Novelli: Kadotettu rakkaus

N. Janika S.

Hei. Kirjoitin vähän aikaa tälläisen novellin. En kuitenkaan teidä, liittyykö se aiheeseen, mutta en oikein tiennyt parempaakaan paikkaa, jonne sen olisin laittanut. Tiedän: parantamisen varaa novellista löytyy, mutta olenkin vasta aloittelija enkä hirveästi ole omia tuotoksia kirjoittanut. Teksti saattaa olla kyllä hieman rankkaa joltakin osin...


KADOTETTU RAKKAUS


Myrskyävä sydän rinnassani tuohtuneena. Kalvava tunne, tuska viiltävä. Ajatukset kuin myrskyävä meri; Mielessäni loputtomina kävellessäni pitkin yön sävyttämää rantaa. Horisontissa taivaan sävyt miljoonina väreinä ajatukseni ja henkeni salpaa. Jokainen väri tuo mieleen ajan, jolloin sain hänen kanssaan olla.

Luonto on se, mikä hänet sekä mielessäni että sydämessäni pitää. Häntä en koskaan unohda, tajuan siinä silmänräpäyksessä, kun kuunvalo valaisee levottomina huojuvat puut. Niin kauniita, mutta samalla niin pelottavia, nousee mieleeni synkkä ajatus. Nämä puut; samanlaisia kuin rakkauteni tuska, pelottava.

Ei ole hetkeäkään etten häntä ajattelisi, mietin ja jatkan kävelyäni kohti tuntematonta päämäärääni ymmärtämättä. Musiikki korvissani, lohduttavana peittää tuskaiset huudot ja kuiskaukset.

Äkkiä mieleni täyttävät ajatukset: Mitä jos elämäni loppuisi; sydämeni kuihtuisi niin kuin ruusun terälehdet, entä jos elämäni pois ottaisin? Jäisiko hän kaipaamaan, jos puukko lävistäisi sydämeni ja vereni valuisi lumeen valkean niin kuin miljoonat kyyneleet.

Ei, häntä jättää en vois. Toisaalta, jos en häntä saa, voin olla yhtä kuin kuollut. Totuushan on, että elämä ottaa, elämä antaa. Kuitenkaan en ymmärrä, miksi juuri minä saan kokea niin paljon tuskaa: sydän turtuneena, kyyneleet kuivuneina. Kaikki vain hänen vuokseen; ei kenenkään toisen.

Ajatukseni; hän mukanani jatkan raskasta ja turtaa kävelyäni kuin vetten päällä. Näkökenttääni ilmestyvät nyt uudet, tuskaiset maisemat. Mutta yhtäkkiä näen hänet, ketä kaikista eniten rakastan. Hymy hänen huulillaan, kohdistettu vain ja ainoastaan minulle. Hänen silmänsä - sitä katsetta en unohda koskaan! Lämmin, ihana tunne täynnä rakkautta. Kaikki pahat, tuskaiset ajatukset poistuvat onnen sävelten tieltä.

Vain me kaksi: yhdessä. Kukaan ei häiritse, vain vaimea tuulen vire yllä raikkaan yön.

Kyyneleet pitkin poskiani vuolaana virtana valuvat. Hänet vihdoinkin löysin - elämäni rakkauteni: ainoan ihmisen, kuka voi tuskani häivyttää. Elämänilo palaa sydämeeni; nyt tiedän, että hän minua rakastaa - ikuisesti.

Lohduttava kuiskaus: ''Älä itke.'', kuuluu korvassani. Ymmärrän kuiskaajan olevan rakkaani: ainoa joka voi minulle muutaman lohduttavan sanan minulle suoda. Hän, vain hän. Tällä hetkellä voisin kuolla rakkaudestä. Mikään sitä tunnetta tappaa ei voi.

Yhtäkkiä mieleni porukoilta kuuluu tuttu ääni. Mikä on tuo onneani häiritsevä, vihlova pirinä? Kaikki häviää; rakkaat kasvot ja luonnon tuoma turvallisuuden tuntu. Oliko kaikki ollutkin vain unta: ihanaa unelmaa? Kyllä, kaikki olikin vain sitä, mitä elämäni toivoisin olevani. Todellisuus iskeytyy suoraan kasvoihini; en saa henkeä ja ahdistus täyttää sydämeni - nyt toivoisin olevani kuollut!

Yritän nousta sängystäni kalpeana, sydän ja jalat vapisevina. Monen yrityksen jälkeen onnistunkin tuskallisena yrityksessäni ja ryntään heti keittiöön. Kyyneleet kosteina pitkin poskiani valuvat ja viiltävä ajatus iskee suoraan sydämeeni; onko kuolema tämän kaiken kohtalo?

1

1614

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Novellidiggaaja

      Hyvä ja todenmukainen stoori. :-)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4040
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3912
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      607
      3814
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      18
      2548
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      77
      2401
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      334
      2036
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      124
      2015
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      188
      1859
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1539
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1392
    Aihe