Yliannostus

Tramaleita

Olin erittäin masentunut ja otin 6kpl 50mg Tramal kipulääkkeitä...Ajatuksena oli saada masennus pois...masennus itseasiassa vain paheni ja olin kahden tunnin jälkeen aivan sekaisin..makasin sängyssä ja en tiennyt kuusta enkä maasta mitään. Puhuin aivan sekavia..lukea en osannut..en uskaltanut laittaa silmiäni pitkäksi aikaa kiinni koska pelkäsin kuolevani muuten. Lääkäriin en voinut mennä koska tietoihini olisi merkitty yliannostus ja en olisi mtn voimakkaita lääkkeitä enää sen jälkeen saanut..Kipulääkkeitä otan silloin tällöin voimakkaisiin selkäkipuihin..Minulla oli 24h lääkkeiden ottamisesta todella outo ja huono olo..en pystyny seuraavana päivänä edes seisomaan kun melkein laatta jo lensi..Minulla oli kusi ja paskahätä mutta kun meni pöntölle niin ei perkele tullu mtn vaikka kuinka yritti..tiesin että se haluaa tullu mutta ei pysty lääkkeiden takia vain tulemaan.

Näin muutamanpäivän jälkeen olen miettinyt että olin hullu kun tein noin..mutta masennus saa "terveenkin" ihmisen tekemään järjettömiä tekoja..kun ei ajattele seurauksia.

11

9252

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voimakkaita

      No tuossahan tuon selostitkin. Et ei olis kannattanu. Mut tuosta tramalista haenkin nyt lisätietoo että kun mul on kipuja et määäräiskö lekuri.

      • Tramaleita

        Niin minkälaisia kipuja sulla on...Mistä kuulit Tramalista? Niitä vaikea saada..itsellä duunipaikka sellainen että lääkärin silmissä olen nuhteeton kansalainen jolle niitä voi myöntää..eli en nisti.. Suosittelen kuitenkin aluksi Panacodeja..ne auttavat todella hyvin..Tramaleissa ei minulla kivut hävinnyt..ainoastaan pään sain sekaisin.


      • lyhykäine
        Tramaleita kirjoitti:

        Niin minkälaisia kipuja sulla on...Mistä kuulit Tramalista? Niitä vaikea saada..itsellä duunipaikka sellainen että lääkärin silmissä olen nuhteeton kansalainen jolle niitä voi myöntää..eli en nisti.. Suosittelen kuitenkin aluksi Panacodeja..ne auttavat todella hyvin..Tramaleissa ei minulla kivut hävinnyt..ainoastaan pään sain sekaisin.

        >Mistä kuulit Tramalista?<
        KERRAN sain TYÖkaverilta 2kpl,,pistin vessasta alas,,,,mutta tuosta syystä mullahan nyt on armaankin aina kun kerran on ollut,,

        >Tramaleissa ei minulla kivut hävinnyt..ainoastaan pään sain sekaisin.<
        Lue lääkeseloste,,niin tiiät
        ---Tramal on kipulääke, joka estää kivun välittymisen keskushermoston kautta.
        joten kivut varmasti katoo.


      • Käyttänyt?

        kyllä niitä lääkäriltä saa kun tietää miten pyytää. Itse käytän tällä hetkellä Oxynorm 20mg ja fentanyyliä. Fentänyyli - noin 100 kertaa voimakkaanpaa kuin morfiini ja Oxynorm 5mg - noin 20 kertaa tramalia vahvempaa . Tosin oikea vaiva pitää olla mihin niitä haet. Ihan turhan päiten eivät lääkärit määrää yhtään mitään.

        Ja Panacod on vaan korkeintaan johonkin lievään päänsärkyyn, jos siihenkään. Ajattelin vaan kommentoida kun joku sitä täällä suositteli... Mutta mikä nyt kenellekin sopii ja toimii


    • omaishoitaja vm-59

      Älä ihmeessä ota Tramalia särkyihin ja älä ainakaan liikaa, mieheni söi yhdessä vaiheessa kyseisiä lääkkeitä särkyyn, ensinnäkin niihin jää koukkuun ja toiseksi jos ei ennestään ole tehnyt mieli ottaa henkeä itseltään niin niillä sellaisia tumtemuksia tulee, kuten käsi nykii yksikseen ja tekisi mieli leikata se irti ja paljon muuta kivaa, on muitakin tulehduskipulääkkeitä jotka eivät pyri päänsisälle.

    • ---------------

      kolme ensimmäistä viestiä kirjoittanut sama henkilö...kellon ajoista päätellen,, ja jutusta....keksi lisää

    • martjyrs

      TRAMAL 50 MG KAPSELIT

      Koostumus

      Tramal 50 mg kapselien vaikuttava aine on tramadolihydrokloridi, jota on 50 mg yhdessä kapselissa. Kapselit sisältävät lisäksi mikrokiteistä selluloosaa, natriumtärkkelysglykolaattia, vedetöntä kolloidista piidioksidia, magnesiumstearaattia, keltaista rautaoksidia (E 172), titaanidioksidia (E 171), liivatetta, indigotiinia (E 132) ja elintarvikkeissa käytettävää mustetta (sisältää shellakkaa, soijalesitiiniä, dimetikonia ja mustaa rautaoksidia E 172).

      Vaikutustapa

      Tramal on kipulääke, joka estää kivun välittymisen keskushermoston kautta.

      Myyntiluvan haltija

      Orion Oyj
      Orionintie 1
      02200 Espoo

      Valmistaja:

      Grünenthal GmbH
      52099 Aachen
      Saksa

      Käyttötarkoitus

      Lääkäri on määrännyt teille Tramal-kapseleita keskivaikean tai vaikean kivun lievitykseen.


      Esteet käytölle

      • Lääkettä ei tule käyttää, jos olette yliherkkä tramadolihydrokloridille tai muille Tramal-tablettien sisältämille aineosille.
      • Vaikeaa munuaisten tai maksan vajaatoimintaa sairastavien potilaiden ei tule käyttää Tramal-kapseleita.
      • Tramal-kapseleita ei saa käyttää yhtä aikaa ns. MAO-estäjien ryhmään kuuluvien lääkkeiden kanssa tai jos lääkitys MAO-estäjillä on vain vähän aikaa aiemmin lopetettu. Tällaisia MAO-estäjiä ovat esimerkiksi masennuslääke moklobemidi ja Parkinsonin taudin hoitoon käytettävä selegiliini.
      • Jos teillä on alkoholin, uni- tai rauhoittavien lääkkeiden tai muiden keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden aiheuttama myrkytys, ei Tramal-kapseleita myöskään tule käyttää.
      • Tramalia ei tule käyttää opiaattiriippuvaisten potilaiden korvaus- eikä vieroitushoitoon.
      • Tramalia ei tule käyttää epilepsiassa, joka ei ole lääkityksellä hallinnassa.
      Neuvotelkaa lääkärin kanssa, jos:
      • käytätte unilääkkeitä, rauhoittavia lääkkeitä, masennus- tai muita psyykenlääkkeitä
      • käytätte muita keskushermostoon vaikuttavia lääkkeitä tai muita kipulääkkeitä
      • teillä on karbamatsepiinilääkitys
      • teillä on varfariinihoito
      • käytätte alkoholia
      • teillä on epilepsia tai on ollut kouristuksia
      • teillä on munuaisten tai maksan vajaatoiminta
      • epäilette olevanne riippuvainen kipulääkkeistä tai muista lääkkeistä
      • teillä on ollut kallo- tai aivovamma tai jos sairastatte jotain aivosairautta
      • teille on määrätty vähäsuolainen ruokavalio (Tramal-kapseleissa on 0,4–1 mg natriumia/kapseli).

      Muiden lääkkeiden samanaikainen käyttö

      Kertokaa kaikista käyttämistänne lääkkeistä teitä hoitavalle lääkärille ja noudattakaa niiden käytössä lääkärin antamia ohjeita. Tämä koskee sekä reseptilääkkeitä että ilman reseptiä saatavia lääkkeitä. Myös apteekista voitte kysyä neuvoa, mikäli olette epävarma, voitteko käyttää lääkkeitä samanaikaisesti.


      Käyttö raskauden aikana ja imetyksen aikana

      Tramal-kapseleita ei tule käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

      Vaikutus ajokykyyn ja koneiden käyttökykyyn

      Tramal-kapselit saattavat heikentää ajoneuvon kuljettajan ja koneen käyttäjän reaktiokykyä myös ohjeiden mukaisesti käytettynä.Vaikutus voi ilmetä etenkin, jos Tramal-kapseleita käytetään yhtä aikaa muiden keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden tai alkoholin kanssa. Tramal-kapselit voivat aiheuttaa joillekin potilaille myös huimausta, vapinaa, näköhäiriöitä tai havaintohäiriöitä. Jos näitä oireita ilmenee, ajamisesta ja koneiden käyttämisestä on syytä pidättäytyä.

      Annostus ja käyttö

      Aikuiset ja yli 12-vuotiaat nuoret
      Aloitusannos on 1 tai 2 kapselia (50 tai 100 mg tramadolihydrokloridia). Tämän jälkeen voidaan ottaa 1 tai 2 kapselia (50 tai 100 mg) 3 tai 4 kertaa vuorokaudessa 6-8 tunnin välein. Äkillisen kivun hoidossa tarvitaan yleensä 2 kapselin (100 mg) aloitusannos. Pitkäaikaisen kivun hoidossa suositeltava aloitusannos on 1 kapseli (50 mg).

      Yli 75-vuotiaille lääkärin määräämän ohjeen mukaisesti. Annosväli on tavallisesti normaalia pidempi.

      Kapselit on nautittava kokonaisina, pureskelematta ja riittävän nestemäärän kera. Ne voidaan ottaa aterioiden yhteydessä tai niistä riippumatta.

      Lapset
      Tramal-kapselit eivät sovi alle 12-vuotialle lapsille.

      Huomio ! Lääkäri on voinut määrätä lääkkeen annosteluohjeeksi muun kuin tässä mainitun. Noudattakaa aina lääkärin antamaa annosteluohjetta.


      Tärkeää

      Alkoholin käytöstä on pidättäydyttävä Tramal-lääkityksen aikana, koska aineiden keskushermostoa lamaava vaikutus voi tehostua yhteiskäytössä.

      Tramadolin ja muiden serotoniinivaikutusta omaavien lääkkeiden (etenkin masennuslääkkeinä käytettyjen selektiivisten serotoniinin takaisinoton estäjien, ns. SSRI-lääkkeiden) samanaikaisen käytön yhteydessä on erittäin harvoin raportoitu serotoniinioireyhtymän kehittymistä. Oireina voivat olla esimerkiksi sekavuus, kiihtyneisyys, kuume, hikoilu, kävelyvaikeus, refleksien kiihtyminen, lihasnykäykset ja ripulointi. Jos näitä oireita ilmenee, tramadolin ja serotoniinivaikutusta omaavien lääkkeiden käyttö on keskeytettävä ja on otettava yhteyttä lääkäriin jatkohoito-ohjeiden saamiseksi.

      Yliannostus

      Yliannostustapauksissa tulee hakeutua välittömästi lääkäriin. Vaikean yliannostuksen oireita voivat olla hengityslama, kouristukset ja tajuttomuus.

      Mahdolliset haittavaikutukset

      Tramal-kapselien käytön yhteydessä on hyvin yleisinä haittavaikutuksina raportoitu pahoinvointia ja huimausta.

      Yleisinä haittavaikutuksina on raportoitu oksentelua, ummetusta, hikoilua, suun kuivumista, päänsärkyä ja tokkuraisuutta.

      Melko harvinaisina haittavaikutuksina on raportoitu sydämen tykytystä, sydämen tiheälyöntisyyttä, asennon muutoksiin liittyvää verenpaineen laskua, pyörtymistä, iho-oireita kuten kutina, ihottuma ja nokkosrokko, oksentamistunnetta ja vatsaärsytystä (paineentunne, turvotus).

      Harvoin esiintyviä haittavaikutuksia voivat olla aistiharhat, sekavuus, unihäiriöt, painajaiset, riippuvuus, tuntohäiriöt, vapina, hengityslama, näön hämärtyminen, sydämen hidaslyöntisyys, verenpaineen nousu, lihasheikkous, mielialan muutokset (tavallisemmin kohoaminen, harvemmin lasku), aktiivisuuden muutokset (tavallisemmin lasku, harvemmin kohoaminen) päätöksentekokäyttäytymisen muutokset, havaintohäiriöt ja kouristukset.

      Hyvin harvinaisia haittavaikutuksia voivat olla ruokahalun muutokset, virtsaamishäiriöt (virtsaamisvaikeudet tai virtsaumpi), allergiset reaktiot (esim. hengenahdistus, keuhkoputkien ahtautuminen, hengityksen vinkuminen, limakalvojen turvotus ja anafylaktinen shokki) sekä astman paheneminen. Tramalin käytön yhteydessä on harvoissa yksittäistapauksissa raportoitu maksan entsyymiarvojen nousua.

      Pitkäkestoisen Tramal-lääkityksen lopettamisen jälkeen saattaa ilmetä seuraavia vieroitusoireita: kiihtyneisyyttä, hermostuneisuutta, unettomuutta, levottomuutta, vapinaa, vatsavaivoja sekä harvinaisissa tapauksissa paniikkikohtauksia, erilaisia harha-aistimuksia, korvien soimista ja muita epätavallisia keskushermosto-oireita. Jos näitä oireita ilmenee Tramal-kapselien käytön lopettamisen jälkeen, kysykää ohjeita lääkäriltä.

      Kestoaika

      Lääkettä ei tule käyttää pakkaukseen merkityn ajankohdan jälkeen.

      Säilytys

      Tramal-kapselit säilytetään avaamattomina läpipainopakkauksissaan huoneenlämmössä (15–25 °C).

      Muita ohjeita

      Käyttämättä jääneet tai vanhentuneet lääkkeet voi toimittaa apteekkiin hävitettäväksi.

      Ei lasten ulottuville eikä näkyville.


      Laadittu / tarkistettu

      19.5.2006

    • olis...

      lääkäri määrännyt virtsakokeeseen... jollakin epämääräisellä syyllä,,vaikka valkuaista virtsassa, voisit käydä virtsakokeessa, ei ole mitään kiirettä, käy sitten kun on täällä päin käyntiä, sanoi lääkäri.
      Laprassa sitten,,ei täällä ole mitään,,katsotaans tosta toiselta välisivulta,,siinähän se on,,äkkiä piiloon,,laporantti on hämilään kuinka toimia,,no sitten sanon laporantille mitä lääkäri sanoi,,no otetaan sitten virtsakoe ja sen saivat....että TÄLLAILLÄ MUN KOHDALLA kun vatsakipuja

      • Tramaleita

        Ai että kolme ekaa viestiä samalta henkilöltä? Kirjoitin tarinani ja jäin roikkumaan sivulle ja joku vastasi. Kirjoitin hänelle takaisin. Onko muka niin mahdotonta uskoa?

        Olen syönyt tulehduskipulääkkeitä...kahta eri plaatua..ei mitään tehoa..sama kun buranaa napsisi..Ja tramal ei todellakaan vie minulta selkäkipuja pois. Joillekkin tehoaa joillekkin ei. Panacod ilmeisesti lievempää mitä Tramal ja se auttaa. Panacod porella kivut lähtevät alle tunnissa.
        Kuvittelin itsekin että Tramalit ovat kuin "jumalan kosketu" mutta pettymään olen joutunut. Tänään kokeilin kolmea taplettia putkeen. Kivut edelleen eikä pää tullut edes sekaisin. Mikä ei nyt ole tarkoituskaan. Kumma juttu...


    • Aurorix.Tramal

      Turhaan tramalia napsitte muuta kuin pari kipulääkettä darraan jos ei muuta syytä ole.

      Itselläni on masennus, ja lääkäri määräsi kylmästi särkyyn tramalia ja juurikin tuota laajalti käytettyä Aurorixia samaan aikaan.

      Hieman saattaa tehdä sähköiskutuntemusta ainakin alkuun, Näin ainakin minulla ja aikomus onkin toinen noista jättää pois.
      Mutta auttaahan se Tramal masennukseenkin oikein käytettynä, Eli 1 tabletti muutaman tunnin välein jotta vaste säilyy.
      Tuosta Aurorixista en osaa sanoa enempää. Taitavat lisätä toistensa vaikutusta pienillä annoksilla kun kummatkin ovat serotonergisiä lääkkeitä.

      Isoilla Mokloannoksilla (aurorix) Tramalin kanssa saattaa haittoja tulla enemmän.

      Niitä en jää odottelemaan vaan joku näistä pillereistä saa luvan lentää roskiin.

    • Anonyymi

      Hienoa, että uskallat jakaa kokemuksesi. Olen aika varma että aikuinen ihminen TEKEE MITÄ PARASTA AIKAA TUNTEE OLONSA JA SITTEMMIN JÄRKENSÄ PARHAAKSI
      . Meillä Ihmisillä on Alitajunta, joka myös voidaan kutsua Interaktio olee pH 3 , että aikuinen ihminen Ei kuolisi heti aamulla sängystä noustessa omaan makkarin lattialle , ITSENÄISIKSI ON JOTAKIN MUUTAMA TUHATTA IHMISTÄ , jotka OIKEASTI tarvitsevat apua, mutta Eivät itse tiedä tätä. Se on meissä jokaisessa , kun siinä mietit varmaan 30min "Häh" MITÄ TÄÄ UKKO SEPITTÄÄ: Tajuat itsekin, että se sun kipu olikin vain Tunteita EIKÖ ASIA OLE IKINÄ OLLUT MIELESTÄNI JUURI MITÄÄN ARVOA masennus ja sitten vielä Ihan pihalla OLEMINEN KAIKISSA OLOSUHTEISSA sinä ITSESUOJELUVAISTOLLASI OHJAAT ELIMISTÖÄSI. PISTE.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      89
      4174
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4062
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      609
      3884
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      19
      2697
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2465
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2064
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2062
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      190
      1930
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1599
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1422
    Aihe