähköpostiini tulee kyllä muiden lähettämät viestit. voisitko laittaa oman osoitteesi tänne niin jos minä yrittäisin kirjoittaa sinulle ensiksi.


      • lessu
        molttikipu kirjoitti:

        Moi lessu. Kyllä osoitteeni pitäisi olla oikea. Sähköpostiini tulee kyllä muiden lähettämät viestit. voisitko laittaa oman osoitteesi tänne niin jos minä yrittäisin kirjoittaa sinulle ensiksi.

        laitoin taas kerran sinule sähköpostia ei ilmeisesti tullut.tässä on minun osoite [email protected] jos se näin päin onnistuisi paremmin.


      • molttikipu
        lessu kirjoitti:

        laitoin taas kerran sinule sähköpostia ei ilmeisesti tullut.tässä on minun osoite [email protected] jos se näin päin onnistuisi paremmin.

        Nyt sain viestin, ja laitoin meiliä. Ainakin lähti minun koneelta.


      • että......

        mielisairaaloita EI ole olemassakaan. Ne ovat psykiatrisia sairaaloita!!
        Jättäkää jo lopulta historiaan tuo leimaava sana, joka tuntuu monen depressiopotilaan tai toipilaan korvissa vankilalta.

        Olin psyk. yksikössä depression vuoksi ja sain parhainta mahdollista hoitoa. Sain turvapaikan siksi aikaa, etten tee itselleni mitään omaisen kuoleman jälkeen.

        Mutta tohon sun kysymykseesi depressio täytyy olla "olemassa" ja tunnistettavissa, ennen kuin sillä dg pääsee eläkkeelle.
        Siksi voidaan suositella osastojaksoa 5 vuorokauden ajan, jotta keplottelijat erotetaan jyvistä?

        Jos sairastat pahan migreenin lisäksi depressiota ja jotain muuta sairautta, sinulla voi olla oikeus hakea eläkettä.
        Riippuu tietty iästäsi ja työolosuhteista ym ym...
        Kela on myöntänyt ainakin kahdelle tuttavalleni kuntoutustuen (entinen määräaikainen eläke) migreenin perusteella.

        Kaikkia ovia kannattaa kolkutella. Kyllä migreenikon työpäivä on toivoton.
        Jaksamista kivun kanssa ja mieluummin vielä ILMAN kipua (tuskaa).


    • lessu

      heissan taas!sinulta tuli mukava sähköposti ja pitkäkin.ei vaan minulta lähde viesti sinulle.en tiedä mikä mättää mutta kone antaa tiedon ettei semmoista osoitetta ole olemassa.mitäs nyt tehdään?olen tänään lähdössä lomalle ja tulen ensiviikolla kotiin.en siis käy koneella aivan heti.mikreeni on ollut melko paha pelottaa aivan lähteä reissuun kun en tiedä vointia.mukava on kyllä vaihtaa välillä maisemaa ja saada jotain muuta ajateltavaa.aletaanko kirjeitä kirjoitella vai vaihdatko sinäkin luukkuun osoitteesi?aurinkoista kesää kaikille!

    • 52 v.

      Hei

      Migreeniyhdistyksestä suosittelivat että hakisin uudelleen sitkeästi kun halusin osa-aikaeläkkeelle.
      Kannattaa hankkia paperit myös jostain toisesta taudista kuten masennus, muistihäiriöt.
      Sinulla saattaa olla ns. särkylääkepäänsärky eli jotenkin olisi saatava tilanne paremmaksi eli pidemmmät välit kohtauksiin. Ainoa keino on jäädä pois töistä tai aloittaa osa-päivätyö. Miksi ihmeessä sinnittelet terveytesi rikki? Tein kyllä ihan samaa ennen kuin "sielunhoitajani" huomautti asiasta ja jäin osa-aikaiselle.

      • Pirjo47v.

        Olen kärsinyt migreenistä 27 vuotta, enemmän ja vähemmän, yleensä enemmän.
        Viime keväänä tapasin lääkärin, joka määräsi nostettavalla annoksella epilepsia lääkityksen. Lääkityksen alku oli tuskaa, mutta nyt tällä hetkellä olen vuosiin pystynyt elämään sitä elämää, mitä minun olisi nämä vuodet pitänytkin elää.
        Olin jo valmis luovuttamaan, perheestä huolimatta, jatkuva sairaalassa tippaletkuissa makaaminen kävi psyykkeen päälle, ja psykiatrinen hoito on kortilla ainakin täällä meillä päin.
        Kohtaukset eivät ole kokonaan pois, mutta ne eivät enää invalisoi ja ovat jotakuinkin hallittavissa.
        Puoli vuottakatsotaa nyt etenpäin, ja ehkä harkitaan jopa töihin paluuta. Mikä työnkuva sitten on, on vielä avoin. Migreenipotilas kun harvoin kestää kovin suurta stressiä.

        Kuten joku mainitskin, migreenipoilasta pystyy ymmärtämään vain toinen migreenipotilas.

        Ainoa haittapuoli tässä lääkityksessä vielä on väsymys, eli tuli päivä nukuttua ja nyt ei sitten nukuta.
        Lähden kuitenkin nyt tavoittelemaan nukkumattia.
        (Korjatkaa kirjoitusvirheet mielessänne, olen näkövammainen.)


      • fku
        Pirjo47v. kirjoitti:

        Olen kärsinyt migreenistä 27 vuotta, enemmän ja vähemmän, yleensä enemmän.
        Viime keväänä tapasin lääkärin, joka määräsi nostettavalla annoksella epilepsia lääkityksen. Lääkityksen alku oli tuskaa, mutta nyt tällä hetkellä olen vuosiin pystynyt elämään sitä elämää, mitä minun olisi nämä vuodet pitänytkin elää.
        Olin jo valmis luovuttamaan, perheestä huolimatta, jatkuva sairaalassa tippaletkuissa makaaminen kävi psyykkeen päälle, ja psykiatrinen hoito on kortilla ainakin täällä meillä päin.
        Kohtaukset eivät ole kokonaan pois, mutta ne eivät enää invalisoi ja ovat jotakuinkin hallittavissa.
        Puoli vuottakatsotaa nyt etenpäin, ja ehkä harkitaan jopa töihin paluuta. Mikä työnkuva sitten on, on vielä avoin. Migreenipotilas kun harvoin kestää kovin suurta stressiä.

        Kuten joku mainitskin, migreenipoilasta pystyy ymmärtämään vain toinen migreenipotilas.

        Ainoa haittapuoli tässä lääkityksessä vielä on väsymys, eli tuli päivä nukuttua ja nyt ei sitten nukuta.
        Lähden kuitenkin nyt tavoittelemaan nukkumattia.
        (Korjatkaa kirjoitusvirheet mielessänne, olen näkövammainen.)

        Aikuinen 28-vuotias lapseni on sairastanut migreeniä kuusivuotiaasta asti. Hoitaneet neurologit ovat olleet tietojemme mukaan päteviä - yksityisiä tietenkin ja kalliita, mutta avun saamiseksi olemme satsanneet hoitoihin aikamoisen omaisuuden ja laitan siihen vaikka viimeiset senttini, jos vain apua jostain saisi.
        Kaikki mahdolliset hoidot (akupunktiot yms.) ja lääkkeet on kokeiltu. On ollut monet särkylääkkeet, joista sitten aina muutaman vuoden väliajoin helvetillisiä kuukauden vieroitusjaksoja. On kokeiltu täsmälääkkeet ja estolääkkeistä varmaan kaikki mahdolliset. Mikään ei auta.
        Särky on ollut vuoden ajan jokapäiväistä. Jotenkin tuskien kautta hän sai kouluttauduttua ammattiin, jota ei voi harjoittaa, koska säännöllisessä työssä ei pysty olemaan lääkkeidenkään avulla kuin korkeintaan kahtena päivänä viikossa. Stressi on tietenkin kova, kun illalla jännittää, selviääkö aamulla työhön.
        Elämä on pääasiassa pimeässä huoneessa sängyssä olemista kylmäpussi päässä. Enää hän ei tunnu löytävän elämälleen tarkoitusta.
        Katson kärsimystä vierestä ja yritän keksiä keinoja, millä helpottaisin tilannetta. En löydä. Miten voisin jotenkin jakaa kipua? En mitenkään. Etsin uutta tietoa ja odotan uusia hoitokeinoja. Minäkin alan olla toivoton.
        Mistä apua jaksamiseen?


      • gma
        fku kirjoitti:

        Aikuinen 28-vuotias lapseni on sairastanut migreeniä kuusivuotiaasta asti. Hoitaneet neurologit ovat olleet tietojemme mukaan päteviä - yksityisiä tietenkin ja kalliita, mutta avun saamiseksi olemme satsanneet hoitoihin aikamoisen omaisuuden ja laitan siihen vaikka viimeiset senttini, jos vain apua jostain saisi.
        Kaikki mahdolliset hoidot (akupunktiot yms.) ja lääkkeet on kokeiltu. On ollut monet särkylääkkeet, joista sitten aina muutaman vuoden väliajoin helvetillisiä kuukauden vieroitusjaksoja. On kokeiltu täsmälääkkeet ja estolääkkeistä varmaan kaikki mahdolliset. Mikään ei auta.
        Särky on ollut vuoden ajan jokapäiväistä. Jotenkin tuskien kautta hän sai kouluttauduttua ammattiin, jota ei voi harjoittaa, koska säännöllisessä työssä ei pysty olemaan lääkkeidenkään avulla kuin korkeintaan kahtena päivänä viikossa. Stressi on tietenkin kova, kun illalla jännittää, selviääkö aamulla työhön.
        Elämä on pääasiassa pimeässä huoneessa sängyssä olemista kylmäpussi päässä. Enää hän ei tunnu löytävän elämälleen tarkoitusta.
        Katson kärsimystä vierestä ja yritän keksiä keinoja, millä helpottaisin tilannetta. En löydä. Miten voisin jotenkin jakaa kipua? En mitenkään. Etsin uutta tietoa ja odotan uusia hoitokeinoja. Minäkin alan olla toivoton.
        Mistä apua jaksamiseen?

        Olen myös epätoivoinen aikuisen lapseni tilanteesta, joka on hyvin samantapainen kuin teilläkin. Tuntuu tietyllä tavalla lohduttavalta, että joku muu äiti on samassa tilanteessa. Murheista keskustelu auttaa hiukan ja ymmärrän todella hyvin tilanteenne. Jaksamista teille molemmille!


    • tää on just tätä

      Mulla oli ihan samanlainen tilanne. Työterveyslääkäri kuitenkin totesi; vaikka olet selvästi työkyvytön, migreenistä ei eläkkeelle pääse. Olin muutaman kuukauden sairaslomalla, ja kun tajusin, etten stressaavassa duunissani paremmaksikaan tule, joten tein radikaalin oman ratkaisun ja irtisanouduin.
      En VOINUT olla työssäni enää, Olen itsekin keski-ikäinen. Pahaksi onneksi migreenit olivat päässeet niin pahaksi, että ne jäivät päälle, vrenpaine pysyi korkeuksissa vielä noin vuoden. Helpompi kuitenkin sairastaa kotona, eikä tarvinnut aamulla kammeta itseään väkisin pystyyn ja näytellä tervettä, pää sekaisin migreenistä ja lääkkeistä.

      • lki

        Eipä ole täälläkään päässyt eläkkeelle. En ole enään välittänyt asiasta.
        Aikansa kun kiusasivat kelalla,työvoimatoimistossa ja jos jonkinlaista tutkimusta petreassa ,tyksissä jne...ja aina hoettii sitä työkokeilua milloin milläkin nimekkeellä.
        Huvitti se työkokeilu,kun olen sentään 16-vuotiaasta asti ollut töissä melkein 30-vuotta.
        No sitten pääsin kokeiluun ja sain siellä aikapian pahan kohtauksen loisteputkivaloista(vilkkuvaloista). Sen jälkee olen saanut olla ihan rauhassa,vaikka en eläkkeelle ole päässytkään. Sekin jo auttaa,ettei ole ainainen stressi päällä. Eipä kai sillä ole väliä onko se raha minkä saa eläkkeen nimellä tai joku muu.


    • Päivänäytelmä

      Minulla ihan sama juttu. Olen 40 v. lähentyvä nainen. Olen kärsinyt migreenin takia n. 15 v. Aluksi tuska oli niin sietämätöntä, että luulin että kuolen. Migreenini on todennut neurologi ja syön päivittäin kahta eri estolääkettä. päänsäryt ovat pysyneet poissa, mutta muita oireita esiintyy aika-ajoin. Olen itsekin pohtinut, onko kukaan jääny sairaseläkkeelle migreenin vuoksi. En yhtään ihmettelisi, vaikka näin olisikin.

    • MM

      koska migreeni on parannettavissa täysin ja vieläpä helposti:

      ..jatkuu >>>>>>>Mihin ovat kadonneet hyvät/tarpeelliset maitohappobakteerit:
      Ennen vanhaan juotiin vasta lypsettyä lehmän maitoa, jossa oli tärkeimmät maitohappobakteerit. Eikä silloin sairasteltu niin valtavasti kuin nykyisin, ei ollut allergioita, eikä ollut vatsa, eli suolisto sekaisin, jne.
      - Olette varmaankin kuulleet tämän mystisen lauseen, jonka on esittänyt laktoosi-intoleranssia tai migreeniä sairastava henkilö: "Kun käyn hakemassa suoraan maatilalta lehmän maitoa niin voin juoda sitä ongelmitta, mutta kun ostan kaupasta meijeriltä tullutta maitoa, niin laktoosi- ja migreeni-ongelmat alkavat heti". Eli syy mm laktoosi-intoleranssi- ja migreeni-ongelmiin on maitohappobakteereiden puutteessa!

      • homehome

        home


      • stressi

        Olen kyllä maitohappobakteerien kannattaja,mutta toisesta syysta. Mahaongelmiin se kyllä auttaa. Olen sairastanut basilaarimigreeniä lapsesta asti ja tiedän,ettei siihen ole auttaneet maitohappobahteerit,eikä monet lääkkeetkään. Hyvä jos saa avun niistä. Olen myös kokeillut maitojuttuja,mutteivat sovi,vaikka olisi suoraan lypsetty lehmästä. Kyllä se on ilmeisesti se kalkki,mikä ei sovi migreenipotilaalle ja sitä saa maidosta kuin maidosta.
        Migreeni-ihmiselle on omasta mielestäni pahinta stressi ja natriumglutamaatti ja aromivahventeet(omalla kohdallani).


    • Migreeni on täysin

      parannettavissa 1.L-a, 2.L-b ja 3.Bif bakteereilla joten pysyvälle eläkkeelle ei enää pääse, määräaikaiselle saattaa päästä.

      Mhb.n käytössä tehdyt virheet:
      http://pappasmurffi.nettisivu.org/mhb-kolme-vaikutukseltaan-tarkeinta-probiootti-bakteeria-ovat-immuunipuolustuksen-perusta/mhb-maitohappobakteerien-kaytossa-tehdyt-virheet/


      Usein kysytty mhb.sta:
      http://pappasmurffi.nettisivu.org/mhb-kolme-vaikutukseltaan-tarkeinta-probiootti-bakteeria-ovat-immuunipuolustuksen-perusta/mhb-usein-kysytty-probiootti-bakteereistamhb/

      • Migreeni- osteri

        Olen 14 v poika ja sairastan migreeniä ja se on tuskaa. Olen joutunut olla monta koulupäivää poissa sen takia eikä esto/täsmä lääkitys oikein tehoa. Kävin vähän aikaa sitten neurologilla ja sain nenäsuihke täsmälääkkeen . Suosittelen se toimii!


    • jep.

      Migreeni voi lisätä ahdistushäiriötä ja masennusta. Lisäksi voi olla muita terveysongelmia joillakin. Että välillisesti se voi ajaa eläkkeelle. Aurallisen migreenin geeni voi altistaa muullekin, eikä siksi kannattaisi riuhtoa liikaa todennäköisesti. AInakin jos on ulkomaisia tutkimuksia lukeminen netissä.

    • Minävain231

      Hei! Luin näitä viestejä täällä ja vaikka tästä keskustelusta onkin pitkä aika, ajattelin kirjoittaa tänne, josko joku ne joskus lukisi.. :) Olen vasta 22-vuotias nuori nainen. Oma migreenini alkoi 6-7 vuotiaana ja ekan kerran tutkimuksiin 8-vuotiaana. Siitä lähtien kipu pahentunut, portaittain. Nyt tilanne on se, että olen aivan järkyttävissä tuskissa joka ikinen päivä, ja koska se ei ilmeisesti ole tarpeeksi, saan vielä päivittäisen päänsäryn lisäksi erittäin voimakkaita kohtauksia. Mikään lääke ei ole ikinä tehnyt mitään eroa 13-vuotiaan jälkeen ja myös kaikki lääkkeettömät hoidot (akupunktio, vyöhyketerapia, botox, fysioterapia yms) ovat olleet täysin turhaa ajan ja rahan hukkaa. Nyt opiskelijana (vuoden päästä pitäisi valmistua, saa nähdä) kahlaan koulun läpi käytännössä siten, että raahaudun kouluun kerran tai kaksi kertaa kuussa ja sen lisäksi käyn tekemässä tentit, joista saan ihan mukiinmeneviä arvosanoja vaikka en edes opiskele paljon. Inhottavinta tässä on se, että työssäkäynti ei onnistu samalla tavalla kuin koulu. Olen yrittänyt keksiä ammattia, joka mahdollistaisi työskentelyn kotoakäsin, mutta en ole vielä keksinyt sellaista. Minulla on diagnosoitu vaikea masennus jo 15-vuotiaana eikä se ole paljon siitä parantunut. En siis käytä tällä hetkellä mitään lääkkeitä mihinkään vaivaan. Ja koska olen harjoitellut kivun kanssa elämistä jo yli 10 vuotta, olen niin hyvä peittämään kivun, että kukaan ei edes usko minun olevan kipeä. Olen kuullut sitä sekä koulukavereilta, että lääkäreiltä. Inhottaa kun pidetään luulosairaana tai vain huomionhakuisina, koska itsellä kun pää on kipeä kaikki onnistuu ihan normaalisti. Jouduin myös olemaan koulun harjoittelun aikana sairaslomalla, jonka johdosta työsuhteeni keskeytettiin. Tästäkös luokkalaiseni innostuivat ja alkoivat levitellä huhuja kuinka lintsaan töistä yms. Nyt olen harkinnut työkyvyttömyyseläkkeelle siirtymistä valmistumisen jälkeen, mutta pelkään, että taas tulee samoja kommentteja, että hyvinhän olet töissä ja koulussa tähänkin asti pärjännyt, miksi nyt yhtäkkiä kaikki onkin niin kamalaa. Ja tietenkin näin nuorena joutuisi tyytymään huonompaan elintasoon, ja hyväksyä se tosiasia, että en ehkä koskaan pystyisi ostamaan taloa pelkillä eläkkeillä... Mitä minun pitäisi tehdä???

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4562
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2239
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1764
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe