Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

paljonko.....?

papukaija

Paljonko jokin erikoinen tai ihan tavallinen papukaija maksaa joka osaa puhua tai sen voisi opettaa puhumaan? Onko joku opettanut sanoja yms...? Mistä niitä saisi ostettua?

4

382

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -M-

      Puhuminen ei ikinä saisi olla mikään ensisijainen kriteeri papukaijaa hankkiessa. Etenkin isommat papukaijat ovat älykkäitä ja vaativia lemmikkejä, niiden luonne voi vaihdella varsin paljon lajin, alkuperän ja käsittelyn mukaan. Ensisijaisesti siis tulisi hankkia se papukaija, johon taidot, varat, aika ja tila riittävät ja jonka perusluonne sopii yksiin omien toiveiden kanssa. Puhuminen on vain hauska sivuominaisuus joka tulee tai sitten ei. Joka tapauksessa ennen linnun hankintaa kannattaa perhetyä tarkkaan sen hoitoon ja varmistua siitä että lintu todella sopii omaan elämänrytmiin.

      Periaatteessa kaikki papukaijalinnut voivat oppia puhumaan ainakin sanan tai pari, mutta taipumus tähän vaihtelee hyvin paljon jo yksilöittäin, joten ikinä ei voi taata että joku tietty lintu puhuu, oli se sitten kuinka "hyvä" puhujalaji tahansa. Ja vaikka aikuinen lintu olisi aiemmin puhunutkin voi kodinvaihto mykistää sen tykkänään.

      Halvimmat ja yleisimmät ja aloitteleville lintuharrastajille sopivimmat lemmikkipapukaijalajit ovat undulaatti ja neitokakadu. Nämäkin voivat nuorena hankittuina uutteralla työllä oppia jokusen sanan ja niitä saa useimmista lintuja myyvistä eläinkaupoista. Parhaina puhujina pidetyt jakot ja amtsonit maksavat jo 1300-1800 euroa pelkkä lintu, lisäksi tulee häkit ja ruoat ja tarvikkeet joihin saa varata melkein toisen mokoman lisää.

      Kesyimmät ja siten myös todennäköisimmin puhettakin ehkä tapailevat linnut saa suoraan kasvattajalta.

      • papukaija

        Aikaa kyllä on riittävästi, myöskään tila ei ole ongelma eikä raha. Nyt pitää lukee kaiken maailman papukaija sivut...


    • noelle_90

      puhumaan??onko se ainut asia mitä toivot linnultasi?useimmat suuret papukaijat oppivat puhumaan mutta se taas on yksilökysymys...
      jo ihan "tavallinen" undulaatti voi oppia puhumaan tai ainakin sanomaan jonkun helpon sanan..undu maksaa noin 45-50e hamrmaapapukaija jotain 800e jos kiertolinnun saattaa saada jo 250e,arat ovat lintuja jotka maksavat oman tietoni mukaan 1000-6000e ei varma tieto ne tarvitsevat todella suuren tilan ja ne eivät todellakaan ole mitään aloittelian lintuja.myös neitokakadu muut kakadut ja jotkin amatsonit voivat oppia puhumaan.ai niin beo on myös yksi niistä "puhuvista" linnuista mutta se maksaa myös todella paljon,jos et ennen ole omistanut lintua niin älä osta suurtapapukaijaa heti vaan ota jokin pienempi helppohoitoisempi lintu.huom!!!!ei lintua hetken mielijohteesta!!!!!!!kasvattajalta saa yleensä käsikesyjä poikasia ja eläinkaupasta niitä voi myös saada kasvattaja varmaan parempi vaihtoehto.

    • don

      Moi! Jokos Olet lintuja hankkiinut? Kuulin juuri et amatzoneja kasvattajat möisivät 1500 euroon. Voivat olla hieman kalliimpia alan liikkeissä!?Minulla on puhuva siniotsa-amatzonpariskunta, joista olen harkinnut luopuvani.Linnut on tuotu
      poikasena n. 5 vuotta sitten. Ovat nyt pesintäaikeissa, terveitä ja riehakoita veijareita. Olen harkinnut luopua niistä 2400 euron hintaan ja mukaan kaupanpäälle saa näyttävän tilavan häkin, jonka arvo n.500 euroa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2444
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2143
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1798
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1591
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1525
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1478
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      87
      1296
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe